Zamieszczone przez DJ MŁODY
Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez DJ MŁODY
polecam najpierw po oglądać i sie przejechać a póżniej wyrażać opinię
Reszta to oczywiście kwestia gustu wg mnie w myśl powiedzenia: "każda potwora znajdzie swojego amatora"
Siedziałem w tym i jest wg mnie źle w środku, tandetnie i tanio.
Pożyjemy zobaczymy. Podstawowym - czyt tanim wersjom wróżę u nas sukces i to nakręcać będzie wyniki sprzedaży a sztuki za 60-70 tysia to będzie wg mnie margines
Nie zmienia to faktu że auto mnie od razu zniesmaczyło ( głównie w odniesieniu do kartki, która koło tego była z kwotą ok 60 tys). I wyjeżdżając z salonu siadłszy do mojego szkodnika się w tym przekonaniu utwierdziłem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DJ MŁODYjestem świeżo po oględzinach Rapid-a
co do tapicerki drzwi nie mam nic jej do zarzucenia miękkie materiały
polecam najpierw po oglądać i sie przejechać a póżniej wyrażać opinię
Niestety TAM NIE MA ZADNYCH MIEKKICH MATERIALOW - wszedzie sa plastiki, twarde.
Tak wiec albo nie ogladales tego samochodu i wypisujesz bzdury kompletne, albo moze siedziales w Superbie i Ci sie pomylilo... albo ogladales to auto z butelka koniaku w reku... albo jestes niewidomy i na dodatek nie masz czucia w lakpach, ktorymi macales po tapicerce...
ja niestety od poczatku krytykuje te maszyne, jako jeden z pierwszych tez obejrzalem to cudo na zywo - i nieco mi sie nawet spodobalo (pewnie by mi sie bardziej podobalo, gdyby ceny byly nizsze), ale wnetrze sklada sie z samych twardych materialow, identycznie jak w Fabii, przepraszam - GORZEJ NIZ W FABII (nawet jej najtanszej wersji) poniewaz tam jest choc kawalek materialu na drzwiach a w Rapidzie - 100% plastik fantastik.... zero materialu.
Polecam kolejne ogledziny demonicznego Rapidka
Komentarz
-
-
niestety nie moge sie z wami zgodzić
wiec wkleje zdjecia , twierdzicie ze całe boczki z Rapida to plastik
prosze tak do porównania Rapid i Octavka
białymi kreskami zaznaczone sa miękkie materiały reszta boczka to faktycznie plastik
ale usiądżcie do Fabi II to wtedy poczujecie plastik boczki cała deska - a fuj
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DJ MŁODYbiałymi kreskami zaznaczone sa miękkie materiały reszta boczka to faktycznie plastik
Niestety, ale te miejsca które ty tu zaznaczyłeś są ... twarde jak skała, a już na 100% nie są absolutnie tapicerowane.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DJ MŁODYniestety nie moge sie z wami zgodzić
wiec wkleje zdjecia , twierdzicie ze całe boczki z Rapida to plastik
prosze tak do porównania Rapid i Octavka
białymi kreskami zaznaczone sa miękkie materiały reszta boczka to faktycznie plastik
ale usiądżcie do Fabi II to wtedy poczujecie plastik boczki cała deska - a fuj
Obrazek
na forum fantazjują nieletni albo osoby nietrzezwe! ;-))))
Oj Mlody :-)))) trudno nawet skomentowac te Twoje rewelacje :-)))) inaczej niz dowcipem :-)))
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DJ MŁODYniestety Panowie racja leży po środku byłem dzisiaj ponownie i po oglądałem
niesety cały boczek nie jest z " hamskiego plastiku " te części ( przy szybie , cześć podłokietnika ) co sa zaznaczone strzałkami sa z tzw plastiku ale miękkiego tak jak u Nas w octavkach niestety materiału nie zobaczymy
Obrazek
Dobra, każdy ma swoje postrzeganie rzeczywistości, nie czepiam się. Akurat na to zwróciłem uwagę jak oglądałem i macałem co się dało. Jedyne miękkie elementy w wersji która była na wystawce to wg mnie: siedzenia, podsufitka, wykładzina podłogi, wieniec kierownicy, skajowe podłokietniki w drzwiach x2 i środkowy podłokietnik.....coś przeoczyłem? Reszta się pod paluchem nie uginała (obojętnie co by wyglądem przypominała)
Tyle że to była czarna wersja , żaden siwy de lux....Może siwy De Lux przeznaczony np na zamożne rynki bliskiego wschodu dla szejków (lub ich wielu żon) będzie miał jeszcze coś miękkiego extra :wink: . Nie wiem
Komentarz
-
-
tak jak piszesz ja notamiast patrrząc na fabie II która chciałem kupic i obecnego Rapida twerdze ze Rapid jest lepiej wykonany w fabce sa naprawde hamskie plastiki tutaj bynajmniej coś powstawiali , niestety obecnie tak sie produkuje samochody tej klasy - recycling odsysk , my Polacy tego nie znamy Europa już to ma
Komentarz
-
-
Dzisiaj w końcu znalazłem chwilę czasu i obejrzałem dokładnie Rapida i powiem, że mam mieszane odczucia. Do oglądania trafiła się wersja Ambition z dodatkami, kolor srebrny, 1.2tsi.
