Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Morgoth
    L&K
    • 2010
    • 1116

Zamieszczone przez xtremesystems
    pozatym jest jedna fajna rzecz fabia combi ma bagaznik 500L. czyli wiekszy od tego wynalazku
    Niby od Rapida? Nieprawda :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez neoXs
    Ja np. bez elektrycznych lusterek, szyb, klimatyzacji, centralnego zamka bez problemu mogę żyć. Zaś dla innych to jest normalne minimum jakie musi być w samochodzie.
    Nie "normalne minimum", tylko w głowie się nie mieści, że mogą być jeszcze w Europie auta opuszczające fabrykę bez tak podstawowych rzeczy :lol:

Generalnie, każdy chyba mierzy miarą swojego obecnego auta, prawda? Wiadomo z czego możemy zrezygnować bez bólu, a bez czego nie chcemy kupić następcy.

Zamieszczone przez neoXs
    Tour pod tym względem był świetny, głośno mówiło się, że Rapid ma kontynuować ten trend i.... na tym się skończyło.
    Nic się nie skończyło, nadal jest to bardzo przystępne cenowo dość duże auto z wielkim bagażnikiem. Problem w tym, że ludziska nie wiadomo dlaczego oczekiwali, że Skoda będzie tania jak Dacia.
    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
    G.B.Show

Komentarz

• rowerek
      Rider
      • 2010
      • 449

Zamieszczone przez neoXs
      Po pierwsze Fabię w najtańszej opcji można wyrwać w cenniku za 35 tys. Skoro już porównujemy golasy to już do końca ;]
      Jak dla mnie porównanie ma sens jeśli dotyczy wersji z porównywalnym silnikiem. Dlatego 1.2 70KM kosztuje od 39 750zł. 1.2 60KM mnie w tej sytuacji nie interesuje w porównaniu.

Pomijam już fakt, że powinniśmy może uwzględnić wersję kombi aby mieć porównywalny bagażnik. Wtedy startujemy od 42 250zł.

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4829
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

dzis pojechalem sluzbowo do wawy. pare minut przed 10 parkuje samochod na ulicy pieknej i patrze obok mnei toi bialy rapid na czeskich tablicach. zrobiłem na szybko pare zdjeć i polecialem zalatwiać sprawy. mialem mu sie dokladnie przyjrzeć po powrocie ale 20 min później już go nie bylo ogólnie na żywo w tej wersji co byl wyglądał bardzo fajnie dac mu czarny dach i byl by spoko. nie spojrzałem jakie mial opony ale chyba 16 o jakims niskim profili
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• parasite
          L&K
          • 2011
          • 1368

Zamieszczone przez rowerek
          Jak dla mnie porównanie ma sens jeśli dotyczy wersji z porównywalnym silnikiem. Dlatego 1.2 70KM kosztuje od 39 750zł. 1.2 60KM mnie w tej sytuacji nie interesuje w porównaniu.
          Czyli Cruze miażdży Rapida w takim porównaniu. :szeroki_usmiech
          Nie wierzę, że z Rapidem Skoda utrzyma sprzedaż na dotychczasowym poziomie. Wszyscy brali Octavie bo była bezkonkurencyjna cenowo, a Rapid to w sumie nic ciekawego, szczególnie jeszcze z tymi silnikami. Od biedy tylko jeden da się zagazować, ale sam mam taki w Polówce i więcej bym go nie chciał mieć.

blackrs, no ładnie wygląda, tylko to jest pewnie wersja za ok 65-70 tyś. Ciekawe jak będzie wyglądać "bida version", bez alusów, świateł przeciwmgielnych i reszt dodatków.
          AGR 112KM, 232Nm
          Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• nrene
            Drive
            • 2011
            • 62

Jako pierwsi w Polsce dotarliśmy do cen Skody Rapid. Na razie nie wiemy, co dokładnie znajdzie się na liście wyposażenia podstawowej wersji, ale pewne jest to, że nie zabraknie na niej... skrobaczki do szyb

Komentarz

• neoXs
              Rider
              • 2010
              • 555

Zamieszczone przez Morgoth
              Nie "normalne minimum", tylko w głowie się nie mieści, że mogą być jeszcze w Europie auta opuszczające fabrykę bez tak podstawowych rzeczy :lol:

Generalnie, każdy chyba mierzy miarą swojego obecnego auta, prawda? Wiadomo z czego możemy zrezygnować bez bólu, a bez czego nie chcemy kupić następcy.
              Ej ale te dodatki potrafią kosztować w sumie razem 10tys., a to są rzeczy, bez których da się żyć :P No ale jak ustaliliśmy, to indywidualna sprawa. Mi obecne bajery się podobają i je posiadam, jednak tylko dlatego, że taki zestaw już był dostępny. Jakbym zamawiał nowy od zera to bym wolał zaoszczędzić na tym.

