Pazerny dwa razy traci :diabelski_usmiech
Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
50k za pojazd bez klimy?????????????????????
NIEMOZLIWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nawet jak taka cena bedzie w cenniku to od razu bedzie upust (tak samo jak jest na Octe i inne modele Skody) - pewnie z 5000 zl....
+ upust od dealera....
a jesli tak nie bedzie to "powodzenia Skodo!" w sprzedazy Rapida....
ps. moze VW specjalnie takie ceny narzuca na Skode, zeby lepiej sie sprzedawaly auta ze znaczkiem VW...???? Juz jest II pod wzgledem sprzedazy w Polsce.... Moze chce byc 1... i szczerze mowiac majac do wyboru w podobnych cenach VW i Skode - wybralbym VW. No chyba ze to info o cenie sie sprawdzi tylko polowicznie - tzn. faktycznie bedzie taka cena w cenniku + od razu upust.
Poza tym chyba tylko wariat albo idiota kupi Rapida 1.2 za 49.900 zamiast Octavii 1.4 za 48.100 zl (cena z otomoto nowego auta wystawionego z InterAuto KRakow).... i to Octavii ladniejszej i lepiej wyposazonej... No chyba ze zaraz skonczy sie mozliwosc kupna Octavii... i bedzie tylko Rapid.... Hmmm.
Dziwne, az mi sie wierzyc w te cene nie chce.
Tak czy owak dalej twierdze ze cena za golasa faktycznie do zaplacenia bedzie 39.900 zl w interauto w KRakowie... a jesli bedzie duzo wyzsza, to ja juz nic nie wiem, na niczym sie w motoryzacji nie znam, i w ogole chyba juz tylko pozostaje skoczyc z molo w Sopocie z kamieniem u szyji... ;-))))
Komentarz
-
-
heh, pisałem że ceną będzie oscylowac w granicach 50kzł, pojeby, kto im takie gówno kupi :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej10850k za pojazd bez klimy?????????????????????
NIEMOZLIWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ps. moze VW specjalnie takie ceny narzuca na Skode, zeby lepiej sie sprzedawaly auta ze znaczkiem VW...???? Juz jest II pod wzgledem sprzedazy w Polsce.... Moze chce byc 1... i szczerze mowiac majac do wyboru w podobnych cenach VW i Skode - wybralbym VW. No chyba ze to info o cenie sie sprawdzi tylko polowicznie - tzn. faktycznie bedzie taka cena w cenniku + od razu upust.
Poza tym chyba tylko wariat albo idiota kupi Rapida 1.2 za 49.900 zamiast Octavii 1.4 za 48.100 zl (cena z otomoto nowego auta wystawionego z InterAuto KRakow).... i to Octavii ladniejszej i lepiej wyposazonej... No chyba ze zaraz skonczy sie mozliwosc kupna Octavii... i bedzie tylko Rapid.... Hmmm.
sporo droższa.
... w ogole chyba juz tylko pozostaje skoczyc z molo w Sopocie z kamieniem u szyji... ;-))))Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothCytat:
To chwilowe, po wprowadzeniu nowej Octavii, ta ostatnia na pewno będzie
sporo droższa.O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryZamieszczone przez MorgothCytat:
To chwilowe, po wprowadzeniu nowej Octavii, ta ostatnia na pewno będzie
sporo droższa.
Komentarz
-
-
Agamek12, wersja specjalna - po taniości, z wykastrowanym ESP i tylko z kilkoma silnikami:
Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Czyli to cena bez VAT-u?: http://www.skoda-auto.cz/cze/Documen...avia_13_01.pdf
Tak sobie znów porównuję: w CZ najtańszy RAPID kosztuje 70% ceny Octavii 1.2TSI Ambition (70% z około 409.000kc). U nas ten sam model kosztuje (w cenniku) ~70kzł, czyli 70% tej ceny to niecałe 50kzł... No jak bym nie liczył, to za drogi jest ten Rapid...
Komentarz
-
-
Panowie, dzis ok. godz. 17:10 na trasie Elblag-Gdansk widzialem bialego Rapida (prawie jak bialego misia ;-)
stal na swiatlach przez jakas wioche (jechal z kierunku Gdansk na Elblag/Warszawe 7-ką, ja z Elblaga do Gdanska).
Ogladalem go stojacego naprzeciw mnie przez jakies 5 sekund tyle co zdazylem zauwazyc to:
a) mniejszy wizualnie od Octavii, przypomina troche wielkosciowo BMW 3 z 1998 r. (nie wiem ktora to wtedy byla seria... E46?), albo na dlugosc Seata Cordobe?
b) trochę waski sie wydawal
c) przod auta wyglada ... ubogo, albo po prostu ... prosto :-)
d) z boku ladnie, nowoczesnie
e) kolka jakies nieduze
f) bialy blyszczacy lakier - w tym kolorze chyba bedzie wygladal najladniej
jakby toto mialo kosztowac w najtanszej wersji z klima 41, 42k zl to moze i ok. ale za 50k..... nie!!!!
