Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

Zamieszczone przez piramida
    ruwado napisał/a:
    Wreszcie zobaczę te nedzną Skodę z bliska.

obawiam się że ta nędzna skoda jest znacznie lepsza od twojej obecnej skody :wink:
    ja rapida jeszcze nie widziałem ,ale obawiam się że nie masz racji.. , ponieważ O1/GIV to bardzo , ale naprawdę bardzo udane konstrukcja generalnie i ogólnie. oczywiście mówię o zwykłym skromnym użytkowniku dróg takim jak na przykład ja który nie wymaga od auta żeby wchodziło w zakręty jak po szynach itd itp tylko żeby nim w miarę komfortowo sie przemieszczać. oczywiście przypominam że również użytkowałem O1 i moja opinia jest poparta paroletnia nią jazdą..
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• adi747
      L&K
      • 2008
      • 1138

ja siadłem w rapidzie na tylnej kanapie za ojcem a w o2 to powiem ze rapid ma tyle samo miejsca z tyłu jak nie więcej
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
      2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
      JEST
      megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
      octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
      octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Wszystkim krytukującym po raz wtóry polecam wizytę w salonie citroena i zapoznanie się o C-elysee czyli bezpośrednim konkurentem Rapida
        Czarny Elegance

Komentarz

• pan_p
          Classic
          • 2011
          • 11

test Rapida:
          Nie jestem skodziarzem, nie przepadam za widokiem najpopularniejszych samochodów na naszych drogach i od początku wyrażałem się z powątpiewaniem o nowym modelu Rapid

Jednakże wynika sprzedaży nie są zachęcające.... 95 egzemplarzy od października
          Będą duuuże rabaty coś mi mówi

Komentarz

• grzesk
            Rider
            • 2010
            • 296

Zamieszczone przez pan_p
            Będą duuuże rabaty coś mi mówi
            Liczę na to :-)
            SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

Zamieszczone przez pan_p
              Jednakże wynika sprzedaży nie są zachęcające.... 95 egzemplarzy od października
              no z tą sprzedażą to spokojnie ,na razie są wyprzedaże we wszystkich markach i niektóre ceny są zachęcające , astra 50tyś np.
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• DJ MŁODY
                RS
                • 2007
                • 5975
                • Octavia II (1Z3)

przed chwila wróciłem z salonu w Rudzie Śl Emida i gość odbierał Rapida ,
                skończą sie promocje na autka z 2012 r
                Rapid bedzie sie sprzedawał

jak bym dzisiaj miał brać autko zastanowiłbym sie nad Rapidem przesiadajac sie z Fabki II FL , jeżdze praktycznie sam i to po mieście i chyba Rapid by mi wystarczył ?

patrząc na nowo wypuszczane modele aut do sprzedaży Rapid nie ma takich złych plastików ...
                jako autko flotowe napewno sie sprawdzi
                pozdrawiam Adam
                Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

Zamieszczone przez DJ MŁODY
                  i gość odbierał Rapida ,
                  ile miał lat mniej więcej ?
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8162
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                    Zamieszczone przez DJ MŁODY
                    i gość odbierał Rapida ,
                    ile miał lat mniej więcej ?
                    a pewnie z 60+ :diabelski_usmiech
                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• tom007
                      Rider
                      • 2011
                      • 547
                      • Octavia III (5E3)
                      • BZB 1.8 TSI 160 KM
                      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Przy obecnych promocjach na Rapida, stosunek ceny do jakości nie wygląda już źle.

Jak ostatnio byłem u Plichty w Wejherowie to zainteresowanie Rapidem było całkiem duże.
                      Rapid jest dla trochę innego klienta niż my. Pytali o niego głównie ludzie którym zwisało czy konsola jest miękka czy twarda, a poprostu szukali nowego samochodu z dużym bagażnikiem.
                      Octavia Tour Ice+ 1.6Mpi
                      Octavia 2 Elegance 1.8TSI

Komentarz

• Cendra
                        Classic
                        • 2010
                        • 30

Jeździł już ktoś 1.2 MPI? Czy gdzieś jest test Rapida z podstawowym silnikiem?
                        Skoda Citigo 1.0 + LPG '12

Komentarz

• grzesk
                          Rider
                          • 2010
                          • 296

Zamieszczone przez Cendra
                          Jeździł już ktoś 1.2 MPI? Czy gdzieś jest test Rapida z podstawowym silnikiem?
                          Dołączam się do pytania. U mnie okoliczne salony mają najczęściej 1.2 TSI 85 KM (który jeździ naprawdę fajnie).
                          Z ciekawość, chciałbym też się przejechać 75 KM i 105 KM.
                          SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• Ecej
                            Classic
                            • 2007
                            • 2

Dołączę się do dyskusji w temacie cen Rapida. Oczywiście także uważam, że ceny katalogowe są za wysokie, ale od czego są rabaty Pojeździłem popytałem i udało mi się uzyskać cenę za dość mocno doposażonego Rapida 1.4 TSI DSG7 w wersji Elegance z dodatkowym wyposażeniem:
                            - automatyczna klimatyzacja Climatronic,
                            - Bluetooth PT3,
                            - felgi aluminiowe 16”,
                            - pakiet zimowy (podgrzewane fotele i dysze spryskiwaczy),
                            - autoalarm,
                            -podłokietnik na tylnej kanapie,
                            - lakier metalizowany,
                            - stalowe koło zapasowe.
                            Cena końcowa 67.900 zł (rok produkcji 2013). Oczywiście 4 pierwsze pozycje objął pakiet komfort do wersji Elegance. Wycena została przygotowana w końcówce grudnia. Do tego można było skorzystać z 4 letniej gwarancji za free (z kuponu które Skoda wysyłała). Myślę że może godnie zastąpić F1

Komentarz

• neoXs
                              Rider
                              • 2010
                              • 555

Silniki 1.2 TSi, wersja Active (w Rapidzie jeszcze pakiet z klimą i radiem trzeba dorzucić za 1 600 zł) i wychodzi nam praktycznie identyczna cena katalogowa (sugerując się czeskim cennikiem) jak O3 :P
                              Oczywiście na Rapida na dzień dobry mamy 4700 zł rabatu ale na O3 pewnie z czasem też coś dadzą

A nawet jeśli nie, to kwota ~5 tys między Rapidem, a Octą 3 skusiłaby mnie aby dozbierać brakujące pieniążki do tego drugiego modelu

Ecej autoalarm polecam olać - nikt już nie reaguje na żadne wycie aut, lepiej tę kasę przeznaczyć na AC, które dużo bardziej pomoże przy ewentualnej kradzieży

Komentarz

• Ths
                                Rider
                                • 2007
                                • 317

Zamieszczone przez neoXs
                                Ecej autoalarm polecam olać - nikt już nie reaguje na żadne wycie aut, lepiej tę kasę przeznaczyć na AC, które dużo bardziej pomoże przy ewentualnej kradzieży
                                Warunkiem ubezpieczenia AC w moim przypadku przy zakupie nowego auta było posiadanie 2 zabezpieczeń. Standardem jest immobiliser natomiast drugie trzeba było dokupić i był to auto alarm. Nie wiem czy we wszystkich przypadkach tak jest. Niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni.

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9943
                                  • Ford

Zawsze są wymagane conajmniej dwa zabezpieczenia - przynajmniej w przypadku wszystkich moich aut tak było.
                                  Być może w przypadku mało wartych lub niecieszących się zaintereswaniem złodziei wystarczy jedno...
                                  Adam... Używam:
                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Walt
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1065
                                    • Seat

Z reguły zależy to od wartości auta. Na przykład - do 50tys. jedno, do 75tys. dwa, powyżej - trzy.
                                    SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• xxxmikey
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 351

W zależności od ubezpieczyciela. Jedno zabezpieczenie do 55 lub 70 kpln. Potem dwa zabezpieczenia. 3 zabezpieczenia wymagane są przy wysokich wartościach.

Dla przykładu - PZU:
                                      1 zabezpieczenie do 70.000 zł
                                      2 zabezpieczenia od 70.000 zł do 200.000 zł.
                                      Powyżej 200.000 zł - 3 zabezpieczenia.
                                      Moja toczka -> tu

Komentarz

• Tippo
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1349
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Fajny ten rapid, ale nie zamiast octy, jakby byl hatchback to powalczylby z golfem na pewno...

Komentarz

• Tony065
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2497
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • ARX 1.8 20VT 150 KM

Tippo, zdaje się, że wsadziłeś kij w mrowisko :szeroki_usmiech teraz fani gofrów i pastuchów Cię zjedzą żywcem. Rapidowi mechanicznie bliżej do Polo itp. wymiary to nie wszystko, liczy się technika. i bez podtekstów proszę, erotomani-gawędziarze :wink:
                                          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                          @ by Tune-up Gdańsk
                                          TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                          Antek

Komentarz

• ruwado
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 14909
                                            • Octavia IV (NX3)