Pomijam już fakt, że powinniśmy może uwzględnić wersję kombi aby mieć porównywalny bagażnik. Wtedy startujemy od 42 250zł.
              Jak tak dalej pójdzie to zaczniemy porównywać Fiata Pandę do tego, byle Rapid nie wyszedł cenowo tak słabo :lol: Przypominam, że Rapid zastępuje Toura i to Toura należałoby do niego porównywać. A nie Fabię, które jest samochodem mniejszym.

Zamieszczone przez Morgoth
              Problem w tym, że ludziska nie wiadomo dlaczego oczekiwali, że Skoda będzie tania jak Dacia.
              Nie oszukujmy się, cena to główna zaleta Skody. Ok oni chcą się rozwijać, konkurować z Mondeo, Passatem ale tym samym zmieniają klienta na tego z grubszym portfelem.

Jakby do Chevroleta Cruze nie trzeba było dopłacać tak dużo do instalki LPG, tylko zrobiliby akcję podobną co Tour to byłoby git. Aveo I z LPG to też była świetna oferta cenowa.

W zakresie cenowym Rapida naprawdę jest spora konkurencja, zatem nie widzę powodu aby akurat wybrać na dzień dobry nowy model Skody skoro mamy Kia, Opla, Chevroleta, Hyundaia czy nawet Dacia zaczęła atakować rynek.

Komentarz

• rowerek
                Rider
                • 2010
                • 449

Zamieszczone przez neoXs
                Przypominam, że Rapid zastępuje Toura i to Toura należałoby do niego porównywać. A nie Fabię, które jest samochodem mniejszym.
                Rapid zastępuje Toura ale tylko i wyłącznie na naszym rynku. W Europie Zach. takiego wynalazku jak Tour nie było więc Rapid to jest nowy model wypełniający pewną niszę między Fabią a Octavią (III, która niedługo wejdzie do prod.). Poza tym porównując go z Fabią próbuję zwrócić Twoją uwagę, że auto mniejsze, segment niżej wcale nie jest aż tak dużo tańsze od Rapida, który to jest podobno zbrodniczo drogi. Tak samo jak kolejny raz zwracam uwagę, że Tour to był wyjątek na rynku bo nie trudno sprzedawać stary model (który zdążył się już zwrócić i zarobić na siebie) po niskich cenach.

Komentarz

• t271828
                  Elegance
                  • 2008
                  • 928

Zamieszczone przez nrene
                  http://moto.pl/MotoPL/1,88389,12593774,Skoda_Rapid___znamy_polskie_ceny. html
                  48 tys. bez metalika i silnik 1.2

Jak kupowalem Toura to zaplacilem 47 za: wieksze auto z silnikiem 1.6, metalikiem, lpg plus wszystkie interesujace mnie dodatki

innymi slowy Skoda chyba juz nie chce byc liderem rynku w Polsce

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

blackrs - to moze ten sam Rapid ktorego wlasnie mijalem jak jechalem krajowa 7mka - czyli trasa Gdansk-Warszawa hehe

ps. no i wyglada ladnie nawet w tym bialym lakierze... ale obok niego na Twoim zdjeciu stoi z tyli Thalia... i to dla mnie takie swoiste memento... charakteru tego samochodu - blizej mu bedzie do Cheviego Aveo niz Cruza czy Octavii...

co do cen to zobaczycie ze beda tansze - bo od razu bedzie znizka w cenniku jak na pozostale modele skody + znizka od dealera...

ps. co do cen Fabki, to najtansza wersje (czyli korbki bez klimy, to ta podstawa z cennika) moge miec w kazdej chwili za 29k.... a wersje 1.2 70koni z klima za 35.500 zl.. zobaczycie ze moje teorie o cenie 39.900 za podstawe rapida w interauto sie sprawdza po dwoch-trzech miesiacach... Nikt przy zdrowych zmyslach tego pojazdu im nie kupi za prawie 50tysiecy za 3-cylindrowy rachityczny silniczek z morzem twardego plastiku w srodku...
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Morgoth
                      L&K
                      • 2010
                      • 1116

Zamieszczone przez parasite
                      Nie oszukujmy się, cena to główna zaleta Skody. Ok oni chcą się rozwijać, konkurować z Mondeo, Passatem ale tym samym zmieniają klienta na tego z grubszym portfelem.
                      Skoda ma się rozwijać, ale kto powiedział że w PL? Do 2018 mają sprzedawać 1,5 mln aut, tak każe Panzerwagen, ale z tego pewnie 1 mln to będą Chiny. Reszta świata pewnie utrzyma dotychczasowe ilości, albo nawet jak trochę spadnie, to w ostatecznym rozrachunku całej grupy Panzerwagena będzie pasowało.

