Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • t271828
    Elegance
    • 2008
    • 928

Zamieszczone przez Agamek12
    Już coś się zaczyna w ramach cen Rapida ruszać: podobno za mniej niż 50kzł można kupić 1.2TSI Ambition z metallikiem, kołem zapasowym i Swingiem: http://otomoto.pl/skoda-rapid-wyprze...C27332666.html
    Niby tak, ale jak to sie ma do tej oferty:

Gdyby te tsi sie gazowaly, to sam rozwazylbym kupno.

Komentarz

• Podbiel
      Ambiente
      • 2011
      • 164

Zamieszczone przez t271828
      oj też bym kupił inny silnik niż mpi... ale co zrobic
      Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165

Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz

• Octavianos
        L&K
        • 2010
        • 1130

Zamieszczone przez Podbiel
        Już Ci się MPI nie podoba?
        SIMPLY CLEVER
        Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Podbiel
          Ambiente
          • 2011
          • 164

Zamieszczone przez Octavianos
          Wszystko jest ok Jedzie jedzie jeżeli chodzi o ilość koników to niezbędne minimum. Człowiek zawsze by chciał trochę więcej jednak Jak by było można to pewnie bym brał 1.8T. Ale nie ma co gdybać jest dobrze
          Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165

Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz

• Octavianos
            L&K
            • 2010
            • 1130

Zamieszczone przez Octavianos
            Wszystko jest ok Jedzie jedzie jeżeli chodzi o ilość koników to niezbędne minimum. Człowiek zawsze by chciał trochę więcej jednak Jak by było można to pewnie bym brał 1.8T. Ale nie ma co gdybać jest dobrze
            No, mam czasem podobnie
            SIMPLY CLEVER
            Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• pstryczek
              RS
              • 2009
              • 10795
              • Superb III (3V3)

Dziś dostąpiłem zaszczytu zobaczenia na żywo tej maszyny, niestety pierwsze wrażenia ze środka mocno mnie rozczarowały, tandetnie to wygląda nawet w porównaniu z moja prawie 10cio letnią OI. Na zewnątrz nawet fajnie to auto wygląda. Była to wersja Ambiente w kolorze błekitnym, z radiem Swing w środku, tylne szybki na korbkę,z przódu na prąd. Ogólnie bym tego auta nie chciał, nawet za sporo niższą cenę. :|
              Marek

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Dla przykładu octa 3 ma byc dostępna z instalacją lpg
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• neoXs
                  Rider
                  • 2010
                  • 555

Zamieszczone przez piramida
                  Tylko po doświadczeniach jednego kolegi na forum, który do TSi włożył LPG, to tak strach póki co gazować te silniki.

Komentarz

• grzesk
                    Rider
                    • 2010
                    • 296

Jak tak czytam co tu większość pisze to widzę, że macie wygórowane wymagania.
                    Jakoś ciągle słychać tu krytykę tego auta. Fakt cena jest trochę z kosmosu ale bez przesady.
                    Być może auto nie jest dla osób co jeździła O1 czy O2. Dla Was powstaje O3.
                    Człowiek zawsze jeździł "słabymi" autami i taki Rapid dla mnie jest naprawdę OK. To auto może być dobrym następcą F1, F2 i podobnych.
                    No i te narzekania na twarde plastyki, u mnie w F1 też są twarde i jakoś mi to nie przeszkadza. Auto czy będzie miało twarde czy miękkie plastyki będzie jeździło tak samo. Jadąc nie macam palcami deski, tapicerki itp. Ostatnio jechałem Peugeotem 307 SW i tam też jest wszystko twarde. Może to nie jest młode auto ale chyba coraz więcej producentów w tym segmencie daje takie materiały.
                    Mi to auto się podoba i odpowiada. Jak ceny zejdą do normalniejszego poziomu i pojawią się dodatkowe pakiety, wtedy pomyślę o zakupie a i przy rozmowach może uda się jeszcze coś sensownego wytargować.

Każdy wybiera to co mu odpowiada, to czego potrzebuje.

