Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
    Zamieszczone przez marlej108
    A mnie Skoda olała... jesli chodzi o list
    a ja własnie dziś dostałem list od Skody i po przejżeniu cennika i opcji wyposażenia ...wylądował w śmietniku bo oferta Skody Rapid jest "chora cenowo" to raz a po drugie kompletnie mnie ten model nie interesuje :?
    Soryyy ale wg mnie Rapid w tej cenie wyjściowej i z tym wyposażeniem będzie się słabo sprzedawał. Konkurencja na rynku oferuje już więcej w lepszej cenie.
    tez tak sadze, ale pewnie obniza jeszcze cene... (???)
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• PieTrzaK
      L&K
      • 2009
      • 1323
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Albo i nie, jak czekałem dzisiaj w salonie to akurat ziomek zamawiał Rapida - za marne 77 koła :lol:

Komentarz

• Borsuk2
        L&K
        • 2010
        • 1203

Zamieszczone przez Rok z Bagien
        To nie jest kupon rabatowy na Rapida, ale na wszystkie modele Skody.
        Masz rację - nieprecyzyjnie się wyraziłem.
        "Program Skoda Life Plus za 0 zł. przy zakupie dowolnego modelu Skody"

ale czy ten kod jest imienny wcale nie jestem na 100% pewny
        Jest na imię i nazwisko. Przynajmniej ja taki blankiet dostałem
        Fajna stronka

Komentarz

• PAOLO ESCO
          RS
          • 2009
          • 6626
          • Volkswagen
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez PieTrzaK
          za marne 77 koła
          ad: za tyle Passata się kupuje...

[ Dodano: Wto 23 Paź, 12 21:39 ]
          Zamieszczone przez Borsuk2
          Przynajmniej ja taki blankiet dostałem
          ja też ...przeczytaj drobnym druczkiem do kiedy obowiązuje owa "promocja" data i określona ilość ... :wink:
          PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• neoXs
            Rider
            • 2010
            • 555

To i ja się pochwalę - dostałem liścik, kupon, cennik i poprawę poczucia humoru bo cennik taki spory jest :P Zapewne jestem trochę zacofany w temacie cenników nowych aut, ale "zestaw dla palących" za 100zł mnie rozbroił xD Myślałem, że popielniczka + zapalniczka to był standard :P

No ale kiedyś koło zapasowe było standardem też, a teraz to już opcja

Btw. ktoś pamięta ile kosztowała Fabia I sedan?

Komentarz

• marlej108
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 4976
              • Octavia III (5E3)
              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez neoXs
              Btw. ktoś pamięta ile kosztowała Fabia I sedan?
              Fabka sedan byla drozsza do 10% od hatchbacka - kiedys mialem fiola na punkcie tego auta (wiem wiem - wariat... - ale to bylo dawno temu).

[ Dodano: Sro 24 Paź, 12 08:32 ]
              Zamieszczone przez PieTrzaK
              Albo i nie, jak czekałem dzisiaj w salonie to akurat ziomek zamawiał Rapida - za marne 77 koła :lol:
              77.000 zlotych za Rapida???!?!?!?!?!?!

co za desperat!!!!!

Jezu.... za tyle to ja moge miec w tej chwili dzis - Skode Superb II 1.8 TSI Active sedan... i na pewno nie bedzie gorszy w NICZYM od tego Rapida....

