widziałem to wczoraj w ruchu , jakieś takie nie wymiarowe , tak jak fabka2 wąskie wysoki i wysoko stoi, jedynie przód może się podobać no ale to moja opinia.
Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez OctavianosZamieszczone przez LangustaOctavianos
Dzisiaj byłem w ASO i oglądałem Rapidy był czerwony i niebieski, ładne auta na miasto.
Też dostałem katalog Rapida
Jeśli bym brał to 1.4 TSI + DSGjuż ich niebawem nie będzie - prawdopodobnie pojadą na szkolenia.
Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LangustaZamieszczone przez OctavianosZamieszczone przez LangustaOctavianos
Dzisiaj byłem w ASO i oglądałem Rapidy był czerwony i niebieski, ładne auta na miasto.
Też dostałem katalog Rapida
Jeśli bym brał to 1.4 TSI + DSGjuż ich niebawem nie będzie - prawdopodobnie pojadą na szkolenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108ps. a czemu ten rapid ma tak dziwaczne rozmiary opon??? w wersji active i ambition ma 15"" 185/60.... a jak sie dokupi 16"" to 215/45... czy te opony nie sa drozsze od 195/65 na przyklad???
P.S. zrobiłem sobie konfigurację Rapida 1.2 TSI 105 Elegance + dodatki jakie mam w polówce (choć i tak wszystkiego w rapidzie nie można zamówić) i wyszło mi.....79600 PLN :!: No oczywiście minus jakieś upusty, ale ja i tak podziekuję.Golf VII TDI Variant
Komentarz
-
-
No ja za swój zapłaciłem 68500 PLN. Cóż może i dużo, ale mam dodatki które w Rapidzie są niedostępne np. sportowe fotele ze skóry i alcantary, reflektory Bi-ksenonowe z dynamiczną regulacją zasięgu, światła do jazdy dziennej LED zintegrowane w reflektorach, oświetlenie tablicy rejestracyjnej w technologii LED, fabryczne sportowe zawieszenie, czujnik deszczu czy skrzynia DSG nie dostępna dla 1.2 TSI.
Na plus Rapida więcej miejsca na nogi na tylnej kanapie no i duuży bagażnik :wink:Golf VII TDI Variant
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arkanZamieszczone przez marlej108ps. a czemu ten rapid ma tak dziwaczne rozmiary opon??? w wersji active i ambition ma 15"" 185/60.... a jak sie dokupi 16"" to 215/45... czy te opony nie sa drozsze od 195/65 na przyklad???
P.S. zrobiłem sobie konfigurację Rapida 1.2 TSI 105 Elegance + dodatki jakie mam w polówce (choć i tak wszystkiego w rapidzie nie można zamówić) i wyszło mi.....79600 PLN :!: No oczywiście minus jakieś upusty, ale ja i tak podziekuję.
a tak z innej beczki - teraz jest w promocji najtansza Honda Civic bodajze za 56.900 zl... naprawde nie wiem kto kupi Rapida po tych cenach... (no wiem - wariaci - jak ten o ktorym pisal kolega tutaj ze wydal 77k zl....).
ps. mysle ze jakosc materialow w Rapidzie i Polo bedzie duzo lepsza w tym drugim. W ogole w tej chwili jak ktos potrzebuje auta do miasta to VW Polo Cityline mozna miec za 39.900 zl - co prawda z zolwim silnikiem nawet jak na moj punkt widzenia... (cena Polo - z autopsji - tam gdzie kupilem Golfa - znajoma szuka auta bo ukradli jej spod bloku... Yarisa! ja ją namawiam albo na O2 FL - ale to ponoc dla niej za duze auto (bez sensu...) - teraz mozna naprawde tanio kupic O2, albo ją namawiam na Citroena C3 Picasso bo ma tez bardzo fajny rabat i jest to po prostu ladny samochod albo wlasnie proponuje jej tego VW Polo w wersji Cityline 1.2 skoro ona chce auto do jazdy po miescie... niestety jej dobry znajomy namawia ją na Dacie Sandero + lpg... ktora jest moze tylko 4000 zl tansza od tego Polo ale jakosciowo to nie ma co porownywac).
Ps. zbieram z zamilowaniem rozne katalogi motoryzacyjne czy cenniki, ale cennik Rapida ... wlasnie wyrzucilem do kosza :-))) po prostu jest sporo za drogi. Dziwne, ze Skoda tego jeszcze nie widzi (choc cos tam pewnie widzi skoro na dzien dobry dali juz 4000 zl rabatu...).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodamarlej108, na pewno będą rabaty na rapida, jakieś wersje specjalne itd. spójrzmy na ceny cennikowe O2 :idea:
ale w sumie mam to w dupie. chcialbym juz tylko obejrzec tego rupiecia na zywo :-)
ps. no i teraz czekam na O3... mam nadzieje, ze ją spieprza ;-)) i nie bedzie kusic ;-)))
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108naprawde nie wiem kto kupi Rapida po tych cenach
Zamieszczone przez marlej108zbieram z zamilowaniem rozne katalogi motoryzacyjne czy cennikiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Pismaki twierdzę, że bezpośredni "francuski" konkurent będzie od Rapida wyraźnie tańszy: http://motoryzacja.interia.pl/hity_d...40,1856566,415
PS: według cennika najtańszy podstawowy Rapid kosztuje prawie 44kzł, natomiast najtańszy z klimatyzacją ponad 49kzł.
Najtańszy 5-drzwiowy Peugeot (przywołany tu jako przykład) z klimą to prawie 45kzł (cena bez promocji).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodamarlej108, na pewno będą rabaty na rapida, jakieś wersje specjalne itd. spójrzmy na ceny cennikowe O2 :idea:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828Od wprowadzenia Citigo do sprzedazy juz troche czasu minelo a ceny nie drgnely (chyba ze o czyms nie wiem, co jest mozliwe bo na razie nie kupuje nowego auta)
Widzę już całą masę nowych Yarisów, ale Pandy, Citigo, Up!, itp. wcale.
Komentarz
-
-
Patrząc na cennik można dojść do jednego wniosku - nowa Octavia będzie większa i cennik będzie zaczynał się zapewne od 60 tys. Wtedy Rapid będzie nam się wydawał całkiem optymalny cenowo :shock:wtedy dla części użytkowników Skody, ta marka przestanie być opłacalna i na następny samochód wezmą coś innego. I tu pewnie większość osób boli, że Skoda potrafiła oferować dużo w dobrej cenie. A teraz oferuje mnie, a cena rośnie i rośnie.
W chwili obecnej brałbym O2 FL bo są fajne rabaty + pewnie bym wysępił darmową instalkę LPG :P
Komentarz
-
Komentarz