Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eidos71
    RS
    • 2011
    • 2050
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

phoneman - zgadza się - to nie jest Rapid. Linia tyłu jest zupełnie inna w Rapidzie, niż w sfilmowanym aucie. Klamki w drzwiach też są zupełnie inne.
    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Eidos71
      phoneman - zgadza się - to nie jest Rapid. LKlamki w drzwiach też są zupełnie inne.
      akurat co do klamek to na pewno nie beda takie jak na tych modelach z targow (i co sa na zdjeciu) (czyli kasetowe), ale beda takie jak w kazdej innej skodzie czy vw....

obyscie mieli racje ze to nie jest nowy Rapid na rynek europejski... bo jesli jest to szczerze mowiac zestawiajac to auto z np. rio sedanem wyglada raczej kiepsko...

dziwne ze Skoda tak dluuuuuugo zwleka z jego prezentacja... gdzies czytalem ze ma sie odbyc na targach w czerwcu... ale jednoczesnie gdzies napisali, ze dopiero na jesieni... wiec to caly czas dziwne, ze ani be, ani me na ten temat. W czerwcu sie konczy produkcja Toura wiec moze jednak owa prezentacja w czerwcu?

ps. musze sie przyznac, do niemal grzechu... ale na targach w Poznaniu ogladajac rozne modele odkrylem, ze wlasciwie z tzw. marek popularnych to chyba KIA ma teraz najladniejsze modele... Picanto - bardzo fajny maly samochodzik, Rio w srodku jest naprawde badzo ladne i na zewnatrz tez, nowa C'eed wewnatrz przeszla niezla rewolucje, Sportage to jeden z moich ulubionych aut, a Optima tez zaprojektowana jest bardzo estetycznie; szkoda tylko ze odbilo im z cenami...
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Eidos71
        RS
        • 2011
        • 2050
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez marlej108
        szkoda tylko ze odbilo im z cenami...
        Właśnie... Marka, która nie posiada jeszcze tzw. "dobrego rodowodu", a o jakości jej produktów krążą różne - sprzeczne ze sobą - informacje, nie powinna próbować cenowo (windując ceny w górę) dorównywać konkurentom/producentom marek sprawdzonych jakościowo i istniejących na rynku od dziesięcioleci. Na to, aby zdobyć klienta i renomę potrzeba nieco dłuższego czasu obecności na rynku europejskim (z produktami atrakcyjnymi wizualnie i jakościowo), niż obecność koncernu Hyundai/Kia (pomijam oczywiście obecność na rynku tego koncernu sprzed okresu modelu Kia Ceed i Hyundai serii "i", gdyż wtedy ich auta były w dużej mierze egzotyką bardzo marną jakościowo i opartą na przestarzałej myśli technicznej). Gdyby Koreańczycy zjechali trochę (jakieś 15-20%) z cenami (przy zachowaniu obecnej - większej, czy mniejszej - jakości aut), mieliby ogromną szansę zostać czołowymi markami w sprzedaży na rynkach europejskich...
        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
        MOJA FURKA

Komentarz

• phoneman
          RS
          • 2008
          • 3376
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Eidos71
          Gdyby Koreańczycy zjechali trochę (jakieś 15-20%) z cenami (przy zachowaniu obecnej - większej, czy mniejszej - jakości aut), mieliby ogromną szansę zostać czołowymi markami w sprzedaży na rynkach europejskich...
          Taka politykę ma Chevrolet
          .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• rowerek
            Rider
            • 2010
            • 449

Udało się złapać delikatnie zamaskowaną europejską wersję Rapida:
            Skoda Rapid

Jak widać (a także co było już wspominane w paru artykułach) auto z profilu jest identyczne co niedawno zaprezentowany Seat Toledo:
            Seat Toledo

Biorąc pod uwagę, że auto będzie mierzyło ~4,5m (nowe Toledo ma 4,48m) dystans do OII będzie niewielki, czyli OIII raczej sporo urośnie.

Komentarz

• Flame
              Elegance
              • 2010
              • 898

Z innej beczki wie ktoś może na jaki rok planowana jest nowa generacja Superba?
              ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• rowerek
                Rider
                • 2010
                • 449

Zamieszczone przez Flame
                Z innej beczki wie ktoś może na jaki rok planowana jest nowa generacja Superba?
                Póki co nawet liftu nie było a czwarty rok produkcji leci :P Z tego co kiedyś AŚ podawał to nowa generacja planowana jest na 2015/16 rok. Mogłoby się to zgadzać biorąc pod uwagę, że Superba I klepali przez 8 lat, z czego lift był dwa lata przed końcem produkcji. Być może w przypadku SII będzie taka sama historia. Ja osobiście myślę, że lift SII będzie w przyszłym roku (już przecież był temat gdzie przyłapano SII z zamaskowanym przodem i tyłem).