Boze przeciez to chyba byl jakis idiota za przeproszeniem.... i rozumiem, ze go kupil nawet bez ogladania na zywo????? Jesli tak to.... sprzedawca albo taki dobry, albo kupujacy taki jelen... (moze bral na firme... ale i tak... 77 kola....).
              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Marcinooo
                Rider
                • 2009
                • 332

Ten Rapid jest bardzo "atrakcyjny" cenowo :szeroki_usmiech

Komentarz

• pascal
                  Rider
                  • 2009
                  • 510
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jaki by ten rapid nie był to na szczęście nie ma obowiązku kupowania go, także Panowie nie macie się co obawiac. Tak jak pisałem wczesniej - ten samochód będzie się na pewno dobrze sprzedawał , zobaczycie. I to ze kilka osób z forum octavii uważa ze jest za drogi ( zeby nie było tez tak uwazam - w ogóle uwazam ze skoda jest za droga ) i od kilku stron bije pianę, nieczego nie zmieni. Tak jak pisał kolega Big - nie jeden mądry nad tym samochodem kombinował i myslę ze tak wykombinowali ze sie nie zawiodą

Komentarz

• yogi_at_pozen
                    Rider
                    • 2011
                    • 418

Wczoraj wchłonąłem jednym ciągiem artykuł z jednej z gazetek nt. Rapid i odczucia mam ambiwalentne - z jednej strony samochod wielkoscia prawie jak Octavia. Pewnie nie najgorzej wykonany, ze zdjec zewnętrznych powiedzmy zaczal mi sie podobac, a z drugiej strony - fura za 60k, a nie ma obslugi tylnych szyb przyciskami z przodu. Moze to tylko w wersjach testowych (powiedzmy dla "kalibracji" maszyn na taśmie ), a w prawdziwej produkcji jednak dodadza bo to jest żenujące.

Usunwają z samochodu rzeczy, ktore na przestrzeni ostatnich lat staly sie niejako standardem, tylko po to by dodac jakies ..ujowe siateczkowe worki na boczkach foteli - jak znam zycie po roku wsadzania tam portfela, jak sugeruja autorzy artykulu, albo go kiedys zapomnisz wyjac i jakis małolat stlucze ci szybe zeby sie do niego dostac albo ta siateczka sie rozciagnie jak stary kondom i bedzie tak wisialo jak zaglowki w PKSach...

nie takiego psotepu sie spodziewalem :evil:

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez pascal
                      nie jeden mądry nad tym samochodem kombinował i myslę ze tak wykombinowali ze sie nie zawiodą
                      to jest nieistotne, ważne, że kupią
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• yogi_at_pozen
                        Rider
                        • 2011
                        • 418

Jaki by ten rapid nie był to na szczęście nie ma obowiązku kupowania go, także Panowie nie macie się co obawiac. Tak jak pisałem wczesniej - ten samochód będzie się na pewno dobrze sprzedawał , zobaczycie. I to ze kilka osób z forum octavii uważa ze jest za drogi ( zeby nie było tez tak uwazam - w ogóle uwazam ze skoda jest za droga ) i od kilku stron bije pianę, nieczego nie zmieni. Tak jak pisał kolega Big - nie jeden mądry nad tym samochodem kombinował i myslę ze tak wykombinowali ze sie nie zawiodą
                        juz kilku takich bylo co to mysleli ze siada i wymysla... wczoraj na onecie znalazlem krotki fotonews z modelami ktore sie NIE sprzedaja tak jak fabryka chciala. artykulu znalezc nie moge ale bylo tam 10 autek, gdzie srednio fabryka zakladala sobie sprzedaz X sztuk a sprzedawali 10razy mniej.

Byly tam m.in. Audi A2, Fiat Croma, jakies BMW z gornej polki (nito sedan nito hatchback) i Merc zdaje sie R - jak dla mnie paskud ze hej...

Takze chciec nie zawsze znaczy moc i nie tacy tuzi motoryzacji popelniali bledy...

Komentarz

• pascal
                          Rider
                          • 2009
                          • 510
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez szkoda
                          no własnie o to mi chodzilo, ze tymi kombinującymi są Panowie ze skody

yogi_at_pozen, z tych co podałes (poza A2 ale to to straszny mikrus) to nie widzę samochodu poniżej 100 tys - myslę ze to tez ma znaczenie

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

A moze za 77 zamowil pelna opcje z DSG, to samo dostajecie w Superbie albo Pasku - chodzi o DSG za 77tys :twisted:
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• yogi_at_pozen
                              Rider
                              • 2011
                              • 418

Zamieszczone przez szkoda
                              no własnie o to mi chodzilo, ze tymi kombinującymi są Panowie ze skody

yogi_at_pozen, z tych co podałes (poza A2 ale to to straszny mikrus) to nie widzę samochodu poniżej 100 tys - myslę ze to tez ma znaczenie
                              generalnie byl tam przekroj samochodow od malych po duze, czy od tanich po drogie to nie pamietam. Chodzilo mi wlasnie raczej o fakt ze nie tacy jak Skoda sie wykladali na projektowaniu modeli, i nie do konca jest tutaj istotna marka i prestiz

Klient kupujacy Bentleya bedzie sie pienil jak w nowym modelu na ktory czeka z niecierpliwoscia nie bedzie kierownicy przeszytej czerwoną nicią tak jak mial w poprzednim modelu, tak samo klient Skody bedzie zniesmaczony jak mu znikna przyciski od tylnych szyb na drzwiach kierowcy.

A na koncu wywala jeszcze lusterko wsteczne, a zamiast hamulca recznego bedziesz mial ordynarna linke w srodku samochodu zakonczona wichajstrem jak przy sznurku do odpalania kosiarki - litosci z jednej strony postep w postaci oszczedniejszych silnikow, coraz to bardziej wymyslnych systemow kontroli bezpieczenstwa samochodu, a z drugiej strony powrot do ery kamienia - "korbka przy szybie", bo tak nalezy traktowac usuniecie tych przyciskow spod rąk kierowcy... bo przeciez nie bedziesz sie gibał jak "pier... rezus" przez oparcie fotela zeby sobie wywietrzyc samochod w trasie.

[ Dodano: Sro 24 Paź, 12 10:52 ]
                              Zamieszczone przez Maicroft
                              A moze za 77 zamowil pelna opcje z DSG, to samo dostajecie w Superbie albo Pasku - chodzi o DSG za 77tys :twisted:
                              hmm, "nie wydaje mnie sie", z ciekawosci rano wszedlem na konfigurator Rapida na czeskiej stronce, wybralem full wypas i mi wyszlo ok. 87k (w tym silnik 1.4 z DSG) choc pewnie kilku dodatkow nie wzialem wiec pewnie wyszlo by jeszcze ciut drozej - sama zmiana silnika 1.2 z 1.4 podnosi cene samochodu o UWAGA 100k CZK czyli jak przelicza google ok. 16k PLN

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratoRS
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                                Maicroft napisał/a:

hmm, "nie wydaje mnie sie", z ciekawosci rano wszedlem na konfigurator Rapida na czeskiej stronce, wybralem full wypas i mi wyszlo ok. 87k (w tym silnik 1.4 z DSG) choc pewnie kilku dodatkow nie wzialem wiec pewnie wyszlo by jeszcze ciut drozej - sama zmiana silnika 1.2 z 1.4 podnosi cene samochodu o UWAGA 100k CZK czyli jak przelicza google ok. 16k PLN
                                Przy pelnej cenie wychodzi wlasnie 87tys, juz to liczylem kilka stron wczesniej. Do tego rabat z ulicy to juz ~5tys na kazda wersje, jak dobrze kojarze + do tego rabat dodatkowy wiec mysle ze 75tys to max za to auto w max wersji. A tak naprawde to odliczajac kilka drobiazgow bez sensu schodzimy z cena do 70tys po rabatach.

No tak mozna kupic Fabie, ale jest mniejsza :twisted:
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 418

Przy pelnej cenie wychodzi wlasnie 87tys, juz to liczylem kilka stron wczesniej. Do tego rabat z ulicy to juz ~5tys na kazda wersje, jak dobrze kojarze + do tego rabat dodatkowy wiec mysle ze 75tys to max za to auto w max wersji. A tak naprawde to odliczajac kilka drobiazgow bez sensu schodzimy z cena do 70tys po rabatach.

