Popraw link :wink:
Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
Tony065, nie działa link
Zamieszczone przez mirek_p11Cena testowanego modelu 80 360 zł :shock:
Ogólnie to Rapid jeżeli chodzi o karoserie to wygląda ładnie, co do środka to się nie wypowiadam, bo nie macałem ale w tej cenie wolałbym kupić O2FL 1.8 TSI i jeździć starym paździochem, który zaraz zniknie z rynku i za niego wejdzie nowszy model.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Dosyć obszerny test drogowy Rapida
Cena testowanego modelu 80 360 zł :shock:
http://moto.wp.pl/kat,107914,title,S...wiadomosc.htmlArtur
Komentarz
-
-
W najnowszym AMiS jest test Rapida 1.2TSI 85KM. I coś dość mocno mnie zdziwiło: redakcja pisze, że auto z tym silnikiem radzi sobie nadwyraz dobrze (czy jakoś tak - czytalem co 2-gie zdanie, bo "M jak miłość" oglądałem), podając czas elastyczności 80-120km/h na V-tym biegu na poziomie 16s (przypominam, że auto jest dość lekkie i ma 160Nm od niemal obrotów jałowych). Kurczę, to moja o 200kg cięższa babcia z momentem zaledwie 150Nm przy prawie 4rpm robi to samo w tym samym czasie. Gdzie Rapid gubi te niutony?
PS: tak czy siak Rapid jako auto mi się podoba...
Komentarz
-
-
Za to wg. magazynu Auto Zeitung, Rapid ten 105KM ma przyśpieszenie od 80-120 km/h na VI biegu praktycznie takie samo jak ten 85KM ze skrzynią V (16.8 s vs 16,6 s.). Piszą też, że w tym mocniejszym skrzynia jest tak zestrojona, ze VI to typowe przełożenie autostradowe.
Co ciekawe w tej samej gazecie jest test Polo TSI 105KM i tam na VI biegu przyspieszenie 80-120 km/h zajmuje 14,3 s. przy czym masa własna tych dwóch aut nie jest kolosalnie różna (1161 kg -Rapid, 1128 kg - Polo) a skrzynie przecież są te same.
Aha, testowe samochody miały nawet takie same opony 215/45 R16.Golf VII TDI Variant
Komentarz
-
-
Panowie, niezależnie od tego co tu piszecie i co chcielibyście żeby się działo z Rapidem, to sprzedaje się on ... bardzo dobrze. Przynajmniej tak wynika z tego co mówią znajomi sprzedawcy ze Skody.
A co do ceny. Sam miałem taką oto dyskusję z jednym z potencjalnych klientów Rapida. "Panie ale ten bagażnik to chyba mniejszy niż w mojej OI. Nie jest większy. Pan ma 528 l a tu jest 550. Kucze to dużo. A wie Pan ile on kosztuje, pewnie z 60 tys zł. Nie od 43 tys zł. O kurcze, tak tanio??" Jak widać ludzie którzy nie siedzą na forum OCP mają trochę odmienne zdanie na temat cen RapidaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
ot big racje pisze
powiem wiecej malo kto patrzy na plastiki i tego typu rzeczy. w sumie tu na forum jest nas grupa "autozboczeńców" co patrzą na każdy szczegół. jak rozmawiam e znajomymi to nikt nigdy nie powiedział że słabe materiały czy coś w tym stylu. zawsze rozmowa sprowadza sie to wygladu zewnetrznego , niezawodności, osiągów...BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Ludziska !!! Dzisiaj mignął mi przed oczami artykuł w magazynie motoryzacyjnym (chyba Motor), w którym znalazły się zdjęcia kilku nowych modeli Skody. Była nowa octavia, nowe Yeti, Superb, Fabia, Roomster i bliżej nieokreślony SUV.
Pierwsza reakcja: wielkie WTF ?!?
Fabia - nowa podobna do obecnej, tylko jeszcze bardziej kanciasta, z mordą Rapida.
Roomster - miał być szumnie zapowiadany VAN. Myślałem że będzie odpowiednikiem chociaż Tourana (nie marzyłem, że będzie tak duży jak Sharan), że będzie miał z tyłu trzy pełnowymiarowe fotele, żeby w końcu zapodać tam trzy foteliki dziecięce. A z tego co widzę, to będzie taka sama kupa jak obecny Roomster, tylko w ładniejszej budzie. Czyli auto, które powstało nie wiadomo po co i które ma służyć nie wiadomo komu.
Octavia - jakby zabrać Octavię II i wrzucić do środka plastikowe wnętrze Rapida, oczywiście nieco powiększone. Na pierwszy rzut oka widać tanie, badziewne plastiki, na zewnątrz nawet ok.
Ale gdy zobaczyłem stylistykę nowego Superba, pomyślałem jedno: skończy niechybnie jak Renault Vel Satis, albo gorzej. Ktoś popił chyba gdy rysował tą bryłę. Nie wiem czy to jakiś żart, czy co, ale skończy się to źle.
Piszę więc po raz wtóry - żegnaj Skodo...Pozdrawiam tom_tom
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tom.tomPiszę więc po raz wtóry - żegnaj Skodo...
Ja natomiast patrząc na to co Skoda pokazała Rapidem i OIII jestem spokojny o stylistykę kolejnych modeli.
Komentarz
-
-
Mały Ot dla rozluźnienia atmosfery.
Zamieszczone przez rowerekJa natomiast patrząc na to co Skoda pokazała Rapidem i OIII jestem spokojny o stylistykę kolejnych modeli..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rowerekSkoro jako wyrocznię bierzesz cotygodniowego moto-szmatławca, którego 'wizje' aut (a raczej nieudolne próby 'fotoszopowania' istniejących modeli) jeszcze się chyba nigdy nie potwierdziły to:Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rowerek
Ja natomiast patrząc na to co Skoda pokazała Rapidem i OIII jestem spokojny o stylistykę kolejnych modeli.
Wnioski macie smutne lecz słuszne. My powinniśmy iść do terapeuty. Sam ostatnio widziałem w moim otoczeniu jakimi ludzie się kryteriami kierują przy zamawianiu nowego auta - :shock: . Także pewnie będzie jak mówicie i ludzie to będą kupować. Ale mnie szczerze to "grzeje" bo ja Skodzie źle nie życzę a że paru z nas nie kupi już tej marki to skodzie z tego tytułu "nie ubędzie"
A ta wizualizacja nowego SIII jest za odważna i czego jak czego ale widząc co skoda wypuszcza teraz we życiu nie uwierzę, że SIII bedzie choć trochę podobny do tego co na tej fotce. Wystarczy spojrzeć na lifting Yeti...chyba tylko lampy żeby wszystko podobnie (jak w VW) wyglądało - dlatego Przód superba może sobie każdy naszkicować :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Hehe, mam DOKLADNE informacje ile sie sprzedalo Rapidow W CALEJ POLSCE w pazdzierniku 2012 r. ..... no wiec musze rozczarowac (z satysfakcja) dwoch kolegow co to pisali niedawno, ze sie sprzedaje bardzo dobrze...
... no wiec.. bardzo dobre sprzedawanie....
....w skali 38 milionowego kraju.. to
34 (tak - trzydziesci cztery) sztuki..... mniej niz jeden Rapid na milion mieszkancow Ojczyzny... :diabelski_usmiech faktycznie liczba robi wrazenie...
no chyba ze firma trudniaca sie statystyka sprzedanych aut w Polsce klamie...
tutaj mozna sobie wszystko sprawdzic, ja wzialem Rapida za pazdziernik 2012 i pokazalo mi statystyke z kazdego wojewodztwa...
dla porownania Octavii w pazdzierniku 894 sztuki...
Tak jak pisalem duzo wczesniej - Rapid w tych cenach to chory wymysl, a dopoki bedzie O2 to Rapida kupi tylko za przeproszeniem za te pieniadze tylko motoryzacyjny idiota (bo trudno nazwac inaczej kogos kto za te same pieniadze kupuje cos gorszego...).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Hehe, mam DOKLADNE informacje ile sie sprzedalo Rapidow W CALEJ POLSCE w pazdzierniku 2012 r. ..... no wiec musze rozczarowac (z satysfakcja) dwoch kolegow co to pisali niedawno, ze sie sprzedaje bardzo dobrze...
... no wiec.. bardzo dobre sprzedawanie....