Komentarz

• Ths
                  Rider
                  • 2007
                  • 317

Wg mnie tylne lampy są paskudne w porównaniu z tym co było pokazane na salonie. Szczególnie przetłoczenie na boku nie pasuje do "nowych" lamp.
                  Załączone pliki

Komentarz

• rowerek
                    Rider
                    • 2010
                    • 449

Zamieszczone przez Ths
                    Wg mnie tylne lampy są paskudne w porównaniu z tym co było pokazane na salonie.
                    Jak dla mnie to tylne lampy są dla zmyłki oklejone folią o innym kształcie :roll: Zresztą widać to po zagięciach i 'zmarszczkach' światła w miejscu, w którym nachodzi na błotnik.

Komentarz

• Ths
                      Rider
                      • 2007
                      • 317

Rzeczywiście coś jest naklejone. Ale zobacz na profil zderzaka (patrz 1:10) wygląda inaczej.

Komentarz

• rowerek
                        Rider
                        • 2010
                        • 449

W stosunku do Mission L to zmienił się doł zderzaka. Z tego co widzę po tym zdjęciu to przetłoczenie boczne łączy się przetłoczeniem wokół światła w taki sa sposób jak w Mission L, dlatego skłonny jestem zaryzykować stwierdzenie, że światła kształtem będą identyczne.
                        Chodzi mi o punkt łączenia przetłoczeń:
                        Rapid

Komentarz

• marlej108
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 4976
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ta fotka szpiegowska z widokiem tylu Rapida wyraznie pokazuje ze niestety jest to praktycznie prawie to samo co sprzedawane w Indiach... czyli Fabia z dupa... Oczywiscie ma troche inne drzwi (przetloczenia) i pewnie bedzie miala inny przod... ale z tylu to praktycznie to samo... Obiecujaco toto nie wyglada niestety...

tu jest to niby europejskie:

a tutaj indyjskie:

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• rowerek
                            Rider
                            • 2010
                            • 449

Zamieszczone przez marlej108
                            ta fotka szpiegowska z widokiem tylu Rapida wyraznie pokazuje ze niestety jest to praktycznie prawie to samo co sprzedawane w Indiach... czyli Fabia z dupa... Oczywiscie ma troche inne drzwi (przetloczenia) i pewnie bedzie miala inny przod... ale z tylu to praktycznie to samo... Obiecujaco toto nie wyglada niestety...
                            marlej108, Oni specjalnie okleili tylne światła aby wyglądały jak te z indyjskiej wersji. Po pierwsze bo tamten model miał premierę, a po drugie (i to jest główny powód) dla zmyłki. Linia boczna jest zupełnie inna. Rapid indyjski jest sedanem, Rapid europejski będzie liftbackiem (wycieraczka na tylnej szybie, zresztą nowe Toledo też ma być liftbackiem). Jak mi nadal nie wierzysz to przyjrzyj się dokładnie bocznemu przetłoczeniu. Wyraźnie widać (co nawet zaznaczyłem na zdjęciu dwa posty wyżej), że przetłoczenia lini bocznej, zderzaka oraz przetłoczenie koło świateł idealnie pokrywają się z Mission L. Ta indyjska wersj ma zupełnie inne przetłoczenie na zderzaku i na boku.

Komentarz

• marlej108
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 4976
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

@rowerek

OK. ale zobacz te beznadziejnie wyprofilowana klape bagaznika... jest identyczna (chodzi mi o okolice tablicy rejestracyjnej)... to bedzie tak naprawde fabia sedan :-) Zobaczycie :-)
                              Tylko to bedzie Fabia III... najpierw Rapid a potem z takim samym przodem nowa Fabka...

ps. jesli w koncu ujawnia wymiary Rapida europejskiego i beda takie jak indyjskiego to nie bedzie sie juz nawet nad czym zastanawiac...
                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• rowerek
                                Rider
                                • 2010
                                • 449

Nie wiem czy nie zwróciłeś uwagi (na białym słabo widać) ale Mission L ma dokładnie tak samo wyprofilowaną tylną klapę...
                                Na tym zdjęciu lepiej widać:
                                Mission L

Komentarz

• Eidos71
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2050
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Na razie wiadomo, że cena nowej Skody Rapid będzie w W. Brytanii startowała od ok. 12.000 Funtów. Dokładne ceny i wersje silnikowe zostaną ogłoszone oficjalnie w lipcu b.r., a oficjalna prezentacja wersji produkcyjnej nastąpi na Paris Motor Show we wrześniu b.r. Rapid rozmiarami będzie zbliżony do obecnej Octavii, a nowa Octavia III ma być większa, ładniejsza i droższa od obecnej Octavii II FL, aby "zrobić miejsce" dla Rapid-a.

MOJA FURKA

Komentarz

• irekk
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1093
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A czemu to nowe niby autko ma stary znaczek skoro starszy już model - citigo ma znaczek nowy? Może po prostu ktoś ściągnął wersje indyjska? Albo foto robione w Indiach

Komentarz

• phoneman
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3376
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Foto robione w Czechach. Przecież to auto projektowali Czesi, tylko na rynek indyjski :diabelski_usmiech Poczekamy na dzień europejskiej premiery. :szeroki_usmiech
                                      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Octavianos
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1130

Nowe zdjęcia, jeszcze gorące zauważcie, że ma doklejone światła na masce z przodu, tak dla niepoznaki, bo będzie miał wąskie światła a'la Mission L
                                        SIMPLY CLEVER
                                        Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Eidos71
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2050
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Powiem Wam tak: nie wiem, jak będzie wyglądała Octavia 03, ale przy Rapidzie nie będzie wstyd zaparkować Octavię 02 - ja na pewno nie nabawię się kompleksów porównując wygląd zewnętrzny swojej Skody do Rapida (wiem, że to niby innej klasy auta, ale po wejściu na rynek Octavii 03 Rapid będzie bardzo bliski obecnej Octavii)
                                          MOJA FURKA

Komentarz

• rowerek
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 449

Pojawiły się też dwa teasery od Skody (plus fotki srebrnego zakamuflowanego egzemplarza):
                                            Rapid

Jak widać po teaserze ten chromowany grill to też ściema - zwykła naklejka.

Komentarz

• marlej108
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 4976
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Mi ten nowy znaczek przypomina strasznie ten stary z Favoritki...

Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

wlasciwie to on jest chyba taki sam....?

co do Rapida to sprytnie oklejony, ale cos mi sie wydaje ze szalu na ulicy wywolywac nie bedzie a postawiony obok O2 na nowsze/drozsze (oczywiscie wiem ze ma byc niby tanszy...) wygladac nie bedzie, wiec jak ktos powyzej zauwazyl - wstyd parkowac przy nim O2 nie bedzie....
                                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• irekk
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1093
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

linia tylnych drzwi i tylne światła też wyglądają na oklejone. Atrapa razi tandetnością jak ta w Citigo.

Komentarz

• Podbiel
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 164

Sprytnie oklejony na pewno podczas jazdy nie widać. Powiem wam szczerze ze koncept bardzo mi się podobał a tutaj szału nie robi bardzo tandeta ciągnie... Ogólnie mam wrażenie ze Skoda idzie w stronę tandety....
                                                  Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165

Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz

• marlej108
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 4976
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

no wiec tez sie boje czy czasem VW nie wyszedl z zalozenia ze Skoda to dobra ma byc dla dziadow z Europy Wschodniej, Ruskich, Egipcjan (mnostwo tam Octavii widzialem) i Chinczykow, a Pany Niemce, Francuzy, Dunczyki, Angliki i reszta to tylko Audi, VW i od bidy Seat.. Mam nadzieje, ze nie. (w koncu jak ktos sie polityka interesuje troche w Niemczech to ichniego prezydenta z urzedu wykosila m.in. pazernosc na zakup samochodu (dostal za darmo czy z jakas tam wielka znizka - nie pamietam - ale se mozna w sieci poszukac) w kazdym razie owym magicznym autem ktore dostal nie do konca legalnie byla... Skoda Yeti :-))))))

[ Dodano: Wto 22 Maj, 12 22:06 ]
                                                    ooooo! a tutaj znalazlem wlasnie nowe zdjecia kamuflowanego Rapida, chyba najlepsze jak dotad:

K oficiální premiéře Rapidu je zatím ještě poměrně daleko, množí se však špionážní fotky. Tyto jsou zatím nejlepší.
                                                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...