No tak mozna kupic Fabie, ale jest mniejsza :twisted:
                                  Nalezy do tego pamietac, ze Skoda w Czechach przy przeliczaniu na PLN jest o "pare" zlotych drozsza, wiec generalnie cena moze byc jeszcze bardziej atrakcyjna - pamietajmy ze to zgrubsze wyliczenie dotyczy wersji Elegance z 1.4 DSG - ale ja np. potrafilbym sie obejsc bez klimy automatycznej czy kilku innych 'drobiazgow' co dodatkowo obnizy cene auta o kilka tysiecy.

Natomiast wciaz pozostaje duzy niesmak, nt. skokowej regulacji pochylenia fotela czy braku elektryki tylnych szyb z przodu... Niby wszystko fajnie ale to juz nie jest samochod tak jak w moim odczuciu byla Octavia ze idziesz do salonu i mowisz "biore tego" tylko zaczynasz sie zastanawiac, ze "przeciez konkurencja ma te pieprzone przyciski od tylnych szyb".

Tyle moich odczuc - dalsze dywagacje mozna prowadzic tylko w oparciu o to jak model przyjmie rynek.

Komentarz

• DJ MŁODY
                                    RS
                                    • 2007
                                    • 5975
                                    • Octavia II (1Z3)

tu można zobaczyć jak wyglada w różnych kolorkach
                                    pozdrawiam Adam
                                    Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Podumowując to co tu piszecie, wyłania się taki oto obraz Skody Rapid:

- Jest to auto moze i ładne, ale tandetnie wykonane z jeszcze bardziej tandetnych materiałów, które na 100% będą trzeszczały (z tym że nikt z was jeszcze nie dotykał ani nie siedział w tym aucie ).

- Ma fatalne silniki, które są paliwożerne, awaryjne i nie zapewniają przyzwoitych osiągów, oraz nie da sie do nich założyć instalacji LPG, a jesli się da to baaaardzo dorgą (z tym, że nikt z was jeszcze Rapidem nie jeździł )

- Ma kosmiecznie wręcz wysoką cenę i na 200% nie będzie się sprzedawał, bo przecież wszystko co jeździ po ulicach jest od niego lepsze i tańsze (z tym, że auta o klasę niższe jak np Clio IV czy 208 maja cenę na poziomie Rapida choc oferują duuuuuużo mniejsze wnętrze i bagazniki )

- Rapid jest gorzej wyposazony niż O Tour II - takie zarzuty tez tu się pojawiły. Choć za cenę niższą od owej Octavii Tour II ofertuje w standarcie elementy którch ta nie miała WOGÓLE - ESP - lub trzeba było za nie dopłacać np. el. szyby przednie.

Ogólnie Rapid według was - krytykantów - to najgorsze auta na świecie - lepiej juz kupić tańszego Logana - i nawet nie ma co zaprzątać sobie głowy takim badziewiem jak Skoda Rapid 8)
                                      Hmmmm, no bardzo to ciekawe i na pewno potwierdzone własnymi doświadczeniami podjeście i opinia o aucie którym .... NIKT Z WAS JESZZCE NAWET NIE JEDZIŁ ANI W NIM NIE SIEDZIAŁ !!
                                      Może macie równie ciekawe info. na temat kolejnego Mondeo czy też Mazdy 6 ?? Chętnie dowiem się przed ich premierą jak jeździ się i jak wykonane są wnętrza tych aut
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• Rok z Bagien
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1172

Big,
                                        Generalnie to mi Rapid wisi, jak kilo kitu u sufitu, bo go nigdy nie kupię.
                                        Jak mnie nie będzie stać na inny samochód to moją Octą będę jeździł aż się rozleci.

Ale..na miłość boską...przestań wszystkich pouczać i mentorsko/ojcowsko/pretensjonalnym tonem wyłuszczać swe racje.

