Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
    Zamieszczone przez marlej108
    nie przekonasz mnie ze 34 rapidy to sukces.... i kropka
    no i to mi wystarczy Przekonywać cie nie zamierzam. Ale po co wypisujesz głupoty ??
    dokladnie o to samo moge zapytac Ciebie....
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

dokladnie o to samo moge zapytac Ciebie....
      Ja pasuję. Z tobą nie da się gadać. Uprzedziłeś się do tego modelu i koniec kropka. faktycznie nic cie nie przekona i dalsza z tobą rozmowa traci jakikolwiek sens.
      Myśl sobie co chcesz.
      Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
        Uprzedziłeś się do tego modelu i koniec kropka.
        mozliwe :?
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• yogi_at_pozen
          Rider
          • 2011
          • 418

No i dwa ze to sa pierwsze tygodnie sprzedazy, bedac obiektywnym wypadalo by sprawdzic ile Octavi sprzedano w momencie jej wprowadzenia na rynek w 90tym ktoryms...
          poniewaz ta stronka tak daleko w przeszlosc nie siega wiec ciezko powiedziec
          ale np. Citigo ktore wg. tej strony zaczeto sprzedawac w kwietniu.2012 tez sprzedalo sie w ilosci 33szt.
          miesiac pozniej juz 98, a w kolejnym miesiacu juz 198, a potem co miesiac po ok. 200
          wiec dalbym mu miesiac-dwa na rozkrecenie sie

Komentarz

• pawel934
            Rider
            • 2007
            • 344

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
            No i dwa ze to sa pierwsze tygodnie sprzedazy, bedac obiektywnym wypadalo by sprawdzic ile Octavi sprzedano w momencie jej wprowadzenia na rynek w 90tym ktoryms...
            poniewaz ta stronka tak daleko w przeszlosc nie siega wiec ciezko powiedziec
            ale np. Citigo ktore wg. tej strony zaczeto sprzedawac w kwietniu.2012 tez sprzedalo sie w ilosci 33szt.
            miesiac pozniej juz 98, a w kolejnym miesiacu juz 198, a potem co miesiac po ok. 200
            wiec dalbym mu miesiac-dwa na rozkrecenie sie
            Właśnie to miałem na myśli kilka postów wyżej, tylko kolega lepiej to ujął
            BMW 130i - klik
            kiedyś: Octavia 1.4 TSI - klik
            BMW E36 '92 na tor

Komentarz

• tomekjmopl
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1187
              • Opel
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Już pomijając, że praktycznie całą pulę z tych 34 szt. kupił Poznań jako testówki pewnie ... Poczekajmy kilka miesięcy na jakieś miarodajne wyniki

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Przeciez w pazdzierniku tego auta nie bylo w sprzedazy, a w salonach w listopadzie pojawilo sie. Do tego obecnie to wiekszosc aut zamowionych przez dilerow z palca, te zamawiane normalnie zejda w grudniu dopiero albo po nowym roku.
                Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Maicroft, daj spokój, Merlejowi nie przetłumaczysz, szkoda czasu i nerwów. VW jest najlepszy i tyle 8) Pozwól mu żyć w tej świadomości.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

poczekamy na wyniki listopadowo-grudniowe... watpie zeby byly dobre, raczej beda slabe, ale moze sie zdziwie.
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• paweł2
                      L&K
                      • 2010
                      • 1405

Zobaczymt calt przyszly rok narazie to niema co analizowac.
                      Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Wuwua
                        Classic
                        • 2012
                        • 3

Wczoraj byłem w salonie skody pytając o nową Skodę Octavię II FL to gość mi powiedział że już nie można ich zamawiać bo zostąły wycofane z produkcji tylko wyprzedaż ostatnich sztuk....

Można zamawiać tylko wersję kombi....

Zaproponował mi Rapida , Zrobił na mnie wrażenie fajne autko i wielkości Octavi 2 myślałem że małe w środku a wydaje się nawet większe!!!

Jeden minus nie ma silnika 1,6 MPI
                        Samochód chc ekupić na Taxi i tylko ten mnie interesuje...

Ktoś pisał że mają wprowadzić ten silnik 1,6 mpi to pewna informacja???
                        Jeżeli tak to Rapid z tym silnikiem i LPG zostanie moją właśnością
                        Jeżeli nie to szukam innej marki

Komentarz

• r2r
                          RS
                          • 2008
                          • 4721
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wuwua, tak pisał auto-świat, ale bez względu na to czy jest to bubel dziennikarski, czy nie - to uważam że życie szybko zweryfikuje marzenia i zapędy twórców Rapida, którzy chcą raczyć polaków TSI. Pisałem już że auto bez silnika kompatybilnego z LPG, na rynku gdzie bardzo duży odsetek benzyn się "gazuje" - nie ma racji bytu, dlatego jestem spokojny o to że w Rapidzie szybko pojawi się 1.6 MPI. Rynek zwyczajnie wymusi taką konieczność. Bądź zatem cierpliwy, ja obstawiam połowę lata 2013 jako moment w którym "jeden-sześć" wróci do łask :wink:

PS: ja też badam rynek samochodowy, żeby ewentualnie znaleźć coś "pod zawód". Na razie się nie śpieszy bo za chwilę będzie już 6 lat jak "Helenka" służy w miarę bezawaryjnie, więc nie mam żadnych pokus, ale przyznam że informacyjnie Rapida staram się "pilnować od początku". Ładne auto, na "postój" całkiem przyjazne, ale z szampanami sie póki co wstrzymam

...a o LPG w TSI raczej nie chcę nawet myśleć po lekturze jednego z wątków, gdzie kolega z wątpliwymi skutkami eksploatacyjnymi, skojarzył TSI z instalacją LPG za nie mały grosz :|
                          Artur

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Z tego co wiem, to 1.6 MPI raczej w Rapidzie nie będzie. Jeśli chodzi zaś o gaz, to ten ma być dostępny z ... 1.2 TSI. Podobno już przygotowywane są takie wersje.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9943
                              • Ford

ELPIGAZ testuje Rapida z TSI zasilanego LPG - ale nie znalazłem ceny instalacji i zasady działania (pracuje tylko na LPG, czy też z "dotryskiem" Pb?):
                              Adam... Używam:
                              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratoRS
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Pewnie dotrysk wnoszac po nazwie xxDPI (jak w STAGu) i cena 5tys zl.