....w skali 38 milionowego kraju.. to
34 (tak - trzydziesci cztery) sztuki..... mniej niz jeden Rapid na milion mieszkancow Ojczyzny... faktycznie liczba robi wrazenie...
Marlej, sorry ale muszę to powiedzieć - masz jakąś manię prześladowczą odnośnie Rapida kolego
Samochód jest oferowany od 3 tygodni a ty piszesz, że 34 sprzedane egz to mało 8)
Zamieszczone przez marlej108Tak jak pisałem dużo wcześniej - Rapid w tych cenach to chory wymyslCzarny Elegance
Komentarz
-
-
ja podejrzewam, ze z Rapidem zwariowalem... ;-))))
dlatego blagam - zamknijcie ten watek! ;-))))
co do znajomosci cen przez ludnosc - to jest czesto zalosna.... no wiec tylko sie potwierdza, ze Rapida kupia idioci, no moze mowiac lagodniej - ignoranci... (za te kase). Ps. ten gosc o ktorym pisales, ze tak mu sie cena niecalych 44k spodobala, to pewnie nie wiedzial ze to bez klimatyzacji, bez radia...
Fakty sa jednak proste - w jeden miesiac prawie 900 sztuk Octavii i 34 Rapida.... :diabelski_usmiech Wiec dalej proroczo twierdze - Rapid zaraz stanieje, jak tylko O2 zniknie z salonow. Cena Rapida pojdzie w dol. A jak nie - to zjem puszke od piwa czy cos takiego ;-)
ps. a tak serio to fajna strone podalem w poprzednim linku - jak ktos ma zboczenie motoryzacyjno-statystyczne to teraz moze sobie wszystko ogladac, co kiedy i ile sprzedal.
Komentarz
-
-
Tylko trochę słabo jest porównywać sprzedaż Rapida w październiku. Przecież kupując to auto w październiku nawet nie można się było do niego przymierzyć/przejechać/pomacać. Więc nic dziwnego, że prawie nikt go jeszcze nie kupił. Nie bronię tutaj Rapida ani Octavii, ale bądźmy poważni i nie bazujmy na takich danych.
Komentarz
-
-
a na jakich mamy bazowac??? na wrozbach???
Koledzy dwaj pisali ze w ich opinii Rapid cieszy sie duza popularnoscia i ze sie dobrze sprzedaje no to dobrze oznacza 34 sztuki... :-) (o ile te dane sa prawdziwe, ale sadze ze tak).
zreszta gwoli sprawiedliwosci - poczekajmy na wyniki listopadowe. Podejrzewam ze tez beda slabe. Ale moze sie zdziwie?
a tutaj czeskie wyniki za pazdziernik (u nich sie sprzedaz zaczela szybciej niz u nas).
prawde mowiac 5 miejsce tez nie powala w kategorii kompaktow...274 sztuki... Octa 1743, a Golfisko 406...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Koledzy dwaj pisali ze w ich opinii Rapid cieszy sie duza popularnoscia i ze sie dobrze sprzedaje no to dobrze oznacza 34 sztuki... (o ile te dane sa prawdziwe, ale sadze ze tak).
Dodatkowo ten rapoert musiał zostac sporządzony mniej więcej tydzień wcześniej, skoro ty mas zdo niego dostep, więc wychodzi że te 34 szt. sprzedanych Rapidów to efekt .... 2 tygodni sprzedażyNo i co to tak źle, jak na nowiutkie auto ??
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez marlej108Koledzy dwaj pisali ze w ich opinii Rapid cieszy sie duza popularnoscia i ze sie dobrze sprzedaje no to dobrze oznacza 34 sztuki... (o ile te dane sa prawdziwe, ale sadze ze tak).
na cala Polske? przy prawie 900 sztukach Octavii....
nie przekonasz mnie ze 34 rapidy to sukces.... i kropka :diabelski_usmiech
no chyba ze to ma byc cos jak filmie Miś... to jest sukces "na miare naszych mozliwości"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108nie przekonasz mnie ze 34 rapidy to sukces.... i kropkaPrzekonywać cie nie zamierzam.
Oczywiście mozna przyjąc ze 34 szt. w ciągu 2 tygodni dla nowego modelu auta przy obecnym krachu na rynku to mało. Można też przyjąć ze np. ziemia jest płaska i oparta na 6 krokodylachCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz