Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

neoXs a który masz rok O1 i ile planujesz za nią wziąć ?
    co do kupowania auta to jest gdzieś link do dilerów którzy się na forum udzielają , ale podobne rabaty wynegocjujesz w swojej okolicy , szczególnie przy tak tanim aucie.

na śląsku masz najbliżej do danielcia.
    kupując rapida weź pod uwagę że może to być bardzo popularne auto których za 4 lata będzie sporo na rynku i będą miały niska cenę odsprzedaży.

Zamieszczone przez DJ MŁODY
    może na poczatku śmieszny odgłos silnika ale z czasem widzisz jak autko sie zbiera , jechałem tym autkiem 2 razy z ślaska nad morze i na mazury 2 dorosłe osoby , 2 dzieci i dawała rade
    usmarkałem sie ze śmiechu , szczególnie jak napisałeś o tym zbieraniu... , gratuluje dowcipu..

Zamieszczone przez DJ MŁODY
    poprzednio miałem nówke cordobe z 1,4 i tam znowu skrzynia biegów była idalnie dobrana
    i tu też się z Tobą zgodzę , ten silnik+skrzynia były świetne i bardzo oszczędne.
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• t271828
      Elegance
      • 2008
      • 928

Zamieszczone przez marlej108
      tak sie tylko zastanawiam czy Rapid 1.2 mpi (htp) z lpg cenowo nie wyjdzie czasem to samo co Rapid 1.2 tsi 85 kucy... bo jak tak, to nie lepiej tego najslabszego tsi? moze sie nie rozpandie...
      Oprocz kosztow zakupu sa jeszcze koszty eksploatacji

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9943
        • Ford

t271828, przy 10kkm pokonywanych rocznie z przewagą miasta (zainteresowany tak chyba to określił) koszt eksloatacji 1.2MPI z LPG i 1.2TSI nie powinien w sposób znaczący odbiegać od siebie. Te kilka setek zaoszczędzonych rocznie na paliwie przy porównywalnym koszcie serwisowania chyba nie ma większego znaczenia?
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

Agamek12, to nie sprzedałeś toyoty ?chyba był kupiec ?
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9943
            • Ford

leszekmw, był jeden oglądający, ale zaproponował mi cenę zupełnie nieodpowiednią.
            Babcia wciąż jest ze mną... i chyba tak zostanie jakiś czas :szeroki_usmiech
            Adam... Używam:

Komentarz

• DJ MŁODY
              RS
              • 2007
              • 5975
              • Octavia II (1Z3)

neoXs, zagadaj do Danielcia z Krakowa on Ci da dobra cene a nie borykaj sie z dilerami u nich przepłacisz , moim zadaniem weś sobie Rapida i dobry silnik i lepsze wyposażenie , robisz mało kilometrów niż podstawowa wersje O III
              pozdrawiam Adam
              Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• neoXs
                Rider
                • 2010
                • 555

Leszekmw - moje autko jest z września 2010 roku i prawdopodobnie pójdzie do dalszej rodziny, której taki wózek z LPG się b. przyda Cena hmm realna jak za zadbane i młode auto, które ma malutki przebieg jeszcze jej nie ustaliłem.

Będąc szczerym to jakbym miał płacić za lepszy silnik do Rapida to od razu celuję w O3 Poza tym skoro 1.2mpi to kupa i teraz podstawowy silnik O3 to niby też kupa to pozostaje mi olać Skodę albo okraść bank i kupić 1.4 TSI Trochę z dystansem podchodzę do ocen silników przez forumowiczów bo pamiętam dyskusje na temat 1.4 w O2 Tour Swego czasu jeździłem silnikiem 1.0, potem 1.6 75km i teraz 1.6 mpi. Wszystkie silniki mi przypasowały, na autostradzie i tak maks. jeżdżę 110-120 km/h i rzadko wyprzedzam. Nie jestem zawalidrogą ale też nie szaleję

Do Rapida na pewno bym nie ładował gazu bo 4 tys zł instalka by mi się zwróciła chyba po 5 latach przy moich przebiegach xD Tym bardziej, że nie zdziwiłbym się gdybym od przyszłego roku zaczął robić przebiegi 5-7tys km na rok xD Serio.

To ostatecznie jak to jest lepszy Rapidowy 1.2mpi czy podstawowy 1.2 TSI z O3?

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9943
                  • Ford

neoXs, tak mi się jeszcze przypomniało: kolega pandzik sprzedaje swoją O2T 1.4i w najmodniejszym obecnie kolorze: http://tablica.pl/oferta/skoda-octav...5-ID2bx1R.html
                  Rozważ tą ofertę. To prawie nowy wypróbowany wóz pozbawiony wad wieku dziecięcego za dobre 10kzł mniej, niż chcesz wydać na Rapida...
                  Adam... Używam:

Komentarz

• neoXs
                    Rider
                    • 2010
                    • 555

Zamieszczone przez Agamek12
                    neoXs, tak mi się jeszcze przypomniało: kolega pandzik sprzedaje swoją O2T 1.4i w najmodniejszym obecnie kolorze: http://tablica.pl/oferta/skoda-octav...5-ID2bx1R.html
                    Rozważ tą ofertę. To prawie nowy wypróbowany wóz pozbawiony wad wieku dziecięcego za dobre 10kzł mniej, niż chcesz wydać na Rapida...
                    Dzięki za info, faktycznie ciekawa oferta Szkoda tylko, że to kombi, jakby to był "sedan" to by mnie jeszcze bardziej interesował. Tak czy siak przemyślę

EDIT:
                    LOL kolega pandzik jeszcze jest z Katowic tak jak i ja xDDD to tym bardziej przemyślę :P

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9943
                      • Ford

neoXs, ta jago karetka z całą pewnością nie będzie samochodem gorszym niż Rapid MPI
                      Zainwestujesz ze dwa tysie w felgę, relingi, listwy, atrapki halogenów, ciemne szyby, malowanie klamek i luster i inne nieistotne z punktu użytkowania popierduły i możesz mieć naprawdę fajny i ładny wóz za atrakcyjną cenę
                      A i dyszka zostanie w kieszeni na drobne wydatki (perfum dla żony, Lego dla dzieci, fajnych kilka urlopów, itp.)
                      Adam... Używam:

Komentarz

• t271828
                        Elegance
                        • 2008
                        • 928

Zamieszczone przez neoXs
                        To ostatecznie jak to jest lepszy Rapidowy 1.2mpi czy podstawowy 1.2 TSI z O3?
                        Chyba jasne, ze TSI

Komentarz

• grzesk
                          Rider
                          • 2010
                          • 296

Ale się uwzieliście na tego Rapida ;-). Przecież to auto aż takie złe nie jest tylko ciągle porównujcie go do O2 i O3 czyli z punktu widzenia lepszego auta. Każdy ma inne potrzeby, wymagania. Ja przesiadając się z F1 będę właśnie rozważał Rapida, ewentualnie F2 FL Combi (waham się ze względu na ilość miejsca z tyłu) jeśli chodzi o Skody bo nie potrzebuję większego auta, które i tak będzie droższe w utrzymaniu chociażby pod względem ubezpieczenia. Dla mnie taka przesiadka będzie i tak przeskokiem jakościowym in plus.
                          Po drugie dla całej sympatii dla O3, która też mi się podoba chyba i tak by mi się nie udało uzyskać takiej ceny najtańszej wersji z pewnymi dodatkami, które muszę mieć aby myśl o Rapidzie nie mówiać o F2 Combi poszła w odstawkę.

Najwyraźniej koledze neoXs spodobał się ostatecznie Rapid, że jednak na niego się zdecydował, pomimo wcześniejszych przygód ze znalezieniem miejsca w tym aucie :-)
                          Ewentualnie na jego miejscu jednak rozważyłbym 1.2 TSI w tym aucie, nie ważne w jakiej mocy bo i 85 KM fajnie jeździ. Sam jeżdżę teraz 1.2 HTP 64 KM i nie narzekam, bo nic się nie dzieje z nim od nowości, na miasto nic lepszego nie potrzeba, na trasie trochę brakuje, tak samo na większych wzniesieniach i nie jedne wakacje były przejechane z nim ale do Rapida już bym brał 1.2 TSI całkowicie inna jazda w pozytywnym znaczeniu
                          SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9943
                            • Ford

grzesk, niedokładnie czytasz... Właśnie zasiałem koledze neoXs ziarnko niepewności
                            I w sumie masz rację: jak przesiadasz się z Fabii jedynki na Rapida, to z pewnością przesiadasz się do auta lepszego.
                            Adam... Używam:

Komentarz

• grzesk
                              Rider
                              • 2010
                              • 296

Zauważyłem to ziarenko, sam je mam...
                              Jakbym miał tak na szybko kupować auto to pewnie bym brał Rapida bo nie ukrywam podoba mi się to auto i nie przeszkadza mi to plastikowe wnętrze.
                              Ale jak zaczynam myśleć, szukać i liczyć to przychodzi chwila zwątpienia bo pojawia się w myślach np. F2 Combi nie mówiąc już o innych markach. Ostatecznie i tak wracam do Rapida licząc na to, że na to co bym chciał uda mi się uzyskać dobrą cenę i dylemat sam zniknie.
                              Temat śledzę już od jakiegoś czasu a założenie jest takie, że zakup planuje na jesień lub przełom roku (wyprzedaże) a do tego czasu może jeszcze wiele się zmienić. Na chwilę obecną Rapid spełnia moje potrzeby i koledze neoXs też tego życzę aby znalazł ostatecznie auto, który zaspokoi jego wymagania a Rapid nie jest złym autem choć oczekiwania części osób były większe :-)

Komentarz

• neoXs
                                Rider
                                • 2010
                                • 555

Powiem szczerze - po tym jak siedziałem co nieco w Rapidzie i zaraz usiadłem w O3 to różnicę poczułem w kilka sekund i... ostro kusi mnie O3 bo jakby dobrze się zastanowić to jest opcja aby takową "trójeczkę" zakupić :P Tak czy siak dalej interesuję się Rapidem, jak i O3.

grzesk - Rapid zły nie jest (chociaż to naciskanie gazu i hamulca jednocześnie mnie nie pokoi w zimowych butach) ale po przesiadce do O3 eh.... człowiek z natury chce więcej i więcej... ale portfel skutecznie ogranicza zapędy

Autko Pandzika ma dla mnie 2 minusy: to kombi (sama Octa jest duża, a co dopiero taka "krówka" ), które no nie jest mi potrzebne do codziennego użytku, biały kolor (o ironio w O3 i Rapidzie mi się już podoba xD) - ale to kwestia gustu. Poza tym naprawdę ciekawa opcja do rozważenia. Ogólnie sporo tu przypadków bo i to ogłoszenie jest, kolega z Katowic... czyżby przeznaczenie? Zobaczymy skonsultuję sprawę z kim trzeba i się człowiek zastanowi nad tym i owym.

Teraz jakby nie było mam 3 warianty do wyboru robi się ciekawie.

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9943
                                  • Ford

Zamieszczone przez neoXs
                                  skonsultuję sprawę z kim trzeba i się człowiek zastanowi nad tym i owym.
                                  Nie gadaj z żoną bo wbije Ci do łba, że trzeba kupić jakiegoś SUV-a (krosołwera) albo innego kaszkaja i będziesz znów szukał dziury w dupie zamiast poprostu przelać kasę.
                                  Powiedz że okazja byla i kupuj Octavię w kolorze kendyłajt zamiast tego nieciekawego Rapida. Ideologię do sensu zakupu kombi dorobisz sobie później
                                  Ewentualnie wyszperaj gdzieś jakiegoś niesprzedanego nowego O2FL...
                                  Adam... Używam:

Komentarz

• grzesk
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 296

Zamieszczone przez neoXs

grzesk - Rapid zły nie jest (chociaż to naciskanie gazu i hamulca jednocześnie mnie nie pokoi w zimowych butach) ale po przesiadce do O3 eh.... człowiek z natury chce więcej i więcej... ale portfel skutecznie ogranicza zapędy
                                    Widocznie mam mniejszą nogę bo tego nie doświadczyłem.
                                    Zgadzam się czuję się różnice między Rapidem a O3 i zawsze ciągnie do czegoś lepszego ale trzeba mieć głowę na karku bo zawsze tak jest, że jeszcze to i tamto, bo to coś kosztuje mało ale z tych małych pozycji robi się już wielka kwota...

Komentarz

• neoXs
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 555

Żony obecnie nie mam :P ale być może w niedługiej przyszłości to się zmieni. W każdym razie druga połówka stwierdziła, że ja mam być zadowolony i tyle

Co do O2FL to na otomoto/allegro znajdzie się nieco takich sztuk ale w tej samej cenie dostanę O3, która mnie urzekła :P

Grzesk - dokładnie tak :P dlatego ja dużo mówię (muszę się wygadać ) ale jak przychodzi co do czego to jednak staram się myśleć rozsądnie i na zasadzie "stać mnie lub nie".
                                      A co do pedała gaz/hamulec to wpływ ma obuwie zimowe. Ale w swojej O1 i salonowej O3 takich problemów nie mam.

Komentarz

• t271828
                                        Elegance
                                        • 2008
                                        • 928

Zamieszczone przez neoXs
                                        Teraz jakby nie było mam 3 warianty do wyboru robi się ciekawie.
                                        Nie wiem dlaczeog sprzedajesz tak swiezy samochod (i do tego rozwazasz Rapida z 1.2 mpi) ale zebys mial czwarty wariant to (pewnie o tym wiesz) Astre Classic 1.6 115KM mozna kupic taniej niz Rapida

Komentarz

• neoXs
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 555

Myślałem o tej Astrze ale jest nieco za mała niestety.
                                          Btw. taki Hyundai i30 to w ogóle wart jest jakiegokolwiek zainteresowania? http://www.hyundai.pl/Samochody/Osob...wy_i30/Cennik/

Ach żeby też nie zaśmiecać zbytnio tego wątku to napiszę, że na zamówionego Rapida czeka się teraz tak do połowy czerwca. Jak to Pan w salonie powiedział "Rapidy zaczęły się wreszcie powoli sprzedawać". Natomiast na O3 jest sporo zamówień od flot i kolejki co tydzień się wydłużają.

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

t271828, Astry Classic hb są juz nieosiągalne...
                                            Adam... Używam:

Komentarz

• t271828
                                              Elegance
                                              • 2008
                                              • 928

Zamieszczone przez Agamek12
                                              t271828, Astry Classic hb są juz nieosiągalne...
                                              Ciekawe, bo na allegro jest tego sporo z opisem "od reki"

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9943
                                                • Ford

t271828, no nie wiem. Mogę się mylić (w przeciwieństwie do niektórych dopuszczam taką możliwość). Ale kilka tygodni temu byłem w oplowskim salonie i dostałem informację, że Astra Classic nie jest już produkowana i do sprzedaży zostało raptem kilka sztuk aut.
                                                Adam... Używam:

Komentarz

• r2r
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4721
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Agamek12, myślę że to podobna sytuacja do O2FL.
                                                  Niby już nie produkują, ale jak poszukasz to znajdziesz...

neoXs, na Twoim miejscu zgasiłbym emocje i chłodno skalkulował, a na chłodnej kalkulacji jasno wychodzi że nie ma co zasypiać gruszek w popiele i warto własnie poszukać jeszcze O2FL 1.6 MPI. Masz sprawdzony wóz, a z Rapidem (mimo mojej szczerej sympatii) nie wiadomo jak może być. Mogą go prześladować choroby wieku dziecięcego itd. no i ten nieszczęsny 1.2 MPI. Zastanawiałem się jakby sie sprawdziła taka jednostka przy mojej profesji, ale sądzę że jakakolwiek trasa za miasto byłaby dla mnie źródłem wkur..ienia z powodu docinek klienta, czy my wreszcie dojedziemy do celu, ale moje przebiegi to nie Twoje - nie mniej jednak skłaniałbym się na Twoim miejscu do O2FL i prędko szukał, choć wydaje mi się że tak naprawdę, to jesteś już zdecydowany na Rapida i szukasz głosu poparcia żeby uspokoić sumienie :wink:
                                                  Artur

Komentarz

• paweł2
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1405

poszukać jeszcze O2FL 1.6 MP
                                                    I tak bym wlasnie zrobil za 50k znajdziesz jak nic gdzie tu Rapid.
                                                    Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

Pracuję...