Przecież DSG7 nie występuje w Skodzie z dieslami, więc czego się czepiasz
Zamieszczone przez Maicroft
Skrobaczka do szyb wyjmowana z wlewu paliwa - prawie jak parasolka w tylnych drzwiach. Ciekawe ile kosztuje taka na podmiane
Lepiej kupić najtańszy zamiennik w supermarkecie, ale przynajmniej dziennikarzyny z całego świata mają o czym pisać podczas opisywania innowacyjności Rapida
Zamieszczone przez leszekmw
na naszym rynku to w tej chwili się nic nie sprzedaje.. . a więc ten cały rapid , (...) może mieć od początku ciężko.. . tym bardziej jak się go zobaczy na żywo w salonie obok O2 przy jego , jak piszecie , porównywalnych cenach do O2 ,
Niektóre marki/modele mają się doskonale, oczywiście na miarę całościowej mizernej sprzedaży. A Rapid obok O2 w salonie postoi jedynie kilka miesięcy i potem już nie będzie problemu. Zresztą Rapid ma konstrukcję z 2011/12 roku, a Octavia2 z 2003/04, co doskonale oddają zbliżone ceny.
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Morgoth, Nie tylko do TSI taki dawali. Przypominam do Rapida jest tylko 1.6TDI. Ja tez mam 1.6TDI, bo 1.9 juz nie ma od kilku lat. A do 2.0TDI 7-biegowe DSG tez jest, ale nie w Skodzie, jak zauwazyles
Niektóre marki/modele mają się doskonale, oczywiście na miarę całościowej mizernej sprzedaży.
właśnie o to mi chodzi -w salonach prawie zero ruchu z nówkami.
Zamieszczone przez Morgoth
Zresztą Rapid ma konstrukcję z 2011/12 roku, a Octavia2 z 2003/04, co doskonale oddają zbliżone ceny.
haha..no a co w tym rapidzie nowoczesnego ? plastiki w środku ? nowa karoseria która urodą nie grzeszy ? jakieś innowacyjne rozwiązania ?
przecież to będzie najzwyklejsze żelazo do przemieszczania się porównywalne do dacii z tego co mówicie...
haha..no a co w tym rapidzie nowoczesnego ? plastiki w środku ? nowa karoseria która urodą nie grzeszy ? jakieś innowacyjne rozwiązania ?
przecież to będzie najzwyklejsze żelazo do przemieszczania się porównywalne do dacii z tego co mówicie...
Będzie płacił za nazwę i brandzlowanie, że posiadasz nowy model Skody
Przy porównywaniu OI i OII da się o czym dyskutować: o wyglądzie, innym zawieszeniu, bezpieczeństwie itd. itd. Natomiast Rapid to tylko inna buda i.... nazwa.
Jak kogoś kręci wydawanie grubszej kasy na produkt, który jest tylko świeżym modelem ale po prawie wszystkimi względami (wygląd to kwestia gustu) prezentuje się gorzej od poprzedników to cóż
Skoda Rapid zadebiutuje na polskim rynku na początku listopada br. Ceny samochodu zaczynać się będą od 47 950 zł.
Rapid, debiutujący kilka miesięcy po wejściu do sprzedaży modelu Citigo, to nowa, kompaktowa limuzyna Skody Samochód stanowi uzupełnienie palety modelowej, wpasowując się pomiędzy Fabię a Octavię. Rapid przewiezie pięć osób a pojemność jego bagażnika wynosi 550 litrów i stanowi wiodący wynik w swojej klasie.
Nowy model Skody dostępny będzie w trzech, optymalnie skomponowanych wersjach wyposażenia: Active, Ambition i Elegance.
Na rynku polskim Rapid oferowany będzie w pięciu wersjach silnikowych – czterech benzynowych i jednym wysokoprężnym. Gamę jednostek napędowych otwiera 1.2 MPI/55 kW (75 KM) oraz 1.2 TSI o mocy 63 kW (85 KM) lub 77 kW (105 KM). Najmocniejszą jednostką w tym modelu jest turbodoładowany, czterocylindrowy motor 1.4 TSI/90 kW (122 KM) z 7-stopniową skrzynią DSG.
Skoda Rapid dostępna będzie także z oszczędnym i wydajnym silnikiem wysokoprężnym 1.6 TDI CR DPF/77 kW (105 KM).
Dokładne ceny modelu Rapid oraz jego wyposażenia zostaną podane w połowie października. W salonach samochód pojawi się w listopadzie 2012 roku.
po nowym roku pewnie skoda da stału upust 5-6 tys i tak to będzie wyglądalo przeciez na inne modle prawie caly czas sa jakies upusty
dzida to co podałes to juz wszyscy dawno wiedzą nic nowego :]
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Walt, dokładnie - Ogólnopolski Club Pantoflarzy, a nie żaden Regionalny
Aaaa, to ten skrót...
Ja byłem przekonany że to jest: OCo Pytasz?
A wracając do tematu: skoro Skoda (i forumowicze) twierdzi, że Rapid jest następcą Toura (czyli Octavii), to OCP jest chyba właściwym miejscem, żeby stukać w klawiaturę na temat Rapida?
A wracając do tematu: skoro Skoda (i forumowicze) twierdzi, że Rapid jest następcą Toura (czyli Octavii), to OCP jest chyba właściwym miejscem, żeby stukać w klawiaturę na temat Rapida?
Czyżby? :roll:
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Mam nadzieję, że np. lepiej wypadnie w testach zderzeniowych od Octavii 2, która raczej "miszczem" gwiazdek EuroNCAPu nie została.
Zamieszczone przez neoXs
Przy porównywaniu OI i OII da się o czym dyskutować: o wyglądzie, innym zawieszeniu, bezpieczeństwie itd. itd. Natomiast Rapid to tylko inna buda i.... nazwa.
Jak kogoś kręci wydawanie grubszej kasy na produkt, który jest tylko świeżym modelem ale po prawie wszystkimi względami (wygląd to kwestia gustu) prezentuje się gorzej od poprzedników to cóż
Nie nowa buda, a całkowicie nowa konstrukcja, a już na pewno inna od Octavii.
Zresztą, co kogo boli na co inni wydają pieniądze. jak komuś wystarczy Rapid, to niech go kupuje i tyle, a nowy zawsze ładniej pachnie niż używka
Zamieszczone przez rowerek
Dzisiaj przyszło pocztą. Też już dostaliście coś takiego :?:
Jeszcze nie, ale i tak poczta nie jest głupia i od razu w spam to wrzuci
Lepiej niech podeślą katalog z cenami wyposażenia :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 05 Paź, 12 19:38 ]
.
Wracam do domu, a tu... katalog jak wyżej
Czy zwróciliście uwagę, że katalog zawiera zamienione zdjęcia wersji Active i Ambition?
A przynajmniej tak by wskazywały szczegóły jak klamki, panel nawiewu, dźwignia zmiany biegów i kolor lusterek zewnętrznych.
Ech nie postarali się. :diabelski_usmiech
Morgoth
G.B.Show
Jak tak kazdy dostaje, to ja widze, ze jednak sprzedaz aut przysiadla bardzoooo. Szuka sie wszelkich sposobow na znalezienie kupca na nowe auto, a tu dodatkowo nowy model
ale w polo taki podłokietnik to w sam raz
ale następca OII jak się nie mylę :roll:
nie czytam tego wątku, ale wydaje mi się że rapid to taka większa fabia z tego co widać na zdjęciach
jak by było zabudowane to by było ładniej i tyle
szkoda że się cofają w rozwoju :lol:
edit
czytam temat i już wszytko wiem
tylko po co mi to przysłali do domu :lol:
mogli coś z SII przysłać :diabelski_usmiech
Komentarz