Jakby byl 100% LPG jak Prins albo ta nieszczesna znana z forum Vialle to do Rapida jedyne 8tys.

Pomyslec ze chcialem zamowic 1.4TSI z fabrycznym gazem, przeciez tego nikt na forum nie ma :lol: Kroliczek doswiadczalny SAP :lol:
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9943
                                  • Ford

Jakieś 12-14 lat temu ("zwykła" dziś) sekwencja była czarną magią i w dodatku kosztującą chore pieniądze - może jeszcze ze 2 lata i gaziarze opanują wtrysk bezpośredni i bez większego ryzyka oraz w normanej cenie będzie można założyć LPG do wszelkich "directów"...?
                                  Adam... Używam:
                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kazik4x4
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2728

jak sporo 34 sztuki? zwariowales! :P

na cala Polske? przy prawie 900 sztukach Octavii....

nie przekonasz mnie ze 34 rapidy to sukces.... i kropka :diabelski_usmiech

no chyba ze to ma byc cos jak filmie Miś... to jest sukces "na miare naszych mozliwości"
                                    marlej108, nie każdy jest tak na bieżąco z motoryzacją, żeby wiedzieć że właśnie wszedł nowy model, albo stary już nie jest produkowany. Ja np. kupując w 2008 r moją OI 4x4 byłem przekonany, że jedynek już nie produkują.
                                    Z resztą, popularność OII bazowała na popularności OI a rapid de facto nie miał bezpośredniego poprzednika modelowego.
                                    Wóz musi się opatrzyć, spodobać i dopiero ludzie ruszą do salonów.
                                    95% klientów rozgląda się za dobrze znanymi już markami/modelami które hitami dopiero się stają.

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

No coz, to kto zamowil Rapida :?: Dla zony, kochanki, babci, cioci, dziecka ??

Citigo kilka osob juz ma
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Wuwua
                                        Classic
                                        • 2012
                                        • 3

Rapid ma w środku więcej miejsca niż octawia 2
                                        Poza tym z tyłu jest belka skrętna czyli nie ma czego naprawiać, a ja szukam auta na Taxi właśnie

Nie wiem czy do lata 2013 moje auto wytrzyma , więc waham się nad kupnem octavi 2 , tylko dlaczego podkłokietnik występuję w droższej wersji ambition?? to jest wkurw****

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Wiecej miejsca niz OII, w ktora strone jak auto jest mniejsze, a bagaznik ma dalej duzy
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• marlej108
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 4976
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Wuwua
                                            Rapid ma w środku więcej miejsca niż octawia 2
                                            prosze nie pisac postow po pol litrze! :diabelski_usmiech
                                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• irekk
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1093
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

OMG! Wuwua chyba nie siedział ani w Rapidzie ani w octavii. Aczkolwiek jego fach wyjaśnia jego tłumaczenie - to nie on ani jego rodzina będzie woziła zadki na tylnej kanapie. Swoją drogą współczuję jak ktoś dostanie bocznego strzała przy tych piórkowych drzwiach. Złotówy to pasjonaci wymuszania, idealni klienci na boczne strzały :wink:

Komentarz

• adi747
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1138

nawet w salonie dzisiaj mi powiedzieli że rapid ma wiecej miejsca niż o2 i że ma o 3cm szerszy rozstaw osi
                                                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                                była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                                2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                                JEST
                                                megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                                octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                                octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• radekgw
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1182

Zamieszczone przez irekk
                                                  OMG! Wuwua chyba nie siedział ani w Rapidzie ani w octavii. Aczkolwiek jego fach wyjaśnia jego tłumaczenie - to nie on ani jego rodzina będzie woziła zadki na tylnej kanapie. Swoją drogą współczuję jak ktoś dostanie bocznego strzała przy tych piórkowych drzwiach. Złotówy to pasjonaci wymuszania, idealni klienci na boczne strzały :wink:
                                                  A Ty siedziales juz w rapidzie ? czy poprostu wiesz ze jest tam mniej miejsca bez wsiadania do niego ? Ja bym jednak poczekal na inne informacje bo moze sie okazac ze tego miesjca na prawde moze byc podobna ilosc a nawet wiecej w rapidzie... co do wjezdzania na taksowkarzy to wogole nie rozumiem, wedlug Ciebie sa jacys gorsi bo z tylu woza ludzi ? czyt. klientow, a jak ktos np. (nie mowie tu o sobie) wozi w busie towar ? to tez jest be bo dla cegiel kupil auto ? Zawod jak zawod kazdy robi to co moze zeby w tym chorym panstwie jakos przezyc.
                                                  Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Rysiob
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 32

Co do 1.6 MPI w Rapidzie... Hiszpański Autoblog informuje, że rozpoczęto sprzedaż bliźniaczego Seata Toledo w Meksyku z silnikiem... 1.6 MPI (oczywiście mowa także o 1.2 TSI i 1.4 TSI), który jest bazowym motorem na tenże rynek.

Komentarz

Pracuję...