Zamieszczone przez Big
Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
No i dwa ze to sa pierwsze tygodnie sprzedazy, bedac obiektywnym wypadalo by sprawdzic ile Octavi sprzedano w momencie jej wprowadzenia na rynek w 90tym ktoryms...
poniewaz ta stronka tak daleko w przeszlosc nie siega wiec ciezko powiedziec
ale np. Citigo ktore wg. tej strony zaczeto sprzedawac w kwietniu.2012 tez sprzedalo sie w ilosci 33szt.
miesiac pozniej juz 98, a w kolejnym miesiacu juz 198, a potem co miesiac po ok. 200
wiec dalbym mu miesiac-dwa na rozkrecenie sie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yogi_at_pozenNo i dwa ze to sa pierwsze tygodnie sprzedazy, bedac obiektywnym wypadalo by sprawdzic ile Octavi sprzedano w momencie jej wprowadzenia na rynek w 90tym ktoryms...
poniewaz ta stronka tak daleko w przeszlosc nie siega wiec ciezko powiedziec
ale np. Citigo ktore wg. tej strony zaczeto sprzedawac w kwietniu.2012 tez sprzedalo sie w ilosci 33szt.
miesiac pozniej juz 98, a w kolejnym miesiacu juz 198, a potem co miesiac po ok. 200
wiec dalbym mu miesiac-dwa na rozkrecenie sie
Komentarz
-
-
Wczoraj byłem w salonie skody pytając o nową Skodę Octavię II FL to gość mi powiedział że już nie można ich zamawiać bo zostąły wycofane z produkcji tylko wyprzedaż ostatnich sztuk....
Można zamawiać tylko wersję kombi....
Zaproponował mi Rapida , Zrobił na mnie wrażenie fajne autko i wielkości Octavi 2 myślałem że małe w środku a wydaje się nawet większe!!!
Jeden minus nie ma silnika 1,6 MPI
Samochód chc ekupić na Taxi i tylko ten mnie interesuje...
Ktoś pisał że mają wprowadzić ten silnik 1,6 mpi to pewna informacja???
Jeżeli tak to Rapid z tym silnikiem i LPG zostanie moją właśnością
Jeżeli nie to szukam innej marki
Komentarz
-
-
Wuwua, tak pisał auto-świat, ale bez względu na to czy jest to bubel dziennikarski, czy nie - to uważam że życie szybko zweryfikuje marzenia i zapędy twórców Rapida, którzy chcą raczyć polaków TSI. Pisałem już że auto bez silnika kompatybilnego z LPG, na rynku gdzie bardzo duży odsetek benzyn się "gazuje" - nie ma racji bytu, dlatego jestem spokojny o to że w Rapidzie szybko pojawi się 1.6 MPI. Rynek zwyczajnie wymusi taką konieczność. Bądź zatem cierpliwy, ja obstawiam połowę lata 2013 jako moment w którym "jeden-sześć" wróci do łask :wink:
PS: ja też badam rynek samochodowy, żeby ewentualnie znaleźć coś "pod zawód". Na razie się nie śpieszy bo za chwilę będzie już 6 lat jak "Helenka" służy w miarę bezawaryjnie, więc nie mam żadnych pokus, ale przyznam że informacyjnie Rapida staram się "pilnować od początku". Ładne auto, na "postój" całkiem przyjazne, ale z szampanami sie póki co wstrzymam
...a o LPG w TSI raczej nie chcę nawet myśleć po lekturze jednego z wątków, gdzie kolega z wątpliwymi skutkami eksploatacyjnymi, skojarzył TSI z instalacją LPG za nie mały grosz :|Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108jak sporo 34 sztuki? zwariowales! :P
na cala Polske? przy prawie 900 sztukach Octavii....
nie przekonasz mnie ze 34 rapidy to sukces.... i kropka :diabelski_usmiech
no chyba ze to ma byc cos jak filmie Miś... to jest sukces "na miare naszych mozliwości"
Z resztą, popularność OII bazowała na popularności OI a rapid de facto nie miał bezpośredniego poprzednika modelowego.
Wóz musi się opatrzyć, spodobać i dopiero ludzie ruszą do salonów.
95% klientów rozgląda się za dobrze znanymi już markami/modelami które hitami dopiero się stają.
Komentarz
-
-
Rapid ma w środku więcej miejsca niż octawia 2
Poza tym z tyłu jest belka skrętna czyli nie ma czego naprawiać, a ja szukam auta na Taxi właśnie
Nie wiem czy do lata 2013 moje auto wytrzyma , więc waham się nad kupnem octavi 2 , tylko dlaczego podkłokietnik występuję w droższej wersji ambition?? to jest wkurw****
Komentarz
-
-
OMG! Wuwua chyba nie siedział ani w Rapidzie ani w octavii. Aczkolwiek jego fach wyjaśnia jego tłumaczenie - to nie on ani jego rodzina będzie woziła zadki na tylnej kanapie. Swoją drogą współczuję jak ktoś dostanie bocznego strzała przy tych piórkowych drzwiach. Złotówy to pasjonaci wymuszania, idealni klienci na boczne strzały :wink:
Komentarz
-
-
nawet w salonie dzisiaj mi powiedzieli że rapid ma wiecej miejsca niż o2 i że ma o 3cm szerszy rozstaw osihttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkOMG! Wuwua chyba nie siedział ani w Rapidzie ani w octavii. Aczkolwiek jego fach wyjaśnia jego tłumaczenie - to nie on ani jego rodzina będzie woziła zadki na tylnej kanapie. Swoją drogą współczuję jak ktoś dostanie bocznego strzała przy tych piórkowych drzwiach. Złotówy to pasjonaci wymuszania, idealni klienci na boczne strzały :wink:Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
Komentarz