Pozdrawiam
                    SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• r2r
                      RS
                      • 2008
                      • 4721
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

grzesk, i takie podejście mi się podoba :wink:

Zamieszczone przez neoXs
                      Zamieszczone przez piramida
                      Tylko po doświadczeniach jednego kolegi na forum, który do TSi włożył LPG, to tak strach póki co gazować te silniki.
                      Pierwsze co odrazu przyszło mi na myśl to własnie sytuacja która szeroko opisał kolega, który chyba jako pierwszy zagazował TSI. Duuużo jeszcze wody upłynie zanim gazownicy ogarną temat TSI, a jeśli już ogarną to przypominam że TSI nie pracuje tylko na LPG ale potrzebuje dawek benzyny. Instalacja gdzie trzeba tankować "na dwa baty", kosztująca dużo więcej niż prosta sekwencja do zwykłej benzyny, może bardziej odstraszyć niż zachęcić, ale jak to zwykle bywa, życie zweryfikuje... :wink:
                      Artur

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

Zamieszczone przez grzesk
                        Człowiek zawsze jeździł "słabymi" autami i taki Rapid dla mnie jest naprawdę OK. To auto może być dobrym następcą F1, F2 i podobnych.
                        no i to jest słuszna koncepcja..
                        ale człowiek zawsze dąży do tego żeby sobie robić coraz większe przyjemności bo taka jest natura ludzka..
                        ja też zaczynałem od wartburgów , maluchów , polo.. , może dlatego teraz troszkę wybrzydzać zaczynam.. , ale taka jest kolej rzeczy..
                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• r2r
                          RS
                          • 2008
                          • 4721
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Święta, Święta i po Świętach....
                          W Wigilie przechadzając się do południa za ostatnimi prezentami po Galerii Jurajskiej, natknąłem się na Rapida kuszącego w pasażu.
                          Powiem tak: po waszych chłodnych recenzjach spodziewałem się amatorki i badziewia, tymczasem...Rapid to całkiem niezłe autko. Te obicia drzwi rzeczywiście może nie imponują, ale do jakiejś ciulowizny jest daleko. Normalne auto i ja prawdę powiedziawszy nie napisałbym tak że "nie zamieniłbym się na niego z moją O1". We wnętrzu jest przyjemnie, bez szału, ale ergonomicznie, schludnie...tak jak w typowym niemieckim aucie, które nie wywołuje żadnych negatywnych i pozytywnych emocji. Ma jechać, a nie szokować stylem, czy drapieżną sylwetką. Jakoś nie odczułem co prawda tej magii przestrzeni siedząc z tyłu, ale gdyby wrzucili w to MPI to bym sobie gruntownie przemyślał. Jedyne co mnie naprawdę wkurza to ten uchwyt na napoje znajdujący się na tylnim tunelu, bo zabiera sporo miejsca na nogi i sprawia trochę wrażenie ciasnoty zamiast sporej ilości miejsca na nogi - mógłby być opcjonalnie.

Nie ma co marudzić, nie jest tak źle, jak nie którzy piszą, choć to subiektywna ocena, bo ja nie spodziewałem się nie wiadomo czego - raczej normalnego samochodu bez żadnych fajerwerków.

PS:Oględzin dokonałem w Wigilię. Mówią że jaka Wigilia, taki cały rok, a więc, czyżby przez cały następny rok miał za mną chodzić Rapid :?: :wink:
                          Artur

Komentarz

• Alonzo_
                            RS
                            • 2009
                            • 2460
                            • Hyundai

Zamieszczone przez r2r
                            Święta, Święta i po Świętach....
                            W Wigilie przechadzając się do południa za ostatnimi prezentami po Galerii Jurajskiej, natknąłem się na Rapida kuszącego w pasażu.
                            fajerwerków.

PS:Oględzin dokonałem w Wigilię. Mówią że jaka Wigilia, taki cały rok, a więc, czyżby przez cały następny rok miał za mną chodzić Rapid :?: :wink:
                            To może lepiej niech Cie od razu wozi , po co ma się za tobą błąkać :wink:

Zamieszczone przez grzesk
                            Jak tak czytam co tu większość pisze to widzę, że macie wygórowane wymagania.

Każdy wybiera to co mu odpowiada, to czego potrzebuje.

Pozdrawiam
                            A to że kilku jest tu nas z deka "nienormalnych" było zarzucane przy innych tematach.

Niektórych posłuchać to jakby ze swojej S-klasy wysiadali tylko przesiadając sie na nowszą
                            :szeroki_usmiech

Ale tak jak mówisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i przy ostatecznym wyborze część z nas marudzących jednak zgodzi się na jakiś plastik tu i ówdzie bo jednak to zawartość sakiewki często decyduje.

Komentarz

• marlej108
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 4976
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

CENA to glowny sprawca obecnego niepowiedzenia rapida... jak bedzie kosztowal odpowiednio mniej to zacznie sie sprzedawac, a poki kosztuje tyle praktycznie prawie co O2, Focus, nowy C'eed, Megane, Cruze (tutaj to nawet wiecej... i to za gorsze wyposazenie) to chyba kupi go tylko frajer albo slepy fantyk marki. Wiec albo nizsza cena/wzglednie lepsze wyposazenie, albo dalej bedzie bidowal, i to nie tylko u nas ale i w swojej czeskiej Ojczyznie.
                              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9943
                                • Ford

Pojechałem dziś do Toyoty obmacać Corollę i powiem Wam, ze jednak ten Rapid (jednak od Corolli tańszy) na tle takiej Rolki we wnętrzu nie prezentuje się źle... Fakt, materiały ma gorsze, ale skodowska stylistyka wygląda dla mnie lepiej... No i Corolla jest mniejsza :shock:
                                Co do Cruze'a: 55kzł kosztuje LT+ 1.6i sedan z klimą manualną i skórzaną galanterią - ale ten ma wnętrze wykonane ciekawiej stylistycznie ale wcale nie lepszymi od Rapida materiałami...

Reasumując: Rapid Ambition 85KM TSI za 44.900zł (lub 105KM na 46.500zł) z ubezpieczeniem stałby się mega-ciekawą propozycją i zawojowałby rynek
                                Adam... Używam:
                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• r2r
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4721
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Agamek12, mniemam po lekturze innych topiców, że macałeś e15. Powiem, że to auto bardzo mi się podoba, ale właśnie największym mankamentem jest dla mnie totalnie znikoma ilośc miejsca na nogi z tyłu. Dosłownie jak w Matizie, bo autko jest naprawdę pyszne, no może jeszcze te zegary... :?
                                  Artur

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9943
                                    • Ford

r2r, a wiedziałeś że e15 składana jest w RPA i wchodzące właśnie w tej chwili na taśmę auto może byc w PL dopiero za 2 miesiące...?
                                    Adam... Używam:
                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Boobass
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 440

Rapida oglądałem w Turawa Park w Opolu - nie wiem czy jeszcze stoi. Wystawiony był model czarny metalic. Z zewnątrz bardzo ładne auto, w środku wręcz spartańsko. Boczki w drzwiach też biedne. Reasumując - zejdą z ceny będzie się ładnie sprzedawał

Komentarz

• marlej108
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 4976
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                                        Co do Cruze'a: 55kzł kosztuje LT+ 1.6i sedan z klimą manualną i skórzaną galanterią - ale ten ma wnętrze wykonane ciekawiej stylistycznie ale wcale nie lepszymi od Rapida materiałami...
                                        eeee, za bialego/czerwonego sedana z klima 1.6 (to chyba wersja ls+) chca teraz ok. 46k zl bodajze - kolega mial dwa tygodnie temu taka oferte od dealera z Olsztyna. Ale na razie czeka... kusi go ... Dacia Lodgy :-)

ps. w Cruzie na drzwiach masz tapicerke, w Rapidzie tez... tyle ze cala plastikowa ;-) a w tym pierwszym choc kawalek szmaty :-)
                                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• AdamB
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 8038
                                          • Octavia IV (NX3)
                                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

