Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eidos71
    RS
    • 2011
    • 2050
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie wiem, czy było: pierwszy klip promocyjny Rapida:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XiLUp6d2nyg#!
    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Octavianos
      L&K
      • 2010
      • 1130

Podobno produkcja Rapida ruszy w 40-44 tygodniu. To będzie fajne i ciekawe auto - czekam z niecierpliwością na nie!
      SIMPLY CLEVER
      Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Flame
        Elegance
        • 2010
        • 898

Ciekawe, czy będzie Rapid RS :lol:
        ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• neoXs
          Rider
          • 2010
          • 555

Wszystko pięknie, ładnie, tylko ja chcę znać oficjalne ceny i silniki. Bo jak to ma kosztować 50tys to sry ale Skoda może się cmoknąć.

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez neoXs
            Wszystko pięknie, ładnie, tylko ja chcę znać oficjalne ceny i silniki.
            Z informacji, pochodzących z wielu źródeł wynika, iż na 99% w Rapidzie będzie montowanych 7 wersji silników: dwa dieselki i pięć benzynek. Benzynki to m.in. 1,2 litrowy silnik TSI z VW, w dwóch wersjach mocy: 85 KM i 105 KM (plus wersja GreenLine), oraz 1.4 TSI o mocy 122 KM. Jeżeli chodzi o dieselki, to mają to być: 1,6 TDI o mocy 105 KM oraz 2.0 TDI o mocy 140 KM. Ktoś tam wspomniał też niedawno o planach montażu w Rapidzie (wersja GreenLine) 3-cylindrowego, turbodoładowanego dieselka o poj. 1.2 i mocy 75 KM...

A tutaj ciekawostka... Ponoć są plany, aby Rapid wyszedł też w 2013 r. w wersji kombi...

Zdjęcie niewielkie, gdyż tylko takie udało mi się znaleźć. Ale przyznam, że zewnętrznie - gdyby pogłoski się potwierdziły - byłoby to atrakcyjne autko.
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Komentarz

• BADYL
              RS
              • 2011
              • 2398
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Eidos71, kurde ale ta fota bardzo przypomina mi OIII :roll:
              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Eidos71
                RS
                • 2011
                • 2050
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

BADYL - dlatego napisałem o tym, jako o ciekawostce... Zdjęcie pochodzi z artykułu o Rapidzie i - faktycznie - przód jest "rapidowski". Ale nie znalazłem dotąd żadnych innych wieści ze świata motoryzacji, wspominających coś o Rapidzie kombi...
                MOJA FURKA

Komentarz

• irekk
                  L&K
                  • 2011
                  • 1093
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• Eidos71
                    RS
                    • 2011
                    • 2050
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Tutaj link do artykułu z 19.06., wraz z w/w fotą: http://www.carmagazine.co.uk/News/Se...ial-pictures/?

Ale rzeczywiście macie chyba rację... Nie wierzę, aby np. wersja kombi miała mieć kierunkowskazy w lusterkach, a wersja sedan - w błotnikach... :wink:
                    MOJA FURKA

Komentarz

• irekk
                      L&K
                      • 2011
                      • 1093
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• Eidos71
                        RS
                        • 2011
                        • 2050
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

irekk - fakt, masz rację. Nie zwróciłem uwagi na podpis pod fotą... ops:
                        MOJA FURKA

Komentarz

• Flame
                          Elegance
                          • 2010
                          • 898

Kombi nie zrobią, bo część firm zmieniłoby flotowo Octavię na Rapida, co Skodzie byłoby nie na rękę, a wiadomo że dla nich rynek flotowy jest olbrzymi.
                          ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• marlej108
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 4976
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

no przeciez kombi nie zrobia... bo bedzie fabia kombi... :twisted:

ps. w ramach tych 5 silnikow benzynowych ma byc tez slynny silniczek z fabii - 1.2 htp 70-koni.... ah te 3 cylindry bez turbo.... - to wg stron internetowych podanych w tym watku (ich podsumowanie znajduje sie w jednym z moich ostatnich postow)
                            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• BADYL
                              RS
                              • 2011
                              • 2398
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

My tu gadu, gadu, a faktycznie to poczekajmy, aż rapida będzie można obejrzeć life :wink: teraz to tylko takie strzepienie języka.....
                              Będą dane techniczne wtedy porówna się je z danymi fabi vs octavi Tak jak stwierdziłem we wcześniejszym poscie...mnie wychodzi, że rapid będzie ciut większy i szerszy od fabi kombi więc okazać się może, iż rapida BYĆ MOŻE wyjdzie całkiem całkiem fajne auto :wink:
                              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• neoXs
                                Rider
                                • 2010
                                • 555

Zamieszczone przez Eidos71
                                Z informacji, pochodzących z wielu źródeł wynika, iż na 99% w Rapidzie będzie montowanych 7 wersji silników: dwa dieselki i pięć benzynek. Benzynki to m.in. 1,2 litrowy silnik TSI z VW, w dwóch wersjach mocy: 85 KM i 105 KM (plus wersja GreenLine), oraz 1.4 TSI o mocy 122 KM. Jeżeli chodzi o dieselki, to mają to być: 1,6 TDI o mocy 105 KM oraz 2.0 TDI o mocy 140 KM. Ktoś tam wspomniał też niedawno o planach montażu w Rapidzie (wersja GreenLine) 3-cylindrowego, turbodoładowanego dieselka o poj. 1.2 i mocy 75 KM...
                                Jeżeli nie będzie starego 1.6mpi i żadnej promocji na gaz, nowy Tour się nie pojawi to sry ale Skoda już zajefajnych wyników sprzedaży nie osiągnie A przynajmniej stracą 1 klienta bo mnie niestety nie stać na jazdę czymś innym niż autkiem z LPG : (

