P.S.
Octavianos sam przyznałeś, że mając teraz wybór dalej brałbyś Toura 2. No ale najlepiej puścić tekst o "byciu polaczkiem".
Ok , ale Tour się skończył, to historia, nie ma go już. Teraz jest Rapid lub O2FL, a i też już niedługo. Można powiedzieć, że O1 Tour była lepsza niż O2Tour bo kosztowała o dobre 6 tysięcy mniej...Tak można bez końca. Były pewne modele i się skończyły...
Tak, tylko kazda firma powinna probowac uatrakcyjniac oferte. Nowe modele wprowadza sie zeby zdobywac nowych klientow a nie tracic starych.
Dla mnie wyglada to tak, ze ktos zadecydowal iz Skoda ma sprzedawac mniej samochodow, ale wiecej na nich zarabiac. Coz poczekamy rok i zobaczymy jaka bedzie sprzedaz Rapida, wtedy okaze sie kto mial racje.
Przy okazji - widziales na forum narzekania na to, ze Tour II zastepuje jedynke? Ja raczej czytalem narzekania ludzi, ktorym ktos wcisnal "starego" Toura tuz przed premiera nowego. Wszyscy widzieli, ze Tour II to rewelacja w konkurencji value/money i wlasnie dlatego Rapid reklamowany jako nastepca Toura wywolal takie buuuuuuuuuuu.
A mozesz mi kolego pokazać gdzie napisałeś takie posty ???? Ja cały czas pisze, aby z krytykowaniem tego auta wstrzymać się do czasu, aż będzie go można zobaczyć, dotknąc, przejechac się nim i na tej podstawie wyrobić sobie o tym aucie własne zdanie. Gdzież wiec widzisz tu mój zachwyt nad tym autem ?????
Rzucasz się do mnie, ale swoich błędów nie widzisz. To nie ja, LECZ TY napisałeś o wyższej cenie Rapida od Toura II, wiec udowodniłem ci że sie mylisz, a ty masz do mnie teraz pretensję o to, że śmiełem pokazac ci twoją pomyłkę ??
Nie widziałem Rapida na oczy i nie wypowiadam się o nim, bo nie wiem czy jest to dobre auto czy też nie.
Wiem natomiast, z przedstawionych do tej pory danych, że cena tego auta wcale nie jest taka zła, a wyposażenie w podstawie bogatsze niz przywoływanego tu cały czas Toura II.
Jednak tak jak ktos tu wczęsniej napisał - polacy muszą krytykować wszystko co nowe, ot tak dla zasady. Chociaz nawet tego czegoś na oczy nie widzieli, ale na 100% już wiedzą ze to jest "be".
b) Rapid pod wzgledem cennika wzbudzil na forum w 90% opinie negatywne (chodzi o ceny)
c) cenowo Rapid wychodzi wlasciwie tyle co O2 FL teraz... (bo sa NAPRAWDE niezle promocje na O2)
d) O2 czy Tour czy FL jest lepszym samochodem - pod kazdym wzgledem (bo niby pod ktorym mialby byc gorszy???)
e) O2 Tour byl tanszy od Rapida jesli kupowalo sie go u zaprzyjaznionego dealera - tak jak chyba Agamek tu napisal - Tour w grudniu 2010 kosztowal 39.900 + 2000 zl pakiet optimum.
Czytajac wypowiedzi kolegi Biga dochodze do wniosku, ze zachodzi uzasadniona obawa, iz zmienil zamowienie i zamiast pieknego Superba II 1.8 TSI, o ktorym pisal, zamowil ostatecznie Rapida 1.2 TSI z maksymalnym wyposazeniem....
(zartuje! :lol: )
ps. powiem Wam szczerze - ja juz mam zupelnie w dupie tego Rapida, i tak bym go nie kupil. Z aut Skody to w gre wchodzi caly czas jeszcze tylko Superb gdyby byla jakas wielka okazja cenowa. A tak to w tej chwili nic wiecej - O2 jest super autem, ale mialem juz dwie i wystarczy. W tych cenach Rapid wychodzi drozej niz Golf VI w promocji wyprzedazowej... wiem co pisze. Co zabawne te Golfy VI beda nie tylko wykonane z lepszych materialow, cichsze, lepiej sie prowadzace ale i lepiej wyposazone.... Ps. w Empiku przegladalem wczoraj niemiecka gazetke motoryzacyjna - nie Auto Bild tylko Auto Zeitung czy cos w tym stylu - dla osob z 3miasta - lezy w Empiku w Galerii Baltyckiej w dziale motoryzacja na dolnej polce - na okladce jest bialy Rapid i info o tescie - no wiec w tescie Niemcy pisza, ze plyta podlogowa Rapida to ... zmodyfikowana plyta Polo... czyli jednak Fabia III z dupa... :twisted:
Szanowni Państwo! Trwa proces konserwacji systemu, którego celem jest podniesienie jakości usługi. Zapraszamy niebawem. Za utrudnienia uprzejmie przepraszamy.
czyżby wrzucali Rapida
Rapid to nie fabia - fabia tak bedzie wygladała za rok tylko HB
pozdrawiam Adam Octavia 2 - Tour II - Kosiarka Spontany Katowickie
Za O2FL dałem około 70 tysi, za Rapida o zbliżonym wyposażeniu w konfiguratorze wyszło mi 84 tysiące :shock: Tyle mi nawet nie wyszło w konfiguratorze mojej O2FL
Gdybym nie mial Octavii i gdyby tego 1.6 dalo sie bez problemu zagazowac, to mocno zastanowilbym sie nad tym citroenem. Duzy przeswit, wzmocnione zawieszenie, porzadny silnik i atrakcyjna cena, to jest dokladnie ten jezyk, ktory do mnie przemawia
Tutaj możemy mówić o typowym aucie budżetowym. Nienaganna sylwetka i proste silniki. Citroen i Peugeot w swoich budżetowych modelach które mają lada moment wyjść, poszedł bardzo podobną ścieżką. Ciekawe jak cenowo - ale wniosek jest jeden : Można? Można!
Gdybym nie mial Octavii i gdyby tego 1.6 dalo sie bez problemu zagazowac, to mocno zastanowilbym sie nad tym citroenem. Duzy przeswit, wzmocnione zawieszenie, porzadny silnik i atrakcyjna cena, to jest dokladnie ten jezyk, ktory do mnie przemawia
Do mnie też :P
Zamieszczone przez Agamek12
t271828, zaraz sie dowiesz, że jak nie widziałeś i nie macałeś Cytryny to nie masz prawa stwierdzić, że Ci się podoba :szeroki_usmiech
A ja rzucę pod wiatr kamieniem i napisze że mi się podoba :P
Napewno wybiorę się zobaczyć i Rapida i Elysse i 301, z lekkim wskazaniem na dwa ostatnie.
Citroen C-Elysse będzie bardzo dobrą alternatywą ( sprawdzone rozwiązania z C3/C4, silniki bez turbiny, dobra cena, jakość ). Moja żonka obecnie śmiga C3 1.4 16v w pełnej opcji już 4,5 roku i oprócz standardowych przeglądów nic się z autem nie dzieje. Niestety więcej usterek w przeciągu 2 lat zanotowałem w swoim szkodniku Jedyną przypadłością C3/C4 jest częsta wymiana żarówek, ale to jest błahostka . Jedno jest pewne warto kupować modele przed końcem produkcji po FL, bo większość usterek jest wyeliminowanych.
mirek_p11, jeśli faktycznie (tak jak napisały pismaki) podstawowa wersja tych Francuzików kosztować będzie poniżej 40kzł (czyli gdzieś pomiędzy ceną Rapida i Logana), a z dołożoną klimą nieco ponad 40kzł, to to może być faktycznie fajna alternatywa. A jak jeszcze dojdzie do tego, że auta z silnikiem 1.6i z klimą będą koszować tyle samo co Rapid MPI z klimą to Rapidowi cieżko będzie potwierdzić, że jest na ich tle atrakcyjną propozycją...
PS: znam tyle samo zadowolonych użytkowników Francuzów, jak i tych zniesmaczonych. Ale te tanie Francuzy będą chyba tak proste, że nie będzie się w nich być może niało co psuć...?
Komentarz