Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez t271828Gdyby te tsi sie gazowaly, to sam rozwazylbym kupno.Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctavianosJuż Ci się MPI nie podoba?Jedzie jedzie jeżeli chodzi o ilość koników to niezbędne minimum. Człowiek zawsze by chciał trochę więcej jednak
Jak by było można to pewnie bym brał 1.8T. Ale nie ma co gdybać jest dobrze
Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PodbielZamieszczone przez OctavianosJuż Ci się MPI nie podoba?Jedzie jedzie jeżeli chodzi o ilość koników to niezbędne minimum. Człowiek zawsze by chciał trochę więcej jednak
Jak by było można to pewnie bym brał 1.8T. Ale nie ma co gdybać jest dobrze
Komentarz
-
-
Dziś dostąpiłem zaszczytu zobaczenia na żywo tej maszyny, niestety pierwsze wrażenia ze środka mocno mnie rozczarowały, tandetnie to wygląda nawet w porównaniu z moja prawie 10cio letnią OI. Na zewnątrz nawet fajnie to auto wygląda. Była to wersja Ambiente w kolorze błekitnym, z radiem Swing w środku, tylne szybki na korbkę,z przódu na prąd. Ogólnie bym tego auta nie chciał, nawet za sporo niższą cenę. :|Marek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PodbielZamieszczone przez t271828Gdyby te tsi sie gazowaly, to sam rozwazylbym kupno.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Jak tak czytam co tu większość pisze to widzę, że macie wygórowane wymagania.
Jakoś ciągle słychać tu krytykę tego auta. Fakt cena jest trochę z kosmosu ale bez przesady.
Być może auto nie jest dla osób co jeździła O1 czy O2. Dla Was powstaje O3.
Człowiek zawsze jeździł "słabymi" autami i taki Rapid dla mnie jest naprawdę OK. To auto może być dobrym następcą F1, F2 i podobnych.
No i te narzekania na twarde plastyki, u mnie w F1 też są twarde i jakoś mi to nie przeszkadza. Auto czy będzie miało twarde czy miękkie plastyki będzie jeździło tak samo. Jadąc nie macam palcami deski, tapicerki itp. Ostatnio jechałem Peugeotem 307 SW i tam też jest wszystko twarde. Może to nie jest młode auto ale chyba coraz więcej producentów w tym segmencie daje takie materiały.
Mi to auto się podoba i odpowiada. Jak ceny zejdą do normalniejszego poziomu i pojawią się dodatkowe pakiety, wtedy pomyślę o zakupie a i przy rozmowach może uda się jeszcze coś sensownego wytargować.
Każdy wybiera to co mu odpowiada, to czego potrzebuje.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
grzesk, i takie podejście mi się podoba :wink:
Zamieszczone przez neoXsZamieszczone przez piramidaDla przykładu octa 3 ma byc dostępna z instalacją lpgArtur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzeskCzłowiek zawsze jeździł "słabymi" autami i taki Rapid dla mnie jest naprawdę OK. To auto może być dobrym następcą F1, F2 i podobnych.
ale człowiek zawsze dąży do tego żeby sobie robić coraz większe przyjemności bo taka jest natura ludzka..
ja też zaczynałem od wartburgów , maluchów , polo.. , może dlatego teraz troszkę wybrzydzać zaczynam.., ale taka jest kolej rzeczy..
O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Święta, Święta i po Świętach....
W Wigilie przechadzając się do południa za ostatnimi prezentami po Galerii Jurajskiej, natknąłem się na Rapida kuszącego w pasażu.
Powiem tak: po waszych chłodnych recenzjach spodziewałem się amatorki i badziewia, tymczasem...Rapid to całkiem niezłe autko. Te obicia drzwi rzeczywiście może nie imponują, ale do jakiejś ciulowizny jest daleko. Normalne auto i ja prawdę powiedziawszy nie napisałbym tak że "nie zamieniłbym się na niego z moją O1". We wnętrzu jest przyjemnie, bez szału, ale ergonomicznie, schludnie...tak jak w typowym niemieckim aucie, które nie wywołuje żadnych negatywnych i pozytywnych emocji. Ma jechać, a nie szokować stylem, czy drapieżną sylwetką. Jakoś nie odczułem co prawda tej magii przestrzeni siedząc z tyłu, ale gdyby wrzucili w to MPI to bym sobie gruntownie przemyślał. Jedyne co mnie naprawdę wkurza to ten uchwyt na napoje znajdujący się na tylnim tunelu, bo zabiera sporo miejsca na nogi i sprawia trochę wrażenie ciasnoty zamiast sporej ilości miejsca na nogi - mógłby być opcjonalnie.
Nie ma co marudzić, nie jest tak źle, jak nie którzy piszą, choć to subiektywna ocena, bo ja nie spodziewałem się nie wiadomo czego - raczej normalnego samochodu bez żadnych fajerwerków.
PS:Oględzin dokonałem w Wigilię. Mówią że jaka Wigilia, taki cały rok, a więc, czyżby przez cały następny rok miał za mną chodzić Rapid :?: :wink:Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rŚwięta, Święta i po Świętach....
W Wigilie przechadzając się do południa za ostatnimi prezentami po Galerii Jurajskiej, natknąłem się na Rapida kuszącego w pasażu.
fajerwerków.
PS:Oględzin dokonałem w Wigilię. Mówią że jaka Wigilia, taki cały rok, a więc, czyżby przez cały następny rok miał za mną chodzić Rapid :?: :wink:
Zamieszczone przez grzeskJak tak czytam co tu większość pisze to widzę, że macie wygórowane wymagania.
