Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • r2r
    RS
    • 2008
    • 4721
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Pazerny dwa razy traci :diabelski_usmiech
    Artur

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

50k za pojazd bez klimy?????????????????????

NIEMOZLIWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nawet jak taka cena bedzie w cenniku to od razu bedzie upust (tak samo jak jest na Octe i inne modele Skody) - pewnie z 5000 zl....

+ upust od dealera....

a jesli tak nie bedzie to "powodzenia Skodo!" w sprzedazy Rapida....

ps. moze VW specjalnie takie ceny narzuca na Skode, zeby lepiej sie sprzedawaly auta ze znaczkiem VW...???? Juz jest II pod wzgledem sprzedazy w Polsce.... Moze chce byc 1... i szczerze mowiac majac do wyboru w podobnych cenach VW i Skode - wybralbym VW. No chyba ze to info o cenie sie sprawdzi tylko polowicznie - tzn. faktycznie bedzie taka cena w cenniku + od razu upust.

Poza tym chyba tylko wariat albo idiota kupi Rapida 1.2 za 49.900 zamiast Octavii 1.4 za 48.100 zl (cena z otomoto nowego auta wystawionego z InterAuto KRakow).... i to Octavii ladniejszej i lepiej wyposazonej... No chyba ze zaraz skonczy sie mozliwosc kupna Octavii... i bedzie tylko Rapid.... Hmmm.

Dziwne, az mi sie wierzyc w te cene nie chce.

Tak czy owak dalej twierdze ze cena za golasa faktycznie do zaplacenia bedzie 39.900 zl w interauto w KRakowie... a jesli bedzie duzo wyzsza, to ja juz nic nie wiem, na niczym sie w motoryzacji nie znam, i w ogole chyba juz tylko pozostaje skoczyc z molo w Sopocie z kamieniem u szyji... ;-))))
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

heh, pisałem że ceną będzie oscylowac w granicach 50kzł, pojeby, kto im takie gówno kupi :lol:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Ayu
          RS
          • 2009
          • 4154

Wszystko to pięknie tylko dajcie temu autu wjechać do salonu sprzedaży zamiast wyrokować, wtedy będzie wiadomo jak naprawdę to coś wygląda z bliska.

Komentarz

• marlej108
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 4976
            • Octavia III (5E3)
            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez hotrain
            Wszystko to pięknie tylko dajcie temu autu wjechać do salonu sprzedaży zamiast wyrokować, wtedy będzie wiadomo jak naprawdę to coś wygląda z bliska.
            racja.
            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• maymer
              Elegance
              • 2010
              • 839

W sobotę widziałem Rapida we Wrocławiu, wersja chyba jakaś full wypas bo trochę chromu, felgi 17 i szczerze mówiąc ładne autko, tylko zależy jaka będzie cena za takie auto

Komentarz

• Morgoth
                L&K
                • 2010
                • 1116

Zamieszczone przez marlej108
                50k za pojazd bez klimy?????????????????????

NIEMOZLIWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                ps. moze VW specjalnie takie ceny narzuca na Skode, zeby lepiej sie sprzedawaly auta ze znaczkiem VW...???? Juz jest II pod wzgledem sprzedazy w Polsce.... Moze chce byc 1... i szczerze mowiac majac do wyboru w podobnych cenach VW i Skode - wybralbym VW. No chyba ze to info o cenie sie sprawdzi tylko polowicznie - tzn. faktycznie bedzie taka cena w cenniku + od razu upust.
                Nie każdy kto kupował Skodę kupiłby Panzerwagena. MOże to lekka hipokryzja, ale liczy się też cena, bagażnik, wizerunek (nie kłuje sąsiadów w oczy), koszty serwisu, etc.

