Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

mialem nie pisac, ale macie tutaj - moze sie przyda komus kto planuje zakup - w Czechach chyba sie dalej zle Rapid sprzedaje i... kolejny raz obnizaja cene - bedzie wersja specjalna tansza od obecnie najtanszej o 23.000 koron.

Podejrzewam, ze i u nas bedzie zaraz taniej.... wiec ci ktorzy marzą o Rapidzie (zboczency?!?) - poczekajcie jeszcze troche to pewnie bedzie lepsza cena....

tutaj info:

Škoda připravuje novou akční nabídku pro model Rapid. K dosavadním zvýhodněním přidá další, snížení ceníkové ceny.
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14909
      • Octavia IV (NX3)

marlej108, żle się sprzedaje, bo z cena poszli po bandzie. Skoro pisza, że O III będzie od 60, a średnio wyposażony Rapid (najbardziej minimalnie jak trzeba) dochodzi do 65, to kpina jest. Juz pisałem, albo O III musi byc droższa - to u nas jest możliwe, albo Rapid tańszy.
      pozdrawiam - Darek
      ​​

Komentarz

• neoXs
        Rider
        • 2010
        • 555

Zamieszczone przez ruwado
        Skoro pisza, że O III będzie od 60
        Nie wiem ile razy mam wklejać ten link.... http://www.skoda-auto.cz/SiteCollect...avia-cenik.pdf

Jeżeli w PL O3 miałaby być o 5-6 tys. droższa od cennika w Czechach to byłoby nieco zabawnie ;] Zwłaszcza, że Rapid cennikowo wychodził o 1 tys. taniej w naszym kraju niż "stolicy Skody".

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14909
          • Octavia IV (NX3)

neoXs, wiem Ty wklejasz i liczymy razem. Ale ja dalej nie kumam jak to wytłumaczyć. O III wg. czeskiego cennika wyszła nam poniżej 60, a Rapid, którego konfigurowałem 64. ??? Dalej jestem głupi
          pozdrawiam - Darek
          ​​

Komentarz

• bishop
            L&K
            • 2012
            • 1430

Wlazłem , siedzę pooglądałem , prawda z tym plastikiem ,..chcę wyjść skuliłem się / bo wiadomo glową uderzę/ i q... nie wyjdę, znowu próba jak sie pochylę to leb przy przednim słupku , a fotel wcześniej ustawiłem pod siebie... dopiero jak złapałem dźwignię wysokości fotela i opuściłe na max dało radę , pewnie jakiś karakan wcześniej się przymierzał :lol: . Kierunki boczne w błotniku ...ech ten rapid to będzie dziadków woził.

Komentarz

• grzesk
              Rider
              • 2010
              • 296

Co z tego, że kierunki w błotniku ?

Ja dziadkiem nie jestem a mi się podoba i mając 178 cm nie miałem problemu z wsiadaniem i wysiadaniem oraz znalezieniem odpowiedniej pozycji za kierownicą. Ja porównuje go z moją obecną F1 i poza zmianą sposobu otwierania i zamykania szyb, które to posunięcie jest dla mnie nielogiczne oraz braku możliwości otwierania tylnych szyb z miejsca kierowcy (można tylko je przyblokować) jeśli mamy wersje z elektrycznymi szybami z tyłu co jest dla mnie dziwne, to auto dla mnie jest lepsze niż to czym teraz jeżdżę :-). Fakt są twarde plastiki ale u mnie w F1 większość też jest twarda i jakoś mi to nie przeszkadza. Z resztą te w Rapidzie i tak wyglądają lepiej a podczas jazdy przecież nikt go nie maca i sprawdza czy jest miękki.
              U mnie przy przebiegu prawie 130 tys km jakoś nic w tym plastiku nie stuka i nadal wygląda dobrze to nie spodziewam się, że w Rapidzie będzie gorzej.

Jak to już kiedyś wspomniałem każdy ocenia auto pod kątem swoich potrzeb i Rapid dla mnie jest odpowiednim autem i dla innych jeżdżących podobnymi autami jak Fabia też może być odpowiedni ale dla użytkowników O2 już niekoniecznie. Kwestia co kto potrzebuje.

Ludzie nie narzekajcie już tak! Fakt z ceną trochę przesadzili ale chyba zaczynają na oczy przeglądać.

