Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirek_p11
    RS
    • 2010
    • 6763
    • Volkswagen
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Agamek12, sprawdzona technologia, dobra jakość i przystępna cena - tego szukają ludzie w dzisiejszych czasach w salonach samochodowych. Skoda już tania nie jest i już chyba nie będzie.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
    Fotki

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9943
      • Ford

mirek_p11, zaraz zostaniesz uświadomiony, że jednak Skoda wciąż ma atrakcyjną cenę...
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ja mam takie wrazenie, ze Skoda stara sie obecnie na sile przekonac ze Rapid... to nie zadna tam Fabia z dupa - czyli Fabia sedan (a jak w koncu wyjdzie Fabia III to zobaczycie - ze mam racje, i ze Rapid to faktycznie Fabia z dupa hehe), w kazdym razie Skoda stara sie wyraznie przekonac, ze Rapid to wlasciwie kompakt... chociaz waski jak auto klasy B... no ale ten bagaznik... a Octavia III to juz bedzie nizsza klasa srednia czyli Passat, Mondeo czy Peugeot 508... hmm osobiscie watpie.

Lecz mysle ze faktycznie Skoda ma szanse umiescic oba te modele w tych wyzszych niz dotychczas klasach... ale nie tyle pod wzgledem faktycznej wielkosci czy wyposazenia auta... ale niestety ceny....

Rapid rzeczywiscie kosztuje tyle co kompakt - czyli Renault Megane, Chevrolet Cruze czy Kia Rio a nawet Ford Focus... tyle ze tak naprawde Rapid zadnym kompaktem nie jest bo ma szerokosc niewiele wieksza od auta klasy B...

Mam nadzieje, ze z Octavia III im nie odbije podobnie pod wzgledem cen....czyli ze zrobia tak, ze bedzie kosztowala tyle co Mondeo czy Laguna...

a jesli im tak odbije to niech spadaja...

jeszcze do niedawna kazdemu chcacemu polecalem przede wszystkim Skode, a teraz - polecam wlasciwie kazdemu przed zakupem Skody obejrzec auta innych marek i porownac ceny i wyposazenie oraz jakosc na jezdzie probnej.

wychodzi na to ze taniej mozna teraz kupic jeszcze jakies niedobitki Golfa VI 1.2 tsi z lepszym wyposazniem niz Rapida 1.2 tsi... a co zabawne taniej od Rapida mozna kupic O2.... bez sensu. :twisted:
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez Agamek12
          mirek_p11, zaraz zostaniesz uświadomiony, że jednak Skoda wciąż ma atrakcyjną cenę...
          Wiesz co, ty masz jednak naprawdę nawalone. Jad wyssałeś chyba zmlekiem matki, bo jak tylko się z kimś raz pokłócisz to przez cała resztę swojego życia i w każdym jednym wpisie musisz całem światu komunikować, że ktoś cię skrzywdził. Naprawdę jak malutka dziewczynka.
          A co do ceny Rapida - na twoją wyraźna prośbę - Mikru_p11, Skoda ma wciąz atraktycją cenę 8)
          Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9943
            • Ford

Big, a o co Ci chodzi...? :shock:
            Kurczę, staram się nie wchodzić z Tobą w dyskusję (a jeśli już w nią wchodzę to wtedy traktuję Cię z szacunkiem zwracając się do Ciebie z wielkiej litery - nawet wtedy, gdy nie zgadzam się z Twoją opinią) a Ty mnie po chamsku obrażasz :!:
            Adam... Używam:

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

resztę omówcie sobie na PW :idea:
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• Ths
                Rider
                • 2007
                • 317

Zamieszczone przez marlej108
                Renault Megane, Chevrolet Cruze czy Kia Rio a nawet Ford Focus...
                Domniemam, że miałeś na myśli Kia Cee'd. Kia Rio to segment B nawet w wersji sedan. Miałem okazję się do niego przymierzyć. Wnętrze wąskie i element konsoli środkowej uwierał mnie w kolano (mam 179 cm wzrostu) To Rio rzeczywiście rozmiarami może pasować do Rapida - wąskie a długie, czyli jak reszta konkurencji w segmencie Renault thalia, Fiat linea.
                Co do Cee'd to muszę przyznać, że ostry gracz jest na rynku. Jakość materiałów we wnętrzu powala. Jednak w opinii jednego z redaktorów motoryzacyjnych skrzynia biegów i silniki odbiegają od poziomu czołówki segmentu compact.