Z zewnątrz wygląda całkiem fajnie, przód z halogenami wyglądał nawet lekko agresywnie, do tego dobre wrażenie robiły 16 calowe alu.
Po pozytywach z zewnątrz przyszedł czas na wnętrze i tu już różowo nie jest. Generalnie jest twardo, plastikowo i tak jakbym oglądał auto sprzed ładnych paru lat.
Fotele wydają się wygodne, ale raczej o dobrym trzymaniu bocznym trzeba zapomnieć. Tragedia to podłokietnik, konstrukcja z O1, dodatkowo jest węższy i obszyty pseudoskórą, która nie pasuje do niczego, lepiej zrobili by materiałowy.
Zegary i konsola środkowa wyglądały ok, ładnie wyszły im nawiewy. Efekt psują trochę pokrętła od manualnej klimy - dobre to one były ale w O1 i golfie 4 a nie w nowym modelu.
Drzwi też nie są cudowne, ale pomimo wielu komentarzy że są całe plastikowe, to w oglądanej wersji były elementy miękkie i nawet trochę obszycia takim materiałem jak podłokietnik.
Wnętrze Rapida ratuje tylna kanapa i bagażnik. Z tyłu jest sporo miejsca, napewno więcej niź w O1, większy rozstaw osi robi swoje. Bagażnik duży dobrze wykończony, więc jest ok.
Podsumowując Rapid generalnie nie byłby zły gdyby jego cena była znacznie niższa.
Jak mi sprzedawca podał cenę oglądanego egzemplarza - jedyne 64.999zł. - zacząłem się z niego śmiać. Szczególnie, że zaraz obok stała O2FL w wersji Fresh z doposażeniem i silnikiem 1.8tsi za ok. 68tys.
Z czasem pewnie będą rabaty i wersje promocyjne to i klienci się znajdą. Ale raczej sukcesu Octavii nie powtórzy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Zamieszczone przez tom007Ale raczej sukcesu Octavii nie powtórzy.
Dealer twierdził, że Rapid ma być kontynuacją Octavii I i to z nią powinno się go porównywać i pod tym kątem oceniać. Tak czy inaczej mi silnych starań sprzedawcy, ja się do Rapida za te pieniądze nie zamierzam się przesiadać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Dynamika sprzedaży i rejestracji Rapida przyśpiesza :szeroki_usmiech : w listopadzie sprzedano i zarejestrowano już 88 aut, podczas gdy w październiku było to zaledwie 34 wozy :diabelski_usmiech
a Octavek "tylko" 953 sztuki....
tak dla porownania dla twierdzacych ze tak malo tych rapidow sie sprzedaje....bo to nowosc.... no to taka sama nowoscia jest dacia lodgy... a w listopadzie poszlo 200 sztuk.
Skodo - oprzytomnij i obniz ceny albo nastaw sie na mniejsza sporo sprzedaz.
:diabelski_usmiech
ps. w moim wojewodztwie - tj. pomorskiem - sprzedano w listopadzie az... 3 sztuki... to mniej wiecej tyle co Porsche - az 2 sztuki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA ile sprzedano Seatow za pazdziernik i listopad :?:
a w pazdzierniku 97...
przeciez marka seat powinna sie z polski zwijac albo zmienic strategie - czyli obnizyc ceny... ciekawe jak im idzie (czy razej nie idzie) na innych rynkach...
VW powinien najtansza marke w koncernie zrobic z Seata, a Skode szanowc - w koncu ma 100 lat... ale widac rasisci... :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108przeciez marka seat powinna sie z polski zwijac albo zmienic strategie - czyli obnizyc ceny...
i w zwiazku z tym troche nie fair jest porownywanie sprzedazy czegokolwiek do Seata
BTW wszedlem sobie na strone Seata i na przyklad taki Leon 1.2 TSI z pakietem Copa za 55 tys (lub nawet taniej jesli bialy) wyglada mi na super oferte - dla kogos kto malo jezdzi i nie potrzebuje gazu. Przy okazji nie trzeba sie bedzie obawiac, ze pod swiatlami beda trzy takie same - jak to bywa z Octavia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828Zamieszczone przez marlej108przeciez marka seat powinna sie z polski zwijac albo zmienic strategie - czyli obnizyc ceny...
i w zwiazku z tym troche nie fair jest porownywanie sprzedazy czegokolwiek do Seata
BTW wszedlem sobie na strone Seata i na przyklad taki Leon 1.2 TSI z pakietem Copa za 55 tys (lub nawet taniej jesli bialy) wyglada mi na super oferte - dla kogos kto malo jezdzi i nie potrzebuje gazu. Przy okazji nie trzeba sie bedzie obawiac, ze pod swiatlami beda trzy takie same - jak to bywa z Octavia
Komentarz
-
Komentarz