Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Octavianos
    Ambition
    1.2 MPI 75KM - 53 150 zł
    1.2 TSI 85KM - 57 650 zł
    1.2 TSI 105KM - 60 150 zł
    1.4 TSI 122KM DSG - 68 150 zł
    1.6 TDI 105KM - 67 650 zł

minus 4 090 zł rabat :-)
    Dzieki Octavianos :-)

Niestety wydaje mi sie ze z takimi cenami to przeboj nie bedzie.

Co do mnie to w tej chwili gdybym mial tradycyjnie oszalec i znowu sprzedac w ciagu roku obecny pojazd, to ze Skody zostaje juz dla mnie tylko Superb. Moze tez O3 jesli bedzie mi sie podobac i cenowo nie szybowac w gore.

ps. w radio slyszalem ze nowy Focus w promocji kosztuje ok. 52 tysiecy? No nie wiem, ale nie wydaje mi sie zeby byl slabszy od Rapida....

Edit = Koledzy mam chyba wszystkie ceny Rapida... optymistyczne nie sa.... Skoda zwariowala.

1,2mpi ACTIVE 47950 AMBITION 53150 ELEGANCE 57950
    1,2 TSI 85KM ACTIVE 52450 A MBITION 57650 ELEGANCE 62450
    1,2TSI 105KM ACTIVE 54950 AMBITION 60150 ELEGANCE 64950
    1,4TSI 122KM ACTIVEACTIVE 62950 AMBITION 68150 ELEGANCE 72950
    1,6TDI 105KM 62450 AMBITION 67650 ELEGANCE 72450

Ceny podane w cenniku nie uwzględniają rabatu okazjonalnego z okazji wejścia modelu na polski rynek.

Znane są też osiągi i spalanie dla poszczególnych silników

1,2MPI V max 175 0-100 13,9 srednie spalanie 5,9
    1,2TSI 85KM V max 183 0-100 11,8 srednie spalanie 5,1/4,9*
    1,2TSI 105KM V max 195 0-100 10,3 srednie spalanie 5,4/5,0 *
    1,4TSI V max 206 0-100 9,5 srednie spalanie 5,8/5,4*
    1,6TDI V max 190 0-100 10,4 srednie spalanie 4,4/3,9*

*dotyczy wersji Green tec
    ps. ponoc w niektorych salonach juz maja wylozone cenniki - info z autogaleria.pl forum
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• pascal
      Rider
      • 2009
      • 510
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

a ja sie moge założyć ze ten samochód się bedzie dobrze sprzedawał

Komentarz

• xxxmikey
        Rider
        • 2010
        • 351

marlej108, cenniki w wersji dla Klienta faktycznie już są. Auta za "chwilke" też się zaczną pojawiać. Czy auto będzie się sprzedawało, to jedynie czas pokaże.
        Moja toczka -> tu

Komentarz

• Big Wojtek
          Rider
          • 2010
          • 440
          • Hyundai

No ceny niby szalone, ale ilu z Was kupiło nową octavię w cenie katalogowej? Moja wychodziła 65 tys. Upust dla kazdego + upust miłego dilera i zrobiło się 56700. Moze przy wejściu na rynek takich szaleństw nie będzie, ale później...kto wie?

Komentarz

• marlej108
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 4976
            • Octavia III (5E3)
            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

no jesli ceny beda takie jakie w cenniku nawet z tymi 4000 zl upustu to rapid w wersji elegance bedzie kosztowal mniej wiecej tyle co najtanszy Forda Mondeo... Skodo - zwariowalas :-)

na stronach Forda sa nowe ceny modeli...

ps. mam nadzieje, ze teraz sie zacznie jakas wojna cenowa czy cos takiego ;-))))
            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez t271828
              Tyle, ze Rapid nie jest tanszy ( a moze nawet jest drozszy) a przy tym jest gorszy niz Tour - i stad te narzekania
              Nie bardzo rozumiem jak mozesz pisac takie rzeczy w systuacji gdy ... nie miałeś jeszcze kontaktu z tym autem ?? Na jakiej podstawie twierdziesz, że Rapid jest gorszy od Toura II ?? co konkretnie jest tam gorsze ?? Zawieszenie ? Prowadzenie? wyposazenie? czy moze ilość miejsca w środku ?
              Jak to Rapid nie jeste tańszy ?? Jesli jest dostepny od 43 tys żł a Tour II był dostepny od 44 tys zł to przepraszam ale co ty miałeś z matmy ?? Bo mnie uczyli, że 43 000 jest mniejsze niż 44 000, a nie odwrotnie
              Zamieszczone przez neoXs
              Odnoszę wrażenie, że duża sympatia do Skody nie pozwala Ci skrytykować Rapida
              A za co mamy go ktyrykować ?? Tak dla zasady, bo jesteśmy polakami i wszystko co nowe polak MUSI skrytykować ??
              Jak można krytykowac coć, z czym nie miało się jeszcze do czynienia ?? Ja wiem, w Polsce można, bo to takie polskie i dobrze widziane w tym kraju.
              Zamieszczone przez neoXs
              Ja powiem tak, jakby miał zmieniać teraz auto to bym chętnie wziął O2FL w najtańszej opcji i kombinował rabat na gaz itp.
              Ale nie jesteś jedynym człowiekiem na tej planecie i zapewniam cię że znajdą się tysiące innych którzy bedą woleli kupić Rapida.
              Zamieszczone przez neoXs
              Skoro Rapid ma taką cenę na dzień dobry
              Ale jaką Rapid ma cenę ?? 43 tys zł za podstawową wersję sedana klasy kompact to dużo ?? No chyba sobie jaja robisz !!
              Przypominam że 40 tys zł kosztuje podstawowa wersja ... Peugeota 208 z 1.1 pod maską !!

[ Dodano: Sro 10 Paź, 12 08:09 ]
              Zamieszczone przez marlej108
              Koledzy mam chyba wszystkie ceny Rapida... optymistyczne nie sa.... Skoda zwariowala.

1,2mpi ACTIVE 47950 AMBITION 53150 ELEGANCE 57950
              1,2 TSI 85KM ACTIVE 52450 A MBITION 57650 ELEGANCE 62450
              1,2TSI 105KM ACTIVE 54950 AMBITION 60150 ELEGANCE 64950
              1,4TSI 122KM ACTIVEACTIVE 62950 AMBITION 68150 ELEGANCE 72950
              1,6TDI 105KM 62450 AMBITION 67650 ELEGANCE 72450
              Panowie, do choroby a czego wy oczekujecie ??? Spójrzcie sobie na cenniki Astry IV, Focusa III, Golfa VII czy nowed Ceeda II. Pzreciez Rapid, to auto klasy C a Wy oczekujecie od niego cen aut klasy ... B !!!! O co wam chodzi ??
              Macie Rapida 1.2 TSI (105 KM) w wersji Ambition za 56 tys zł (po uwzględnieniu rabatu) to drogo ??? 5 lat temu mój teść za 5-drzwiowego Ceeda 1.4 16V w Comfort + (w więc również drugiej od dołu) zapłacił 55 tys zł więc chyba cena Rapida nie jest zła !!
              Czarny Elegance

Komentarz

• Skfarek
                RS
                • 2010
                • 4795
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Big Wojtek, i tego się trzymajmy, słusznie prawisz, niech łapę podniesie ten kto zapłacił za swoją octavię cenę katalogową? Nooo? Jest tu ktoś taki? Z rapidem będzie identycznie, może na początku nie będzie mega promocji i upustów ale z czasem to się zmieni. Więc proponuje poczekać chwilę a nie od razu wieszać na nim psy i go przekreślać :wink:
                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• PAOLO ESCO
                  RS
                  • 2009
                  • 6626
                  • Volkswagen
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Skfarek
                  niech łapę podniesie ten kto zapłacił za swoją octavię cenę katalogową?
                  ja ... nawet poniżej apa
                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
                    Panowie, do choroby a czego wy oczekujecie ??? Spójrzcie sobie na cenniki Astry IV, Focusa III, Golfa VII czy nowed Ceeda II. Pzreciez Rapid, to auto klasy C a Wy oczekujecie od niego cen aut klasy ... B !!!! O co wam chodzi ??
                    Macie Rapida 1.2 TSI (105 KM) w wersji Ambition za 56 tys zł (po uwzględnieniu rabatu) to drogo ??? 5 lat temu mój teść za 5-drzwiowego Ceeda 1.4 16V w Comfort + (w więc również drugiej od dołu) zapłacił 55 tys zł więc chyba cena Rapida nie jest zła !!
                    eeee Big... ja widzialem Rapida co prawda krotko na zywo... ale na auto klasy C to on tak do konca nie wygladal. Oczywiscie moze to byla iluzja optyczna... ale jako zywo przypominal mi Seata Cordobe... albo Fiata Linea bo on jakis waski...

Poza tym nawet w tym tescie w Motorze napisali ze jego plyta podlogowa to wlasciwie VW Polo sedan... trudno nazwac Polo sedana autem klasy C... tak jak Linea tez nie jest autem klasy C... tylko B z dodana dupa za przeproszeniem.

Poza tym sam tego jescze nie sprawdzilem, ale w Motorze jak byk pisza - CALE WNETRZE JEST PLASTIKOWE.... TWARDY PLASTIK... taka Fabka... (i zobaczysz ze Fabka III bedzie miala wnetrze prawie identyczne jak Rapid, albo nawet - identyczne).

Wiec moze dlatego wszyscy tutaj chyba za wyjatkiem glownie Ciebie, krytykujemy te ceny Rapida... kosztuje tyle samo praktycznie co Octavia oferujac juz na starcie mniej.... (vide - twarde plastiki, waskie wnetrze)... trudno wiec krzyknac - Ah co za swietne ceny! ... bo po prostu swietne nie sa. NIe sa nawet dobre. Sa za wysokie. Ale jak to w Skodzie od razu (jak przypuszczalem i tu pisalem) dali promocje - na razie te 4000 zl ale jak sie bedzie kiepsko sprzedawac to pewnie dadza wieksze...

Ja w kazdym razie czekam wciaz zeby do Rapida wsiasc i zobaczyc toto w srodku na zywo, bo na zewnatrz wygladal ladnie, ale wyraznie sprawial wrazenie auta mniejszego formatu niz Octavia II....

PS. a na allegro i otomoto juz mozna Rapida kupic od dealerow... :-))))
                    i to juz z gazem... http://otomoto.pl/skoda-rapid-rapid-...C26319107.html
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9943
                      • Ford

MOTOR opisał kilka "smaczków" Rapida 1.2TSI 105KM:
                      1. głośno powyżej 120km/h (a testowano 1.2TSI z 6-biegową skrzynią - a co będzie w 1.2MPI z 5-ką?)
                      2. wrażliwość na boczny wiatr (pochodna "wąskości"?)
                      3. brak automatycznego (po jednym naciśnięciu guzika) zamykania szyb, a automatyczne opuszczanie tylko w drzwiach kierowcy,
                      4. małe fotele bez regulacji lęźdzwiowej
                      Plastikowe wnętrze i duży bagażnik już znamy...
                      Czy któraś z powyższych cech (p. 1 - 4) występuje w O2?
                      Ale z 1.2TSI 105KM:
                      1. oszczędne, bo auto przejechało na drogach pozamiejskich 700km i spaliło 6,3l (tylko nie pamiętam czy "z komputera", czy spod dystrybutora)
                      2. dynamiczne (0-100km/h poniżej 10s)
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• neoXs
                        Rider
                        • 2010
                        • 555

Wiec moze dlatego wszyscy tutaj chyba za wyjatkiem glownie Ciebie, krytykujemy te ceny Rapida... kosztuje tyle samo praktycznie co Octavia oferujac juz na starcie mniej.... (vide - twarde plastiki, waskie wnetrze)... trudno wiec krzyknac - Ah co za swietne ceny! ... bo po prostu swietne nie sa. NIe sa nawet dobre. Sa za wysokie.
                        Dokładnie tak.

PS. a na allegro i otomoto juz mozna Rapida kupic od dealerow... :-) )))
                        i to juz z gazem... http://otomoto.pl/skoda-r...-C26319107.html
                        No to już jest nawet nawet. Pewnie dałoby się jeszcze ugryźć nieco z tej ceny (np. koszty ubezpieczenia OC + AC) i byłoby nad czym myśleć. Co ciekawe biały Rapid naprawdę fajnie wygląda :P

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9943
                          • Ford

Mam cennik Rapida
                          Co ciekawe - nie ma w nim ceny opcji w postaci LPG, regulacji lędźwiowej...
                          Klimatronik za dopłatą w Ambition i Elegance 1.500zł. W active brak możliwości domówienia klimatyzacji (żeby ją mieć trzeba zamówić przynajmniej Ambition). W Acvive i Ambition felgi stalowe 15". Beżowe wnętrze dostępne tylko w Elegance (pozostałe tylko czarno-szare).
                          I przyznam szczerze że nie rozumiem tego zapisu:
                          Teraz przy zakupie ©KODY Rapid możesz otrzymać upust w wysokości 4 090 zł, na który składa się upust gotówkowy 2 500 zł oraz upust o wartości promocyjnego pakietu ubezpieczeń OC/AC/NNW/Assistance/ZK TUiR Allianz Polska lub Ergo Hestia w ofercie Volkswagen Serwis Ubezpieczeniowy w wysokości 1 590 zł. O szczegóły zapytaj Sprzedawcę.
                          Czy to oznacza, że:
                          - albo dostaje się upust 4.090zł i nie ma się ubezpieczenia,
                          - albo dostaje się upust 2.500zł i do tego darmowy pakiet ubezpieczeniowy?
                          Adam... Używam:

Komentarz

• parasite
                            L&K
                            • 2011
                            • 1368

Zamieszczone przez neoXs
                            No to już jest nawet nawet. Pewnie dałoby się jeszcze ugryźć nieco z tej ceny (np. koszty ubezpieczenia OC + AC) i byłoby nad czym myśleć. Co ciekawe biały Rapid naprawdę fajnie wygląda
                            Tylko pytanie ile to pojeździ? Te silnik chyba nie były zbyt trwałe. Dali by chociaż 1.4.
                            Gaz, klima i jeszcze załadowane auto i wleczemy się w trasie. Za to spalanie gazu pewnie w trasie wyjdzie coś ok 7.5 więc tanio.
                            AGR 112KM, 232Nm
                            Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• neoXs
                              Rider
                              • 2010
                              • 555

Zamieszczone przez Agamek12
                              Czy to oznacza, że:
                              - albo dostaje się upust 4.090zł i nie ma się ubezpieczenia,
                              - albo dostaje się upust 2.500zł i do tego darmowy pakiet ubezpieczeniowy?
                              Tak mi się wydaje. Tylko ja tak czy siak w PZU auto bym wolał ubezpieczyć więc ta promocja pewnie by mnie nie dotyczyła

Zamieszczone przez parasite
                              Tylko pytanie ile to pojeździ? Te silnik chyba nie były zbyt trwałe. Dali by chociaż 1.4.
                              Gaz, klima i jeszcze załadowane auto i wleczemy się w trasie. Za to spalanie gazu pewnie w trasie wyjdzie coś ok 7.5 więc tanio.
                              Do obecnej Fabii dają gaz do takich silników i nie ma wysypu informacji, że silniki padają jak muchy. Zatem nie ma chyba tak źle :P

Wiesz to wszystko zależy od potrzeb użytkownika. Ja jeżdżę 10-12 tys rocznie, dbam o samochód (zarówno od str. wizualnej jak i mechanicznej) i nie potrzebuję demona szybkości. Wyjazdy na pełny załadunek to raczej na wakacje 1-2 razy w roku więc to dałoby się wytrzymać.

Owszem miałem okazję prowadzić diesla 1.9 i to jest super sprawa, ale patrzę na swoje realne możliwości finansowe + potrzeby. Taki 1.2mpi z gazem by mi do codziennego życia wystarczył.

Ogólnie jakbym szukał teraz auta to do max 50tys (z ubezpieczeniem włącznie), gdzie byłoby już LPG. Taka Dacia też byłaby ciekawą alternatywą dla mnie, ale opcja z LPG na dzień dobry dźwiga cenę auta o 8-10 tys. co jest jakimś nieporozumieniem.

Komentarz

• Octavianos
                                L&K
                                • 2010
                                • 1130

jestem szczęściarzem, bo przyjechały do mnie właśnie Rapidy - oglądałem dokładnie tu i tam i jest całkiem nieźle - podoba mi się autko, choć fakt - jest dość wąskie. Ale miejsca na nogi - naprawdę sporo! Dodam kilka fotek, ale to może wieczorem - mam zdjęcia białej i szarej.
                                SIMPLY CLEVER
                                Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Morgoth
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1116

Klimatronik za dopłatą w Ambition i Elegance 1.500zł.
                                  To już przegięcie. widzę że Elegance w Rapidzie ma się nijak do Elegance w Octavii. Czy nie lepiej wprowadzić kilka dodatkowych linii wyposażenia, jak w koreańcach?

jestem szczęściarzem, bo przyjechały do mnie właśnie Rapidy - oglądałem dokładnie tu i tam i jest całkiem nieźle - podoba mi się autko, choć fakt - jest dość wąskie.
                                  Co to znaczy wąskie? Wąskie jak na polskie ciasne parkingi, wąskie na czyjeś ramiona, wąskie wnętrze czy zewnętrze?

Proszę oto przykład z Japonii :arrow: Toyota Crown , bazująca na Lexusie GS (klasa E) ma szerokość 1795 mm i jakoś starcza. Tylko nie piszcie że Japsy są mali Szerokość auta w niektórych markach ma się nijak do szerokości wnętrza, bo niektórzy marnują centymetry w drzwiach, progach, przetłoczeniach karoserii.

Ale miejsca na nogi - naprawdę sporo!
                                  O widzisz jak miło.

Dodam kilka fotek, ale to może wieczorem - mam zdjęcia białej i szarej.
                                  Czekamy.

Octavianos czy w jakiejś wersji dostępnej w PL będzie kierownica 3-ramienna?

BTW Wymiary Rapida (inaczej podane niż wstawiałem wcześniej) :

Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                  G.B.Show

Komentarz

• AdamB
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 8038
                                    • Octavia IV (NX3)
                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Morgoth
                                    To już przegięcie. widzę że Elegance w Rapidzie ma się nijak do Elegance w Octavii.
                                    A dlaczego ma być podobnie z wyposażeniem jak w Octavii??
                                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Morgoth
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1116

Żeby osłodzić gorycz jaką się odczuwa po zajrzeniu w cennik :diabelski_usmiech

BTW
                                      ceny Rapida z Francji

Benzynowe

1,2 MPI (75 KM) Active - 14 990 Eur
                                      1,2 TSI (86 KM) Active - 16 300 Eur
                                      1,2 TSI (86 KM) Ambition - 18 150 Eur
                                      1,2 TSI (105 KM) Ambition - 18 900 Eur
                                      1,2 TSI (105 KM) Elegance - 20 500 Eur
                                      1,4 TSI (122 KM) Elegance DSG7 - 22 950 Eur

diesle

1,6 TDI (90 KM) Active GreenTec - 18 400 Eur
                                      1,6 TDI (90 KM) Ambition GreenTec - 20 250 Eur
                                      1,6 TDI (90 KM) Elegance GreenTec - 21 850 Eur
                                      1,6 TDI (90 KM) Ambition DSG7 - 21 450 Eur
                                      1,6 TDI (90 KM) Elegance DSG7 - 23 050 Eur
                                      1,6 TDI (105 KM) Active GreenTec - 19 400 Eur
                                      1,6 TDI (105 KM) Ambition GreenTec - 21 250 Eur
                                      1,6 TDI (105 KM) Elegance GreenTec - 22 850 Eur

Jak widać tam nie dopuszczają do skundlenia i nie da się kupić np. najsłabszej benzyny w wersji Elegance, co u nas jest możliwe wg. info podanego przez marlej108'a.
                                      Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                      G.B.Show

Komentarz

• AdamB
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 8038
                                        • Octavia IV (NX3)
                                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Żeby osłodzić gorycz jaką się odczuwa po zajrzeniu w cennik :diabelski_usmiech
                                        A chyba że tak :szeroki_usmiech
                                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Morgoth
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1116

Z Elegancem jest analogicznie do DSG7 w zależności od modelu. Gdy kupowałem Skodzinę, to DSG7 w Fabii kosztował ~4.500 zł, w Octavii ~7.300 zł, a w Superbie 10.000 zł. Ta sama skrzynia, inny target, a jak mi powiedzieli w salonie do Superba nie może być zbyt tanio, bo klienci tego nie lubią

Co do Rapida - twarde plastiki, toporna 4-ramienna kiera, mały podłokietnik, brak nawiewu z tyłu, tylko 3 czujniki parkowania ... hmmm ... jeśli zostawia się w salonie 50.000 zł to jeszcze jakoś można żyć z takim wyposażeniem, ale wydając 80.000* zł i więcej można poczuć pewien niedosyt i pójść do konkurencji.

*)
                                          1.4 TSI DSG7 + klima automatyczna + metalic + kilka innych niezbędnych dodatków.
                                          Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

Morgoth, w PL można kupić 1.4TSI DSG w wersji Active - cena podstawowa to 62.950zł...
                                            Załączone pliki
                                            Adam... Używam:

Komentarz

• Octavianos
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1130

Klimatronik za dopłatą w Ambition i Elegance 1.500zł.
                                              To już przegięcie. widzę że Elegance w Rapidzie ma się nijak do Elegance w Octavii. Czy nie lepiej wprowadzić kilka dodatkowych linii wyposażenia, jak w koreańcach?

jestem szczęściarzem, bo przyjechały do mnie właśnie Rapidy - oglądałem dokładnie tu i tam i jest całkiem nieźle - podoba mi się autko, choć fakt - jest dość wąskie.
                                              Co to znaczy wąskie? Wąskie jak na polskie ciasne parkingi, wąskie na czyjeś ramiona, wąskie wnętrze czy zewnętrze?

Nie jest szerokie- to fakt, ale w sumie jak dla mnie w zupełności wystarczające :-)

Proszę oto przykład z Japonii :arrow: Toyota Crown , bazująca na Lexusie GS (klasa E) ma szerokość 1795 mm i jakoś starcza. Tylko nie piszcie że Japsy są mali Szerokość auta w niektórych markach ma się nijak do szerokości wnętrza, bo niektórzy marnują centymetry w drzwiach, progach, przetłoczeniach karoserii.

Ale miejsca na nogi - naprawdę sporo!
                                              O widzisz jak miło.

Dodam kilka fotek, ale to może wieczorem - mam zdjęcia białej i szarej.
                                              Czekamy.

Octavianos czy w jakiejś wersji dostępnej w PL będzie kierownica 3-ramienna?

BTW Wymiary Rapida (inaczej podane niż wstawiałem wcześniej) :

http://www.netcarshow.com/skoda/2013...llpaper_34.htm
                                              Jest na to szansa przy zamówieniu Pakietu Sportowego - 3-ramienna kierownica + fotele ze zintegrowanymi zagłówkami i lepiej trzymającymi boczkami foteli - na razie w cenniku nie ma :-)
                                              SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• Morgoth
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1116

PL można kupić 1.4TSI DSG w wersji Active - cena podstawowa to 62.950zł
                                                To poproszę jeszcze o specyfikację, bo wedle katalogu który dostałem od Skody to jest bieda wersja.

Jest na to szansa przy zamówieniu Pakietu Sportowego - 3-ramienna kierownica + fotele ze zintegrowanymi zagłówkami i lepiej trzymającymi boczkami foteli - na razie w cenniku nie ma :-)
                                                Zintegrowane zagłówki niech sobie wsadzą i ... nie wyjmują. Mam nadzieję że 3-ramienna kiera będzie jako dopłata, np. z manetkami do DSG.

[ Dodano: Sro 10 Paź, 12 18:34 ]
                                                .

Robi się coraz ciekawiej. W UK Seat ujawnił cennik nowego Toledo, który został wyceniony taniej niż Skoda Rapid :lol: :diabelski_usmiech

(za Autocar z 10.10.2012)

Ciekawe co wymyślą u nas i jak to się będzie miało do "permanentnego" rabatu w Skodzie.
                                                Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• neoXs
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 555

W UK Seat ujawnił cennik nowego Toledo, który został wyceniony taniej niż Skoda Rapid :lol: :diabelski_usmiech
                                                  Mi się Toledo bardziej podoba :P W sumie Seat ma gorsze wyniki sprzedaży niż Skoda, więc takie Toledo mogłoby teraz ratować tyłek Seatowi. Aczkolwiek sam wątpię w to co napisałem

Komentarz

• Octavianos
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1130

Kilka fotek na rozgrzewkę Autko jest naprawdę fajne! Dla rodziny - idealne. Każdy jest pod wrażeniem przestronności tego modelu! Już tylko czekam, aby się przejechać 8) !!
                                                    Załączone pliki
                                                    SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

Pracuję...