Zamieszczone przez piramida
Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
R2r nie wiem co będzie jak przyjdzie czas na zmianę samochodu, Dacii nie wykluczam na dzień dobry bo widzę Logana od paru lat na osiedlu i auto codziennie jeździ i wcale nie zgniło, ani się nie psuje jak to niektórzy demonizują.
Siedziałem w Lodgy, Dusterze i tragicznej przepaści w stosunku do Rapida nie widzę. Obie marki mają wady i zalety, to już indywidualna kwestia co dla jednego będzie plusem, a dla drugie minusem. Fajnie, że Citroen wszedł do taniego segmentu. Dla nas to większy wybór.
Zamieszczone przez piramidaWidziałem dzisiaj rapida na obwodnicy Krakowa, jechałem za nim i powiem tyle, szału nie ma o wiele lepiej wygląda w salonie niż na drodze, jest taki jakiś wąski i wysoki coś ala reno thalia
O3 mi się b. podobała dopóki dzisiaj na spokojnie nie obejrzałem filmiku z prezentacji samochodu i.... zdałem sobie sprawę, że to tylko dłuższy i szerszy Rapid.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzeskZamieszczone przez Octavianos...Poza tym weszły bardzo ciekawe pakiety wyposażenia dodatkowego do każdej wersji w bdb cenie.
1. Jakie to pakiety?
2. Co zawierają w poszczególnych wersjach?
3. Ile kosztują?
PS. Pytam bo chyba jestem jednym z niewielu tu osób, którym RAPID się podoba i z wyglądu i z tego jak jeździ (ciut ponad 150 km zrobione wersją 1.2 TSI 85 KM) i pomimo paru wad jakie znalazłem uważam go za fajne auto i tak głośno krytykowane "twarde plastyki" nie przeszkadzają mi (mam ich pod dostatkiem w F1) i planuje je nabyć w przyszłym roku.
Piszę to z pozycji użytkownika F1 bo z pozycji użytkownika jakiejkolwiek Octavii już bym się zastanawiał. Auto raczej nie dla użytkowników Octavii, dla nich wprowadzana jest O3.
W każdym razie zależy co kto potrzebuje!
Dla mnie taki RAPID to odpowiedni samochód i nie potrzebuje nic lepszego a Citroen i Peugeot odpadają dla mnie ze względu na bagażnik (sedan=NIE , liftback = TAK) i parę detali które mi nie odpowiadają (opinia na razie ze zdjęć na żywo jeszcze nie widziałem).
Gdyby nie Rapid pewnie bym myślał o Octavii tak to musi poczekać jeszcze kilka lat jak będzie mi potrzebne tak duże auto
Pozdrawiam
Pakiet Komfort dla wersji Active – zmiana ceny z 4000 PLN na 1600 PLN
o Klimatyzacja Climatic
o Radio Blues
Nowy Pakiet Komfort dla wersji Ambition w cenie 990 PLN
o Elektrycznie streowane szyby z tyłu
o Fotel pasażera regulowany na wysokość
o Dodatkowe głośniki z tyłu
o 4-ramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica (radio) z małym pakietem
skórzanym 7)
o Czujniki parkowania z tyłu
Nowy Pakiet Komfort dla wersji Elegance w cenie 1600 PLN
o Klimatyzacja Climatronic
o Aluminiowe obręcze kół "DIONE" 7J x 16" 3)
o Pakiet zimowy (podgrzewane przednie fotele, podgrzewane dysze spryskiwaczy
szyby przedniej)
o Przygotowanie pod telefon GSM II (Bluetooth, MAXI-DOT, bez uchwytu) wraz z 4-
ramienną skórzana wielofunkcyjna kierownica (radio i telefon) z małym pakietem
skórzanym
Komentarz
-
-
Dzięki Octavianos za informację
Po tej informacji od Ciebie jeszcze bardziej mi się to auto podoba, pakiety OK zwłaszcza te dla Ambition i Elegance ale i miło z obniżenia ceny pakietu dla wersji Active.
Gdybym mógł teraz kupić to auto dzięki tym pakietom zaoszczędziłbym sporo grosza z tego co sobie konfigurowałem.
Niestety muszę jeszcze trochę poczekać...
PS. U mnie jeszcze jest cisza na temat tych pakietów ale z ciekawości jutro pomęczę salon, który mi udostępnił Rapida na dłuższą jazdę, może też już mają jakieś info ale trzymają je na Nowy Rok.
Komentarz
-
-
No w końcu ceny zaczynają mieć sens: http://www.skoda-auto.pl/Documents/m...13121301AD.pdf
Jeśli powyższe jest prawdą, to najtańszy Rapid kosztuje 37kzł, a najrozsądniejszy moim zdaniem wybór (Ambition 85KM) poniżej 47kzł. Ciekawe ile do tego dorzucą rabatu forumowi dealerzy i czy faktycznie te samochody są dostępne?
W każdym razie takie ceny mają sens
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12No w końcu ceny zaczynają mieć sens: http://www.skoda-auto.pl/Documents/m...13121301AD.pdf
Jeśli powyższe jest prawdą, to najtańszy Rapid kosztuje 37kzł, a najrozsądniejszy moim zdaniem wybór (Ambition 85KM) poniżej 47kzł. Ciekawe ile do tego dorzucą rabatu forumowi dealerzy i czy faktycznie te samochody są dostępne?
W każdym razie takie ceny mają sens
PS. Na chwilę obecną jak to piszę cala strona Skody nie działa. Uzupełniają Noworoczne Rabaty :P
Komentarz
-
-
hehe, 12.000 zl rabatu to rozumiem
:-)
ciekawe jak sie skonczy wyprzedaz, jakie beda wtedy ceny - moze pojda po rozum do glowy w Skodzie i je na stale obniza (pewnie nie o 12.000 ale tak o 8000 zl to powinni).
ps. rapid mniej wiecej w cenie Fabii kombi ma sens, Rapid mniej wiecej w cenie Octavii II - IDIOTYCZNE!!! nikt za taka kase go nie kupi. Skoda sie chyba powoli o tym przekonuje...
Komentarz
-
-
Dzisiaj siedziałem w Rapidzie w M1 w Krakowie, jak jeszcze raz usłysze o chujowych plastikach wewnątrz pojazdu to wale w ryja od razu, ukryć sie nie da że są to plastiki ale nie aż tak kiepskie żeby sie nad tym spuszczać, to nie jest samochód klasy sredniej czy premium i absolutnie nie mam nic przeciwko tym plastikom :!:
Marlej niemalże histerycznie zareagował na te plastiki i zasiał tutaj nie potrzebną psychozę, wiem że nie jest to golf ale tragedii nie ma :!: :wink:
Dodam że mam około 182cm wzrostu i zasiadając z tyłu miałem dach na styk więc wyższe osoby mogą mieć mały dyskomfort zasiadając z tyłu dotykając głową dach.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maclukeZamieszczone przez piramidaDzisiaj siedziałem w Rapidzie w M1 w Krakowie, jak jeszcze raz usłysze o chujowych plastikach wewnątrz pojazdu to wale w ryja od razu,
toż to niemal groźba karalnasuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_ospiramida, zmien se na rapida.....a jak beda trzeszczały plastiki to muzka głosniej :diabelski_usmiech
P.S. pierwsze co powiedziałem do sprzedawcy to t że jednak te plastiki nie sa aż tak kiepskie, a gość patrzy na mnie jak na kosmitę :shock: po czym inna laska wręcza mi foldery reklamowe i cennik a ja na to że nie jestem zainteresowany rapidem bo czekam na O3, zapytałem o sprzedaż i rabat, rabat na rapida obecnie wynosi 4kzł przynajmniej w M1.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsAle te plastiki są tandetne jeśli chodzi o cenę 50tyś zł jak to na początku Rapid startował. Za 37tys już to lepiej wygląda w kategorii cena/jakość i się nie czepiamsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_ospiramida, zmien se na rapida.....a jak beda trzeszczały plastiki to muzka głosniej :diabelski_usmiech
teraz jest okazja - ten rabacik... mozna juz cos fajnego wyrwac za 60 klockow...
(zartuje - to uwaga dla mniej ogarnietych)
ps. a co do plastikow - to stary jak auto cennikowo kosztowalo tyle co O2 a wnetrze ma cale plastikowe to czego ty oczekiwales? braw dla Skody...??? jak bedzie mialo cene dostosowana do materialow wykonczeniowych - czyli niska, to czemu by nie :-) niech se bedzie taki konkurent fabki kombi czy roomstera... ale nie Octavii.... na Boga... szanujmy sie, jako Octavianie obecni czy byli :diabelski_usmiech
ps.2 Poza tym Piramida Ty juz szedles do Skody obejrzec Rapida z nastawieniem "co za tandeta" i sie spodziewales zupelnego badziewia, a milo sie rozczarowales (bo jak tu pisalem jako jeden z pierwszych, ktory obejrzal na zywo Rapida - samo wnetrze jest ladne, co wiecej nawet sie podoba... tyle ze w cenie Octavii CALE PLASTIKOWE DRZWI to przesada...), natomiast sporo osob tutaj pewnie poszlo do Skody z innym nastawieniem - "Rapid - prawie jak Octavia... nastepca w klasie sredniej, bla, bla bla..." i potem jak sie wsiadlo do Rapida to niestety glownym uczuciem bylo ... rozczarowanie i mysl: "kuzwa przeciez to jakoscia plastikow odpowiada Fabce a nie Octavii"...
ps.3 warto tez sobie otworzyc drzwi od Octavii w salonie i od Rapida i porownac ich grubosc.... tez sie mozna niestety niemilo rozczarowac, biorac pod uwage jego ceny. Ale gdyby ceny byly nizsze to powtarzam raz jeszcze - moze byc. Inaczej nikt go nie kupi, i to potwierdzaja statystyki sprzedazy o czym tu juz pisalem. Zobaczymy jak bylo w grudniu - na pewno jak sie tylko pojawi statystyka to zamieszcze -moze sie zdziwie ze 700 sztuk, a moze znowu tylko 200... Przeczytalem w VAN EKSTRA (miesiecznik) ze Skoda ma zamiar sprzedac w tym roku 2013 - 8000 sztuk Rapida w Polsce - moze glownie dla flot, ale i tak beda musieli te ceny obnizyc. Wiec sadze ze po wyprzedazach noworocznych bedzie wieksza promocja na Rapida niz dotychczas.
ps.4 k..wa z tym Rapidem to mam jakiegos fiola - ile czasu trace na pisanie o tym.... Dosc. Tez juz koncze. W sumie moje stanowisko kazdy zna - tanszy Rapid - prosze bardzo, w cenie O2 - nie dziekuje, chory pomysl i po trzecie - rapid na pewno nie jest rowny O2, tylko slabszy pod kazdym wzgledem. Wystarczy. Milego dnia :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108ps.3 warto tez sobie otworzyc drzwi od Octavii w salonie i od Rapida i porownac ich grubosc.... tez sie mozna niestety niemilo rozczarowac, biorac pod uwage jego ceny. Ale gdyby ceny byly nizsze to powtarzam raz jeszcze - moze byc.
A o czym to świadczy? Kompletnie o niczym.
Coraz weselej robi się na tym forum....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsOprzyj się o te drzwi od wewn. w Rapidzie zaczęło się trochę wyginać co nieco, w mojej O1 czy salonowej O2 nie było tego problemuPrzypomniał mi się mój pierwszy samochód - Fiat Uno i jego "grube" drzwi xD
Komentarz
-
Komentarz