Poza tym chyba tylko wariat albo idiota kupi Rapida 1.2 za 49.900 zamiast Octavii 1.4 za 48.100 zl (cena z otomoto nowego auta wystawionego z InterAuto KRakow).... i to Octavii ladniejszej i lepiej wyposazonej... No chyba ze zaraz skonczy sie mozliwosc kupna Octavii... i bedzie tylko Rapid.... Hmmm.
                To chwilowe, po wprowadzeniu nowej Octavii, ta ostatnia na pewno będzie
                sporo droższa.

... w ogole chyba juz tylko pozostaje skoczyc z molo w Sopocie z kamieniem u szyji... ;-))))
                Nie dramatyzuj, kupisz coś innego.
                Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                G.B.Show

Komentarz

• tomekjmopl
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1187
                  • Opel
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Silnik 1,2 MPI :shock: jako silnik bazowy i do tego koła 14' ... ad:
                  No moi mili - faktycznie kompakt XXI wieku pełną gębą :?

P.S. Jakby tak się cofnąć w czasie do początków lat 90-tych, to spokojnie z astrą f można uderzać w konkury ... :shock:

Komentarz

• ary
                    Rider
                    • 2011
                    • 634

Zamieszczone przez Morgoth
                    Cytat:

sporo droższa.
                    Ktoś na forum sprzedawał niedawno info, że chyba od grudnia zakończą produkcję O2 w wersji liftback. Pewnie dlatego, żeby ludziska brały Rapida zamiast Octy :|
                    O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9943
                      • Ford

A może zamiast Octavii będzie Rapid, a zamiast Superba Octavia...?
                      No bo ja wciąż nie mogę pojąć: jaki jest sens trzymania przez kilka lat w ofercie dwóch aut o niemal tej samej długości i ilości miejsca? Mam tu na myśli Octavię 3 i Superba 2?
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Octavianos
                        L&K
                        • 2010
                        • 1130

Zamieszczone przez ary
                        Zamieszczone przez Morgoth
                        Cytat:

sporo droższa.
                        Ktoś na forum sprzedawał niedawno info, że chyba od grudnia zakończą produkcję O2 w wersji liftback. Pewnie dlatego, żeby ludziska brały Rapida zamiast Octy :|
                        To ja pisałem i to potwierdzone, że Octavia II w wersji sedan przestanie być produkowana pod koniec 2012 r.
                        SIMPLY CLEVER
                        Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9943
                          • Ford

Jak już wspomnieliśmy o rynku czeskim: co to jest za model Octavia Prima na ich rynku?
                          Adam... Używam:

Komentarz

• Skfarek
                            RS
                            • 2010
                            • 4795
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Agamek12, wersja specjalna - po taniości, z wykastrowanym ESP i tylko z kilkoma silnikami:
                            Škoda bude do konce prázdnin nabízet pro Octavii akční model Prima. Ten je o 20 tisíc Kč levnější, než základní verze Classic a přináší některé prvky výbavy navíc. Zákazníci ale naopak musí oželet například ESP.
                            Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                            6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                            Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• irekk
                              L&K
                              • 2011
                              • 1093
                              • Octavia II (1Z3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9943
                                • Ford

Czyli to cena bez VAT-u?: http://www.skoda-auto.cz/cze/Documen...avia_13_01.pdf

Tak sobie znów porównuję: w CZ najtańszy RAPID kosztuje 70% ceny Octavii 1.2TSI Ambition (70% z około 409.000kc). U nas ten sam model kosztuje (w cenniku) ~70kzł, czyli 70% tej ceny to niecałe 50kzł... No jak bym nie liczył, to za drogi jest ten Rapid...
                                Adam... Używam:

Komentarz

• marlej108
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 4976
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Panowie, dzis ok. godz. 17:10 na trasie Elblag-Gdansk widzialem bialego Rapida (prawie jak bialego misia ;-)

stal na swiatlach przez jakas wioche (jechal z kierunku Gdansk na Elblag/Warszawe 7-ką, ja z Elblaga do Gdanska).

Ogladalem go stojacego naprzeciw mnie przez jakies 5 sekund tyle co zdazylem zauwazyc to:
                                  a) mniejszy wizualnie od Octavii, przypomina troche wielkosciowo BMW 3 z 1998 r. (nie wiem ktora to wtedy byla seria... E46?), albo na dlugosc Seata Cordobe?

b) trochę waski sie wydawal

c) przod auta wyglada ... ubogo, albo po prostu ... prosto :-)

d) z boku ladnie, nowoczesnie

e) kolka jakies nieduze

f) bialy blyszczacy lakier - w tym kolorze chyba bedzie wygladal najladniej

jakby toto mialo kosztowac w najtanszej wersji z klima 41, 42k zl to moze i ok. ale za 50k..... nie!!!!
                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Nie rozumiem po co podniecacie się jakimiś plotkami na temat cen Rapida ??? Przyjdzie czas, to pójdziecie do salonu i sami na własne oczy zobaczycie ile bedzie to auto kosztowało !! Po co te dywagacje, czy Skoda wie co robi iczy będzie się to sprzedawało ?? Chyba w Skodzie siedzą ludzie troche mądrzejsi od Was, skoro potrafili wypromowac tę markę w naszym kraju i uczynić z niej lidera sprzedaży rynku motoryzacyjnego Myslę, że oni wiedzą co robią i raczej wariatami nie są. Ja wiem, że polacy znają sie na wszystkim najlepiej i każdy chciałby doradzać specjalistom ze Skody, ale moze dajcie im jakakolwiek szansą do wypowiedzienia się i przedstawienia cen tego auta i dopiero potem dyskutujmy czy te ceny sa do przyjęcia, czy też nie.
                                    Co do O3 - hmmm jak by to powiedzieć - juz rok temu pisałem, że O3 będzie autem klasy średniej i wtedy kolega Morgoth, nie chciał mi w to wierzyć. Wyszło na to ze to jednak ja (i moje źródło info) miałem rację
                                    Co do Superba II- owszem wielkosciowo będzie podobny do O3, ale Superb 3 już będzie wiekszy i pozycjonowany stricte w klasie E.
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• parasite
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1368

Zamieszczone przez Big
                                      Chyba w Skodzie siedzą ludzie troche mądrzejsi od Was, skoro potrafili wypromowac tę markę w naszym kraju i uczynić z niej lidera sprzedaży rynku motoryzacyjnego
                                      Z Tourem to raczej nie było trudne zadanie. Zobaczymy dopiero teraz jak będzie ze sprzedażą, gdy w swojej ofercie Skoda w sumie już nic ciekawego nie ma. :diabelski_usmiech Dla flot chyba już też w niedalekiej przyszłości nie będą mieli ciekawej oferty. Coraz częściej widzę firmowe Hyundaie.
                                      AGR 112KM, 232Nm
                                      Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• tomekjmopl
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1187
                                        • Opel
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Co do Superba II- owszem wielkosciowo będzie podobny do O3, ale Superb 3 już będzie wiekszy i pozycjonowany stricte w klasie E
                                        To jest akurat najbardziej ciekawe, bo skoro VW nie ma przedstawiciela w tym segmencie (nieudanego Phaetona chyba pozycjonuje się jeszcze oczko wyżej), to w takim razie dziwny jest ruch wprowadzenia auta marki Skoda a nie VW do segmentu E ...

Komentarz

• Eidos71
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2050
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez parasite
                                          Dla flot chyba już też w niedalekiej przyszłości nie będą mieli ciekawej oferty. Coraz częściej widzę firmowe Hyundaie.
                                          Właśnie Octavia 03 ma być autem skierowanym przede wszystkim do firm, jako auto flotowe. Tak przynajmniej wyglądają plany na Zachodzie. A u nas... U nas od zawsze było inaczej - przykładem było konstruowanie przez niektóre firmy flotówki z Fiatów Cinquecento...
                                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratoRS
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Superb 3 to by musial urosnac z przodu na dlugosc, a caly na szerokosc, bo miejsca na nogi z tylu juz jest dosc.
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• parasite
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1368

