Zamieszczone przez xof
Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez t271828i w zwiazku z tym troche nie fair jest porownywanie sprzedazy czegokolwiek do Seata
ze przyczyny tak slabej sprzedazy tej marki sa pozamerytoryczne.
W ogole IMO troche juz za duzo przekomarzania o tego Rapida, niech sie prezes Skody martwi czy im to ludzie kupia. W koncu to jemu za to placa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez t271828i w zwiazku z tym troche nie fair jest porownywanie sprzedazy czegokolwiek do Seata
ze przyczyny tak slabej sprzedazy tej marki sa pozamerytoryczne.
W ogole IMO troche juz za duzo przekomarzania o tego Rapida, niech sie prezes Skody martwi czy im to ludzie kupia. W koncu to jemu za to placa
Komentarz
-
-
A co w Skodzie nie ma zagrywek roznego typu od gory ??
Wywalenie 4x4, wywalenie Scouta, czekanie po 9 miesiecy na auto, bo jest takie high-end, ja czekalem ponad 6 miesiecy na zwyklego diesla z DSG :lol:
A sytuacja na innych rynkach tez jest ciekawa, ale z kim mamy porownac z UK, Czechami, Hiszpania, Niemcami czy Francja
Komentarz
-
-
odnosnie rapida, kto mówił że nie ma montują silników powyżej 1.2 tsi ?
:lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Ten Rapid zły nie jest choć zdecydowanie za drogi. U nas po prostu musi się znaleźć w ofercie silnik 1.6 z LPG i to w cenie powiedzmy 48 tyś. PLN i manualną klimą. Inaczej nie wróżę wysokiej sprzedaży. Na chwilę obecną raczej odpadają taksówkarze jako potencjalni nabywcy.
Dziwi ta cała polityka Skody w tym względzie i tyle.
Odnośnie wyglądu autka to jak najbardziej na plus. Środek, hm, no no mógłby być lepiej wykonany jak piszecie ale jest znośny. Bagażnik i to ciągłe szukanie tych kilku litrów więcej pojemności to jak dla mnie żenada. Co to ma za znaczenie czy ma on 500 czy 550 litrów pojemności? Ile razy w roku jeździcie całkowicie załadowani? Czy kurka nie ważniejsze jest żeby dać więcej miejsca w kabinie. Ja nigdy tego nie zrozumiem. Producenci ustalili jakieś niby kryteria którymi kierują się nabywcy i tłuką temat.
Aha, Seat Toledo jednak ładniejszy"coś być musi, do cholery, za zakrętem"
O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
O2 Tour BSE+LPG LR - MED
Komentarz
-
-
widzialem wczoraj po raz pierwszy w 3miescie na drodze rapida (oklejonego skoda wejherowo salon - wiec auto testowe) wieczorem w sopocie... i pomijajac moje rozczarowanie tym pojazdem, to niestety on wyraznie wyglada na pojazd tanszy od Octavii.. przez ten przod (ale to kwestia gustu - innym moze sie nowy przod bardziej podobac, dla mnie natomiast wyglada tanio), natomiast obiektywnie niestety rzecz biorac to patrzac na jego przod, albo bardziej nawet na tyl... ten samochod jest zbyt waski. Z profilu tego nie widac, ale z tylu tak, zwlaszcza na tle innych samochodow. Niestety przypomina mi Fiata Lineę... tez z profilu wygladajacego normalnie a z tylu czy przodu... jak auto klasy B - jakies takie waskawe.
Zobaczymy ile sprzedadza w grudniu - obstawiam ze dalej niewiele. Biorac pod uwage jego ceny to kupi go tylko osoba niespelna rozumu, albo firma. Gdyby ceny byly dostosowane do jego plastikowatosci i tanich w produkcji rozwiazan to wtedy co innego. A tak niech sie Skoda w d..pe ugryzie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez marlej108niestety on wyraznie wyglada na pojazd tanszy od Octavii
vide: http://emida.otomoto.pl/skoda-octavi...C26689710.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108na dzien dzisiejszy nie jest :diabelski_usmiech
2. OII to schodzący z rynku model
3. Poczekajmy na OIII. Dopiero po jej debiucie będziemy mieli odpowiednią gamę modelową. W tej chwili rzeczywiście Rapid troszkę wchodzi w rewir OII wcale nie mając zamiaru z nią konkurować bo to nie jest żaden następca OII tylko zapchajdziura między Fabią a OIII.
BTW, widziałem dzisiaj nowiutkie, świeżutkie Peugeoty 301 co dopiero do salonu przyjechały. Na żywo, zwłaszcza w bieli wygląda tak:
:czerwona:
Rapidowi to może wentylki co najwyżej lizać :yay:
Komentarz
-
-
marlej108, wg cennika wersja Ambiente nie uwzględniając rabatów OII 1.2TSI kosztuje 69tyś. a Rapid 60tyś. Różnice w wyposażeniu niewielkie, do tego weź pod uwagę, że lada dzień wejdzie do sprzedaży OIII i wtedy będziemy porównywać. OII to już model schodzący.
Zamieszczone przez marlej108Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez marlej108zaplacic za rapida 1.2 tsi 60.000 zl to sorry, ale trzeba byc kompletnym idiota.... na szczescie za duzo takich nie ma
Komentarz
-
-
Jedno co trzeba przyznać to fakt, że od paru tygodni Skoda konsekwentnie bardzo intensywnie promuje Rapida: nie ma chyba gazety motoryzacyjnej w której nie pojawiłby się jakiś test lub artykuł sponsorowany, co chwila jakaś reklama w TV i masa banerów na ulicach. Do tego w dziale motoryzacyjnym onet.pl właściwie każdego dnia jest poruszany temat Rapida... Ciekawe, że jednocześnie niemal wcale nie są reklamowane inne modele Skody (no może poza promocyjnym pakietem za 49zł do Fabii).
Ciekawe, czy ten upór w intensywności reklamy wynika z zamierzonej chęci rozpędzenia sprzedaży nowego modelu, czy też jest wynikiem słabej (w stosunku do zakładanego wcześniej) poziomu sprzedaży...?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108zaplacic za rapida 1.2 tsi 60.000 zl to sorry, ale trzeba byc kompletnym idiota....Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Jedno co trzeba przyznać to fakt, że od paru tygodni Skoda konsekwentnie bardzo intensywnie promuje Rapida... Ciekawe, że jednocześnie niemal wcale nie są reklamowane inne modele Skody
Zreszta Octavie wszyscy juz znaja
Komentarz
-
-
Tak nieco abstrahując od Rapida i jego dotychczasowej sprzedaży...
Yeti od czerwca do listopada sprzedało się około 700 sztuk.
W tym samym czasie bezpośredni konkurencji (skupiam się na wielkości auta) ulokowali na rynku:
1. Nissan QQ (stary już model i w dodatku niedługo schodzący z rynku, droższy, z mniej dynamicznymi i ekonomcznymi benzyniakami, cieszącymi się niezbyt dobrą opinią francuskimi dieslami, przedzwiną "japońską" polityką wyposażeniową, itp.) niemal 4.000 aut,
2. Kia Sportage (auto ładniejsze, chyba nawet większe, ale znów z niezbyt atrakcyjnymi benzyniakami i polityką wyposażenia, a do tego droższe) ponad 2000 aut,
3. Hyundai ix35 (jw, chpciaż mniej atrakcyjny wizualnie) prawie 2000 aut
4. VW Tiguan (tu trudno udowodnić, że Yeti jest od niego w czymś lepsza, no może poza ceną) - 1500 aut.
5. Dacia Duster (auto gorzej wykonane, choć ładniejsze i tańsze) - około 3000 aut
Ciekawi mnie czy Rapid sprzeda więcej aut niż bezpośredni konkurenci, czy też będzie outsiderem jak Yeti...
Komentarz
-
-
Myślę, że sprzedaż Rapida się ładnie rozkręci z pocz. nowego roku. Teraz większość ludzi czeka na nowe roczniki, tak aby mieć auto już z 2013 r. albo na promocje i związane z nią wyprzedaże rocznika 2012.
Myślę, że Rapid będzie najchętniej kupowanym przez firmy autem dla przedstawicieli handlowych.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
rowerek, to jest prawdopodobnie spowodowane tym, że w miarę podnoszenia cen (w stosunku do konkurencji) oferta Skody jest coraz mniej atrakcyjna. Skoda (czy to się komuś podoba mniej lub bardziej) jest na rynku postrzegana jednak jako nieco gorsza marka niż uznane marki niemieckie lub japońskie. I tak długo, jak porównywalny model Skody jest/był tańszy niż jego "uznana" konkurencja, tak długo jego "value for money" jest/było lepsze. Ale jesli konkurencja staje sie tańsza, to pozycja Skody (zalety) niestety słabnie.
Komentarz
-
-
Masz rację. Już kiedyś nawet gdzieś wklejałem konfigi Paska i SII, z których wynikało, że lepiej wyposażony Pasek kosztuje tyle samo co SII (to zasługa pakietów w VW).
Liczę na to, że Skoda wraz z OIII nie wystrzeli ceny gdzieś w kosmos.
A jeszcze wracając do sprzedaży aut to chyba w Toyocie jakieś dobre promocje są. Pasek sprzedał się od początku roku w ilości 3745szt. z czego 641szt. na osoby indywidualne. Avensis 3777szt. z czego 1322szt. na osoby indywidualne.
Komentarz
-
Komentarz