Bez obrazy. :roll:

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Rok z Bagien, ale czy ja kkogos pouczam ???? Ja tylko zebrałem do kupy WASZE wypowiedzi dot. Rapida i podsumowałem. Czy to jest pouczanie ?? Przeciez sami to napisaliście

Ja pisze już od dawna żeby wstrzymac się z komentarzami do chwili premiery auta w polskich salonach.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

Big, szanuję Twoją opinię, ale na Boga... pozwól wyrazić innym swoją... Czy naprawdę na podstawie przeciekających informacji testowych nie można skrytykować ewidentnych wad/braków tego auta?
                                            Adam... Używam:
                                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Rok z Bagien
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1172

Big,
                                              Ja nie twierdzę, że w dużej części nie masz racji.

Tylko to:
                                              Zamieszczone przez Big
                                              Może macie równie ciekawe info. na temat kolejnego Mondeo czy też Mazdy 6 ?? Chętnie dowiem się przed ich premierą jak jeździ się i jak wykonane są wnętrza tych aut
                                              było już kompletnie zbędne. :| :diabelski_usmiech :wink:

Komentarz

• marlej108
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 4976
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

a mi Skoda przyslala jednak dzis cennik, list i kupon na te ubezpieczenie.. (to w sumie mam juz dwa kupony - bo wyslali mi to tez mailem - ciekawe czy mam dwa rozne numery tego kuponu - musze sprawdzic). No wiec jakbym chcial kupic te fabke III z dupa - czyli Rapida (hehe pisze to specjalnie dla Biga ;-)))) - zartuje!!!! ) to mam dobra okazje... skoro Skoda tak o mnie dba.

A tak serio rzecz biorac to juz chyba za jakis tydzien czy cos takiego te samochody chyba powinny sie w koncu pojawic w salonach... to w koncu sobie obejrze toto :P
                                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• neoXs
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 555

No nie wiem czy Rapid będzie się tak ekstra sprzedawał, tego dowiemy się najwcześniej za rok. Jednak w Katowicach coraz to więcej widzę Chevroletów Aveo jak i Hyundaie się wysypały. Skody oczywiście także jest sporo, oprócz modeli Roomster, Yetti. Nie analizuję wyników sprzedaży, dlatego swoje obserwacje opieram na codziennej jeździe po rodzinnym mieście.

Wszyscy już się przyzwyczailiśmy, że Skoda potrafi do siebie zachęcić atrakcyjną ofertą cenową w stosunku do tego co dostajemy. Rapid to dla mnie krok wstecz. Kto kupił Toura I czy II niechaj się cieszy, bo niby nie ma "nowocześnie" wyglądającego samochodu z +10 do pytonga prestiżu. Ale za to autko za fajną cenę, z fajnym wyposażeniem i sprawdzone.

Ile osób wybrałoby Skodę gdyby nie było Toura? Trochę klientów indywidualnych jednak będzie ;] Poszliby wtedy do konkurencji, ja bym tak zrobił. Nikt nam nie każe kupować Rapida i nikt nam nie każe być bezkrytycznym w stosunku do niego

Komentarz

• PieTrzaK
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1323
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

77.000 zlotych za Rapida???!?!?!?!?!?!

co za desperat!!!!!

Jezu.... za tyle to ja moge miec w tej chwili dzis - Skode Superb II 1.8 TSI Active sedan... i na pewno nie bedzie gorszy w NICZYM od tego Rapida....

Boze przeciez to chyba byl jakis idiota za przeproszeniem.... i rozumiem, ze go kupil nawet bez ogladania na zywo????? Jesli tak to.... sprzedawca albo taki dobry, albo kupujacy taki jelen... (moze bral na firme... ale i tak... 77 kola....).
                                                    Khe khe khe

Oczywiście że bez oglądania, jeszcze w Bstoku Rapidów ni ma. Każdy kupuje to co chce.

Nie wiem dokładnie co i jak, wiem że Rapid za 77 koła (bez paru zł).

Komentarz

Pracuję...