r2r, potwierdzam twoje uwagi. Wczoraj obejrzałem Rapida w jakieś droższej wersji wystawionego w galerii i powiem szczerze , że autko całkiem niezłe. Jedyny minus to chyba twarde plastiki na drzwiach i desce.
                                          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratoRS
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Wczoraj znow od niechcenia pomacalem Rapida. Boczki plastik, gora deski plastik taki sam twardy. Dol to wiadomo. Naprawde beda musieli sie postarac, zeby poskrecac to tak, zeby nie trzeszczalo po 100kkm slaskich drog.
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8162
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                              r2r, potwierdzam twoje uwagi. Wczoraj obejrzałem Rapida w jakieś droższej wersji wystawionego w galerii i powiem szczerze , że autko całkiem niezłe. Jedyny minus to chyba twarde plastiki na drzwiach i desce.
                                              jakbys zasiadł w tym rapidzie to bys wiecej "niedogodnosci" znalazł. Mi sie prawa noga za bardzo nie miesici...przy wzroscie 188cm. Jak fotel podniose do góry (bo tak lubie) to praktycznie głowa moge se smerać dach :diabelski_usmiech I proponuje "pomacać" tylnie boczki przy szybie....jaki maja ruch :diabelski_usmiech
                                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

Kurde, ten Rapid to normalnie szmelc jakiś. Aaaa zapomniałem przecież to skoda, g.... jakich mało. Toż nawet zaporożec był lepszy od tego czeskiego g...... .
                                                A już Rapid to w ogóle szczyt szajsu i tandety. Przy nim to nawet Tata indica to super samochód. Ja bym tego Rapida to w ogóle do sprzedaży na polskim rynku nie dopuścił. Przecież on zagraża życiu polskiego kierowcy. U nas w kraju to wszyscy przyzwyczajeni do BMW, Audi i Merców (coż z tego że 20 letnich :twisted: ) a tu nagle taki jakiś Rapid. Przecież to auto nie dla polaka. Twarde plastiki ?? No kurde w aucie dla polaka twarde plastiki ?? Toż to kpina !! Przecież każdy polak ma auto z miękkimi plastikami . W dodatku w tym rapidzie to jakieś takie słabe silniki. A tu polak przyzwyczajony do tego że pod maska ma co najmniej 200 KM.
                                                No tak ten Rapid to jakaś pomyłka i szrot. A niech sobie go Skoda w Niemczech czy Francji sprzedaje. Tam ludzie są głupi i taki szit łyknął. Sprzedadzą swoje piękne i zadbane VW , BMW i Audi, z niewielkim przebiegiem na pół kasy polakowi i kupią w salonie nowiutkiego rapida, bo tam same głupki mieszkają.
                                                Ehhh, szkoda gadać 8)
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• blackrs
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4829
                                                  • Superb II combi (3T5)
                                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Big + 100
                                                  BYŁA o1 rs
                                                  BYŁA o2 1.6
                                                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• maymer
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 839

Big, padłem :bow
                                                    http://www.ultima.otomoto.pl/skoda-r...C27317977.html na przykład w tej ofercie już takiej tragedii cenowej nie widzę, może nawet coś da się jeszcze z tej ceny urwać.
                                                    Nie wiem, czy któryś z Was próbował usiąść w Rapidzie na tylnej kanapie, ja mianowicie miałem problem ponieważ przy skromnych 178 cm moja głowa miała kontakt z dachem. Po wejściu do Rapida w salonie z nastawieniem na drogie, plastikowe padło takie właśnie odniosłem wrażenie, ale tak na teraz konfigurując nowe Clio pod siebie wcale jakoś specjalnie mniej by mi nie wyszło niż za Rapida w ofercie, którą wkleiłem a auto zdecydowanie większe no i mam wrażenie, że plastiki w Skodzie dużo później zaczną swoje koncerty.

Komentarz

Pracuję...