Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yogi_at_pozen
    Rider
    • 2011
    • 418

Zamieszczone przez t271828
    Mysle ze (przynajmniej na razie) w przypadku tego modelu rabaty nie beda tak duze. Citroen ma zawyzone ceny wlasnie po to zeby szokowac rabatami. Tu zas ceny sa niskie i mysle, ze nie bedzie z czego schodzic
    nawet jesli Cytryna ma zawyzone ceny to i tak diesel na wypasie za 58k to jest atrakcyjna cena, a jesli jeszcze dolozyc do tego fakt, o ktorym wspomnial Marlej, odnosnie rabatow to robi sie tym bardziej atrakcyjnie.

Tylko pytanie czy ludzie beda kupowac samochody koncernu ktory za chwile moze upasc, bo jak ktos juz wczesniej pisal, koncern Citroen/Peugeot miesiecznie przynosi duze straty. Wiem ze czesci zamienne z rynku nie znikna przez noc, ale mimo wszystko słaba perspektywa...

Komentarz

• t271828
      Elegance
      • 2008
      • 928

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
      nawet jesli Cytryna ma zawyzone ceny to i tak diesel na wypasie za 58k to jest atrakcyjna cena, a jesli jeszcze dolozyc do tego fakt, o ktorym wspomnial Marlej, odnosnie rabatow to robi sie tym bardziej atrakcyjnie.
      Nie zrozumiales mnie - napisalem, ze ma zawyzone ceny, ale nie dotyczy to Elysse, ktory wlasnie cena ma kusic. Dlatego tu rabaty (wedlug mnie) bede nizsze niz w przypadku pozostalych modeli.

Komentarz

• tomekjmopl
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1187
        • Opel
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wnętrze - Noooo kurcze Skoda dała d.... na całej linii !!! Dobrze czytacie tzn. może nie na całej, bo sam design deski rozdzielczej, boczków drzwiowych czy konsoli środkowej jest o.k. i może się podobać, ale te plastiki 8) Naprawdę teraz wierzę wszystkim moim przedmówcom krytykującym plastikowe wnętrze i przyznaję, że mieli 100% racji !
        Jeszcze klika lat temu spokojnie można było orzec, że OII jest wykonana z lepszych materiałów niż Golf V. Obecnie już widać nader wyraźnie kroki, mające na celu przywrócić właściwe pozycjonowanie poszczególnych brandów koncernu VW. I z tego powodu niestety "kompakt" Rapid nie ma nawet startu jeśli chodzi o jakość do OII z początku produkcji, o Golfie VI czy VII nawet nie wspominając. Także teraz wszystkim orędownikom teorii, że Citigo i Up to jest w zasadzie to samo, proponuję wsiąść do jednego i drugiego, zobaczyć z czego zrobili deskę w skodzinie i zweryfikować swój pogląd ...

P.S. Coś czuję, że OIII jakościowo też będzie poniżej Golfa VII i to wyraźnie ...

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez tomekjmopl
          Rapid nie ma nawet startu jeśli chodzi o jakość do OII z początku produkcji
          muszę przyznać, że kiedyś takie gadanie, że "dawniej było lepiej" traktowałem jako zwykłe pier@#$enie, ale się niestety myliłem :x
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8162
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez szkoda
            Zamieszczone przez tomekjmopl
            Rapid nie ma nawet startu jeśli chodzi o jakość do OII z początku produkcji
            muszę przyznać, że kiedyś takie gadanie, że "dawniej było lepiej" traktowałem jako zwykłe pier@#$enie, ale się niestety myliłem :x
            z tymi skodami to bedzie jak z winem.....czym starsze tym lepsze :diabelski_usmiech
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• blackrs
              RS
              • 2008
              • 4829
              • Superb II combi (3T5)
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

renault za to wypuszcza fluenca po lifcie choc to samochod widmo to moze byc konkurencja rapida bo podobne gabaryty i cena. po lifcie całkiem fajnie wyglada
              BYŁA o1 rs
              BYŁA o2 1.6
              JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• cool_torun
                Ambiente
                • 2008
                • 162

Dziś obejrzałem sobie Rapida z każdej strony i:
                z zewnątrz sylweta mi się podoba i nie rzuca się w oczy jego szerokość
                wewnątrz ogólnie wrażenie deski ok - aczkolwiek twardy wszędzie plastik nie przystoi. Podłokietnik też śmieszny jakby go wzięto z jakiegoś krzesła obrotowego.
                Co do wielkości porównywalnie do octavi 2. Ale też i rozwiązałem zagadkę czemu mimo zewnętrznych rozmiarów mniejszych od O2 w środku porównywalne wymiary. Wystarczy spojrzeć na grubość drzwi. Teraz w związku z tym dwa pytania:
                1 - jak w testach zderzeniowych bocznych wypada Rapid
                2 - jak z wyciszeniem (na to już znam odpowiedź - że głośniej w środku przy wyższych prędkościach)
                A co do cytrynki E-coś tam. Mały jej mankament z tyłu to brak regulowanych zagłówków (zespolone z siedzeniami) więc ujowo dla wyższych osób

Komentarz

• marlej108
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 4976
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez cool_torun
                  Co do wielkości porównywalnie do octavi 2. Ale też i rozwiązałem zagadkę czemu mimo zewnętrznych rozmiarów mniejszych od O2 w środku porównywalne wymiary. Wystarczy spojrzeć na grubość drzwi.
                  Stary trafiles w sedno!

Dokladnie to mialem tez napisac! Tak samo jak fotele sa mniej obszerne - tylko chudsze (choc siedzi sie wygodnie przez chwile - nie wiem jak na dluzszych trasach) to wlasnie ta grubosc drzwi, a wlasciwie chudosc drzwi mowi o poczuciu przestronnosci wewnatrz.

ps. jak ktos bedzie mial okazje byc w salonie Citroena to prosze niech zobaczy grubosc drzwi w Citroenie C5 nowym - jak dwa razy te w Rapidzie (w Cytrynie z kolei z tym nie wiem czy czasem nie przesadzili, ale fakt jest taki ze wygladaja po otwarciu jak od sejfu...).

ps.2 dzis do mnie Pani dzwonila z salonu z jazda probna Rapidem ale nie mialem czasu i dalem spokoj. W sumie - po co?

ps. nowosci dot. Rapida - kombi hatchback. Kombi ladne, a hatchback to moim zdaniem bedzie po prostu ... Fabia III.

Škoda Auto v tichosti připravuje další karosářskou variantu Rapidu. A možná nebude jen jedna...
                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Tak czytam sobie ten temat i dochodzę do wniosku że panowie macie chyba coś z główką, spuszczać się nad każdym szczegółem rapida jak byście go mieli zamiar zakupić, marwię się co będzie przy O3 :szeroki_usmiech
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Boobass
                      Rider
                      • 2011
                      • 440

piramida, to samo sobie pomyślałem. Rozkładacie Rapida na części pierwsze, że aż szok

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez Boobass
                        piramida, to samo sobie pomyślałem. Rozkładacie Rapida na części pierwsze, że aż szok
                        no ale to trochę tutaj o to chodzi, no nie :?: :szeroki_usmiech
                        saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm
                        no i nie ma :-)

Komentarz

• marlej108
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 4976
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez piramida
                          Tak czytam sobie ten temat i dochodzę do wniosku że panowie macie chyba coś z główką, spuszczać się nad każdym szczegółem rapida jak byście go mieli zamiar zakupić, marwię się co będzie przy O3 :szeroki_usmiech
                          jak to co hehe?

przy O3 skonczy sie na tym, ze zamkna nas w psychiatryku.... ;-))))
                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Marcinooo
                            Rider
                            • 2009
                            • 332

Miałem okazję wczoraj oglądać Rapida. Hmm trzeba przyznać, że stylistyka zewnętrzna jest ładna. W śrdoku jest sporo miejsca i to samo można powiedzieć o bagażniku.
                            Ale środek...tragedia, same twarde plastiki...całe drzwi to jeden wielki plastik (z małą domieszką czegoś miękkiego).

Komentarz

• Mihau
                              RS
                              • 2009
                              • 7461
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Rapid Combi:

Rapid Sportback:
                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• tomekjmopl
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1187
                                • Opel
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mihau, z tego co mi wiadomo ma być jeszcze tylko jedna wersja nadwoziowa Rapida - Sportback - będzie to coś pomiędzy combi a hatchbakiem - A3 5d jest dobrym przykładem - nomen omen też się Sportback zowie

P.S. Ten hatchback to jest raczej Fabia III ...

Komentarz

• neoXs
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 555

Wróciłem przed chwilą z salonu Skody. W Katowickim Ganinexie stoi czarny Rapid. Z zewnątrz atuko mi się podoba, nawet bardzo, jest proste, schludne i ładne.

Środek jest stosunkowo mały i ostro przywaliłem głową w podsufitkę xD za 1 wsiadaniem (a mam 188cm wzrostu). Po okiełznaniu fotela kierowcy nawet miło zaskoczyła mnie deska rozdzielcza, która owszem jest twarda, ale jakoś wygląda. Aczkolwiek siedział w wersji pół czarna, pół szara. W moim odczuciu jest nieco mniej miejsca z przodu niż w O1 (bo takową posiadam i pod tym względem sobie porównuję ), ale wystarczająco dużo. Tragiczne natomiast są okrycia drzwi. Nie dość, że wyglądają paskudnie, to ten plaski jest taki cieniutki, że w moim aucie czuję się jak w czołgu

Cena jak na tego typu auto jest sporo za wysoka, dlatego mam nadzieję, że Skoda przejedzie się na Rapidzie i za rok czy dwa będzie go można kupić w atrakcyjnej promocji, bo dzisiaj już lepszą ofertę stanowi Cytrynka, którą też chętnie zobaczę.

Komentarz

• mirek_p11
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 6763
                                    • Volkswagen
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja dzisiaj też odwiedziłem salon Skody i usiadłem w Rapidzie, kolor czarny, jasne wnętrze, wersja Elegance z silnikiem 1.6 TDI za 72600 zł :shock: . Wewnątrz plastikowo i ciasno, więc szybko wysiadłem, waląc głową przy wysiadaniu . Ogólnie auto z zewnątrz bardzo ładne, ale nie warte tak wysokiej ceny. Większość wyposażenia przejęta z Fabii/Roomstera otoczona nową linią stylistyczną. Wolę swoją Octavię

Wczoraj odwiedziłem Citroena i usiadłem sobie w C5 kombi Buisness Line - ogólnie bajka. Wyposażenie full z silnikiem 2.0 HDI 160 KM za 100 tys. zł to okazyjna oferta.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                    Fotki

Komentarz

• irekk
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1093
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

We Wrocławiu czarny Rapid stoi na horbaczewskiego. Podzielam opinie. Auto z zewnątrz to typowa Skoda - ładna ale nie rzucająca się w oczy. Środek beznadziejnie wykończony jak na te pieniądze ale tragedii nie ma. Miejsca dla kierowcy jest mniej zwłaszcza jeśli chodzi o wysokość dachu, jednakże tył to już Fabka na całego - wąsko i nisko. Nie jestem aż tak rosły, ale Octa to to nie jest Jakby to to kosztowało dychacza mniej i dawali jeszcze pare tysi rabatu to pewnie bym rozważył kupno jako drugie auto. Póki co, poczekam co się upichci na rynku.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 6626
                                        • Volkswagen
                                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez irekk
                                        Jakby to to kosztowało dychacza mniej i dawali jeszcze pare tysi rabatu to pewnie bym rozważył kupno jako drugie auto. Póki co, poczekam co się upichci na rynku.
                                        +1
                                        Choć dla mnie osobiście to auto jest za małe ...ciekawe co będzie z O III - strach się bać ceny i wykończenia :diabelski_usmiech
                                        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• krzysiek83wpr
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 362

Coś mi się wydaje, że to nie tylko w Polsce, ale wszędzie słychać że plastiki nie te.. w tym Rapidzie i dalej sądzę, że prawdopodobne jest, że Skoda weźmie pod uwagę te głosy i przy okazji liftingu rapida np za 2-3lata poprawi znacząco wnętrze (doda miękkie tworzywa).

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 6626
                                            • Volkswagen
                                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez krzysiek83wpr
                                            za 2-3lata poprawi znacząco wnęt
                                            a przez 2-3 lata "wtopa" Skody... ew znacząca obniżka ceny, żeby zachęcić klientów do kupna Rapida :roll:
                                            PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• krzysiek83wpr
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 362

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                              Zamieszczone przez krzysiek83wpr
                                              za 2-3lata poprawi znacząco wnęt
                                              a przez 2-3 lata "wtopa" Skody... ew znacząca obniżka ceny, żeby zachęcić klientów do kupna Rapida :roll:
                                              Generalnie to, na chwilę obecną to wybrał bym Peugota 301 albo tą Cytrynę bliźniaka, za 50 w dobrej wersji, niż gołego Rapida..

Komentarz

• demmsi
                                                Elegance
                                                • 2011
                                                • 966
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To czekamy na nowe Toledo? :diabelski_usmiech

Pewnie wykończone będzie lepiej niż Rapid... obym się nie mylił.

Komentarz

• marlej108
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 4976
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

W sopocie stoi bialy rapid i chyba z dostepnych tutaj (jest czarny, niebieski, srebny jeszcze) to ten jest najladniejszy.

ale znalazlem ciekawostke na ruskich stronach.. czy polo sedan nie przypomina troche... rapida.. popatrzcie na wnetrze (juz nawet pomijam identyczny podlokietnik) - czy to nie jest praktycznie to samo.... te same wymiary...

bo jesli chodzi o wymiary wg Ruskich to zaokraglajac

dlugosc - szerokosc - wysokosc - rozstaw kol (?) przod / tyl

Rapid 4,48 m - 1,70 m- 1,46 m - 1,45 m / 1,49 m
                                                  Polo sedan 4,38 m - 1,70 m - 1,46 m - 1,46 / 1,49 m
                                                  Golf VII 4,25 m - 1,79 m - 1,45 m - 1,55 / 1,52 m
                                                  Rio sedan 4,37 m - 1,70 m - 1,47 m - 1,49 / 1,50 m

Автомобильные новости, тест-драйвы с видео и фото. Каталог машин с описанием и ценами. Отзывы владельцев авто.

Автомобильные новости, тест-драйвы с видео и фото. Каталог машин с описанием и ценами. Отзывы владельцев авто.

Rapid oczywiscie jest najdluszy, ale wymiary rozstawu kol z przodu i z tylu oraz szerokosc samej kabiny to po prostu wymiary vw polo...czy kia rio... segment B. Nie ma co sie oszukiwac.

ps. a dla tych co sie zaczna podniecac, ze na pewno od rapida ladniejszy w srodku bedzie toledo... prosta informacja - NIE BEDZIE. Wyglada wlasciwie prawie identycznie i tak, tez ma cale drzwi z plastiku...

pozdro i oby tylko tak nie spieprzyli O3.... :?
                                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

Kolejny plus cytryny, silniki wolnossace, bez wtryskow bezposrednich - spokoj + montaz LPG w Polsce - dla wielu wielki PLUS
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...