Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomekjmopl
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1187
    • Opel
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Flame
    Z jakiego źródła ta informacja, bo z tego co czytałem w niemieckim Auto Bildzie to ma pozostać ten segment, który jest stąd w ogóle nie ma planów dla kombi w Rapidzie.A Skoda poinformowała, że sprzedać Octavii Combi w stosunku do Liftbacka to 60 do 40%.
    Ja znowu gdzieś wyczytałem, że w planach jest Rapid w wersji Sportback - czyli coś pomiędzy kombi a hatchbackiem (np. A3 Sportback)

Komentarz

• BADYL
      RS
      • 2011
      • 2398
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

po kiego znów schodzimy na tematy mpi vs tsi vs tdi... niech każdy jeździ tym czym chce

Jeżeli ktoś lubi jeździć octąII czy też golfem VI z silniczkiem o mocy 85koni to niech sobie jeździ :wink: Do zwykłego przemieszczania na bank wystarczy :wink:

jednego tylko nie mogę zrozumieć? marlej108 co się ciskasz, że w nowej OIII ma być wkładany silnik 1.2 TSI? Faktycznie OIII będzie ciut większe i szersze od poprzedniczki, ale zaraz z tego A6 nie powstanie :P 1.2 TSI ma być dostępne w mocy 105KM więc o co kaman? W swojej tour miałes 1.4mpi w golfie masz ten sam silnik....1.2.TSI mocniejszy jest od 1.4mpi o 20kuca dodatkowo ma turbo więc wszystko przemawia na korzyść tsi

Juz nie rozpatruje czy OII będzie w segmencie D czy też nie ale poprostu dziwi mnie twoja reakcja w sprawie wkładania do OIII doładowanej jednostyki 1.2TSI, posiadająca lepsze parametry niż 1.4 MPI, który bije w twoim golfie :roll: :?:
      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Zorr
        RS
        • 2011
        • 2110

Zamieszczone przez BADYL
        po kiego znów schodzimy na tematy mpi vs tsi vs tdi... niech każdy jeździ tym czym chce
        a kolega BADYL w dalszej części wypowiedzi też nie schodzi na te tematy? ;-)
        wszystko przez marlej'a108 ;-)

Zamieszczone przez BADYL
        ... jednego tylko nie mogę zrozumieć? marlej108 co się ciskasz, że w nowej OIII ma być wkładany silnik 1.2 TSI? Faktycznie OIII będzie ciut większe i szersze od poprzedniczki, ale zaraz z tego A6 nie powstanie :P 1.2 TSI ma być dostępne w mocy 105KM więc o co kaman? W swojej tour miałes 1.4mpi w golfie masz ten sam silnik....1.2.TSI mocniejszy jest od 1.4mpi o 20kuca dodatkowo ma turbo więc wszystko przemawia na korzyść tsi ...
        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• BADYL
          RS
          • 2011
          • 2398
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zorr, może troszkę :P Chodziło mi tylko o to dlaczego AKURAT marlej108 dziwi się że w nowej OIII będzie biło serducho w postaci 1.2 tsi? Skoro samemu pomyka 85 konnym mpi :shock:

Komentarz

• tomekjmopl
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1187
            • Opel
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

BADYL, najwyrażniej 0,2 l pojemności robi marlejowi taką różnicę w postrzeganiu zasadności montowania danego silnika w autach różnych segmentów

Komentarz

• Zorr
              RS
              • 2011
              • 2110

Zamieszczone przez BADYL
              Zorr, może troszkę :P Chodziło mi tylko o to dlaczego AKURAT marlej108 dziwi się że w nowej OIII będzie biło serducho w postaci 1.2 tsi? Skoro samemu pomyka 85 konnym mpi :shock:
              no mi też o to chodziło :szeroki_usmiech

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez BADYL
                jakie 85 koni???

zwariowales?!?!? wiesz ile by tyle konikow chlalo benzyny???

i do tego taka moc jest niebezpieczna....

bez przesady

jestem spokojnym kierowca ;-))) i dlatego w Golfiku tak jak w Octavce NAJLEPSZY silnik VAG ma ... 80 kuni ;-) a nie jak w Fabce czy Ibizie 85.....

swoja droga ciekawe dlaczego???
                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Zorr
                  RS
                  • 2011
                  • 2110

Zamieszczone przez marlej108
                  jestem spokojnym kierowca ;-))) i dlatego w Golfiku tak jak w Octavce NAJLEPSZY silnik VAG ma ... 80 kuni ;-) a nie jak w Fabce czy Ibizie 85.....
                  no wiesz, pod koniec montażu silnika jest on testowany i jak przejdzie test to jest 85KM a jak coś mu dolega to ograniczają moc, testują ponownie i sprzedają jako 80KM ;-)

PS Tak naprawdę to nie wiem, ale w ten sposób procesory są testowane i sprzedawane.

Komentarz

• BADYL
                    RS
                    • 2011
                    • 2398
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

marlej108, :wink:

Komentarz

• Eidos71
                      RS
                      • 2011
                      • 2050
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Zorr
                      Zamieszczone przez marlej108
                      no wiesz, pod koniec montażu silnika jest on testowany i jak przejdzie test to jest 85KM a jak coś mu dolega to ograniczają moc, testują ponownie i sprzedają jako 80KM ;-)

PS Tak naprawdę to nie wiem, ale w ten sposób procesory są testowane i sprzedawane.
                      To samo słyszałem... :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sob 11 Sie, 12 10:37 ]
                      Skoda zaprezentowała wstępnie, jak być może będzie wyglądał jej 5-drzwiowy hatchback, który ma być zaprezentowany w połowie 2013 r. Auto, oparte na Rapidzie, ma rywalizować z VW Golfem i Fordem Focusem. Tracąc kształt sedana, hatchback straci również sedanowską pojemność bagażnika, która spadnie prawdopodobnie do nieco ponad 350 l. Co ciekawe, na rynku brytyjskim nowy model ma być ok. 1000 £ droższy od wersji sedan... :diabelski_usmiech

Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7461
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Noooo kurka podobuje mnie się! Dali by w końcu fotki O3 :twisted:
                        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Mihau, fajna ale dali by w końcu porządny silnik i napęd :!:
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Flame
                            Elegance
                            • 2010
                            • 898

Koncept niezły, ale coś nie wierzę w taki hatchback produkcyjnie.

Już raz się dałem nabrać na Joystera, o którym słuch zaginał.
                            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• ruwado
                              RS
                              • 2009
                              • 14909
                              • Octavia IV (NX3)

Dziwne, że robiąc niby sedana (ale też z otwierana klapą) ma być jeszcze to. Jakoś nie wierzę. W kryzysie, księgowi nie pozwolą.
                              pozdrawiam - Darek
                              ​​

Komentarz

• irekk
                                L&K
                                • 2011
                                • 1093
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• Eidos71
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2050
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie wiadomo, kiedy Skoda Rapid hatchback zostanie oficjalnie zaprezentowana. Pewnym jest, że będzie dzielić wiele elementów z nowym Golfem VII. Na razie wiadomo, że będzie wyposażona w takie same silniki, jak Rapid sedan.
                                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                  MOJA FURKA

Komentarz

• irekk
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1093
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• marlej108
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 4976
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Skoda potwierdza, ze bedzie produkowala 5-drzwiowego Rapida, ale nie ujawnia jego nazwy... wiec moge miec racje z gloszona teza, ze nowa Fabia III to bedzie po prostu Rapid tyle, ze hatchback (czyli w druga strone ze sam Rapid to nowa Fabka z dupa...)....

bo to raczej niemozliwe, zeby istniala Fabka III i praktycznie o tych samych wymiarach Rapid hatchback...

i jeszcze ciekawostka - Rapid przerobiony na sedana bedzie budzetowym samochodem... w Chinach ;-) (ale chyba tylko "budzetowym" czyli tanim w rozumieniu zachodnioeuropejskim, bo watpie zeby dla Chinczykow jego cena byla "budzetowa"...)

Two joint ventures are set to build affordable compact saloon models based on Skoda Rapid underpinnings

A TUTAJ - pierwsze Rapidy w wersji produkcyjnej powstaly...

Světová výstavní premiéra očekávaného liftbacku proběhne na podzimním autosalonu v Paříži.

to wkrotce (dwa - trzy tygodnie?) powinny byc ceny na czeskich stronach Skody...
                                      8)
                                      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• arturo_freestyl
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 704

Zamieszczone przez BADYL

Jeżeli ktoś lubi jeździć octąII czy też golfem VI z silniczkiem o mocy 85koni to niech sobie jeździ :wink: Do zwykłego przemieszczania na bank wystarczy :wink:

jednego tylko nie mogę zrozumieć? marlej108 co się ciskasz, że w nowej OIII ma być wkładany silnik 1.2 TSI? Faktycznie OIII będzie ciut większe i szersze od poprzedniczki, ale zaraz z tego A6 nie powstanie :P 1.2 TSI ma być dostępne w mocy 105KM więc o co kaman? W swojej tour miałes 1.4mpi w golfie masz ten sam silnik....1.2.TSI mocniejszy jest od 1.4mpi o 20kuca dodatkowo ma turbo więc wszystko przemawia na korzyść tsi

Juz nie rozpatruje czy OII będzie w segmencie D czy też nie ale poprostu dziwi mnie twoja reakcja w sprawie wkładania do OIII doładowanej jednostyki 1.2TSI, posiadająca lepsze parametry niż 1.4 MPI, który bije w twoim golfie :roll: :?:

nie ma co narzekac do 1.2 - tak daje rade w kolumbrynie YETI ze sprawnym kierowcą
                                        wiec dlaczego ma nie dac rady w wiekszym aucie????

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1-Pm_BW7Bm8&list=UUvnnXovW7ZZWKSpLpeg93vA&index=6&fe ature=plcp[/youtube]
                                        Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
                                        ET 14,607 - Bemowo 2011
                                        ET 13,482 - Ryki 2012
                                        ET 13,014 - Ełk 2013
                                        ET 12,939 - Ryki 2015
                                        0-200km/h - 13,2s
                                        2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili

Komentarz

• irekk
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1093
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

irekk, światła ładniejsze niż w O2FL :wink:
                                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• irekk
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1093
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• rufix
                                                Drive
                                                • 2010
                                                • 50

ciekawe czy będzie 1.4 mpi w rapidzie na Polske, a możę 1.6 mpi, są jakieś przecieki?

Komentarz

• neoXs
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 555

Zamieszczone przez rufix
                                                  ciekawe czy będzie 1.4 mpi w rapidzie na Polske, a możę 1.6 mpi, są jakieś przecieki?
                                                  Na 90% nie będzie, dostaniemy jedynie 1.2 mpi oraz silniki tsi oraz tdi. Dla naszego kraju to jedynie LPG do 1.2 mpi mogą dorzucić i tylko tyle.

Komentarz

• Eidos71
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2050
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W Rapidzie będą montowane silniki: 1,6-litrowy TDI o 88 KM i 230 Nm momentu obrotowego, lub 103 KM i 250 Nm momentu obrotowego; nowy 1,2 MPI z 74 KM i 112 Nm momentu obrotowego; 1,2 TSI z turbodoładowaniem z 84 KM i 160 Nm momentu obrotowego, lub z 103 KM i 175 Nm; oraz 1,4 TSI o mocy 121 KM i 200 Nm. A więc na pewno nici z 1.4 i 1.6 MPI...
                                                    MOJA FURKA

Komentarz

Pracuję...