Zamieszczone przez Eidos71
                                              Właśnie Octavia 03 ma być autem skierowanym przede wszystkim do firm, jako auto flotowe.
                                              Hmm, ale skoro ma być już prawie wielkości obecnego Superba i do tego droższa to hmm jakoś tego nie widzę. :?
                                              AGR 112KM, 232Nm
                                              Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

Z Tourem to raczej nie było trudne zadanie
                                                Tak, nie było trudne, ale czy Ty mysliśz, że Skoda Octavia Tour II przyszła sama do panów ze Skody i powiedziała "dzień dobry nazywam się Skoda Octavia tour II i chciałabym aby panowie ujęli mnie w swojej ofercie " ?? czy też moze to ci panowie wymyslili tą O Tour II i skonfigurowali jej wyposażenie i ceny?
                                                To samo będize z Rapidem. Nikt w Skodzie na 100000% nie będzie chciał, aby Rapid był autem niesprzedwalnym i przynoszącym straty zamiast zysków.

[ Dodano: Wto 02 Paź, 12 11:34 ]
                                                Zamieszczone przez tomekjmopl
                                                To jest akurat najbardziej ciekawe, bo skoro VW nie ma przedstawiciela w tym segmencie (nieudanego Phaetona chyba pozycjonuje się jeszcze oczko wyżej), to w takim razie dziwny jest ruch wprowadzenia auta marki Skoda a nie VW do segmentu E ...
                                                Jak sam napisałeś VW z Phentonem celował o oczko wyżej, czyli w klasę aut luksusowych i nic z tego nie wyszło, bo VW nie jest kojarzony z autami tej klasy.
                                                Skoda natomiast już z obecnym Superbem II jest napograniczu segmentów D i E (sam widziełem nawet parę testów porównujacych S II do Merca E czy Volvo V70). Co ważne Superb II daje sobie świetnie radę na tym właśnie pograniczu służąc zarówno jako rodzinne auto klasy średniej jak i limuzyna dla dyrektorów/prezesów sporych i dość prestiżowych firm, a nawet partii politycznych (osobiście znam kilkanascie takich przypadków). Skoda więc chce pójść za ciosem i ma ku temu mocne poddstawy.
                                                No i nie zapominajmy o jeszcze jednej baaaaardzo ważnej rzeczy. Mianowicie chodzi mi o ... tradycję budowania limuzyn. VW takowej nie ma i to jest jedną z przyczyn jego porażki w tej klasie aut. Skoda i owszem ma i to dłuuuugą. Spójrz na przedwojenne modele Skody i wszystko stanie sie jasne

[ Dodano: Wto 02 Paź, 12 11:48 ]
                                                Hmm, ale skoro ma być już prawie wielkości obecnego Superba i do tego droższa to hmm jakoś tego nie widzę.
                                                A ja widzę Zauważ, że Octavia zarówno modelem I jak i II wyrobiła sobie światną marke na rynku. Obecnie Octavia kojarzona jest z autem bezawaryjnym, dobrze wykonanym z niezłym wyposazeniem i wielkim bagaznikiem za stosunkowo przyzwoite pieniądze. Teraz pewnie bedzie tak samo, ale o pół klasy wyżej (celowo pisze pół klasy bo obecna O II to pogranicze klas C i D)
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9943
                                                  • Ford

Skodzie octavii lada chwila przybędzie bardzo groźny konkurent. To... skoda rapid. Jej premiera była jednym z najważniejszych wydarzeń dni prasowych salonu
                                                  Adam... Używam:

Komentarz

• r2r
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 4721
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                                                    http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/skoda-rapid-czyli-mniejsza-octavia-skazana-na-sukces,1848118,415
                                                    Zepsuł się guzik od komputera pokładowego i już nie potrafią powiedzieć jakie jest spalanie auta. A jakieś myślenie samodzielne gdzie? Samemu już nie można ruszyć głową i policzyć? Kto w ogóle testuje te auta na miłość Boską :roll:
                                                    Artur

Komentarz

Pracuję...