Komentarz

• K4mils
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 278
                                  • Renault

Zamieszczone przez BADYL
                                  My tu gadu, gadu, a faktycznie to poczekajmy, aż rapida będzie można obejrzeć life :wink: teraz to tylko takie strzepienie języka.....
                                  Dokładnie, sam na wielu autach "wieszałem psy" a gdy zobaczyłem na żywo to moje zdanie zmieniło się o 180°
                                  B5 FL 1.9 TDI '05
                                  Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• tomekjmopl
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1187
                                    • Opel
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Tu macie kolejnego "rywala" dla Rapida:

Nowoczesna stylistyka, przestronne wnętrze, wyjątkowo pojemny bagażnik i przystępna cena - oto recepta Peugeot na sprzedażowy hit. Podczas salonu samochodowego w Paryżu firma zaprezentuje globalnego, kompaktowego sedana

Taki kompakt wannabe w stylu golfa czy focusa

Komentarz

• parasite
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1368

No i Citroen też ma swojego:
                                      Citroen zaprezentował dwa nowe sedany, które już niebawem dołączą do jego gamy. C-Elysée skądś już znamy
                                      AGR 112KM, 232Nm
                                      Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• ad225
                                        Drive
                                        • 2010
                                        • 79

Ten nowy Rapid ma mieć szerokość 1700 mm to jaki to kompakt :P? Astra czy Focus mają ponad 1800 mm .
                                        1700 to będzie mieć pewnie nowa Fabia bo jak każde auto urośnie. Też mi się wydaje, że Rapid to przedsmak Fabii III. Cena będzie wyższa bo będą wciskać kit, że to kompakt.

Komentarz

• Eidos71
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2050
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jeżeli Peugeot i Citroen będą miały podobną do Rapid-a cenę - esteci chcący kupić nowego kompakta na pewno nie wezmą Rapid-a pod uwagę... Poza wyglądem zewnętrznym (obu aut z Francji) wnętrze Peugeota bije na głowę design wnętrza Rapid-a... Jeżeli i jakość wykonania francuskich aut będzie porównywalna do Skody - nie wróżę Rapid-owi sukcesu.
                                          MOJA FURKA

Komentarz

• Octavianos
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1130

Zamieszczone przez neoXs
                                            Zamieszczone przez Eidos71
                                            Jeżeli nie będzie starego 1.6mpi i żadnej promocji na gaz, nowy Tour się nie pojawi to sry ale Skoda już zajefajnych wyników sprzedaży nie osiągnie A przynajmniej stracą 1 klienta bo mnie niestety nie stać na jazdę czymś innym niż autkiem z LPG : (
                                            Jest jakaś szansa, że na Polskę fabryka będzie wkładać 1.6 MPI - byłoby to na naszym rynku świetne rozwiązanie, ale należy pamiętać, iż Polska to mały wycinek tortu dla producenta. Trzymam kciuki, by ten silnik pozostał mimo wszystko...
                                            Cena na polskim rynku dla wersji podstawowej ma wynosić sporo poniżej 50 tys. zł
                                            SIMPLY CLEVER
                                            Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• marlej108
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 4976
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

w nowym Auto Bild (lezy w Empiku) jest kolejny artykul (chyba o charakterze reklamowym, bo sa w nim brednie troche typu: Rapid - tansza Octavia!, itp.) o Skodzie Rapid... okazuje sie ze jest krotsza nawet od O1... ale ma wiekszy troszke rozstaw osi (?) od O2 (wg tego artykulu...). Sa tez zrobione trzy zdjecia O1, O2 i Rapida i zaprezentowane obok siebie... ale sa tak zrobione ze Rapid wyglada na najwieksze auto.... ;-))))))

ogolnie to oczywiscie ma to byc rewelacja ów Rapid.. moze bedzie?
                                              a co najdziwniejsze to teraz Niemce piszą ze silniki to bedzie m.in. 1.4 mpi 80-konny (moj ulubiony!), 1.6 mpi i diesel 1.6 tdi (o ile dobrze zapamietalem). Sa tez podane szacunkowe ceny (ale tych juz nie zapamietalem).

Pewnie ten sam artykul nieco pozmieniany bedzie w Auto Swiecie za tydzien.
                                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• endryu
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 3777
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

We wczorajszym wydaniu "Motoru" jest artykuł o Rapidzie z informacją, że na nasz rynek wejdzie do sprzedaży pod koniec tego roku z dwoma dieslami i pięcioma benzyniakami.
                                                O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                                                O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                                                =================================================

Komentarz

• marlej108
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 4976
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

no to macie juz wszystko o Rapidzie!

Nový model Škody se v exkluzivní předpremiéře odhalil ve Vídni. Jako jediná česká internetová redakce jsme byli u toho.
                                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• neoXs
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 555

Zamieszczone przez marlej108
                                                    Sa tez podane szacunkowe ceny (ale tych juz nie zapamietalem).
                                                    Nie no foch.... przeca to najważniejsze było

Komentarz

Pracuję...