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14909
                  • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez irekk
                  za Rapida o zbliżonym wyposażeniu w konfiguratorze wyszło mi 84 tysiące :shock: Tyle mi nawet nie wyszło w konfiguratorze mojej O2FL
                  ciekawe ile za O III wyjdzie? 95???????

[ Dodano: Czw 01 Lis, 12 20:37 ]
                  Zamieszczone przez Ths
                  Co do Cee'd to muszę przyznać, że ostry gracz jest na rynku. Jakość materiałów we wnętrzu powala
                  dla mnie też bardzo pozytywne wrażenie sprawia, ale ASO Kia ma chyba gorszą sławę od ASO Skoda :roll:
                  pozdrawiam - Darek
                  ​​

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Ths
                    Renault Megane, Chevrolet Cruze czy Kia Rio a nawet Ford Focus...
                    Domniemam, że miałeś na myśli Kia Cee'd. Kia Rio to segment B nawet w wersji sedan. Miałem okazję się do niego przymierzyć. Wnętrze wąskie i element konsoli środkowej uwierał mnie w kolano (mam 179 cm wzrostu) To Rio rzeczywiście rozmiarami może pasować do Rapida - wąskie a długie, czyli jak reszta konkurencji w segmencie Renault thalia, Fiat linea.
                    Co do Cee'd to muszę przyznać, że ostry gracz jest na rynku. Jakość materiałów we wnętrzu powala. Jednak w opinii jednego z redaktorów motoryzacyjnych skrzynia biegów i silniki odbiegają od poziomu czołówki segmentu compact.
                    tak, kia ceed...o tym myslalem.

z kolei wbrew skodzie rio sedan to chyba jednak naturalny rywal rapida... ;-) a nie chevy cruze...
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• DJ MŁODY
                      RS
                      • 2007
                      • 5975
                      • Octavia II (1Z3)

mała reflekcja

co do ceny, otwarłem konfiguratora i porównałem
                      mój zakup czyli Touta II 1,4 doposazonego na prawie ful
                      i Rapida 1,2 prawie ze wszystkim ( brak grzanych stolków , regól kregosłupa i tzw jeszcz jakieś drobiazgi )co ma mój tour i co

róznica 6700,00zł na początek na nie korzyść Rapida i o czym tu mówić

fakt mam starą bude - nadwozie ale za to wieksze autko i napewno lepsze plastiki w środku wiec nie żałuje je nie poczekałem na nowe modele a co tu mówić dopiero o nowej octavce ?
                      pozdrawiam Adam
                      Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• ruwado
                        RS
                        • 2009
                        • 14909
                        • Octavia IV (NX3)

DJ MŁODY, ja mam takie zdanie:
                        - Rapid jest nowy, czyli nowocześniejszy
                        - Octa jest starsza, czyli mniej nowoczesna

- Rapid jest mniejszy
                        - Octa jest większa

- Rapid i Octa maja porównywalne wnętrze

- funkcjonalność jest porównywalna

Tylko cena może rozsądzić.

Ewentualnie może mnie przekonać poziom bezpieczeństwa - ********
                        pozdrawiam - Darek
                        ​​

Komentarz

• marlej108
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 4976
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez ruwado
                          DJ MŁODY, ja mam takie zdanie:
                          - Rapid jest nowy, czyli nowocześniejszy
                          - Octa jest starsza, czyli mniej nowoczesna

- Rapid jest mniejszy
                          - Octa jest większa

- Rapid i Octa maja porównywalne wnętrze

- funkcjonalność jest porównywalna

Tylko cena może rozsądzić.

Ewentualnie może mnie przekonać poziom bezpieczeństwa - ********
                          Bzdura, :evil:

wg pismakow wnetrze Rapida to MORZE PLASTIKU - na boczkach drzwi nie ma ani cm materialu... a deska jest twarda jak kamien (jak to w Fabkach...)....

poza tym jak moga miec porownywalne wnetrze... skoro Rapid na szerokosc to ... auto klasy B a nie C???? Ma wiekszy za to bagaznik... ale co z tego skoro oparcie kladzie sie na siedzisko i jest podloga nierowna skierowana ku gorze (przez lezace oparcie pod katem na siedzisku...).

