Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Zamieszczone przez neoXs
    Nie będzie
    Alez będzie Co więcej już jest !! Zgodnie z pierwszymi info o O III jakie podaje Octavianos, O III będzie miała 4,67 długości, czyli będzie o 10 cm dłuższa od obecnej.
    Czarny Elegance

Komentarz

• neoXs
      Rider
      • 2010
      • 555

Big, chodziło mi o ten fragment cytatu

Wtedy Rapid będzie nam się wydawał całkiem optymalny cenowo

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Aaaa, ja myslałem że piszesz o O III.
        Czarny Elegance

Komentarz

• Octavianos
          L&K
          • 2010
          • 1130

Zamieszczone przez Agamek12
          Fajnie byłoby, gdyby SAP wysłuchał naszej konstruktywnej krytyki dotyczącej cen Rapida i nieco dostosował je do oczekiwań większości tu piszących...
          Na pewno biorą pod uwagę różne głosy co dowodzi oferta rabatu 4090 zł. Poza tym nie ma już firmy Skoda Auto Polska (SAP). W tej chwili jest Skoda należąca do Volkswagen Group Polska :-)
          SIMPLY CLEVER
          Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• r2r
            RS
            • 2008
            • 4721
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Octavianos
            Zamieszczone przez Agamek12
            Fajnie byłoby, gdyby SAP wysłuchał naszej konstruktywnej krytyki dotyczącej cen Rapida i nieco dostosował je do oczekiwań większości tu piszących...
            Na pewno biorą pod uwagę różne głosy co dowodzi oferta rabatu 4090 zł. Poza tym nie ma już firmy Skoda Auto Polska (SAP). W tej chwili jest Skoda należąca do Volkswagen Group Polska :-)

Moim zdaniem to nie jest wyjście naprzeciw klientowi, tylko zwyczajne zdanie sobie sprawy z tego że przegieli z wyjściową ceną na początek i teraz grają "dobrych wujków" że niby rabat na dzień dobry.

...i żeby nie było, do Rapida jako do samochodu nie mam zastrzeżeń (no może poza gamą silników) ale już do stylu w jakim się go oferuje, baaardzo dużo - bo skoro nie ma już SAP i Skodę w 100% wziął pod swoje skrzydła VW to widać efekt i podejście do klienta. Nie ma już że "tani, funkcjonalny samochód na każda kieszeń", tylko jest "dawać kasę i a jak się nie podoba to spied...." i jeszcze wciskanie marketingu że auto budżetowe :roll:
            Artur

Komentarz

• Flame
              Elegance
              • 2010
              • 898

Panowie, każdy model jak wchodzi to jest drogi, bo zawsze znajdzie się grupa ludzi, która jest zachwycona danym modelem i go kupi.

Jestem przekonany, że za rok ceny Rapida będą na tym poziomie co teraz, ale będzie 10 różnych pakietów w super okazyjnych cenach.

W tym tygodniu odbieram do firmy Roomstera, do którego dokupiłem dwa pakiety w bardzo dobrej cenie i auto jest super wyposażone.
              ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• cool_torun
                Ambiente
                • 2008
                • 162

Ale nie tylko skoda urwała się z choinki z cenami Rapida. Byłem obejrzeć w Fordzie B-max i o zgrozo cena za podstawowy model z cherlawym silnikiem (stary 1.4 75KM) i niewielkim wyposażeniem to 59 tys a kończą się na 85 bez dodatkowych bajerów. Samochód wielkościowo porównywalny do Rapida - bagażnik zdecydowanie mniejszy a w środku ok dla 4 osób. Tak więc Rapid nie jest jeszcze tak wyżyłowany z ceną :diabelski_usmiech

Komentarz

• neoXs
                  Rider
                  • 2010
                  • 555

Na forum Dacii pojawił się link z pierwszą, polską ofertą Sandero 2:

Niecałe 43 tys. z dosyć bogatym wyposażeniem, nie jest źle. Golas pewnie koło 30tys. będzie. Zatem taki Logan 2 to pewnie kwota do 2-3 tys więcej.

Biorąc pod uwagę fakt, że Dacia pojawiła się pierwszy raz w 10tce najczęściej kupowanych samochodów w Polsce to może być ciekawie.

Komentarz

• paweł2
                    L&K
                    • 2010
                    • 1405

Zamieszczone przez parasite
                    Tak BTW to orientuje się ktoś jak sprawuje się 1.4 turbo Opla, który ma być montowany w Cruzie?
                    Z tego co wiem jest wolny od wad wystepujacych w TSI.
                    W ogole Oplowskie silniki z turbo sprawuja sie bez zarzutu.
                    Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9943
                      • Ford

neoXs, Sandero1 i Logan1 mają (miały) mniej więcej te same ceny, więc ten nowy Logan powinien kosztować mniej więcej tyle co Sandero.
                      Gdzieś czytałem, że we Francji nowe Dacie mają ceny poprzedników - a to by oznaczało, że goły Logan będzie kosztował ~30.000zł...
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• neoXs
                        Rider
                        • 2010
                        • 555

No to tym bardziej się zainteresuję tym autkiem

Szkoda, że właśnie Skoda nie poszła tą drogą oferując najtańszego Rapida, w cenie najtańszego Toura (skoro oficjalnie to jest następca tego modelu).

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

Zamieszczone przez neoXs
                          Szkoda, że właśnie Skoda nie poszła tą drogą oferując najtańszego Rapida, w cenie najtańszego Toura (skoro oficjalnie to jest następca tego modelu).
                          A ile kosztował ten najtańszy Tour II ?
                          Czarny Elegance

Komentarz

• neoXs
                            Rider
                            • 2010
                            • 555

Zamieszczone przez Big
                            Zamieszczone przez neoXs
                            A ile kosztował ten najtańszy Tour II ?
                            Łap link do cennika póki jeszcze działa

Warto zobaczyć co w tym golasie się od razu oferuje :P No i np. mój znajomy kupując Toura 1.4 wydębił gratis lakier metalic.

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9943
                              • Ford

A na początku sprzedaży gołą O2T 1.4i z oficjalnym Skodowskim upustem można było mieć za 39.900zł
                              Adam... Używam:
                              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Zamieszczone przez neoXs
                                Łap link do cennika póki jeszcze działa
                                http://www.skoda-auto.pl/...XT13121202A.pdf
                                No to o ile ja znam matematykę, to cena najubozszego Toura II czyli 44 350 zł jest WYŻSZA niż cena najuboższego Rapida 43 860 zł Więc dlaczego piszesz że "Szkoda, że właśnie Skoda nie poszła tą drogą oferując najtańszego Rapida, w cenie najtańszego Toura (skoro oficjalnie to jest następca tego modelu)." skoro to jest nieprawdą !
                                Zamieszczone przez neoXs
                                No i np. mój znajomy kupując Toura 1.4 wydębił gratis lakier metalic.
                                A w Rapidzie nie wytargowałby, tak
                                Zamieszczone przez neoXs
                                Warto zobaczyć co w tym golasie się od razu oferuje
                                No z tego co ja widzę, to Rapid w podstawie oferuje lepsze wyposazenie niż Tour II w podstawie. Np. w Rapidzie ESP i el. szyby z przodu masz w cenie, a w Tourze wymagało to dopłaty.
                                Naprawde nie wiem coś ty się tak uwziął na tego Rapida. Dodatkowo piszesz po prostu bzdury, bo i cena Rapida w podstawie jest niższa niz tego nieszczęsnego Tourta II i wyposażenie bogatsze.
                                Takie są fakty, a z faktami jak wiadomo się nie dyskutuje.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• neoXs
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 555

Big coś bym napisał ale to już po prostu nie ma sensu Dyskusja w stylu moje zdanie jest mojsze i tak ci to udowodnię, do niczego nie doprowadzi.

Ok to Ty w takim razie kupuj zajebistego Rapida, a ja kupię nieopłacalnego Toura 2. Ogólnie wszyscy jesteśmy (w końcu też mam Toura) frajerami bo nie poczekaliśmy na Rapida, który to się dużo bardziej opłaca. Zatem idę do garaż popłakać nad swoim i mojego auta losem...

Sry nie mogłem się powstrzymać :P

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Zamieszczone przez neoXs
                                    Dyskusja w stylu moje zdanie jest mojsze i tak ci to udowodnię, do niczego nie doprowadzi.
                                    No ale o co masz pretensję ??
                                    Jeszcze raz pytam się która cyfra jest większa? 44 350 czy 43 860 ? No przeciez matematyka jest tylko jedna.
                                    Zamieszczone przez neoXs
                                    Ok to Ty w takim razie kupuj zajebistego Rapida, a ja kupię nieopłacalnego Toura 2.
                                    Po co, skoro zamówiłem już (i niedługo odbieram) ... Superba II
                                    Zamieszczone przez neoXs
                                    Ogólnie wszyscy jesteśmy (w końcu też mam Toura) frajerami bo nie poczekaliśmy na Rapida, który to się dużo bardziej opłaca. Zatem idę do garaż popłakać nad swoim i mojego auta losem...
                                    Wyciągasz zbyt daleko idace wnioski, ale skoro tak twierdzisz ...
                                    Ja tylko nie pojmuję tego zarzekania na Rapida skoro zarzutu które akurat Ty podajesz mijają sie z prawdą
                                    Mnie nie obchodzi co kto kupi. Mnie obchodza fakty, a te są takie że Rapid w podstawie jest nieznacznie, ale jednak tańszy od Toura II w podstawie i trochę lepiej od niego wyposażony. Natomiast ty twierdziłeś ze jest odwrotnie.
                                    Jeśli chces zna cos ponarzekać to a) pisz to co jest zgodne z prawdą. b) poczekaj aż zapoznasz sie z tym czymś i na tej podstawie wyrobisz sobie o tym czymś własne zdanie.
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• Flame
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 898

neoXs, czytać się nie da co post to żale i płaczę nad polityką VAG, przyjmij więc że marka Skoda to nie jest Twoja półka cenowa i idź kupić Dacię Sandero na wypasie.
                                      ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Ths
                                        Rider
                                        • 2007
                                        • 317

Poczekajmy jeszcze na testy zderzeniowe. Konstrukcja OII z 2004 to już staroć technologiczny w dziedzinie motoryzacji a co dopiero OI sprzedawane jeszcze do niedawna.
                                        Jestem bardzo ciekaw wyników jakie uzyska Rapid w EuroNCAP.
                                        Odnoszę wrażenie, że ludzie kupujący w PL nowe auta patrzą tylko na cenę i wygląd.

Komentarz

• blackrs
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4829
                                          • Superb II combi (3T5)
                                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ale pianę bijecie ...
                                          nikt z was nie jest zainteresowany kupnem rapida a sie nad nim znęcacie? jaki to ma sens ?
                                          BYŁA o1 rs
                                          BYŁA o2 1.6
                                          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Octavianos
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1130

Zamieszczone przez blackrs
                                            ale pianę bijecie ...
                                            nikt z was nie jest zainteresowany kupnem rapida a sie nad nim znęcacie? jaki to ma sens ?
                                            Bo Polak zawsze na coś narzeka, nawet jak nie ma ku temu podstaw. Nikt prawie nie widział auta na żywo, nie mówiąc już o jeździe a większość wiesza na nim....
                                            SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• neoXs
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 555

Zamieszczone przez Flame
                                              neoXs, czytać się nie da co post to żale i płaczę nad polityką VAG, przyjmij więc że marka Skoda to nie jest Twoja półka cenowa i idź kupić Dacię Sandero na wypasie.
                                              Hmm myślałem, że to forum jest także dla osób, które kupiły Octavię np. w 1998 roku ale widzę, że chyba się pomyliłem.

Jak tam chcecie, kupujcie Rapida jak Wam się podoba, nie moje przecież pieniądze i sprawa.

P.S.
                                              Octavianos sam przyznałeś, że mając teraz wybór dalej brałbyś Toura 2. No ale najlepiej puścić tekst o "byciu polaczkiem".

Czemu narzekam na Rapida? Bo mimo, iż posiadam 2letnie auto to jakby Rapid był w dobrej cenie (w moim odczuciu oczywiście) to może bym go kupił, bo siostra zastanawia się nad zmianą fury i być może ode mnie by chciała samochód. I tyle. Może za dużo razy w tym temacie marudziłem, ale czytając posty Biga o zajebistości Rapida i idealizmie Skody nie umiałem się powstrzymać od odpowiedzi (mój błąd).

Ale ku uciesze mojej i Waszej zamilknę i tylko będę sobie obserwował forum, tak robiłem przez rok i było idealnie :P

Komentarz

• Octavianos
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1130

Zamieszczone przez neoXs
                                                Zamieszczone przez Flame
                                                Hmm myślałem, że to forum jest także dla osób, które kupiły Octavię np. w 1998 roku ale widzę, że chyba się pomyliłem.

Jak tam chcecie, kupujcie Rapida jak Wam się podoba, nie moje przecież pieniądze i sprawa.

P.S.
                                                Octavianos sam przyznałeś, że mając teraz wybór dalej brałbyś Toura 2. No ale najlepiej puścić tekst o "byciu polaczkiem".

Czemu narzekam na Rapida? Bo mimo, iż posiadam 2letnie auto to jakby Rapid był w dobrej cenie (w moim odczuciu oczywiście) to może bym go kupił, bo siostra zastanawia się nad zmianą fury i być może ode mnie by chciała samochód. I tyle. Może za dużo razy w tym temacie marudziłem, ale czytając posty Biga o zajebistości Rapida i idealizmie Skody nie umiałem się powstrzymać od odpowiedzi (mój błąd).

Ale ku uciesze mojej i Waszej zamilknę i tylko będę sobie obserwował forum, tak robiłem przez rok i było idealnie :P
                                                Ok , ale Tour się skończył, to historia, nie ma go już. Teraz jest Rapid lub O2FL, a i też już niedługo. Można powiedzieć, że O1 Tour była lepsza niż O2Tour bo kosztowała o dobre 6 tysięcy mniej...Tak można bez końca. Były pewne modele i się skończyły...
                                                SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 6626
                                                  • Volkswagen
                                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Big
                                                  Jeszcze raz pytam się która cyfra jest większa? 44 350 czy 43 860 ? No przeciez matematyka jest tylko jedna.
                                                  a które auto jest większe ... bo jednak "wielkość" ma znaczenie :wink:
                                                  Zamieszczone przez blackrs
                                                  nikt z was nie jest zainteresowany kupnem rapida
                                                  no właśnie, zastanawiające dlaczego... :wink:
                                                  Zamieszczone przez Ths
                                                  Jestem bardzo ciekaw wyników jakie uzyska Rapid w EuroNCAP.
                                                  a ostatnio chyba wiarygodność tych badań została lekko "podważona" ... http://m.auto-swiat.pl/1-auta-bezpie...-zderzeniowych

Zamieszczone przez Big
                                                  zamówiłem już (i niedługo odbieram) ... Superba II
                                                  kombi? , jaki silnik? Kto wie może ja za kilka godzin będę też szukał czegoś nowego :roll:
                                                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• blackrs
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 4829
                                                    • Superb II combi (3T5)
                                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a co sprzedajesz już swego kombiaka?
                                                    BYŁA o1 rs
                                                    BYŁA o2 1.6
                                                    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

Pracuję...