Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Zamieszczone przez Tony065
    Nie wiedziałem, że na wsi mieszkasz... / z całym szacunkiem do mieszkańców wsi, sam z niej pochodzę /, bo to tylko tam WieśVagen ma jeszcze jakieś tam uznanie.
    dobre .
    Yarek, moze i masz rację, ale to co ostatnio wyprawia Marlej jest lekkim przegięciem. Jeździł Skoda VW był be. Kupił VW to Skoda jest be a VW najlepszym autem pod słońcem.
    Jest przecież forum Golfa i tam można popadać w samozachwyt nad tym pojazdem.
    Chłopak po prostu przegina.
    Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Tony065
      Zamieszczone przez marlej108
      ...a no i szacunek w miejscu zamieszkania... :P
      Nie wiedziałem, że na wsi mieszkasz... :wink: / z całym szacunkiem do mieszkańców wsi, sam z niej pochodzę /, bo to tylko tam WieśVagen ma jeszcze jakieś tam uznanie.
      no nie tylko, jeszcze ludzie w dresach spogladaja z takim rozmazeniem na golfika... ;-)

[ Dodano: Pon 26 Lis, 12 21:05 ]
      Zamieszczone przez Big
      [to co ostatnio wyprawia Marlej jest lekkim przegięciem. Jeździł Skoda VW był be. Kupił VW to Skoda jest be a VW najlepszym autem pod słońcem.
      Jest przecież forum Golfa i tam można popadać w samozachwyt nad tym pojazdem.
      Chłopak po prostu przegina.
      Big, coz - jesli wskazesz mi miejsce gdzie napisale, ze Golfer jest (cytuje): "VW najlepszym autem pod słońcem" to sie zdziwie... i zjem swoje majtki. Ale wiem, ze nie podasz takiego miejsca bo nigdzie nie napisalem ze Golf is the best and fuck the rest.

Jak sie pisze posty to sie daje takie obrazki - buzki - usmiechniete itd. - ja czesto pisze cos z pewna doza ironii, myslalem, ze jestes na tyle inteligentny zeby to odczytac, ale moze sie pomylilem? (to co nsapisalem o kupnie golfa zamiast superba to wlasnie jest taka ironia... w zyciu bym za te same pieniadze nie kupil golfa mogac miec superba - myslalem, ze to zalapiesz szczerze mowiac). W ogole licze na to, ze wiekszosc osob na forum to ludzie o pewnym dosc wysokim ilorazie inteligencji, a nie zapatrzeni w czubek wlasnego nosa, przekonani o wlasnej nieomylnosci egoisci i awanturnicy. Jak ktos chce sie ze mna klocic - to ja od razu tu pisze - nie dziekuje, nie skorzystam. Nie chce na takie bzdury poswiecac czasu.

Jest tu zreszta moderator, ktory prezenie kontroluje dyskusje, i jesli cos jest nie na temat - powinien i pewnie to robi - usuwac posty, czy je przenosic.

ps. natomiast racja jest zeby o Golfie pisac na forum Golfa, albo w dziale moje auta przede wszystkim, a nie wszedzie i ja tego nie robie. Tak samo zreszta jak o innych autach. Powiem wiecej - Golf jest koszmarnie nudnym autem - nic nie stuka, nie puka, sprezyny nie siadaja, deska nie skrzypi, oleju nie bierze... nie mam o czym pisac :diabelski_usmiech

Pozdro i troche dystantsu do czterech kolek i siebie zycze kazdemu :diabelski_usmiech (ps. jak bedziesz w 3miescie to daj znac - dam sie przejechac Golfikiem - zobaczysz jaka magie straciles... :szeroki_usmiech ) (dla rozgarnietych inaczej - ZARTUJE!).
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• PAOLO ESCO
        RS
        • 2009
        • 6626
        • Volkswagen
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Panowie, czy do Was też dzwonili z Skoda Polska/salonu z zapytaniem czy nie macie ochoty na jazdę testową Rapidem i czy nie jesteście zaiteresowanie kupnem...?
        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Tomato
          Rider
          • 2010
          • 303
          • Volkswagen
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

ja dziś siedziałem w rapidzie. to że plastikowo wszyscy wiedzą, deska wg mnie nawet fajna. Jedynie z tyłu jak usiadłem to głową o dach dotykałem a przecież aż tak wysoki nie jestem:P = 188 cm.

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9943
            • Ford

Ja przy 184cm mialem z tyłu miejsce nad głową - ale nawet gdybym nie miał, to bym nie płakał: tam siedziałyby moje dwie małolatki...
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• marlej108
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 4976
              • Octavia III (5E3)
              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
              Panowie, czy do Was też dzwonili z Skoda Polska/salonu z zapytaniem czy nie macie ochoty na jazdę testową Rapidem i czy nie jesteście zaiteresowanie kupnem...?
              do mnie dzwonila pani z salonu z pytaniem czy chcialbym odbyc jazde probna, ale podziekowalem. Powiedzialem ze czekam na O3... ;-)
              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Borsuk2
                L&K
                • 2010
                • 1203

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                Dzwonili, niedługo po przysłaniu cennika.
                Ale podobnie jak marlej108, podziękowałem.
                Fajna stronka

Komentarz

• Tomasz_WS
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 170

Przed chwilą otrzymałem takie cuś:
                  Teraz w salonach ©KODY każdy może wynegocjować wyjątkową
                  cenę dodatkowego wyposażenia samochodu.

Pakiet Optimum do Twojej ©KODY Fabia Ambition:
                  • klimatyzacja
                  • radio CD z MP3
                  • zdalnie sterowany centralnie zamek

o wartości 4050 zł możesz już mieć za jedyne 49 zł!

Oferta ważna jest do 31 grudnia 2012 roku,
                  ale nie czekaj tak długo i odwiedź salon ©KODY już dziś!

Zapytaj również o pakiety i upusty dla innych modeli ©KODY:
                  Fabia Active, Octavia i Superb!
                  Jak widać Rapid się nie sprzedaje jak powinien i stąd nowe promocje. Dziś siedziałem w tym aucie i jak dla mnie jest zbyt tandetne w środku nawet za -10tys bym go nie kupił.
                  Focus II FL 1.6tdci

Komentarz

• t271828
                    Elegance
                    • 2008
                    • 928

Zamieszczone przez Tomasz_WS
                    Teraz w salonach ©KODY każdy może wynegocjować wyjątkową
                    cenę dodatkowego wyposażenia samochodu.

Pakiet Optimum do Twojej ©KODY Fabia Ambition:
                    • klimatyzacja
                    • radio CD z MP3
                    • zdalnie sterowany centralnie zamek

o wartości 4050 zł możesz już mieć za jedyne 49 zł!
                    Troche jeszcze brakuje do tego zeby oferta byla naprawde atrakcyjna, ale to juz powoli zaczyna miec sens. Widac teraz jak beznadziejna byla pierwsza propozycja - 48 tys. za wersje golas.

Komentarz

• K4mils
                      Rider
                      • 2011
                      • 278
                      • Renault

Eee no chłopy ale jeśli moje czytanie ze zrozumieniem nie zawodzi to oferta którą wkleił kolega Tomasz_WS odnosi się do Fabii, nie Rapida.
                      B5 FL 1.9 TDI '05
                      Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• yogi_at_pozen
                        Rider
                        • 2011
                        • 418

Tomasz_WS, t271828, fajnie tylko ze oferta zdaje sie dotyczy Fabii...