Komentarz
-
-
Nie rozumiem po co podniecacie się jakimiś plotkami na temat cen Rapida ??? Przyjdzie czas, to pójdziecie do salonu i sami na własne oczy zobaczycie ile bedzie to auto kosztowało !! Po co te dywagacje, czy Skoda wie co robi iczy będzie się to sprzedawało ?? Chyba w Skodzie siedzą ludzie troche mądrzejsi od Was, skoro potrafili wypromowac tę markę w naszym kraju i uczynić z niej lidera sprzedaży rynku motoryzacyjnegoMyslę, że oni wiedzą co robią i raczej wariatami nie są. Ja wiem, że polacy znają sie na wszystkim najlepiej i każdy chciałby doradzać specjalistom ze Skody, ale moze dajcie im jakakolwiek szansą do wypowiedzienia się i przedstawienia cen tego auta i dopiero potem dyskutujmy czy te ceny sa do przyjęcia, czy też nie.
Co do O3 - hmmm jak by to powiedzieć - juz rok temu pisałem, że O3 będzie autem klasy średniej i wtedy kolega Morgoth, nie chciał mi w to wierzyć. Wyszło na to ze to jednak ja (i moje źródło info) miałem rację
Co do Superba II- owszem wielkosciowo będzie podobny do O3, ale Superb 3 już będzie wiekszy i pozycjonowany stricte w klasie E.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigChyba w Skodzie siedzą ludzie troche mądrzejsi od Was, skoro potrafili wypromowac tę markę w naszym kraju i uczynić z niej lidera sprzedaży rynku motoryzacyjnego
Komentarz
-
-
Co do Superba II- owszem wielkosciowo będzie podobny do O3, ale Superb 3 już będzie wiekszy i pozycjonowany stricte w klasie E
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteDla flot chyba już też w niedalekiej przyszłości nie będą mieli ciekawej oferty. Coraz częściej widzę firmowe Hyundaie.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteZ Tourem to raczej nie było trudne zadanieczy też moze to ci panowie wymyslili tą O Tour II i skonfigurowali jej wyposażenie i ceny?
To samo będize z Rapidem. Nikt w Skodzie na 100000% nie będzie chciał, aby Rapid był autem niesprzedwalnym i przynoszącym straty zamiast zysków.
[ Dodano: Wto 02 Paź, 12 11:34 ]
Zamieszczone przez tomekjmoplTo jest akurat najbardziej ciekawe, bo skoro VW nie ma przedstawiciela w tym segmencie (nieudanego Phaetona chyba pozycjonuje się jeszcze oczko wyżej), to w takim razie dziwny jest ruch wprowadzenia auta marki Skoda a nie VW do segmentu E ...
Skoda natomiast już z obecnym Superbem II jest napograniczu segmentów D i E (sam widziełem nawet parę testów porównujacych S II do Merca E czy Volvo V70). Co ważne Superb II daje sobie świetnie radę na tym właśnie pograniczu służąc zarówno jako rodzinne auto klasy średniej jak i limuzyna dla dyrektorów/prezesów sporych i dość prestiżowych firm, a nawet partii politycznych (osobiście znam kilkanascie takich przypadków). Skoda więc chce pójść za ciosem i ma ku temu mocne poddstawy.
No i nie zapominajmy o jeszcze jednej baaaaardzo ważnej rzeczy. Mianowicie chodzi mi o ... tradycję budowania limuzyn. VW takowej nie ma i to jest jedną z przyczyn jego porażki w tej klasie aut. Skoda i owszem mai to dłuuuugą. Spójrz na przedwojenne modele Skody i wszystko stanie sie jasne
[ Dodano: Wto 02 Paź, 12 11:48 ]
Zamieszczone przez parasiteHmm, ale skoro ma być już prawie wielkości obecnego Superba i do tego droższa to hmm jakoś tego nie widzę.Zauważ, że Octavia zarówno modelem I jak i II wyrobiła sobie światną marke na rynku. Obecnie Octavia kojarzona jest z autem bezawaryjnym, dobrze wykonanym z niezłym wyposazeniem i wielkim bagaznikiem za stosunkowo przyzwoite pieniądze. Teraz pewnie bedzie tak samo, ale o pół klasy wyżej (celowo pisze pół klasy bo obecna O II to pogranicze klas C i D)
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/skoda-rapid-czyli-mniejsza-octavia-skazana-na-sukces,1848118,415Artur
Komentarz
-
Komentarz