To samo widzę w wątku o O3 coraz więcej narzekań. Ciągle coś komuś nie pasuje.
              SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8162
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez grzesk
                Ja dziadkiem nie jestem a mi się podoba
                ale u mnie w F1 większość też jest twarda
                - i jak juz gdzies w tym wątku pisałem z F1 to moze i beda klienci, bo z 01 to juz nie za bardzo.
                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

To samo widzę w wątku o O3 coraz więcej narzekań. Ciągle coś komuś nie pasuje.
                  Polska panie ,Polska i polacy. Ten naród tak już ma, że jak nie ponażeka, to znaczy, że nie istnieje
                  A najlepiej nazeka się na to czego jeszcze się na oczy nie widziało, bo ... to jest nowe, a polacy boja się nowości, więc z góry zakładają, że każda nowość jest gorsza od tego co mają 8)
                  Czarny Elegance

Komentarz

• Ermac
                    Classic
                    • 2012
                    • 37

Tak prawdę mówiąc z tego tego tematu można wynieść tylko garść cennych informacji dla potencjalnych nabywców Rapida. Pozostała cześć to takie babskie pitolenie o twardych plastikach, małej ilości miejsca nad głową, zbyt wysokiej cenie no i oczywiście łechtanie swojego ego - dumnego posiadacza wyjątkowego samochodu jakim jest O2.

Komentarz

• grzesk
                      Rider
                      • 2010
                      • 296

Oj dokładnie Pany, dokładnie...
                      SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• neoXs
                        Rider
                        • 2010
                        • 555

Zamieszczone przez Ermac
                        Pozostała cześć to takie babskie pitolenie o twardych plastikach, małej ilości miejsca nad głową,
                        Ale mała ilość miejsca z przodu to przecież nie jest wada, wystarczy, że się zgarbimy dobrze i już po problemie. Ej sry ale to dla sporej ilości osób jest wada, której nie da się przeskoczyć i trzeba o tym mówić.

Komentarz

• r2r
                          RS
                          • 2008
                          • 4721
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Big
                          Polska panie ,Polska i polacy. Ten naród tak już ma, że jak nie ponażeka, to znaczy, że nie istnieje
                          A najlepiej nazeka się na to czego jeszcze się na oczy nie widziało, bo ... to jest nowe, a polacy boja się nowości, więc z góry zakładają, że każda nowość jest gorsza od tego co mają 8)
                          Oooj nie, nie, nie....
                          Mi się Rapid podoba i mogę to powiedzieć z czystym sumieniem. Z zewnątrz ma nienachalny design, a w środku....no do cholery, ja jeżdżę O1 z pierwszą deską, gdzie też jest w h... plastiku, duża część z Was tez jeździ więc darujcie sobie co poniektórzy manieryzmy i wybrzydzanie. Jedyne co jest "nie po mojej myśli", to że nie ma gamie silnika 1.6MPI, ale to jest tylko jedno małe "ale" z mojej strony, bo jak dla mnie Rapid jest spox-autem, ni to ekskluzywnym, ni to biednym
                          Półka eksluziw zaczyna się od BMW i idzie dalej w górę. Skoda nigdy nawet nie udawała że aspiruje do tej półki, więc dajmy sobie trochę na wstrzymanie w przypierdzialaniu się do detali, bo tak jak mówię sami w swoich O1 mamy dużo plastiku.
                          Artur

Komentarz

• Ermac
                            Classic
                            • 2012
                            • 37

neoXs, czytaj ze zrozumieniem 8) W mojej poprzedniej wypowiedzi chodziło mi o to, że 106 stron tego tematu to wałkowanie ciągle tego samego - wszyscy już dobrze wiemy, że Rapid ma mało miejsca z przodu, jest cholernie drogi, a deska jest wykonana z plastiku takiej samej jakości jak pudełko po Tic Tacach.

Dlatego uważam, że dalsze męczenie tego samego nie ma najmniejszego sensu - tym bardziej, że większość osób które komentują Rapida nawet nie mała okazji przejechania się nim ... :roll:

Komentarz

• irekk
                              L&K
                              • 2011
                              • 1093
                              • Octavia II (1Z3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Akurat wymienione przez ciebie rzeczy nie wymagają przejeżdżania się Rapidem

Komentarz

• Ermac
                                Classic
                                • 2012
                                • 37

Zamieszczone przez irekk
                                Akurat wymienione przez ciebie rzeczy nie wymagają przejeżdżania się Rapidem
                                Chodziło mi o to, że ludzi oceniają samochód w następujący sposób: wsiadłem - pomacałem deskę - zajrzałem w cennik - werdykt RAPID=ZŁO. Większość naszych fachowców nie miała okazji sprawdzić jak auto sprawdza się na drodze - nikt nie ocenia tu właściwości jezdnych, komfortu/dyskomfortu podczas podróży itd.

Komentarz

• irekk
                                  L&K
                                  • 2011
                                  • 1093
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ale czy nie można dyskutować o wyglądzie? Z resztą, kilka osób się wypowiedziało na temat właściwości jezdnych.

