Zamieszczone przez marlej108
Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez r2rpokuśiłbym sie o porównanie Rapida z...O1 :wink:
Gdzie jest bardziej plastikowo?Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rot zwykłe auto i ciekawi mnie jak wypada w porównaniu z Rapidem.
swoją przygodę ze skoda zaczynałem od felicji /świetny wóz / . potem kupiłem O1 /doskonały wóz za swoją cenę / , a teraz mam O2. wszystkie te skdy kupowałem nowe w salonie i uwierz mi , jak odbierałem O1 /agawkę kombi/ w 2002r to byłem dumny i megazadwolony że mam taką brykę . a i na ulicy O1 wzbudzała duże zainteresowanie.. :wink:
przy O2 już tego nie było....
[ Dodano: Nie 18 Lis, 12 08:27 ]
r2r, spać nie możesz ? czy właśnie wróciłeś ? :szeroki_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Ale gdyby Rapid byl taki jak wiekszosc tu oczekiwala czyli super wykonczony itd,poprostu lepszy od OII to kto by kupowal OIII?
Zamieszczone przez r2r..ale też nie udawajmy że jest jakimś nie wiadomo jakim wypasem w skórze z mega mocą pod maską...ot zwykłe auto i ciekawi mnie jak wypada w porównaniu z Rapidem.
Z wyglądu zewn. to wiadomo, że O1 lata świetności ma za sobą ale dalej potrafi się podobać i wygląda ok (w sumie to kwestia gustu). Rapid jest dla mnie łady, podoba mi się.
W Rapidzie siedząc za kółkiem czułem, że mam mniej miejsca wokół siebie, no i 2 razy zaliczyłem głową podsufitkę (188cm wzrostu). W O1 tego nie mam, miejsca sporo. Z tyłu O1 wypada już gorzej, mało miejsca na nogi, w Rapidzie tego problemu nie ma już takiego.
Plastiki, w Rapidzie wszystko jest Twarde i nieco smutne, chociaż źle to nie wygląda. Jednak w tej cenie to trochę zabawnie się robi. Natomiast w O1 masz ciut miękkiego tworzywa, z futerkiem, i twarde też. Jednak wnętrze O1 może i nie jest nowoczesne ale dla mnie milsze i wizualnie i w dotyku. No i słynne cienkie drzwi Rapida, przy O1 wypadają blado.
Bagażniki są podobne, ciężko mi coś powiedzieć. Silniki hm... TSi dla mnie odpada, 1.6mpi to wiadomo + LPG great sprawa.
O1 Tour miało też dobrą cenę i dlatego kupiłem to autkoW sumie tyle z moich osobistych wywodów.
------------------------
Btw. po Katowicach jeździ sobie niebieski Rapid, wizualnie z zewn. fajnie to wygląda. Trzeba czekać co zrobić Skoda z 1.6mpi + LPG i w jakiej cenie.
Komentarz
-
-
Po skonfigurowaniu sobie w Rapid'zie takiego samego/podobnego wyposażenia jak mam w O2T wyszła mi cena w wersji ACTIVE 1.2 105KM - 68kzł! :haha: przegięcie pały!Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkania777Po skonfigurowaniu sobie w Rapid'zie takiego samego/podobnego wyposażenia jak mam w O2T wyszła mi cena w wersji ACTIVE 1.2 105KM - 68kzł! :haha: przegięcie pały!
. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Wiecie, tak się zastanawiam czy skoda nie robi sobie kuku.
W tej gonitwie za "wzorcem praktyczności" popieprzyły im się chyba segmenty/klasy.
Ta gonitwa aby być największym/najprzestronniejszym w klasie sprawdziła sie w ostatnich latach (np O2, suberb). Skoda lubi sie pchać pomiędzy segmenty i chyba tu jest podobnie. Ale teraz chyba coś sie pogubili. Bo robiąc takiego rapida z rzeczywiście obszerną całkiem kabiną i dużym bagażnikiem znowu wyrastającego ponad segment (IHMO) bardzo zbliżyli sie nim w rewiry O2. Oczywiście tylko biorąc pod uwagę walory praktyczne - choć nie zgadzam sie tu z jednym kolegą, że rapida można porównać do O2 zwłaszcza pod wzgledem miejsca w środku. Do O1 tak. Wynika z tego że teraz O3 będzie musiała znowu wejść pomiędzy obecną O2 a np SII patrząc na przestrzeń. Jak będzie blisko np passata to jest problem wewnątrz VAG-a. Chyba że passat kolejny i SIII będą jeszcze większe......