Komentarz

• mirek_p11
                          RS
                          • 2010
                          • 6763
                          • Volkswagen
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

wnętrze Rapida dla osób, które nie mają czasu jechać do salonu

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                          Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                          Fotki

Komentarz

• t271828
                            Elegance
                            • 2008
                            • 928

Zamieszczone przez K4mils
                            Eee no chłopy ale jeśli moje czytanie ze zrozumieniem nie zawodzi to oferta którą wkleił kolega Tomasz_WS odnosi się do Fabii, nie Rapida.
                            ano rzeczywiscie ops:

Komentarz

• Borsuk2
                              L&K
                              • 2010
                              • 1203

Zamieszczone przez mirek_p11
                              Jak widać Rapid się nie sprzedaje jak powinien i stąd nowe promocje. Dziś siedziałem w tym aucie i jak dla mnie jest zbyt tandetne w środku nawet za -10tys bym go nie kupił.
                              Bez przesady. Za tą cenę jeszcze byś ich całował po rękach :wink: .
                              Fajna stronka

Komentarz

• radekgw
                                L&K
                                • 2010
                                • 1182

ee myslalem ze to to gorzej wyglada w srodku, a tu nie ma tragedii
                                Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Tomasz_WS
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 170

ohh kurcze ale wtopa ops:

To tak na gorąco po jazdach testowych za mozno się zapatrzyłem na Rapida

Zamieszczone przez Borsuk2
                                  Zamieszczone przez mirek_p11
                                  Bez przesady. Za tą cenę jeszcze byś ich całował po rękach :wink: .
                                  Nie na pewno bym tego nie zrobił, za długo jeździłem bdb. Octavią II żeby przekanać się do auta typu Rapid.
                                  Focus II FL 1.6tdci

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Rapid jak pojawi sie kombi, o ile sie pojawi moze byc ciekawa alternatywa dla kogos kto jezdzi OI albo Tourem 1 :idea: Auto wieksze, wykonczone podobnie, ciekawe tylko jak skonstruowane jest zawieszenie, a co za tym idzie jakie beda koszty napraw takich rzeczy, bo z silnikami to wiadomo jak z OII
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• perfex
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1117

Zamieszczone przez Tomato
                                      ja dziś siedziałem w rapidzie. to że plastikowo wszyscy wiedzą, deska wg mnie nawet fajna. Jedynie z tyłu jak usiadłem to głową o dach dotykałem a przecież aż tak wysoki nie jestem:P = 188 cm.
                                      Też oglądałem to autko. Wg. mnie konieczne opcje aby to jako tako wewnątrz wyglądało to pakiet skórzany i dwukolorowa deska rozdzielcza, wtedy jest całkiem OK. Ale zapłacić 60 tys. za auto z dość słabowitym silnikiem i praktycznie podstawowym wyposażeniem (czyli golas z klimą) to jednak jest przesada.
                                      Pozdrawiam
                                      perfex

Octavia HTP

Komentarz

• mirek_p11
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 6763
                                        • Volkswagen
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

test Euro NCAP Skody Rapid i Golfa VII

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                        Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                        Fotki

Komentarz

• zielarzlol
                                          Rider
                                          • 2012
                                          • 263

No i gdzie te tragiczne wyniki w teście uderzenia bocznego?
                                          Czarna perła O2 FL:
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593

Komentarz

• irekk
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1093
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

o dziwo ma lepsze wyniki niż golf :O

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

Rapid ma bardzo dobre wynik. Widac ze klatka pasażerska jest sztywna. Przednie słupki nie poddały sie jakiejkolwiek deformacji. Poduszki doskonale wychwytuja głowę zarówno kierowcy jak i pasazera. Boczne poduszki również. Widac ze Czesi mocno przyłozyli sie do kwestii bezpieczenstwa konstruując to auto.
                                              Ale plamę za to dała Dacia i model Lodgy. Tylko 3 gwiazdki (jako jedyne z testowanych w tej grupie aut). Przedni słupek łamie sie i wygina co utrudnia np. otwarcie drzwi. No i brak ESP w podstawie. Wysttępuuje takze spore ryzyko odniesienia obrażeń ud i stóp u kierowcy i pasażera.
                                              NIska cena , ale i nieski poziom bezpieczenstwa. Nie ma nic za darmo.
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• Alonzo_
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2460
                                                • Hyundai

Zamieszczone przez Big
                                                Rapid ma bardzo dobre wynik. Widac ze klatka pasażerska jest sztywna. Przednie słupki nie poddały sie jakiejkolwiek deformacji. Poduszki doskonale wychwytuja głowę zarówno kierowcy jak i pasazera. Boczne poduszki również. Widac ze Czesi mocno przyłozyli sie do kwestii bezpieczenstwa konstruując to auto.
                                                Ale plamę za to dała Dacia i model Lodgy. Tylko 3 gwiazdki (jako jedyne z testowanych w tej grupie aut). Przedni słupek łamie sie i wygina co utrudnia np. otwarcie drzwi. No i brak ESP w podstawie. Wysttępuuje takze spore ryzyko odniesienia obrażeń ud i stóp u kierowcy i pasażera.
                                                NIska cena , ale i nieski poziom bezpieczenstwa. Nie ma nic za darmo.
                                                A nie 3 ?
                                                Ano nie popisała się zwłaszcza, ze te same od wielu lat testy pozwalają sie producentom odpowiednio na nie "przygotować" konstrukcyjnie. Było juz trochę uwag w tej materii. Chyba w stanach inaczej (po swojemu) rozbili pare autek (wg NCAP pięciogwiazdkowych) i było słabo.

Komentarz

• DJ MŁODY
                                                  RS
                                                  • 2007
                                                  • 5975
                                                  • Octavia II (1Z3)

jestem świeżo po oględzinach Rapid-a

i mnie osobiście bardzo zaskoczył na +
                                                  zewnątrz
                                                  bardzo ładna bryła autka , przód bardzo drapieżny szczególnie z halogenami , tył nowe światła i reszta robi wrażenie bok jak dla mnie rówież ładnie poprowadzone linie i te alumki także bardzo ładny wzór
                                                  wnętrzne
                                                  mi się spodobało tym bardziej że lubie jak jest czarno dodatki fortepianu i chromu dają dobry efekt , co do tapicerki drzwi nie mam nic jej do zarzucenia miękkie materiały dobrze wyprofilowana sa schowki np butelkę
                                                  wnetrze przemyślane bardzo ergonomiczne z przodu wydaje sie ze jest dużo miejsca ,
                                                  duzo rzeczy zaporzyczonych z poprzednich modeli ale na +

mi sie autko spodobało ,
                                                  sądze że będzie miało wzięcie jak z rynku zniknie octavia Fl i wejdzie nowa

czy bym kupił na dzisiaj może nie ale za pół roku chyba bym sie skusił teraz jest jeszcze wspomniana octavka fl i tu zależy kto co woli nowy dizajn czy stare sprawdzone

napewno wybiore sie na jazde testową chciałbym zobaczyć jak sie sprawują silniki tsi nie miałem z nimi do czynienia jestem tradycjonalistą

polecam najpierw po oglądać i sie przejechać a póżniej wyrażać opinię
                                                  pozdrawiam Adam
                                                  Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• Big
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 6389

Zamieszczone przez DJ MŁODY
                                                    co do tapicerki drzwi nie mam nic jej do zarzucenia miękkie materiały
                                                    Jesteś pewnien, ze siedziałeś w Rapidzie ??!
                                                    Przecież Rapid NIE MA na drzwiach jakiejkowiek tapicerki (rozumienej jako pokrycie tapicerowane czyli tkanina).
                                                    Natomiast plasik na drzwiach jest twardy niezaleznie od wersji
                                                    Także cos tu nie gra. Czy auto w którym siedziałeś, to był napewno Rapid ?

[ Dodano: Pią 30 Lis, 12 13:51 ]
                                                    polecam najpierw po oglądać i sie przejechać a póżniej wyrażać opinię
                                                    Dokładnie. Od poczatku to własnie piszę.
                                                    Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...