Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

Zamieszczone przez piramida
    leszekmw, dla mnie superb jest zbyt długi ale szerokość i wysokość ok,
    no właśnie w tym rzecz - jest za długi w stosunku do reszty.. , gdyby był krótszy wyglądał by lepiej../chyba/ :?
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• neoXs
      Rider
      • 2010
      • 555

R2r nie wiem co będzie jak przyjdzie czas na zmianę samochodu, Dacii nie wykluczam na dzień dobry bo widzę Logana od paru lat na osiedlu i auto codziennie jeździ i wcale nie zgniło, ani się nie psuje jak to niektórzy demonizują.

Siedziałem w Lodgy, Dusterze i tragicznej przepaści w stosunku do Rapida nie widzę. Obie marki mają wady i zalety, to już indywidualna kwestia co dla jednego będzie plusem, a dla drugie minusem. Fajnie, że Citroen wszedł do taniego segmentu. Dla nas to większy wybór.

Widziałem dzisiaj rapida na obwodnicy Krakowa, jechałem za nim i powiem tyle, szału nie ma o wiele lepiej wygląda w salonie niż na drodze, jest taki jakiś wąski i wysoki coś ala reno thalia
      Podzielam Twoją opinię. Tylko, że ja wpierw widziałem auto na drodze i było po prostu ok, nawet ładne, ale w salonie prezentowało się ślicznie

O3 mi się b. podobała dopóki dzisiaj na spokojnie nie obejrzałem filmiku z prezentacji samochodu i.... zdałem sobie sprawę, że to tylko dłuższy i szerszy Rapid.

Komentarz

• Octavianos
        L&K
        • 2010
        • 1130

Zamieszczone przez grzesk
        Zamieszczone przez Octavianos
        ...Poza tym weszły bardzo ciekawe pakiety wyposażenia dodatkowego do każdej wersji w bdb cenie.
        Możesz coś więcej powiedzieć o tych pakietach?
        1. Jakie to pakiety?
        2. Co zawierają w poszczególnych wersjach?
        3. Ile kosztują?

PS. Pytam bo chyba jestem jednym z niewielu tu osób, którym RAPID się podoba i z wyglądu i z tego jak jeździ (ciut ponad 150 km zrobione wersją 1.2 TSI 85 KM) i pomimo paru wad jakie znalazłem uważam go za fajne auto i tak głośno krytykowane "twarde plastyki" nie przeszkadzają mi (mam ich pod dostatkiem w F1) i planuje je nabyć w przyszłym roku.
        Piszę to z pozycji użytkownika F1 bo z pozycji użytkownika jakiejkolwiek Octavii już bym się zastanawiał. Auto raczej nie dla użytkowników Octavii, dla nich wprowadzana jest O3.

W każdym razie zależy co kto potrzebuje!

Dla mnie taki RAPID to odpowiedni samochód i nie potrzebuje nic lepszego a Citroen i Peugeot odpadają dla mnie ze względu na bagażnik (sedan=NIE , liftback = TAK) i parę detali które mi nie odpowiadają (opinia na razie ze zdjęć na żywo jeszcze nie widziałem).
        Gdyby nie Rapid pewnie bym myślał o Octavii tak to musi poczekać jeszcze kilka lat jak będzie mi potrzebne tak duże auto

Pozdrawiam
        Proszę bardzo:
        Pakiet Komfort dla wersji Active – zmiana ceny z 4000 PLN na 1600 PLN
        o Klimatyzacja Climatic
        o Radio Blues

Nowy Pakiet Komfort dla wersji Ambition w cenie 990 PLN
        o Elektrycznie streowane szyby z tyłu
        o Fotel pasażera regulowany na wysokość
        o Dodatkowe głośniki z tyłu
        o 4-ramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica (radio) z małym pakietem
        skórzanym 7)
        o Czujniki parkowania z tyłu

Nowy Pakiet Komfort dla wersji Elegance w cenie 1600 PLN
        o Klimatyzacja Climatronic
        o Aluminiowe obręcze kół "DIONE" 7J x 16" 3)
        o Pakiet zimowy (podgrzewane przednie fotele, podgrzewane dysze spryskiwaczy
        szyby przedniej)
        o Przygotowanie pod telefon GSM II (Bluetooth, MAXI-DOT, bez uchwytu) wraz z 4-
        ramienną skórzana wielofunkcyjna kierownica (radio i telefon) z małym pakietem
        skórzanym
        SIMPLY CLEVER
        Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• grzesk
          Rider
          • 2010
          • 296

Dzięki Octavianos za informację

Po tej informacji od Ciebie jeszcze bardziej mi się to auto podoba, pakiety OK zwłaszcza te dla Ambition i Elegance ale i miło z obniżenia ceny pakietu dla wersji Active.
          Gdybym mógł teraz kupić to auto dzięki tym pakietom zaoszczędziłbym sporo grosza z tego co sobie konfigurowałem .
          Niestety muszę jeszcze trochę poczekać...

PS. U mnie jeszcze jest cisza na temat tych pakietów ale z ciekawości jutro pomęczę salon, który mi udostępnił Rapida na dłuższą jazdę, może też już mają jakieś info ale trzymają je na Nowy Rok.
          SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9943
            • Ford

No w końcu ceny zaczynają mieć sens: http://www.skoda-auto.pl/Documents/m...13121301AD.pdf
            Jeśli powyższe jest prawdą, to najtańszy Rapid kosztuje 37kzł, a najrozsądniejszy moim zdaniem wybór (Ambition 85KM) poniżej 47kzł. Ciekawe ile do tego dorzucą rabatu forumowi dealerzy i czy faktycznie te samochody są dostępne?
            W każdym razie takie ceny mają sens
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• grzesk
              Rider
              • 2010
              • 296

Zamieszczone przez Agamek12
              No w końcu ceny zaczynają mieć sens: http://www.skoda-auto.pl/Documents/m...13121301AD.pdf
              Jeśli powyższe jest prawdą, to najtańszy Rapid kosztuje 37kzł, a najrozsądniejszy moim zdaniem wybór (Ambition 85KM) poniżej 47kzł. Ciekawe ile do tego dorzucą rabatu forumowi dealerzy i czy faktycznie te samochody są dostępne?
              W każdym razie takie ceny mają sens
              Link nie działa ale jeśli to prawda co piszesz to tylko się cieszyć

PS. Na chwilę obecną jak to piszę cala strona Skody nie działa. Uzupełniają Noworoczne Rabaty :P

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9943
                • Ford

grzesk, mi wszystko działa...
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• grzesk
                  Rider
                  • 2010
                  • 296

Teraz już tak, musieli wcześniej coś robić.

Widzę ten cennik ale nadal nie ma w nim takich pakietów, o których była mowa wcześniej.

Komentarz

• Octavianos
                    L&K
                    • 2010
                    • 1130

Zamieszczone przez grzesk
                    Teraz już tak, musieli wcześniej coś robić.

Widzę ten cennik ale nadal nie ma w nim takich pakietów, o których była mowa wcześniej.
                    Bo to cennik na wyprzedaż, a pakiety dopiero weszły do produkcji.
                    SIMPLY CLEVER
                    Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• marlej108
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 4976
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

hehe, 12.000 zl rabatu to rozumiem
                      :-)
                      ciekawe jak sie skonczy wyprzedaz, jakie beda wtedy ceny - moze pojda po rozum do glowy w Skodzie i je na stale obniza (pewnie nie o 12.000 ale tak o 8000 zl to powinni).

ps. rapid mniej wiecej w cenie Fabii kombi ma sens, Rapid mniej wiecej w cenie Octavii II - IDIOTYCZNE!!! nikt za taka kase go nie kupi. Skoda sie chyba powoli o tym przekonuje...
                      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• neoXs
                        Rider
                        • 2010
                        • 555

Jeżeli będę zmieniał auto i Rapid faktycznie będzie w tych niższych cenach to go sobie wpiszę na listę zainteresowań I serio wtedy skończy się biadolenie o "szajsowatości" Rapida - tu wszystko rozchodzi się o cenę.

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Dzisiaj siedziałem w Rapidzie w M1 w Krakowie, jak jeszcze raz usłysze o chujowych plastikach wewnątrz pojazdu to wale w ryja od razu, ukryć sie nie da że są to plastiki ale nie aż tak kiepskie żeby sie nad tym spuszczać, to nie jest samochód klasy sredniej czy premium i absolutnie nie mam nic przeciwko tym plastikom :!:
                          Marlej niemalże histerycznie zareagował na te plastiki i zasiał tutaj nie potrzebną psychozę, wiem że nie jest to golf ale tragedii nie ma :!: :wink:

Dodam że mam około 182cm wzrostu i zasiadając z tyłu miałem dach na styk więc wyższe osoby mogą mieć mały dyskomfort zasiadając z tyłu dotykając głową dach.
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• macluke
                            Elegance
                            • 2010
                            • 875

Dzisiaj siedziałem w Rapidzie w M1 w Krakowie, jak jeszcze raz usłysze o chujowych plastikach wewnątrz pojazdu to wale w ryja od razu,
                            :shock:
                            toż to niemal groźba karalna

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez macluke
                              Dzisiaj siedziałem w Rapidzie w M1 w Krakowie, jak jeszcze raz usłysze o chujowych plastikach wewnątrz pojazdu to wale w ryja od razu,
                              :shock:
                              toż to niemal groźba karalna
                              :P bo nakręcają sie co poniektórzy że plastiki do dupy, wcale nie sa takie kiepskie i nie widzę powodu co by miały zaraz skrzypieć, osobiście bardziej przeszkadza mi proporcja nadwozia niż te plastiki :wink:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piramida, zmien se na rapida.....a jak beda trzeszczały plastiki to muzka głosniej :diabelski_usmiech
                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez piotrek_os
                                  piramida, zmien se na rapida.....a jak beda trzeszczały plastiki to muzka głosniej :diabelski_usmiech
                                  hehe, wolę jeździć moją padliną :P

P.S. pierwsze co powiedziałem do sprzedawcy to t że jednak te plastiki nie sa aż tak kiepskie, a gość patrzy na mnie jak na kosmitę :shock: po czym inna laska wręcza mi foldery reklamowe i cennik a ja na to że nie jestem zainteresowany rapidem bo czekam na O3, zapytałem o sprzedaż i rabat, rabat na rapida obecnie wynosi 4kzł przynajmniej w M1.

Komentarz

• piotrek_os
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8162
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piramida, ano własnie też bym wolał uzywana 0II niz nówke Rapida :diabelski_usmiech

Komentarz

• neoXs
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 555

Ale te plastiki są tandetne jeśli chodzi o cenę 50tyś zł jak to na początku Rapid startował. Za 37tys już to lepiej wygląda w kategorii cena/jakość i się nie czepiam

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez neoXs
                                        Ale te plastiki są tandetne jeśli chodzi o cenę 50tyś zł jak to na początku Rapid startował. Za 37tys już to lepiej wygląda w kategorii cena/jakość i się nie czepiam
                                        Właśnie, liczy się ceną finalna a nie katalogowa, 50kzł za rapida nawet nie dałbym jeżeli plastiki miałby obszyte skórą :lol:

Komentarz

• marlej108
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 4976
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                                          tak, tak popieram - koniecznie na Rapida... :diabelski_usmiech

teraz jest okazja - ten rabacik... mozna juz cos fajnego wyrwac za 60 klockow...

(zartuje - to uwaga dla mniej ogarnietych)

ps. a co do plastikow - to stary jak auto cennikowo kosztowalo tyle co O2 a wnetrze ma cale plastikowe to czego ty oczekiwales? braw dla Skody...??? jak bedzie mialo cene dostosowana do materialow wykonczeniowych - czyli niska, to czemu by nie :-) niech se bedzie taki konkurent fabki kombi czy roomstera... ale nie Octavii.... na Boga... szanujmy sie, jako Octavianie obecni czy byli :diabelski_usmiech

ps.2 Poza tym Piramida Ty juz szedles do Skody obejrzec Rapida z nastawieniem "co za tandeta" i sie spodziewales zupelnego badziewia, a milo sie rozczarowales (bo jak tu pisalem jako jeden z pierwszych, ktory obejrzal na zywo Rapida - samo wnetrze jest ladne, co wiecej nawet sie podoba... tyle ze w cenie Octavii CALE PLASTIKOWE DRZWI to przesada...), natomiast sporo osob tutaj pewnie poszlo do Skody z innym nastawieniem - "Rapid - prawie jak Octavia... nastepca w klasie sredniej, bla, bla bla..." i potem jak sie wsiadlo do Rapida to niestety glownym uczuciem bylo ... rozczarowanie i mysl: "kuzwa przeciez to jakoscia plastikow odpowiada Fabce a nie Octavii"...

ps.3 warto tez sobie otworzyc drzwi od Octavii w salonie i od Rapida i porownac ich grubosc.... tez sie mozna niestety niemilo rozczarowac, biorac pod uwage jego ceny. Ale gdyby ceny byly nizsze to powtarzam raz jeszcze - moze byc. Inaczej nikt go nie kupi, i to potwierdzaja statystyki sprzedazy o czym tu juz pisalem. Zobaczymy jak bylo w grudniu - na pewno jak sie tylko pojawi statystyka to zamieszcze -moze sie zdziwie ze 700 sztuk, a moze znowu tylko 200... Przeczytalem w VAN EKSTRA (miesiecznik) ze Skoda ma zamiar sprzedac w tym roku 2013 - 8000 sztuk Rapida w Polsce - moze glownie dla flot, ale i tak beda musieli te ceny obnizyc. Wiec sadze ze po wyprzedazach noworocznych bedzie wieksza promocja na Rapida niz dotychczas.

ps.4 k..wa z tym Rapidem to mam jakiegos fiola - ile czasu trace na pisanie o tym.... Dosc. Tez juz koncze. W sumie moje stanowisko kazdy zna - tanszy Rapid - prosze bardzo, w cenie O2 - nie dziekuje, chory pomysl i po trzecie - rapid na pewno nie jest rowny O2, tylko slabszy pod kazdym wzgledem. Wystarczy. Milego dnia :-)
                                          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Alonzo_
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2460
                                            • Hyundai

Zamieszczone przez marlej108

ps.4 k..wa z tym Rapidem to mam jakiegos fiola - ile czasu trace na pisanie o tym.... Dosc. Tez juz koncze. ......
                                            Tjaaaa, a świstak.... :szeroki_usmiech
                                            To w dużej mierze dzięki tobie sie taki tasiemiec na 100 str zrobił....o rapidzie z wtryskarki

Komentarz

• Chris11
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 1587

Zamieszczone przez marlej108
                                              ps.3 warto tez sobie otworzyc drzwi od Octavii w salonie i od Rapida i porownac ich grubosc.... tez sie mozna niestety niemilo rozczarowac, biorac pod uwage jego ceny. Ale gdyby ceny byly nizsze to powtarzam raz jeszcze - moze byc.
                                              To już jest trochę nienormalne... Równie dobrze możemy determinować cenę auta grubością deski rozdzielczej i powiedzieć, że Passat powinien być tańszy niż Skoda, bo ma płytszy kokpit.
                                              A o czym to świadczy? Kompletnie o niczym.

Coraz weselej robi się na tym forum....

Komentarz

• neoXs
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 555

Oprzyj się o te drzwi od wewn. w Rapidzie zaczęło się trochę wyginać co nieco, w mojej O1 czy salonowej O2 nie było tego problemu Przypomniał mi się mój pierwszy samochód - Fiat Uno i jego "grube" drzwi xD

Komentarz

• Chris11
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 1587

Nie widzę powodu, dla którego kiedykolwiek musiałbym się opierać od wewnątrz o drzwi... Wykluczam oczywiście kopulacje wewnątrz auta, bo wtedy to różne cuda można wyprawiać.

Komentarz

• piotrek_os
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8162
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez neoXs
                                                    Oprzyj się o te drzwi od wewn. w Rapidzie zaczęło się trochę wyginać co nieco, w mojej O1 czy salonowej O2 nie było tego problemu Przypomniał mi się mój pierwszy samochód - Fiat Uno i jego "grube" drzwi xD
                                                    dokładnie :diabelski_usmiech Poprostu w aucie z lat produkcji 1997 jaka jest 01 było to lepiej wykonane niz z roku 2012

Komentarz

Pracuję...