W czym niby Rapid jest nowoczesniejszy od Octavii?????? Chyba w tym, ze jest pojazdem budzetowym zaprojektowanym dla wschodniej Europy i Rosji, a nie jak Octavia - Golfem z doczepioną dupa i troche zdziadzonymi materialami wygluszajacymi.

Ale w takim razie jestes idealnym klientem dla Skody... jesli nie widzisz roznicy na korzysc Octavii II wzgledem Rapida... :shock:

i to zeby wlasciciel O2 pisal ze o wyzszosci Octavii nad Rapidem moze przesadzic tylko cena... wstyd! :evil:
                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• ruwado
                            RS
                            • 2009
                            • 14909
                            • Octavia IV (NX3)

marlej108, niestety, jestem typowym przykładem polskiego obywatela z topniejącym portfelem i starzejącym się samochodem ops:

cały czas staram się szukać alternatywy dla mojej 8 - letniej Octavki I. Tu niby "nowy" Rapid, a tu "obiecywana" O III.

A niestety - cena zaczyna byc dla mnie priorytetem nr "one". :?
                            pozdrawiam - Darek
                            ​​

Komentarz

• marlej108
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 4976
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

i gdyby Rapid byl w odpowiedniej cenie to wszystko byloby proste - ale on teraz serio wychodzi drozej od O2 FL - wystarczy popytac o ceny u dealerow...

co zabawne wychodzi drozej niz niedobitki Golfa VI w salonach co zostaly z 1.2 tsi (wersji 1.4 tsi nie liczylem, a moja ukochana wersja 1.4 16V 80-kucy to juz chyba jest nowa tylko jedna czy dwie wystawione na otomoto w naprawde dobrych cenach - wychodzi ze Golf z lepszym wyposazeniem jest tanszy od Rapida z gorszym wyposaniem... absurd ale fakt - no chyba ze od reki na Rapida jest 10.000 zl taniej to co innego - ale na razie nie jest).

Nie chce mi sie tez wyliczac od ilu innych samochodow wychodzi drozej - moze tylko podejrzewac, ze Focusy w nowej promocji tez drozej nie wychodza niz Rapid, podobnie Kia C'eed czy Hyundai i30, Chevrolet Cruze hatch i sedan (a moze i kombi?), najnowszego Opla Astre mozna kupic w dobrej wersji (w salonie dostalem znizke bez zadnych znajomosci z tego co pamietam ponad 13.000 zl), Renault Megane, Dacia Duster, Citroen C4, Toyota Auris...naet ponizej 57k mozna teraz kupic Honde Civic w promocji... Boze jak tak sie zastanowic to wychodzi ze za wersje 1.2 tsi Rapida z kompletacja ambition mozna miec wiekszosc kompaktow i to z lepszym wyposazeniem i chyba nie z morzem plastiku w srodku...

To tyle jest mowimy o czynniku ceny przy zakupie samochodu :-)

Ruwado - jak mialbys zmieniac auto - to moze lepiej poczekac na O3, i na spadki cen Rapida, bo jestem pewny ze jak Skoda chce to auto sprzedawac dobrze to musi cene obnizyc. No chyba ze to ma byc sprzedaz na poziomie Roomstera... czyli kiepska. I co? od dluzszego juz czasu mozna kupic Roomstera z duza obnizka, a tlumow tych aut na ulicach i tak nie ma.

I na pewno warto nastawic sie na jakies wyprzedaze noworoczne.

moze Rapida hehe :P

pozdrawiam :-)
                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• t271828
                                Elegance
                                • 2008
                                • 928

cały czas staram się szukać alternatywy dla mojej 8 - letniej Octavki I. Tu niby "nowy" Rapid, a tu "obiecywana" O III.

Jesli tak, to IMO tylko O2 wchodzi w gre

Komentarz

• Ayu
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 4154

Obejrzałem z bliska na stacji benzynowej jakieś demo salonu z Łodzi bodajże. Zgadzam się, Rapid to jakaś pomyłka cenowa, dlatego do dziś dziękuję losowi za decyzję i tym co pomogli i udało nam się w ostatnim momencie kupić 3 Toury 1.6 a za auto z instalacją gazową, alarmem, lakierem metalik, jumbo i Swingiem zapłaciliśmy ~ 51, 5 k PLN wiec w takiej cenie Rapid z podobnym wyposażeniem jest nieosiągalny.

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9943
                                    • Ford

hotrain, ostatnio (w środę) przejeżdzałem koło parkingu Auto-Wimar na Modlińskiej i stały na nim przynajmniej 2 srebrne Toury. Więc jeśli ktoś jeszcze sie waha, niech czym prędzej goni do Wimaru!
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

marlej108, niestety, jestem typowym przykładem polskiego obywatela z topniejącym portfelem i starzejącym się samochodem ops:
                                      nie, jesteś typowym przykładem człowieka, który za chwilę da się nabić w butelkę i wybeceluje kasę rzędu 40, 50, czy 70 tysięcy na jakiś nowy szit, tylko dlatego, że ma samochód nie tej aktualnie obowiązującej generacji, tymczasem jakbyś wsadził dyszkę, no może 15 tysięcy w to co masz , to jesteś w stanie odświeżyć sobie furę tak, że znowu zaczniesz się cieszyć jak dziecko, wstawiasz fajne duże koła, jakiś porządny zawias, skórzany środek i masz w dupie wszystkie te rewelacje

że nie odzyskasz tych pieniędzy?
                                      no zgadza się, podobnie jak podobnej kwoty którą straci taki rapid po wyjechaniu za bramę salonu :lol:
                                      saport techniczny baj DGW
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm
                                      no i nie ma :-)

Komentarz

• neoXs
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 555

Wczoraj musiałem sobie trochę posiedzieć w samochodzie i stwierdziłem, że o ile deska rozdzielcza w O2 FL bardziej mi się podoba od mojej, tak już przy Rapidzie wolę swoją deseczkę I fajnie jest pomiziać futerko na drzwiach (bez skojarzeń) xD

Btw. ostatnio na katowickich drogach oprócz wysypu Chevroletów Aveo, sporo zauważyłem Hyundai i30 hatchback, jakaś promocja była?

P.S.
                                        Wszystkich narzekających na Rapida pragnę uprzedzić, że za chwilę się okaże iż:
                                        - nie potraficie liczyć, ewentualnie porównywać liczb
                                        - Rapid to nowoczesna maszyna i już!
                                        - jak was nie stać na Skodę to spadówa z forum
                                        - zostaniesz nazwany stereotypowym polaczkiem, który wiecznie narzeka ^^

#####################

Ceny Roomstera faktycznie są ciekawe i mają teraz fajne promocje. Aczkolwiek sam nie wiem do kogo jest kierowane takie autko. Do firmy średnio, dla rodziny też dziwnie. To chyba dla miłośników tego typu kształtu karoserii bo innej opcji nie widzę. Ja Rapida bym nawet teraz nie kupował ze względu na to, że lada chwila będzie info o O3 i zobaczymy jak to się wszystko sprzedaje. Jeżeli będzie słabo to ceny spadną, tak jak przytaczany jest Roomster. Może wtedy będzie to dobra okazja na zakup Rapida

Komentarz

• paweł2
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1405

Nie chce mi sie tez wyliczac od ilu innych samochodow wychodzi drozej - moze tylko podejrzewac, ze Focusy w nowej promocji tez drozej nie wychodza niz Rapid, podobnie Kia C'eed czy Hyundai i30, Chevrolet Cruze hatch i sedan (a moze i kombi?), najnowszego Opla Astre mozna kupic w dobrej wersji (w salonie dostalem znizke bez zadnych znajomosci z tego co pamietam ponad 13.000 zl), Renault Megane, Dacia Duster, Citroen C4, Toyota Auris...naet ponizej 57k mozna teraz kupic Honde Civic w promocji... Boze jak tak sie zastanowic to wychodzi ze za wersje 1.2 tsi Rapida z kompletacja ambition mozna miec wiekszosc kompaktow i to z lepszym wyposazeniem i chyba nie z morzem plastiku w srodku...
                                          Tylko ze wiekszosc bedzie brala Rapida za 44k a tyle to kosztuje prawie nowe Clio i Yaris.
                                          I co tu przezywac ta cene nikt nikogo do kupna nie zmusza.
                                          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

Zamieszczone przez paweł2
                                            (...) wiekszosc bedzie brala Rapida za 44k a tyle to kosztuje prawie nowe Clio i Yaris.(...)
                                            Myślisz, że ludzie będą kupowac w większości Rapida bez klimatyzacji?
                                            Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

marlej108, moze znów wyjdę na obrońcę Rapida, ale porównywanie cen nowości (jakiejkolwiek firmy) z autami które właśnie schodzą z rynku i dealerzy wysprzedają ostatnie ich egz. to pomyłka i to spora pomyłka !!
                                              Wiadomo, że auto które schodzi z rynku i którego wszyscy jak najszybciej chcą się pozbyć, aby zrobić miejsce dla nowości będzie miało bardzo atrakcyjne ceny, aby jak najszybciej się sprzedało (Vide Clio III czy Mazda 6 obecnej jeszcze generacji)
                                              Wiadomo też, że nowość nie będzie miała tak atrakcyjnych cen, bo sam fakt, że jest to nowość dopinguje klientów do jej zakupu. Podejrzewam, ze za rok (tak na jesieni 2013 r.) Rapida będziesz mógł kupić z podobnymi zniżkami jakie jeszcze parę miesiecy temu miała O II FL.
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 4976
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
                                                marlej108, moze znów wyjdę na obrońcę Rapida, ale
                                                Big :-) Ty obronca Rapida? Nigdy w zyciu... :-) Skad to podejrzenie? ;-)))))))))))

Hehe, przyznaj sie ze zamiast SII 1.8 tsi - to troche doplaciles i zamowiles Rapida 1.2 tsi w full wypasie jak to mowia ;-))))

:diabelski_usmiech

zartuje :-)

ps. ja chce w koncu tego dziada rapida obejrzec na zywo i utwierdzic sie w moich tezach (albo milo rozczarowac). Kiedy bedzie mozna te auta zobaczyc u dealerow? Wie ktos???

ps.2 SKODO - oprzytomniej i obniz ceny na Rapida!!! Niech 42k zl kosztuje 1.2 tsi 85 kucy z klima! to bedzie dobra cena!

pozdrawiam :-)
                                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6389

Hehe, przyznaj sie ze zamiast SII 1.8 tsi - to troche doplaciles i zamowiles Rapida 1.2 tsi w full wypasie jak to mowia )))
                                                  No ba !! To auto z tym silnikiem zawsze było moim marzeniem :twisted: Ale mas zrację, musiałem trochę dołozyć bo to co przeznaczyłem na Superba to na Rapida nie starczyło 8)

[ Dodano: Pią 02 Lis, 12 12:50 ]
                                                  ps. ja chce w koncu tego dziada rapida obejrzec na zywo i utwierdzic sie w moich tezach (albo milo rozczarowac).
                                                  no ja też na to czekam, wyrobić sobie wkoncu własne zdanie na temat tego auta, bo jakoś nie jestem podatny, na przyjmowanie za pewnik zasłyszanych, od innych opinii. Lubię opierac się na swoich własnych opiniach o danym produkcie.
                                                  Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 4976
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
                                                    Hehe, przyznaj sie ze zamiast SII 1.8 tsi - to troche doplaciles i zamowiles Rapida 1.2 tsi w full wypasie jak to mowia )))
                                                    No ba !! To auto z tym silnikiem zawsze było moim marzeniem :twisted: Ale mas zrację, musiałem trochę dołozyć bo to co przeznaczyłem na Superba to na Rapida nie starczyło 8)
                                                    Mam nadzieje, ze to bedzie wersja 1.2 tsi 85 koni to od biedy mozemy robic ustawki-wyscigi z moim Golfikiem 80-konnym... niby 5 mniej i bez turbo, ale w koncu to konie niemieckie, a wiec nadludzkie, albo nadkonne ;-)))

ps. jade zaraz na zakupy - przejade obok Skody - a moze bedzie stal Rapid.... (pewnie nie).
                                                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...