Zamieszczone przez neoXs
                      W zakresie cenowym Rapida naprawdę jest spora konkurencja, zatem nie widzę powodu aby akurat wybrać na dzień dobry nowy model Skody skoro mamy Kia, Opla, Chevroleta, Hyundaia czy nawet Dacia zaczęła atakować rynek.
                      Akurat trwa promocja na Hyundaia i30, cena spadła poniżej 50.000. Nowy cee'd ma ubezpieczenie gratis + czujniki parkowania, co zbija cenę de facto poniżej 48.000.
                      Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                      G.B.Show

Komentarz

• K4mils
                        Rider
                        • 2011
                        • 278
                        • Renault

W Europie Zach. takiego wynalazku jak Tour nie było
                        Był.
                        B5 FL 1.9 TDI '05
                        Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• rowerek
                          Rider
                          • 2010
                          • 449

Ok, mój błąd. Faktycznie był. Co nie zmienia faktu, że nadal aktualne jest stwierdzenie, że to żaden wyczyn sprzedawać stary model za niższe pieniądze (tak samo jak Astra III Classic). Ja rozumiem, że dla kupującego może to być niezrozumiałe, że taki Rapid jest w cenie Toura ale porównując aktualne/nowe modele cena Rapida nie jest aż tak zła.

EDIT
                          I jeszcze jedno co mi przyszło do głowy. Skoda mająca Toura w ofercie nie budowała swojej sprzedaży właśnie tym modelem tylko Fabią i OII fl więc stwierdzenia, że 'gorszy' Rapid w cenie Toura to strzał w stopę i powód, dla którego Skoda pójdzie z torbami w moim odczuciu zakrawa na żart. Wniosek stąd taki, że jednak Skody kupowane są nie tylko w wersji 'bieda' i nie tylko takie modele budują sprzedaż.

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9943
                            • Ford

Na szczęście przez najbliższe parę miesiecy potencjalny kupiec Skody będzie miał możliwość wyboru pomiędzy O2FL a Rapidem, które będą miały porównywalną cenę i wyposażenie...
                            Adam... Używam:
                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• neoXs
                              Rider
                              • 2010
                              • 555

Skoda mająca Toura w ofercie nie budowała swojej sprzedaży właśnie tym modelem tylko Fabią i OII fl więc stwierdzenia, że 'gorszy' Rapid w cenie Toura to strzał w stopę i powód, dla którego Skoda pójdzie z torbami w moim odczuciu zakrawa na żart. Wniosek stąd taki, że jednak Skody kupowane są nie tylko w wersji 'bieda' i nie tylko takie modele budują sprzedaż.
                              Na świecie być może nie, ale mówimy o naszym rodzimym rynku, gdzie Skoda odniosła sukces dzięki b. dobrym cenom. U nas hitem był Tour I i II, to widać było choćby po okresie oczekiwania na swój egzemplarz i mam tu na myśli normalne konfiguracje, a nie wymyślne rzeczy, które także mogą wydłużać czas produkcji.

Zamieszczone przez marlej108
                              ps. co do cen Fabki, to najtansza wersje (czyli korbki bez klimy, to ta podstawa z cennika) moge miec w kazdej chwili za 29k.... a wersje 1.2 70koni z klima za 35.500 zl.. zobaczycie ze moje teorie o cenie 39.900 za podstawe rapida w interauto sie sprawdza po dwoch-trzech miesiacach... Nikt przy zdrowych zmyslach tego pojazdu im nie kupi za prawie 50tysiecy za 3-cylindrowy rachityczny silniczek z morzem twardego plastiku w srodku...
                              Już wiem do kogo uderzyć jak będę zmieniać kiedyś auto

BTW. zawsze kiedyś mogą Toura III zrobić z O2FL :P

Komentarz

• Octavianos
                                L&K
                                • 2010
                                • 1130

Zamieszczone przez neoXs
                                Skoda mająca Toura w ofercie nie budowała swojej sprzedaży właśnie tym modelem tylko Fabią i OII fl więc stwierdzenia, że 'gorszy' Rapid w cenie Toura to strzał w stopę i powód, dla którego Skoda pójdzie z torbami w moim odczuciu zakrawa na żart. Wniosek stąd taki, że jednak Skody kupowane są nie tylko w wersji 'bieda' i nie tylko takie modele budują sprzedaż.
                                Na świecie być może nie, ale mówimy o naszym rodzimym rynku, gdzie Skoda odniosła sukces dzięki b. dobrym cenom. U nas hitem był Tour I i II, to widać było choćby po okresie oczekiwania na swój egzemplarz i mam tu na myśli normalne konfiguracje, a nie wymyślne rzeczy, które także mogą wydłużać czas produkcji.

Już wiem do kogo uderzyć jak będę zmieniać kiedyś auto

BTW. zawsze kiedyś mogą Toura III zrobić z O2FL :P
                                Nie sądzę, nie zanosi się na to, gdyż producent już oficjalnie ogłosił, że kończy produkcję O2FL w wersji sedan pod koniec 2012 roku, czyli już niebawem. Będzie się wyprzedawać, to co zostało na magazynach.
                                SIMPLY CLEVER
                                Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• blackrs
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4829
                                  • Superb II combi (3T5)

ale obok niego na Twoim zdjeciu stoi z tyli Thalia...
                                  zagadnij czyja to :]
                                  BYŁA o1 rs
                                  BYŁA o2 1.6

Komentarz

• r2r
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 4721
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Octavianos
                                    Nie sądzę, nie zanosi się na to, gdyż producent już oficjalnie ogłosił, że kończy produkcję O2FL w wersji sedan pod koniec 2012 roku, czyli już niebawem. Będzie się wyprzedawać, to co zostało na magazynach.
                                    ...a szkoda. Byłoby branie jeszcze przez długi długi czas.
                                    Artur

Komentarz

• marlej108
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 4976
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez blackrs
                                      ale obok niego na Twoim zdjeciu stoi z tyli Thalia...
                                      zagadnij czyja to :]
                                      O boze! :-))))

Twoja? :diabelski_usmiech
                                      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• iFi
                                        Elegance
                                        • 2012
                                        • 906

Wchodzę dzisiaj na stronę skody a tam:

Linki nie działają :P ale jak się trochę pokombinuje to da się pochodzić po tych stronkach

Komentarz

• Eidos71
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2050
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Linki działają i wszystko hula :-) Ale co z tego - te wszystkie informacje są już znane. Ruch się zacznie, gdy podadzą oficjalne ceny i ruszy konfigurator :wink:
                                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• iFi
                                            Elegance
                                            • 2012
                                            • 906

Czyli poprawili w między czasie bo po stronie przed chwilą nie byłem w stanie chodzić...

Jedno mnie zastanawia. Takie stronki o Rapidzie w DE czy innych krajach są już od dawna. U nas gdzie ten samochód pewnie będzie nieźle się sprzedawał dopiero teraz coś wydusili i to też kiepsko....

Czekamy jednak na konfigurator

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratoRS
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

Jestem pod wrazeniem zestawu wskaznikow. W dobie kryzysu ostal sie wskaznik temperatury silnika oraz wskaznik paliwa.

Przeciez mozna to bylo zastapic w obu przypadkach diodami ktora pokazuje "optymalna" temp czyli gasnie przy 40-50'C, oraz zapalenie rezerwy :diabelski_usmiech

DSG7 jedynie z 1.4TSI, a z zadnym dieslem :lol: No i glosniki sa znow z przodu, a nie pod tylkiem. Podlokietnik rodem z OI :shock:

Skrobaczka do szyb wyjmowana z wlewu paliwa - prawie jak parasolka w tylnych drzwiach. Ciekawe ile kosztuje taka na podmiane

Co ciekawe wyglada ze przednie hamulce beda 288mm, a nie jak w Octavi z tymi super mocnymi silnikami 1.6TDI i 1.4TSI 280mm - ktos poszedl po rozum do glowy, ze w felge 15" miescie sie normalny rozwojowy hamulec
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• blackrs
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 4829
                                                • Superb II combi (3T5)

O boze! :-) )))

Twoja? :diabelski_usmiech
                                                nie ministerstwa spr
                                                BYŁA o1 rs
                                                BYŁA o2 1.6

Komentarz

• neoXs
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 555

U nas gdzie ten samochód pewnie będzie nieźle się sprzedawał dopiero teraz coś wydusili i to też kiepsko...
                                                  .

No raczej wątpię w zajebistą sprzedaż Rapida na naszym rynku :P W tej cenie na pewno

Komentarz

• leszekmw
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 5356

na naszym rynku to w tej chwili się nic nie sprzedaje.. . a więc ten cały rapid , który jak dla mnie wyglądu niema ni huhu /w.g mnie zachował trend z fabii i superba -długo i wąsko / może mieć od początku ciężko.. . tym bardziej jak się go zobaczy na żywo w salonie obok O2 przy jego , jak piszecie , porównywalnych cenach do O2 , . zeby klienci masowo przechodzili to kia i hjundaja to chyba nie.. , to nie ta grupa klientów . ale do opla jeżeli astra będzie miął zbliżone ceny to jak najbardziej , dla samego wyglądu.
                                                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                                    GVI 1.4TSI
                                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...