Każdy wybiera to co mu odpowiada, to czego potrzebuje.
Pozdrawiam
Niektórych posłuchać to jakby ze swojej S-klasy wysiadali tylko przesiadając sie na nowszą
:szeroki_usmiech
Ale tak jak mówisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i przy ostatecznym wyborze część z nas marudzących jednak zgodzi się na jakiś plastik tu i ówdzie bo jednak to zawartość sakiewki często decyduje.
Komentarz
-
-
CENA to glowny sprawca obecnego niepowiedzenia rapida... jak bedzie kosztowal odpowiednio mniej to zacznie sie sprzedawac, a poki kosztuje tyle praktycznie prawie co O2, Focus, nowy C'eed, Megane, Cruze (tutaj to nawet wiecej... i to za gorsze wyposazenie) to chyba kupi go tylko frajer albo slepy fantyk marki. Wiec albo nizsza cena/wzglednie lepsze wyposazenie, albo dalej bedzie bidowal, i to nie tylko u nas ale i w swojej czeskiej Ojczyznie.
Komentarz
-
-
Pojechałem dziś do Toyoty obmacać Corollę i powiem Wam, ze jednak ten Rapid (jednak od Corolli tańszy) na tle takiej Rolki we wnętrzu nie prezentuje się źle... Fakt, materiały ma gorsze, ale skodowska stylistyka wygląda dla mnie lepiej... No i Corolla jest mniejsza :shock:
Co do Cruze'a: 55kzł kosztuje LT+ 1.6i sedan z klimą manualną i skórzaną galanterią - ale ten ma wnętrze wykonane ciekawiej stylistycznie ale wcale nie lepszymi od Rapida materiałami...
Reasumując: Rapid Ambition 85KM TSI za 44.900zł (lub 105KM na 46.500zł) z ubezpieczeniem stałby się mega-ciekawą propozycją i zawojowałby rynek
Komentarz
-
-
Agamek12, mniemam po lekturze innych topiców, że macałeś e15. Powiem, że to auto bardzo mi się podoba, ale właśnie największym mankamentem jest dla mnie totalnie znikoma ilośc miejsca na nogi z tyłu. Dosłownie jak w Matizie, bo autko jest naprawdę pyszne, no może jeszcze te zegary... :?Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Co do Cruze'a: 55kzł kosztuje LT+ 1.6i sedan z klimą manualną i skórzaną galanterią - ale ten ma wnętrze wykonane ciekawiej stylistycznie ale wcale nie lepszymi od Rapida materiałami...
ps. w Cruzie na drzwiach masz tapicerke, w Rapidzie tez... tyle ze cala plastikowa ;-) a w tym pierwszym choc kawalek szmaty :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBr2r, potwierdzam twoje uwagi. Wczoraj obejrzałem Rapida w jakieś droższej wersji wystawionego w galerii i powiem szczerze , że autko całkiem niezłe. Jedyny minus to chyba twarde plastiki na drzwiach i desce.
Komentarz
-
-
Kurde, ten Rapid to normalnie szmelc jakiś. Aaaa zapomniałem przecież to skoda, g.... jakich mało. Toż nawet zaporożec był lepszy od tego czeskiego g...... .
A już Rapid to w ogóle szczyt szajsu i tandety. Przy nim to nawet Tata indica to super samochód. Ja bym tego Rapida to w ogóle do sprzedaży na polskim rynku nie dopuścił. Przecież on zagraża życiu polskiego kierowcy. U nas w kraju to wszyscy przyzwyczajeni do BMW, Audi i Merców (coż z tego że 20 letnich :twisted: ) a tu nagle taki jakiś Rapid. Przecież to auto nie dla polaka. Twarde plastiki ?? No kurde w aucie dla polaka twarde plastiki ?? Toż to kpina !! Przecież każdy polak ma auto z miękkimi plastikami . W dodatku w tym rapidzie to jakieś takie słabe silniki. A tu polak przyzwyczajony do tego że pod maska ma co najmniej 200 KM.
No tak ten Rapid to jakaś pomyłka i szrot. A niech sobie go Skoda w Niemczech czy Francji sprzedaje. Tam ludzie są głupi i taki szit łyknął. Sprzedadzą swoje piękne i zadbane VW , BMW i Audi, z niewielkim przebiegiem na pół kasy polakowi i kupią w salonie nowiutkiego rapida, bo tam same głupki mieszkają.
Ehhh, szkoda gadać 8)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, padłem :bow
http://www.ultima.otomoto.pl/skoda-r...C27317977.html na przykład w tej ofercie już takiej tragedii cenowej nie widzę, może nawet coś da się jeszcze z tej ceny urwać.
Nie wiem, czy któryś z Was próbował usiąść w Rapidzie na tylnej kanapie, ja mianowicie miałem problem ponieważ przy skromnych 178 cm moja głowa miała kontakt z dachem. Po wejściu do Rapida w salonie z nastawieniem na drogie, plastikowe padło takie właśnie odniosłem wrażenie, ale tak na teraz konfigurując nowe Clio pod siebie wcale jakoś specjalnie mniej by mi nie wyszło niż za Rapida w ofercie, którą wkleiłem a auto zdecydowanie większe no i mam wrażenie, że plastiki w Skodzie dużo później zaczną swoje koncerty.
Komentarz
-
Komentarz