Zamieszczone przez piramida
Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
-
-
ja siadłem w rapidzie na tylnej kanapie za ojcem a w o2 to powiem ze rapid ma tyle samo miejsca z tyłu jak nie więcejhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pan_pJednakże wynika sprzedaży nie są zachęcające.... 95 egzemplarzy od październikaO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
przed chwila wróciłem z salonu w Rudzie Śl Emida i gość odbierał Rapida ,
skończą sie promocje na autka z 2012 r
Rapid bedzie sie sprzedawał
jak bym dzisiaj miał brać autko zastanowiłbym sie nad Rapidem przesiadajac sie z Fabki II FL , jeżdze praktycznie sam i to po mieście i chyba Rapid by mi wystarczył ?
patrząc na nowo wypuszczane modele aut do sprzedaży Rapid nie ma takich złych plastików ...
jako autko flotowe napewno sie sprawdzi
Komentarz
-
-
Przy obecnych promocjach na Rapida, stosunek ceny do jakości nie wygląda już źle.
Jak ostatnio byłem u Plichty w Wejherowie to zainteresowanie Rapidem było całkiem duże.
Rapid jest dla trochę innego klienta niż my. Pytali o niego głównie ludzie którym zwisało czy konsola jest miękka czy twarda, a poprostu szukali nowego samochodu z dużym bagażnikiem.
Komentarz
-
-
Dołączę się do dyskusji w temacie cen Rapida. Oczywiście także uważam, że ceny katalogowe są za wysokie, ale od czego są rabatyPojeździłem popytałem i udało mi się uzyskać cenę za dość mocno doposażonego Rapida 1.4 TSI DSG7 w wersji Elegance z dodatkowym wyposażeniem:
- automatyczna klimatyzacja Climatronic,
- Bluetooth PT3,
- felgi aluminiowe 16”,
- pakiet zimowy (podgrzewane fotele i dysze spryskiwaczy),
- autoalarm,
-podłokietnik na tylnej kanapie,
- lakier metalizowany,
- stalowe koło zapasowe.
Cena końcowa 67.900 zł (rok produkcji 2013). Oczywiście 4 pierwsze pozycje objął pakiet komfort do wersji Elegance. Wycena została przygotowana w końcówce grudnia. Do tego można było skorzystać z 4 letniej gwarancji za free(z kuponu które Skoda wysyłała). Myślę że może godnie zastąpić F1
Komentarz
-
-
Silniki 1.2 TSi, wersja Active (w Rapidzie jeszcze pakiet z klimą i radiem trzeba dorzucić za 1 600 zł) i wychodzi nam praktycznie identyczna cena katalogowa (sugerując się czeskim cennikiem) jak O3 :P
Oczywiście na Rapida na dzień dobry mamy 4700 zł rabatu ale na O3 pewnie z czasem też coś dadzą
A nawet jeśli nie, to kwota ~5 tys między Rapidem, a Octą 3 skusiłaby mnie aby dozbierać brakujące pieniążki do tego drugiego modelu
Ecej autoalarm polecam olać - nikt już nie reaguje na żadne wycie aut, lepiej tę kasę przeznaczyć na AC, które dużo bardziej pomoże przy ewentualnej kradzieży
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsEcej autoalarm polecam olać - nikt już nie reaguje na żadne wycie aut, lepiej tę kasę przeznaczyć na AC, które dużo bardziej pomoże przy ewentualnej kradzieży
Komentarz
-
-
W zależności od ubezpieczyciela. Jedno zabezpieczenie do 55 lub 70 kpln. Potem dwa zabezpieczenia. 3 zabezpieczenia wymagane są przy wysokich wartościach.
Dla przykładu - PZU:
1 zabezpieczenie do 70.000 zł
2 zabezpieczenia od 70.000 zł do 200.000 zł.
Powyżej 200.000 zł - 3 zabezpieczenia.Moja toczka -> tu
Komentarz
-
-
Tippo, zdaje się, że wsadziłeś kij w mrowisko :szeroki_usmiech teraz fani gofrów i pastuchów Cię zjedzą żywcem. Rapidowi mechanicznie bliżej do Polo itp. wymiary to nie wszystko, liczy się technika. i bez podtekstów proszę, erotomani-gawędziarze :wink:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
No więc dzisiaj czekając na przegląd oglądałem dokładnie Rapida. ponieważ było wczesnie rano, nie było jeszcze handlowców, mogłem spokojnie w ciszy i spokoju pomacać i pomyśleć.