Próbuje sobie to poukładać bo jeśli O3 będzie niedużo większa wewnątrz i będzie miała bagażnik ok 600 litra to wtedy będzie musiała być dobrze zrobiona plus większe silniki i tu będzie jej przewaga nad rapidami. Bo sie "pogryzą jak będzą stylistycznie podobne, praktycznością zbliżone i podobnie dziadowskie wewnątrz.
Czekam na O3 bo ciekawi mnie co z tego będzie....
:Bojesie:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_nie zgadzam sie tu z jednym kolegą, że rapida można porównać do O2 zwłaszcza pod wzgledem miejsca w środku. Do O1 tak.Z tyłu owszem, ale przód nie. Dzisiaj byłem ubrany w grubą kurtkę i bez problemu miałem sporo miejsca w aucie, w Rapidzie czułem lekką ciasnotę będąc w swetrze. Aczkolwiek najgorzej jest z miejscem na głowę
Co do O3, opublikowane dotychczas foty środka sugerują, że dostaniemy identyczny plastik jak w Rapidzie, tylko więcej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez marlej108taka ciekawostka - teraz Citroen Grand Picasso 1.6 benzyna kosztuje niecale 56k zl.... Rapid nie ma zadnego porownania a tym pieknym samochodem... Skoda zwariowala... Ps. za cene troche lepiej doposazonego Rapida mozna miec teraz ... Skode Superb......
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidawg cennika najtańszy superb wychodzi 83kzł, chyba rapid nie dobije do tej kwoty?
Skonfigurowałem sobie Rapida w/g moich potrzeb i oto co mi wyszło:
Cena podstawowa 74 250 zł
Cena wyposazenia 16 450 zł
Suma 90 700 zł
Nie rozumiem takiej polityki cenowej Skody.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Ciekawe czy się ta wizualizacja sprawdzi :wink:
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwphoneman, no ale co to jest :?: rapid, O3 , superb... :?
[ Dodano: Nie 18 Lis, 12 19:58 ]
no superb chyba nie...winko mi zniekształciło przód tego czegoś..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PolonA jednak!
Skonfigurowałem sobie Rapida w/g moich potrzeb i oto co mi wyszło:
Cena podstawowa 74 250 zł
Cena wyposazenia 16 450 zł
Suma 90 700 zł
Nie rozumiem takiej polityki cenowej Skody.
Żeby nie było nie jestem jakimś zapalonym fanatykiem Skody(w końcu jeżdżę VW :szeroki_usmiech ) i bronię Rapida.B5 FL 1.9 TDI '05
Clio II 1.2 16V '04
Komentarz
-
-
Glowna sprzedarz Rapida to beda auta w przedziale 45-55k a te cuda za 80-90 :shock: to takie rodzynki.
Bez nerwow po nowym roku bedzie 1.6mpi dojda rabaty promocje itp i golasa sie wyrwie ponizej 40k wiec sprzedarz tez bedzie na odp dla skody poziomie.Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Glowna sprzedarz Rapida to beda auta w przedziale 45-55k a te cuda za 80-90 :shock: to takie rodzynki.
Bez nerwow po nowym roku bedzie 1.6mpi dojda rabaty promocje itp i golasa sie wyrwie ponizej 40k wiec sprzedarz tez bedzie na odp dla skody poziomie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctavianosA skąd wiedza, że będzie 1.6 MPI? Z opiniotwórczego Auto Swiata? Ze Skody nie ma żadnych wieści nt. tego silnika dla Rapida w Polsce...tzn. wieści są takie, że go nie będzie.
Ogólnie myślę że nie ma o czym mówić, włożą 1.6 MPI piorunem i szybciutko jeśli licza wogóle na jakiś popyt wśród ludzi nastawionych na "budżetowe auto", jakim Rapid podobno ma być. Podobno - bo narazie ani cena, ani silniki za tym nie przemawiają.Artur
Komentarz
-
-
leszekmw, Rapid Kombi.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
52.900 za Toyotę, która fabrycznie oferuje więcej niż Rapid ... http://www.chcekupicauto.pl/znamy-ce...risa,a645.htmlPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz