Podumowując to co tu piszecie, wyłania się taki oto obraz Skody Rapid:
- Jest to auto moze i ładne, ale tandetnie wykonane z jeszcze bardziej tandetnych materiałów, które na 100% będą trzeszczały (z tym że nikt z was jeszcze nie dotykał ani nie siedział w tym aucie ).
- Ma fatalne silniki, które są paliwożerne, awaryjne i nie zapewniają przyzwoitych osiągów, oraz nie da sie do nich założyć instalacji LPG, a jesli się da to baaaardzo dorgą (z tym, że nikt z was jeszcze Rapidem nie jeździł )
- Ma kosmiecznie wręcz wysoką cenę i na 200% nie będzie się sprzedawał, bo przecież wszystko co jeździ po ulicach jest od niego lepsze i tańsze (z tym, że auta o klasę niższe jak np Clio IV czy 208 maja cenę na poziomie Rapida choc oferują duuuuuużo mniejsze wnętrze i bagazniki )
- Rapid jest gorzej wyposazony niż O Tour II - takie zarzuty tez tu się pojawiły. Choć za cenę niższą od owej Octavii Tour II ofertuje w standarcie elementy którch ta nie miała WOGÓLE - ESP - lub trzeba było za nie dopłacać np. el. szyby przednie.
Ogólnie Rapid według was - krytykantów - to najgorsze auta na świecie - lepiej juz kupić tańszego Logana - i nawet nie ma co zaprzątać sobie głowy takim badziewiem jak Skoda Rapid
Hmmmm, no bardzo to ciekawe i na pewno potwierdzone własnymi doświadczeniami podjeście i opinia o aucie którym .... NIKT Z WAS JESZZCE NAWET NIE JEDZIŁ ANI W NIM NIE SIEDZIAŁ !!
Może macie równie ciekawe info. na temat kolejnego Mondeo czy też Mazdy 6 ?? Chętnie dowiem się przed ich premierą jak jeździ się i jak wykonane są wnętrza tych aut
Zgadzam się... Z ocenami trzeba poczekać... Aż się na własne oczy zobaczy , dotknie , przejedzie i wtedy opisze własne spostrzeżenia
A więc uchylę rąbka tajemnicy - jeździłem dziś Rapidem 1.2 TSI 85KM, 105KM oraz 1.6 TDI 105KM i najlepsze wrażenie zrobił o dziwo 1.6 TDI - bardzo przyjemnie się zbierał :-) Wszystkie auta były na oponach 215/45 R16 - bardzo dobra trakcja i trzymanie drogi, dość twardo. Jeździłem również wychwalanym tutaj Chevroletem Cruze 1.6 124KM - katastrofa ten samochód, tandeta, silnik ani jedzie, wyje...jednym słowem masakra brzydko mówiąc :evil:
Ok, fakt, ale jeździłem również Hyundaiem i30 1.6 120KM, Kia cee'd 1.4 100KM, Astrą IV 1.6 115KM oraz Fordem Focusem 1.6 105KM i uwierz mi, że każde auto lepiej jeździło od Chevroleta Cruze. I fakt jest też taki, że turbo swoje robi
Octavianos, a powiedz mi (a może nam):
Gdybyś dziś stanął przed wyborem O2Tour 1.6i z LPG i pakietem Optimum vs. Rapid 1.2MPI 75KM z pakietem Ambition (oba auta w ~porównywalnej cenie), to co byś wybrał?
Albo inaczej: które auto oferuje więcej za tą samą cenę?
Ok, fakt, ale jeździłem również Hyundaiem i30 1.6 120KM, Kia cee'd 1.4 100KM, Astrą IV 1.6 115KM oraz Fordem Focusem 1.6 105KM i uwierz mi, że każde auto lepiej jeździło od Chevroleta Cruze. I fakt jest też taki, że turbo swoje robi
Fakt, że te silniki Chevroleta to ponoć nic ciekawego, a szkoda że cokolwiek z turbo to już koszt ok 65 tyś. zł.
Nie wiem czy byłbym w stanie jeździć teraz autem bez turbo. :szeroki_usmiech
Gdybyś dziś stanął przed wyborem O2Tour 1.6i z LPG i pakietem Optimum vs. Rapid 1.2MPI 75KM z pakietem Ambition (oba auta w ~porównywalnej cenie), to co byś wybrał?
Rapida brałbym tylko i wyłącznie 1.2 TSI 85KM (w zupełności wystarczający) lub 1.2 TSI 105KM (duży plus to 6-biegów); 1.2 MPI 75KM tylko do miasta. Ale na zadane Tobie pytanie - Toura
Przejrzalem wlasnie dokladnie ten katalog co mi Skoda dzis przyslala.
Powiem szczerze - nawet z duza doza sympatii z mojej strony nic nie mnie po tych cenach do Rapida nie przekona... na serio. Niektore punkty w cenniku sa wrecz zabawne - np. standardowo w tanszych wersjach sa kluczyki nieskladane.. ale jak doplacisz to masz tzw. scyzoryk, ale tylko jeden... nawet w elegance.
wersja active jest bez mozliwosci kupna klimy wg tego cennika.. to chyba jakis kiepski zart...lampki do czytania sa z przodu od wersji ambition... z tylu nawet ich dokupic nie mozna, itd.... a to wszystko de facto w cenach O2....
jesli tak ma wygladac polityka Skody to sadze, ze na O2 zakoncze swoja przygode z ta marka (zreszta juz w sumie zakonczylem jak na razie....), no chyba ze jakims cudem Superb sie napatoczy. A tak to nic innego z jej oferty obecnie mnie juz w ogole nie interesuje. Moze O3 bedzie fajna. Moze.
Na razie to:
a) Citigo - paskudne, przypomina mi wozidlo ktorym poruszal sie glowny bohater filmu Brasil... - polecam ten film swoja droga,
b) Fabia - mialem - fajna jak na miejskie autko, ale wiecej juz nie chce - za skromne,
c) Roomster - nie podoba mi sie, troche taki bezsensowny,
d) Octavia - super auto - ale mialem juz 2 i trzeciej takiej samej juz nie chce,
e) Yeti - niby fajny, ale za drogi i na forum Yeti za duzo narzekan nowych wlascicieli,
f) Superb - bardzo fajny model - w tej chwili moj nr 1 jesli chodzi o Skode
g) Rapid - nowosc ktorej nie widzialem, ale ktorej cennik mnie przeraza.... i za te kase NIGDY bym tego auta nie kupil...
ps. a czemu ten rapid ma tak dziwaczne rozmiary opon??? w wersji active i ambition ma 15"" 185/60.... a jak sie dokupi 16"" to 215/45... czy te opony nie sa drozsze od 195/65 na przyklad???
Ogólnie Rapid według was - krytykantów - to najgorsze auta na świecie - lepiej juz kupić tańszego Logana - i nawet nie ma co zaprzątać sobie głowy takim badziewiem jak Skoda Rapid 8)
Hmmmm, no bardzo to ciekawe i na pewno potwierdzone własnymi doświadczeniami podjeście i opinia o aucie którym .... NIKT Z WAS JESZZCE NAWET NIE JEDZIŁ ANI W NIM NIE SIEDZIAŁ !!
Może macie równie ciekawe info. na temat kolejnego Mondeo czy też Mazdy 6 ?? Chętnie dowiem się przed ich premierą jak jeździ się i jak wykonane są wnętrza tych aut
Stary no przyznaj chociaż w 1%, że Skoda momentami z tym modelem tnie w hu..a.
Po co kłamać w żywe oczy że to auto budżetowe skoro
Zamieszczone przez yogi_at_pozen
Usunwają z samochodu rzeczy, ktore na przestrzeni ostatnich lat staly sie niejako standardem
...co stoi w sprzeczności z narzucaniem nowej gamy silników, do których nie każdy jest przekonany i od łachy zaproponowanie 1.2 MPI co jest drwiną z tych którzy może myślą o gazie, by na koniec zaproponować cenę nie dużo mniejszą niż za Tour'a 2. Szukają jelenia?
PAnowie z cennika ktory przyslala mi Skoda wynika ze we wszystkich wersjach z silnikiem 1.2 MPI oraz we wszystkich wersjach silnikowych za wyjatkiem 1.4 tsi przy kompletacji Active z tylu sa hamulce BĘBNOWE!!!?!?!?!?!?!?! Przeciez tak mialem w Fabce..... w jej tanszych odmianach... dobrze ze mu dokladaja chociaz jeszcze kierownice.... ;-))))))))))))))))))))))))))))))
marlej108, Skoda Rapidem celuje w klientów którzy jeżdżą Fabiami, klienci spaprani wszystko mającymi OII Tourami z LPG za 45 tyś nie są klientami sapiącymi na Rapida z bębnami z tyłu.
No ja po likwidacji Toura nie widzę sensu kupowania nowej Skody Tzn O2 FL byłby jeszcze osiągalny cenowo w obecnych promocjach w najniższej wersji. Ale skoro zaraz i ona zniknie to Skoda robi się marką dla zamożnych.
No ja po likwidacji Toura nie widzę sensu kupowania nowej Skody Tzn O2 FL byłby jeszcze osiągalny cenowo w obecnych promocjach w najniższej wersji. Ale skoro zaraz i ona zniknie to Skoda robi się marką dla zamożnych.
nie wszyscy kupując auto kierują sie takimi samymi zasadami. niektórzy kupuja bo im sie akurat auto podoba, innni dla bagaznika itd itp
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
a mało masz tu takich co łeb se dadzą obciąć a do WV nie wsiądą?
a mało takich dla których Skoda to totalny syf?
więc masz te wirtualne marki, seat, skoda, wv, które de facto niczym się nie różnią z punktu widzenia producenta i wybierasz, proszę Ciebie, przebierasz, wybrzydzasz, gładzisz plastiki, porównujesz :szeroki_usmiech
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz