Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez marlej108
    taka ciekawostka - teraz Citroen Grand Picasso 1.6 benzyna kosztuje niecale 56k zl.... Rapid nie ma zadnego porownania a tym pieknym samochodem... Skoda zwariowala... Ps. za cene troche lepiej doposazonego Rapida mozna miec teraz ... Skode Superb......
    wg cennika najtańszy superb wychodzi 83kzł, chyba rapid nie dobije do tej kwoty?
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• r2r
      RS
      • 2008
      • 4721
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez leszekmw
      Zamieszczone przez r2r
      pokuśiłbym sie o porównanie Rapida z...O1 :wink:
      Gdzie jest bardziej plastikowo?
      O1 Ci się plastikowa widzi w środku ? w/g mnie jest bardzo ok' za tą kasę jaką kosztowała...
      ...ale też nie udawajmy że jest jakimś nie wiadomo jakim wypasem w skórze z mega mocą pod maską...ot zwykłe auto i ciekawi mnie jak wypada w porównaniu z Rapidem.
      Artur

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

Zamieszczone przez r2r
        ot zwykłe auto i ciekawi mnie jak wypada w porównaniu z Rapidem.
        przyjacielu , ale weź pod uwagę że O1 ma prawie 15 lat :idea: . i w zasadzie do końca produkcji wychodizła w niezmienionej formie.
        swoją przygodę ze skoda zaczynałem od felicji /świetny wóz / . potem kupiłem O1 /doskonały wóz za swoją cenę / , a teraz mam O2. wszystkie te skdy kupowałem nowe w salonie i uwierz mi , jak odbierałem O1 /agawkę kombi / w 2002r to byłem dumny i megazadwolony że mam taką brykę . a i na ulicy O1 wzbudzała duże zainteresowanie.. :wink:
        przy O2 już tego nie było....

[ Dodano: Nie 18 Lis, 12 08:27 ]
        r2r, spać nie możesz ? czy właśnie wróciłeś ? :szeroki_usmiech
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• neoXs
          Rider
          • 2010
          • 555

Zamieszczone przez paweł2
          Ale gdyby Rapid byl taki jak wiekszosc tu oczekiwala czyli super wykonczony itd,poprostu lepszy od OII to kto by kupowal OIII?
          Tu wszystko rozchodzi się o cenę, jest ona za wysoka ot co.

Zamieszczone przez r2r
          ..ale też nie udawajmy że jest jakimś nie wiadomo jakim wypasem w skórze z mega mocą pod maską...ot zwykłe auto i ciekawi mnie jak wypada w porównaniu z Rapidem.
          Jako, że posiadam OI Toura z 2010 roku i dokładnie obejrzałem Rapida to mogę Ci opisać własne wrażenia porównawcze

Z wyglądu zewn. to wiadomo, że O1 lata świetności ma za sobą ale dalej potrafi się podobać i wygląda ok (w sumie to kwestia gustu). Rapid jest dla mnie łady, podoba mi się.

W Rapidzie siedząc za kółkiem czułem, że mam mniej miejsca wokół siebie, no i 2 razy zaliczyłem głową podsufitkę (188cm wzrostu). W O1 tego nie mam, miejsca sporo. Z tyłu O1 wypada już gorzej, mało miejsca na nogi, w Rapidzie tego problemu nie ma już takiego.

Plastiki, w Rapidzie wszystko jest Twarde i nieco smutne, chociaż źle to nie wygląda. Jednak w tej cenie to trochę zabawnie się robi. Natomiast w O1 masz ciut miękkiego tworzywa, z futerkiem, i twarde też. Jednak wnętrze O1 może i nie jest nowoczesne ale dla mnie milsze i wizualnie i w dotyku. No i słynne cienkie drzwi Rapida, przy O1 wypadają blado.

Bagażniki są podobne, ciężko mi coś powiedzieć. Silniki hm... TSi dla mnie odpada, 1.6mpi to wiadomo + LPG great sprawa.

O1 Tour miało też dobrą cenę i dlatego kupiłem to autko W sumie tyle z moich osobistych wywodów.

------------------------

Btw. po Katowicach jeździ sobie niebieski Rapid, wizualnie z zewn. fajnie to wygląda. Trzeba czekać co zrobić Skoda z 1.6mpi + LPG i w jakiej cenie.

Komentarz

• Rosomak
            L&K
            • 2011
            • 1365
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Po skonfigurowaniu sobie w Rapid'zie takiego samego/podobnego wyposażenia jak mam w O2T wyszła mi cena w wersji ACTIVE 1.2 105KM - 68kzł! :haha: przegięcie pały!
            Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
            http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
            Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• Yarek
              Elegance
              • 2005
              • 992

Zamieszczone przez mkania777
              Po skonfigurowaniu sobie w Rapid'zie takiego samego/podobnego wyposażenia jak mam w O2T wyszła mi cena w wersji ACTIVE 1.2 105KM - 68kzł! :haha: przegięcie pały!
              Ile razy można o tym pisać - cen Skody nie sprawdza się w konfiguratorach...

. pzdr Jarek
              aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Alonzo_
                RS
                • 2009
                • 2460
                • Hyundai

Wiecie, tak się zastanawiam czy skoda nie robi sobie kuku.
                W tej gonitwie za "wzorcem praktyczności" popieprzyły im się chyba segmenty/klasy.
                Ta gonitwa aby być największym/najprzestronniejszym w klasie sprawdziła sie w ostatnich latach (np O2, suberb). Skoda lubi sie pchać pomiędzy segmenty i chyba tu jest podobnie. Ale teraz chyba coś sie pogubili. Bo robiąc takiego rapida z rzeczywiście obszerną całkiem kabiną i dużym bagażnikiem znowu wyrastającego ponad segment (IHMO) bardzo zbliżyli sie nim w rewiry O2. Oczywiście tylko biorąc pod uwagę walory praktyczne - choć nie zgadzam sie tu z jednym kolegą, że rapida można porównać do O2 zwłaszcza pod wzgledem miejsca w środku. Do O1 tak. Wynika z tego że teraz O3 będzie musiała znowu wejść pomiędzy obecną O2 a np SII patrząc na przestrzeń. Jak będzie blisko np passata to jest problem wewnątrz VAG-a. Chyba że passat kolejny i SIII będą jeszcze większe......
                Próbuje sobie to poukładać bo jeśli O3 będzie niedużo większa wewnątrz i będzie miała bagażnik ok 600 litra to wtedy będzie musiała być dobrze zrobiona plus większe silniki i tu będzie jej przewaga nad rapidami. Bo sie "pogryzą jak będzą stylistycznie podobne, praktycznością zbliżone i podobnie dziadowskie wewnątrz.

Czekam na O3 bo ciekawi mnie co z tego będzie....

:Bojesie:

Komentarz

• neoXs
                  Rider
                  • 2010
                  • 555

Zamieszczone przez Alonzo_
                  nie zgadzam sie tu z jednym kolegą, że rapida można porównać do O2 zwłaszcza pod wzgledem miejsca w środku. Do O1 tak.
                  No a ja właśnie uważam, że do O1 też nie można Z tyłu owszem, ale przód nie. Dzisiaj byłem ubrany w grubą kurtkę i bez problemu miałem sporo miejsca w aucie, w Rapidzie czułem lekką ciasnotę będąc w swetrze. Aczkolwiek najgorzej jest z miejscem na głowę

Co do O3, opublikowane dotychczas foty środka sugerują, że dostaniemy identyczny plastik jak w Rapidzie, tylko więcej

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez piramida
                    taka ciekawostka - teraz Citroen Grand Picasso 1.6 benzyna kosztuje niecale 56k zl.... Rapid nie ma zadnego porownania a tym pieknym samochodem... Skoda zwariowala... Ps. za cene troche lepiej doposazonego Rapida mozna miec teraz ... Skode Superb......
                    wg cennika najtańszy superb wychodzi 83kzł, chyba rapid nie dobije do tej kwoty?
                    jutro moge sobie kupic Superba 1.4 tsi liftback bialy wer. active za 66.250 zl gdybym chcial...
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• r2r
                      RS
                      • 2008
                      • 4721
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

r2r, spać nie możesz ? czy właśnie wróciłeś ? :szeroki_usmiech
                      Sobota dla taksówkarza to dzień - skarb, trza "pilnować" do rana
                      Artur

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

jutro moge sobie kupic Superba 1.4 tsi liftback bialy wer. active za 66.250 zl
                        kuszące ...
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Polon
                          Rider
                          • 2010
                          • 315

Zamieszczone przez piramida
                          A jednak!
                          Skonfigurowałem sobie Rapida w/g moich potrzeb i oto co mi wyszło:
                          Cena podstawowa 74 250 zł
                          Cena wyposazenia 16 450 zł
                          Suma 90 700 zł
                          Nie rozumiem takiej polityki cenowej Skody.
                          Pozdrawiam

Komentarz

• r2r
                            RS
                            • 2008
                            • 4721
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ponad 90 dych?
                            Hmmm.....
                            Czekamy na C-Elysee :twisted:
                            Artur

Komentarz

• phoneman
                              RS
                              • 2008
                              • 3376
                              • Octavia I (1U2)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ciekawe czy się ta wizualizacja sprawdzi :wink:

.

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• leszekmw
                                RS
                                • 2005
                                • 5356

phoneman, no ale co to jest :?: rapid, O3 , superb... :?

[ Dodano: Nie 18 Lis, 12 19:58 ]
                                no superb chyba nie...winko mi zniekształciło przód tego czegoś..
                                GVI 1.4TSI
                                LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• neoXs
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 555

Chyba Rapid Combi albo Sportback czy jakoś tak.

Komentarz

• Alonzo_
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2460
                                    • Hyundai

phoneman, no ale co to jest :?: rapid, O3 , superb... :?

[ Dodano: Nie 18 Lis, 12 19:58 ]
                                    no superb chyba nie...winko mi zniekształciło przód tego czegoś..
                                    Winko winkiem ale tu jest właśnie pies pogrzebany...To wszystko zaczyna wyglądać na zdjęciach podobnie :niewiem .....oł dżizus

Komentarz

• K4mils
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 278
                                      • Renault

Zamieszczone przez Polon
                                      A jednak!
                                      Skonfigurowałem sobie Rapida w/g moich potrzeb i oto co mi wyszło:
                                      Cena podstawowa 74 250 zł
                                      Cena wyposazenia 16 450 zł
                                      Suma 90 700 zł
                                      Nie rozumiem takiej polityki cenowej Skody.
                                      Kiedyś z nudów konfigurowałem sobie Opla Corsę i wyszła mi ca. 100k, przy czym zaznaczam że nie była to wersja OPC. I skoro potrzebujesz auta praktycznie full to za każde wyjdą jakieś niebotyczne sumy.
                                      Żeby nie było nie jestem jakimś zapalonym fanatykiem Skody(w końcu jeżdżę VW :szeroki_usmiech ) i bronię Rapida.
                                      B5 FL 1.9 TDI '05
                                      Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• paweł2
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1405

Glowna sprzedarz Rapida to beda auta w przedziale 45-55k a te cuda za 80-90 :shock: to takie rodzynki.
                                        Bez nerwow po nowym roku bedzie 1.6mpi dojda rabaty promocje itp i golasa sie wyrwie ponizej 40k wiec sprzedarz tez bedzie na odp dla skody poziomie.
                                        Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Octavianos
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1130

Zamieszczone przez paweł2
                                          Glowna sprzedarz Rapida to beda auta w przedziale 45-55k a te cuda za 80-90 :shock: to takie rodzynki.
                                          Bez nerwow po nowym roku bedzie 1.6mpi dojda rabaty promocje itp i golasa sie wyrwie ponizej 40k wiec sprzedarz tez bedzie na odp dla skody poziomie.
                                          A skąd wiedza, że będzie 1.6 MPI? Z opiniotwórczego Auto Swiata? Ze Skody nie ma żadnych wieści nt. tego silnika dla Rapida w Polsce...tzn. wieści są takie, że go nie będzie.
                                          SIMPLY CLEVER
                                          Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• r2r
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 4721
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Octavianos
                                            A skąd wiedza, że będzie 1.6 MPI? Z opiniotwórczego Auto Swiata? Ze Skody nie ma żadnych wieści nt. tego silnika dla Rapida w Polsce...tzn. wieści są takie, że go nie będzie.
                                            Gratuluję pomysłu wprowadzenia auta z silnikami niekompatybilnymi z LPG, na rynek w którym większość jednostek benzynowych jest zasilana LPG.
                                            Ogólnie myślę że nie ma o czym mówić, włożą 1.6 MPI piorunem i szybciutko jeśli licza wogóle na jakiś popyt wśród ludzi nastawionych na "budżetowe auto", jakim Rapid podobno ma być. Podobno - bo narazie ani cena, ani silniki za tym nie przemawiają.
                                            Artur

Komentarz

• phoneman
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 3376
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

leszekmw, Rapid Kombi
                                              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 6626
                                                • Volkswagen
                                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

52.900 za Toyotę, która fabrycznie oferuje więcej niż Rapid ... http://www.chcekupicauto.pl/znamy-ce...risa,a645.html
                                                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Tony065
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 2497
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • ARX 1.8 20VT 150 KM

leszekmw, phoneman, :arrow: Rapid Sportbreak
                                                  A link wywaliłem, bo to samo jest wyżej :wink:
                                                  Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                                  @ by Tune-up Gdańsk
                                                  TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                                  Antek

Komentarz

Pracuję...