Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Morgoth
    L&K
    • 2010
    • 1116

Zamieszczone przez Maicroft
    DSG7 jedynie z 1.4TSI, a z zadnym dieslem
    Przecież DSG7 nie występuje w Skodzie z dieslami, więc czego się czepiasz

Zamieszczone przez Maicroft
    Skrobaczka do szyb wyjmowana z wlewu paliwa - prawie jak parasolka w tylnych drzwiach. Ciekawe ile kosztuje taka na podmiane
    Lepiej kupić najtańszy zamiennik w supermarkecie, ale przynajmniej dziennikarzyny z całego świata mają o czym pisać podczas opisywania innowacyjności Rapida

Zamieszczone przez leszekmw
    na naszym rynku to w tej chwili się nic nie sprzedaje.. . a więc ten cały rapid , (...) może mieć od początku ciężko.. . tym bardziej jak się go zobaczy na żywo w salonie obok O2 przy jego , jak piszecie , porównywalnych cenach do O2 ,
    Niektóre marki/modele mają się doskonale, oczywiście na miarę całościowej mizernej sprzedaży. A Rapid obok O2 w salonie postoi jedynie kilka miesięcy i potem już nie będzie problemu. Zresztą Rapid ma konstrukcję z 2011/12 roku, a Octavia2 z 2003/04, co doskonale oddają zbliżone ceny.
    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
    G.B.Show

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zamieszczone przez Morgoth
      Przecież DSG7 nie występuje w Skodzie z dieslami, więc czego się czepiasz
      Ty a ja co mam, DSG 8 czy DSG 6 :lol: Nie ucz ojca dzieci robic
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Morgoth
        L&K
        • 2010
        • 1116

Masz 7-biegowy DSG w dieslu? :shock:
        Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
        G.B.Show

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Morgoth, Nie tylko do TSI taki dawali. Przypominam do Rapida jest tylko 1.6TDI. Ja tez mam 1.6TDI, bo 1.9 juz nie ma od kilku lat. A do 2.0TDI 7-biegowe DSG tez jest, ale nie w Skodzie, jak zauwazyles
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Morgoth
            L&K
            • 2010
            • 1116

Sorki, zapomniałem o 1.6 TDI, dla mnie Panzerwagen to ma tylko 2.0 w ropie Mea culpa, nie interesowałem się Skodami od czasu zakupu Octy
            Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

Niektóre marki/modele mają się doskonale, oczywiście na miarę całościowej mizernej sprzedaży.
              właśnie o to mi chodzi -w salonach prawie zero ruchu z nówkami.

Zresztą Rapid ma konstrukcję z 2011/12 roku, a Octavia2 z 2003/04, co doskonale oddają zbliżone ceny.
              haha..no a co w tym rapidzie nowoczesnego ? plastiki w środku ? nowa karoseria która urodą nie grzeszy ? jakieś innowacyjne rozwiązania ?
              przecież to będzie najzwyklejsze żelazo do przemieszczania się porównywalne do dacii z tego co mówicie...
              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• neoXs
                Rider
                • 2010
                • 555

haha..no a co w tym rapidzie nowoczesnego ? plastiki w środku ? nowa karoseria która urodą nie grzeszy ? jakieś innowacyjne rozwiązania ?
                przecież to będzie najzwyklejsze żelazo do przemieszczania się porównywalne do dacii z tego co mówicie...
                Będzie płacił za nazwę i brandzlowanie, że posiadasz nowy model Skody

Przy porównywaniu OI i OII da się o czym dyskutować: o wyglądzie, innym zawieszeniu, bezpieczeństwie itd. itd. Natomiast Rapid to tylko inna buda i.... nazwa.

Jak kogoś kręci wydawanie grubszej kasy na produkt, który jest tylko świeżym modelem ale po prawie wszystkimi względami (wygląd to kwestia gustu) prezentuje się gorzej od poprzedników to cóż

Komentarz

• Dzida
                  RS
                  • 2006
                  • 2253

Skoda Rapid zadebiutuje na polskim rynku na początku listopada br. Ceny samochodu zaczynać się będą od 47 950 zł.
                  Rapid, debiutujący kilka miesięcy po wejściu do sprzedaży modelu Citigo, to nowa, kompaktowa limuzyna Skody Samochód stanowi uzupełnienie palety modelowej, wpasowując się pomiędzy Fabię a Octavię. Rapid przewiezie pięć osób a pojemność jego bagażnika wynosi 550 litrów i stanowi wiodący wynik w swojej klasie.

Nowy model Skody dostępny będzie w trzech, optymalnie skomponowanych wersjach wyposażenia: Active, Ambition i Elegance.

Na rynku polskim Rapid oferowany będzie w pięciu wersjach silnikowych – czterech benzynowych i jednym wysokoprężnym. Gamę jednostek napędowych otwiera 1.2 MPI/55 kW (75 KM) oraz 1.2 TSI o mocy 63 kW (85 KM) lub 77 kW (105 KM). Najmocniejszą jednostką w tym modelu jest turbodoładowany, czterocylindrowy motor 1.4 TSI/90 kW (122 KM) z 7-stopniową skrzynią DSG.

Skoda Rapid dostępna będzie także z oszczędnym i wydajnym silnikiem wysokoprężnym 1.6 TDI CR DPF/77 kW (105 KM).

Dokładne ceny modelu Rapid oraz jego wyposażenia zostaną podane w połowie października. W salonach samochód pojawi się w listopadzie 2012 roku.

Komentarz

• blackrs
                    RS
                    • 2008
                    • 4829
                    • Superb II combi (3T5)
                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

po nowym roku pewnie skoda da stału upust 5-6 tys i tak to będzie wyglądalo przeciez na inne modle prawie caly czas sa jakies upusty
                    dzida to co podałes to juz wszyscy dawno wiedzą nic nowego :]
                    BYŁA o1 rs
                    BYŁA o2 1.6
                    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Walt
                      L&K
                      • 2011
                      • 1065
                      • Seat

Ja nie wiem o co ta rozkminka. Przecież to OCP a nie RCP :P
                      SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• tomekjmopl
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1187
                        • Opel
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Walt, dokładnie - Ogólnopolski Club Pantoflarzy, a nie żaden Regionalny

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9943
                          • Ford

Zamieszczone przez tomekjmopl
                          Walt, dokładnie - Ogólnopolski Club Pantoflarzy, a nie żaden Regionalny
                          Aaaa, to ten skrót...
                          Ja byłem przekonany że to jest: O Co Pytasz?
                          A wracając do tematu: skoro Skoda (i forumowicze) twierdzi, że Rapid jest następcą Toura (czyli Octavii), to OCP jest chyba właściwym miejscem, żeby stukać w klawiaturę na temat Rapida?
                          Adam... Używam:
                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Morgoth
                            L&K
                            • 2010
                            • 1116

Zamieszczone przez Agamek12
                            A wracając do tematu: skoro Skoda (i forumowicze) twierdzi, że Rapid jest następcą Toura (czyli Octavii), to OCP jest chyba właściwym miejscem, żeby stukać w klawiaturę na temat Rapida?
                            Czyżby? :roll:
                            Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• rowerek
                              Rider
                              • 2010
                              • 449

Dzisiaj przyszło pocztą. Też już dostaliście coś takiego :?:

Sorry za odbicie lampy ale robiłem foty telefonem w zaciemnionym pomieszczeniu.

Komentarz

• Tomato
                                Rider
                                • 2010
                                • 303
                                • Volkswagen
                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

dostalem wczoraj dokladnie to samo. a niedlugo ma przyjsc jakas super oferta

Komentarz

• arkan
                                  Drive
                                  • 2011
                                  • 89

Ja też dziś dostałem (jako klient) mimo, że ostatnią Skodę kupiłem w 2007 roku
                                  Golf VII TDI Variant

Komentarz

• Morgoth
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1116

Mam nadzieję, że np. lepiej wypadnie w testach zderzeniowych od Octavii 2, która raczej "miszczem" gwiazdek EuroNCAPu nie została.

Zamieszczone przez neoXs
                                    Przy porównywaniu OI i OII da się o czym dyskutować: o wyglądzie, innym zawieszeniu, bezpieczeństwie itd. itd. Natomiast Rapid to tylko inna buda i.... nazwa.

Jak kogoś kręci wydawanie grubszej kasy na produkt, który jest tylko świeżym modelem ale po prawie wszystkimi względami (wygląd to kwestia gustu) prezentuje się gorzej od poprzedników to cóż
                                    Nie nowa buda, a całkowicie nowa konstrukcja, a już na pewno inna od Octavii.

Zresztą, co kogo boli na co inni wydają pieniądze. jak komuś wystarczy Rapid, to niech go kupuje i tyle, a nowy zawsze ładniej pachnie niż używka

Zamieszczone przez rowerek
                                    Dzisiaj przyszło pocztą. Też już dostaliście coś takiego :?:
                                    Jeszcze nie, ale i tak poczta nie jest głupia i od razu w spam to wrzuci

Lepiej niech podeślą katalog z cenami wyposażenia :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pią 05 Paź, 12 19:38 ]
                                    .

Wracam do domu, a tu... katalog jak wyżej

Czy zwróciliście uwagę, że katalog zawiera zamienione zdjęcia wersji Active i Ambition?
                                    A przynajmniej tak by wskazywały szczegóły jak klamki, panel nawiewu, dźwignia zmiany biegów i kolor lusterek zewnętrznych.

Ech nie postarali się. :diabelski_usmiech
                                    Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Jak tak kazdy dostaje, to ja widze, ze jednak sprzedaz aut przysiadla bardzoooo. Szuka sie wszelkich sposobow na znalezienie kupca na nowe auto, a tu dodatkowo nowy model
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• abstinent
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 4842
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

i ja dostałem dzisiaj
                                        co mnie rozwaliło to podłokietnik z OI, a przynajmniej identycznie wyglądający
                                        no wiocha ładna :lol:

Komentarz

• rowerek
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 449

Zamieszczone przez abstinent
                                          co mnie rozwaliło to podłokietnik z OI, a przynajmniej identycznie wyglądający
                                          no wiocha ładna
                                          Rozśmieszę Cię bardziej jak powiem, że w nowym Polo mam taki sam? :szeroki_usmiech

Komentarz

• abstinent
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 4842
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ale w polo taki podłokietnik to w sam raz
                                            ale następca OII jak się nie mylę :roll:
                                            nie czytam tego wątku, ale wydaje mi się że rapid to taka większa fabia z tego co widać na zdjęciach
                                            jak by było zabudowane to by było ładniej i tyle
                                            szkoda że się cofają w rozwoju :lol:

edit

czytam temat i już wszytko wiem
                                            tylko po co mi to przysłali do domu :lol:
                                            mogli coś z SII przysłać :diabelski_usmiech

Komentarz

• Morgoth
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1116

Czy ten podłokietnik dyskwalifikuje auto? Lepiej że jest niż nie.

abstinent Rapid jest zdecydowanie autem segmentu C, tak jak poniekąd "miedzysegmentowa" Octa 2.
                                              Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Borsuk2
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1203

Ja też dziś dostałem katalog Rapida .
                                                I jak to w katalogu wygląda bardzo ładnie.
                                                Szkoda, że nie wydrukowali parametrów (rozmiarów) samochodu.
                                                Fajna stronka

Komentarz

• Eidos71
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2050
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Borsuk2
                                                  Ja też dziś dostałem katalog Rapida .
                                                  I jak to w katalogu wygląda bardzo ładnie.
                                                  Szkoda, że nie wydrukowali parametrów (rozmiarów) samochodu.
                                                  Rapid ma 4480 mm długości, 1710 mm szerokości i 1460 mm wysokości, oraz bagażnik o pojemności 550 litrów.
                                                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Borsuk2
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1203

Eidos71, dzięki za informacje.
                                                    No to prawie jak Octavka.
                                                    Zobaczymy jaki przyślą cennik :roll: .
                                                    Fajna stronka

Komentarz

Pracuję...