Komentarz

• yosssarian
                                    Drive
                                    • 2008
                                    • 79

Zamieszczone przez irekk
                                    Ale czy nie można dyskutować o wyglądzie? Z resztą, kilka osób się wypowiedziało na temat właściwości jezdnych.
                                    można i trzeba auto ma złe propocje - za wąskie i tyle - na zdjęciach wygląda fajnie ale na żywo jest słabo - w salonach widzę stosują taktykę żeby to stawiać koło fabii lub citigo - w żadnym wypadku w pobliżu Octavii

przy okazji pojawiły się zdjęcia wersji sedan - nie wiem czy było wczesniej:

V Číně se konečně odtajnila lokální verze Škody Rapid. Po mnoha špionážních fotkách nejrůznější kvality jsou zde první oficiální obrázky.

Komentarz

• irekk
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1093
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Podobnie jak Superb

Komentarz

• leszekmw
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5356

Zamieszczone przez yosssarian
                                        auto ma złe propocje - za wąskie i tyle -
                                        Zamieszczone przez irekk
                                        Podobnie jak Superb
                                        i , obawiam się , O3 :twisted:

jakoś nikt chyba jeszcze o tym nie wspominał że proporcje ma zwalone..
                                        a miałem dzisiaj w końcu pojechać pooglądać to cudo i ...zapomniałem..
                                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                        GVI 1.4TSI
                                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• EnDrIu WAWA
                                          Classic
                                          • 2013
                                          • 20

Zamieszczone przez irekk
                                          można i trzeba auto ma złe propocje - za wąskie i tyle - na zdjęciach wygląda fajnie ale na żywo jest słabo - w salonach widzę stosują taktykę żeby to stawiać koło fabii lub citigo - w żadnym wypadku w pobliżu Octavii

http://www.auto.cz/skoda-rapid-cina-72501
                                          Za waskie? Ma wiekszy rozstaw osi od OII. Dla mnie Rapid z wygladu jest super, zrywa z nudna stylistyka Skody. Nigdy nie sadzilem, ze jakakolwiek Skoda mi sie spodoba. Jakby byla z silnikiem 1.6 albo chociaz 1.4 to bysmy ja wzieli zamiast OII.

Komentarz

• r2r
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 4721
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez EnDrIu WAWA
                                            Jakby byla z silnikiem 1.6 albo chociaz 1.4 to bysmy ja wzieli zamiast OII.
                                            Nie WY jedni.
                                            Artur

Komentarz

• irekk
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1093
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Rozstaw osi nie stanowi szerokości auta

Komentarz

• pshemeq
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 31

Ja mialem okazje pojezdzic Rapidem podczas przegladu mojego Toura. Jako wersje testowa
                                                byl Rapid Elegance 1.2 105 KM. I wrazenia mam nastepujace- nawet w wersji Elegance srodek nie robi szalu ( w porownaniu np do mojego Toura). Wnetrze jest poprawne, ale bez fajerwerkow. Natomiast silnik w porownaniu do 1.6 MPI jest super ( jesli chodzi o dynamike plus 6 bieg). Bez problemu smignalem 170 km/h- silnik cichutki. Ale za to nawet przy nizszych predkosciach strasznie slychac swist powietrza- samochod jest slabiutko wyciszony. Ponadto mieli na salonie taka sztuke z 2012 roku, silnik 1.2 105 KM z klima za niewiele ponad 50 tys- za taka cene to dobry zakup. bez promocji nie warto.

Komentarz

• r2r
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4721
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

http://www.auto.cz/skoda-rapid-cina-72501
                                                  Czy tylko mi się wydaje że na tych zdjęciach to taki bliźniak Astry III sedan :?:
                                                  Artur

Komentarz

• Ferd
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 320

.

Tam się ludzie podniecacie Rapidem. Samochód jak samochód, z tyłu i z boku wygląda bardzo dobrze, przód niestety brzydki i prostacki jak w starych koreańcach. Środek może być, ciężko wymagać od tego poziomu cenowego jakiś rewelacji czy luksusów.

Problem jest jeden, ogromny i tkwi w silnikach. Z normalną mocą są dostępne same badziewne tsi (turbina i bezpośredni wtrysk paliwa - kto wymyślił taką głupotę (a właściwie nie głupotę, ale zastosowanie w praktyce filozofii planowego zużycia, tak aby silnik był do wyrzucenia po 150 tys, kilometrów :diabelski_usmiech ) i jakiś żałosny trzycylindrowiec. Nawet porządnego gazu nie można założyć. Do Rapida może być oczywiście jakiś jeden tsi dla fanatyków, ale pozostałe silniki benzynowe powinne być proste - 1.4 100 koni, 1.8 140 koni, najlepiej wolnossące i dające się gazować. No i oczywiście diesle, ale one raczej dla flot, przedstawicieli handlowych.

To jest istota problemu z Rapidem, a nie jakieś twarde czy miękkie boczki.

Komentarz

Pracuję...