Ogólnie bryła samochodu mi się podoba. Sporo miejsca w środku i duży bagaznik. To co mi pasuje.
Wnętrze jest ładne jesli idzie o stylistykę. Mnie sie podoba. ta krytykowana jakośc plastików... Wg. mnie plastiki są faktycznie twarde i wyglądaja tak sobie. A wydaje mi się, że wystarczył by drobny myk:
zmieniona faktura tych plastików (taka jak w O I schowek pasażera) - głębsze wytłoczenia skóropodobne oraz miękka górna część (chociaż tylko) nakładki nad zegarami, pod szybą. To juz by zmieniło wrażenie. Ale cóż - jest to co jest. Ogolnie w środku siedzi sie dobrze i fajnie. Wg. mnie te plastiki ostatecznie bym wytrzymał (nie wiem jakie wrażenie robi czarno białe wnętrze, czy lepsze, czy nie) ale najgorsza rzecz, najbardziej tandetna, to kierownica. Wygląda, jak z zabawkowego samochodzika z centrum handlowego :szeroki_usmiech .
jak musiałbym kupić nowy samochód, pojemny, do jeżdzenia, a nie dla lansu, to w sumie bym kupił. Wnetrze bym przebolał, bo Rapid jednak jest nowocześniejszy i bezpieczniejszy niż moja O I.
Ale....
W domu na stronie Skody zrobiłem konfidurację i:
1) dałem wyposażenie takie jak w mojej Octavce - na bazie Rapida Active.
2) klima, elektryczne i podgrzewane lusterka, czujniki tył, pełne koło zapasowe, przednie szyby elektryczne, kluczyk scyzoryk
3) jedynym szaleństwem było tylko dodanie głośników z tyłu :P
I co? cena katalogowa wyszła 64 000 zł :shock: Nawet uwzględniając rabat 4700, to za dużo. Co prawda wczoraj czytałem, że nowa O III ma kosztowac od 60 000 - 70 000 zł (tylko czy będzie to bliżej 60 czy 70?) i od tego uzależniam popyt na Rapida. Jeżeli teraz była alternatywa w postaci O II FL - to Rapid z tą ceną wypada blado. Jak zabraknie O II i będzie tylko O III, to podejrzewam, że wtedy będzie kosztowac prawie 70 dych podstawowa wersja. I Rapid znajdzie siłą rzeczy swoje miejsce. Bo jak mam kupić autko pojemne, to wchodzi wtedy tylko Fabia kombi - to juz Rapid dużo ładniejszy. A dzisiaj za tak skonfigurowanego Rapida nie dałbym więcej jak 45 - 50 tys.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065zdaje się, że wsadziłeś kij w mrowisko teraz fani gofrów i pastuchów Cię zjedzą żywcem. Rapidowi mechanicznie bliżej do Polo itp. wymiary to nie wszystko, liczy się technika. i bez podtekstów proszę, erotomani-gawędziarze
Do polo moze i blizej, ale wykonaniem a nie gabarytami, ja bym to z chcecia kiedys kupil zonie bo fabia dla niej za mala, ale tylko hatchbacka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2r...a ja się pytam w czym plastik z deski rozdzielczej z O1 przed liftem, taki lepszy od plastiku w Rapidzie :?:
Zamieszczone przez ruwadoCo prawda wczoraj czytałem, że nowa O III ma kosztowac od 60 000 - 70 000 zł (tylko czy będzie to bliżej 60 czy 70?) i od tego uzależniam popyt na RapidaZatem nawet jak ktoś już się zdecydował na zakup Rapida to warto by było poczekać z pół roku bo wątpię aby obecne ceny Rapida po premierze O3 zostały takie same. Większość osób zaciśnie zęby i dołoży 5 tys. do nowej Octy bo to się bardziej opłaca :P
Bo niestety 1.2mpi to jednak za mały silnik na takie autko : (
Komentarz
-
Komentarz