No więc dzisiaj czekając na przegląd oglądałem dokładnie Rapida. ponieważ było wczesnie rano, nie było jeszcze handlowców, mogłem spokojnie w ciszy i spokoju pomacać i pomyśleć.
                                            Ogólnie bryła samochodu mi się podoba. Sporo miejsca w środku i duży bagaznik. To co mi pasuje.
                                            Wnętrze jest ładne jesli idzie o stylistykę. Mnie sie podoba. ta krytykowana jakośc plastików... Wg. mnie plastiki są faktycznie twarde i wyglądaja tak sobie. A wydaje mi się, że wystarczył by drobny myk:
                                            zmieniona faktura tych plastików (taka jak w O I schowek pasażera) - głębsze wytłoczenia skóropodobne oraz miękka górna część (chociaż tylko) nakładki nad zegarami, pod szybą. To juz by zmieniło wrażenie. Ale cóż - jest to co jest. Ogolnie w środku siedzi sie dobrze i fajnie. Wg. mnie te plastiki ostatecznie bym wytrzymał (nie wiem jakie wrażenie robi czarno białe wnętrze, czy lepsze, czy nie) ale najgorsza rzecz, najbardziej tandetna, to kierownica. Wygląda, jak z zabawkowego samochodzika z centrum handlowego :szeroki_usmiech .

jak musiałbym kupić nowy samochód, pojemny, do jeżdzenia, a nie dla lansu, to w sumie bym kupił. Wnetrze bym przebolał, bo Rapid jednak jest nowocześniejszy i bezpieczniejszy niż moja O I.
                                            Ale....
                                            W domu na stronie Skody zrobiłem konfidurację i:
                                            1) dałem wyposażenie takie jak w mojej Octavce - na bazie Rapida Active.
                                            2) klima, elektryczne i podgrzewane lusterka, czujniki tył, pełne koło zapasowe, przednie szyby elektryczne, kluczyk scyzoryk
                                            3) jedynym szaleństwem było tylko dodanie głośników z tyłu :P

I co? cena katalogowa wyszła 64 000 zł :shock: Nawet uwzględniając rabat 4700, to za dużo. Co prawda wczoraj czytałem, że nowa O III ma kosztowac od 60 000 - 70 000 zł (tylko czy będzie to bliżej 60 czy 70?) i od tego uzależniam popyt na Rapida. Jeżeli teraz była alternatywa w postaci O II FL - to Rapid z tą ceną wypada blado. Jak zabraknie O II i będzie tylko O III, to podejrzewam, że wtedy będzie kosztowac prawie 70 dych podstawowa wersja. I Rapid znajdzie siłą rzeczy swoje miejsce. Bo jak mam kupić autko pojemne, to wchodzi wtedy tylko Fabia kombi - to juz Rapid dużo ładniejszy. A dzisiaj za tak skonfigurowanego Rapida nie dałbym więcej jak 45 - 50 tys.
                                            pozdrawiam - Darek
                                            ​​

Komentarz

• r2r
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 4721
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wiele razy padło tutaj "Nie zamieniłbym O1 na Rapida, bo plastik, bo srastik..."

...a ja się pytam w czym plastik z deski rozdzielczej z O1 przed liftem, taki lepszy od plastiku w Rapidzie :?:
                                              Artur

Komentarz

• Tippo
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1349
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Tony065
                                                zdaje się, że wsadziłeś kij w mrowisko teraz fani gofrów i pastuchów Cię zjedzą żywcem. Rapidowi mechanicznie bliżej do Polo itp. wymiary to nie wszystko, liczy się technika. i bez podtekstów proszę, erotomani-gawędziarze
                                                No widzisz, a dla mnie liczy sie rozmiar :P Jakby byl hatch to by ten samochod niczego nie udawal, a tak to kompakcik z doklejona dupka :roll:
                                                Do polo moze i blizej, ale wykonaniem a nie gabarytami, ja bym to z chcecia kiedys kupil zonie bo fabia dla niej za mala, ale tylko hatchbacka.

Komentarz

• neoXs
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 555

Zamieszczone przez r2r
                                                  ...a ja się pytam w czym plastik z deski rozdzielczej z O1 przed liftem, taki lepszy od plastiku w Rapidzie :?:
                                                  Nie wiem, ja mam po lifcie więc mnie to specjalnie nie interesuje

Zamieszczone przez ruwado
                                                  Co prawda wczoraj czytałem, że nowa O III ma kosztowac od 60 000 - 70 000 zł (tylko czy będzie to bliżej 60 czy 70?) i od tego uzależniam popyt na Rapida
                                                  O3 zaczyna się w Czechach od ~54 tys z silnikiem 1.2 TSi wersja Active. U nas ma być cena podobna tylko jeszcze klimę manualną do tego dorzucają od razu Zatem nawet jak ktoś już się zdecydował na zakup Rapida to warto by było poczekać z pół roku bo wątpię aby obecne ceny Rapida po premierze O3 zostały takie same. Większość osób zaciśnie zęby i dołoży 5 tys. do nowej Octy bo to się bardziej opłaca :P

Bo niestety 1.2mpi to jednak za mały silnik na takie autko : (

Komentarz

Pracuję...