Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andrzej111
    L&K
    • 2010
    • 1391

ale okropny ten rapid...
    za to toledo wygląda spoko, prawie jak jetta
    Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9943
      • Ford

Zamieszczone przez marlej108
      Zamieszczone przez Agamek12
      marlej108, coraz częsciej łapię się na tym, że zupełnie nie rozumiem o czym Ty do nas rozmawiasz, ale...
      "do nas"? jestes w ciazy???
      Do nas => do forumowiczów...
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• faj3r
        Rider
        • 2008
        • 290

ooo nawet na szybko znalazlem mniej wiecej to foto, ktos wrzucil na forum:

jakoś nie wierzę w te zdjęcia nowej fabii. Rapid też miał mieć ładny przód, a wyszło jak zwy.. jak z Octavią II FL
        tylko Citigo jak na razie ma ten fajny przód.
        Ciekawe czemu Rapid nie dostał nowego grila... ech...

a miało być tak pięknie...
        ©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
        :arrow: zdjęcia

Komentarz

• andrzej111
          L&K
          • 2010
          • 1391

Zamieszczone przez faj3r
          tylko Citigo jak na razie ma ten fajny przód.
          :lol:
          Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• irekk
            L&K
            • 2011
            • 1093
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• tomekjmopl
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1187
              • Opel
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A ja myślę, że marlej108 ma poniekąd rację pisząc, że to nie jest kompakt ponieważ, jeśli prawdą jest co wypisują chociażby tu:

"Modelem Rapid czeski producent uzupełnia wachlarz proponowanych samochodów. Nowość naszych południowych sąsiadów wpisuje się pomiędzy Fabię a Octavię."

Wreszcie są! Po miesiącach oczekiwań, droczeniu się z opinią publiczną fotografiami zakamuflowanego auta, Skoda opublikowała oficjalne zdjęcia nowego modelu, który już niebawem trafi do jej gamy. Rapid może być marketingowym hitem

"Zbudowany jest na wydłużonej płycie podłogowej VW Polo, ale rozmiarami niewiele ustępuje Octavii. Zalety to uniwersalne nadwozie typu liftback i spory bagażnik. Rapid w gamie Skody ma zastąpić Octavię Tour, czyli wpasuje się cenowo pomiędzy Fabię i Octavię."

Czyli wpisuje się między obecną Fabię i Octavię, a nie ich przyszłe wypusty :!: Wg mojej oceny ma być to w miarę tani sedan dla rynków rozwijających się - i poniekąd coś dla tych co potrzebuję "reprezentacyjnego sedana" - ja tu widzę na razie jednego konkurenta - Hondę City :!: Bo porównanie do wycofanego z naszego rynku Logana jednak nie przystoi. Być może to jest następca Toura.

Także ja w tym Rapidzie nie upatruję bynajmniej konkurencji chociażby dla kompaktowej Jetty. Zresztą to samo można powiedzieć o tym planowanym Seacie Toledo, bliźniaku Rapida - jemu znacznie bliżej do starej Cordoby, niż do pierwszego Toledo.
              Aczkolwiek tu twierdzą, że Toledo celuje w Mondeo :diabelski_usmiech:

"Mimo że pojazd wygląda jak regularny sedan, jego nadwozie jest pięciodrzwiowe. Producent będzie nim celował między segment C a D, czyli będzie pozycjonowany w zasadzie tak jak Octavia. Ambicje są jednak takie, by konkurował z Mondeo."

Także pożyjemy zobaczymy czym nas uraczy koncern VW. Ale na razie wygląda mi to analogicznie, jak pozycjonowanie obecnej Octavii w klasie średniej. Najwidoczniej czeka nas znowu samochód pomiędzy klasami. Jeszcze nie kompakt, ale już nie auto segmentu B.

P.S. W sumie Fiat Linea też był kiedyś określany mianem następcy Marei - Daję pod rozwagę

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

marlej108, coraz częsciej łapię się na tym, że zupełnie nie rozumiem o czym Ty do nas rozmawiasz, ale...
                "do nas"? jestes w ciazy???
                Do nas => do forumowiczów...
                wiem - przeciez to bylo pytanie ironiczne
                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Zorr
                  RS
                  • 2011
                  • 2110

co Wy chcecie, bardzo ładny samochód.
                  Na żywo nie widziałem, więc w 100% nie powiem, ale jak dla mnie jest ładniejszy niż Octavia II
                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Zorr
                    Na żywo nie widziałem, więc w 100% nie powiem, ale jak dla mnie jest ładniejszy niż Octavia II
                    piłeś coś? :roll:

:szeroki_usmiech
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• marlej108
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 4976
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez piramida
                      Zamieszczone przez Zorr

:szeroki_usmiech

i to chyba cos bardzo mocnego... :lol: :P :lol:

[ Dodano: Sro 20 Cze, 12 22:04 ]
                      ooo tu macie podsumowanie wszystkich informacji o Fabii z dupa - tfu! o Rapidzie :twisted:

http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Zorr
                        RS
                        • 2011
                        • 2110

Zamieszczone przez piramida
                        Zamieszczone przez Zorr
                        a jeżeli nie piłeś to się napij :szeroki_usmiech

a tak poważniej naprawdę mi się podoba, co prawda już się raz czy dwa przejechałem na zdjęciach (nowa honda Citi) gdzie na niektórych zdjęciach była OK, ale w sumie po obejrzeniu w rzeczywistości okazało się że jest kompletnie nie proporcjonalna, za wąska i za wysoka itp...

No ale ja chyba jestem dziwny, bo mi podoba się superb w htcb bardziej niż kombii, za to nie podoba mi się przód superb'a (za długi). Podoba mi się Yeti bardziej od quashquai'a itp...

PS W Rapidzie podobają mi się te "twarde, kanciaste" przetłoczenia np.: na klapie bagażnika, wzdłuż całego boku, na masce silnika, na grillu itp. Nie jest to jakieś jajkowate, obłe coś jak w innych autach np. w maska silnika Mazdy 6.
                        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• faj3r
                          Rider
                          • 2008
                          • 290

słuchajcie, niech mnie ktoś oswieci w końcu. :?

jaki przód będzie miał ten rapid?

1. a'la Citigo

2. czy a'la Fabia

?
                          ©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G

Komentarz

• BADYL
                            RS
                            • 2011
                            • 2398
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

faj3r, http://www.skoda-auto.pl/news/Pages/...iar-SKODY.aspx proszzzz
                            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• faj3r
                              Rider
                              • 2008
                              • 290

ufff... kamień spadł mi z serca...

dzieki BADYL.

To co to za dziwna wersja a'la Fabia? Po co to pokazują w ogóle? od jakiegoś czasu myslałem, że tak będzie wyglądać ten Rapid.

Komentarz

• BADYL
                                RS
                                • 2011
                                • 2398
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

ps. porównałem sobie dane techniczne Fabi Kombi z oficjalną informacją widniejącą na stronie skoda.pl i wszyło mi, że rapid będzie dłuższy i szerszy od fabi kombi...jeżeli się pomyliłem to mnie poprawcie :wink: Jednakże gdyby okazało się to prawdą wtedy rapida nie powinno się nazywać "fabia z dupą" :P Taka mała dygresja :wink:

Komentarz

• Flame
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 898

Kuźwa Seat wypuszcza takie samo Toledo, po cholerę VAG ciągnie dwie marki skoro każdy samochód zaczyna wyglądać tak samo. Za chwilę się okaże że będziemy mieli nowego Leona w wersji Seat i Skoda. :roll:
                                  ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• BADYL
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2398
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Flame
                                    Kuźwa Seat wypuszcza takie samo Toledo, po cholerę VAG ciągnie dwie marki skoro każdy samochód zaczyna wyglądać tak samo. Za chwilę się okaże że będziemy mieli nowego Leona w wersji Seat i Skoda. :roll:
                                    nie wiesz po co? Ojjjj ojjjjj... miłosnik seata kupi tzw."toledo" ze znaczkiem seata, a miłośnik kurki skusi się na "toledo" ze ze stajni skody :P :twisted: Dla każdego coś miłego

Komentarz

• Flame
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 898

Dla mnie to kompletna bzdura, tym bardziej że patrząc na miłośników Seata to ubywa ich z każdym rokiem, patrząc na to VAG wyprawia z tą marką. Kto wie, czy to rzeczywiście nie są przygotowania pod przejęcie Alfa Romeo, jak niektórzy twierdzą.
                                      ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• faj3r
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 290

Zamieszczone przez Flame
                                        Kto wie, czy to rzeczywiście nie są przygotowania pod przejęcie Alfa Romeo, jak niektórzy twierdzą.
                                        mógłbyś zarzucić jakimś linkiem? nie znam tematu. VAG ma przejać Alfę?

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

i byly wizualizacje... no i nowa Fabia III przod miala albo identyczny albo prawie identyczny do tego mojego wyczekiwanego Rapida
                                          Taaaa, no jasne ale źródło. Jak patrzyłem na pierwsze wizualizacje O III, a było to po wejściu na rynek Superba II, to ta O III miała przód identyczny jak w S II, no i co ??
                                          Najczęściej pierwsze wizualizacje powstają właśnie w oparciu o dotychczas produkowane modele, z tym, że wersja końcowa jest biegunowo odległa od tych pierwszych wizualizacji. Więc powtarzam jeszcze raz - NA CHWILĘ OBECNĄ NIKT NIE WIE jak będzie wygladała Fabia III, więc NIE DA SIĘ POWIEDZEĆ, że Rapid to jest przyszła Fabia III sedan, bo nie wiemy jaka będzie ... Fabia III, na którą przyjedize nam poczekać jeszcze 2-3 lata

[ Dodano: Czw 21 Cze, 12 14:19 ]
                                          a przypominam, ze Czesi na auto.cz pisza ze moze tam bedzie w Rapidku silniczek 1.2 HTP.... ten co teraz pokutuje w Fabkach i Roomsterze (no i rzecz jasna Polo i Ibizie).... wiec ciekawym jaki to "kompakt" mialby dac rade byc ciagnietym przez tak "potezna" motorownie...
                                          W obecnym Fordzie Focusie (czyli w 100% kompakcie) jest montowany silnik o pojemności ... 1.0 z turbo, więc ... :twisted:
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• faj3r
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 290

Zamieszczone przez Big
                                            NA CHWILĘ OBECNĄ NIKT NIE WIE jak bediz ewygladała Fabia III wiec NIE DA SIE POWIEDZEĆ, że Rapid to jest przyszła Fabia III sedan, bo nie wiemy jakqa będzie ... Fabia III
                                            Čtrnáctideník AutoTip přináší v aktuálním vydání informace o chystaných modelech Škody. Vedle Fabie je to třeba i velké SUV, které by se mohlo jmenovat Snowman.

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

faj3r, no dobrze ale ty mi tu pokazujesz ... wizję dziennikarzy, a nie wersje produkcyjną Fabii III !! Dasz głowę za to, że to auto, gdy wejdzie do sprzedazy, będzie identyczne jak to z podanego przez ciebie linku ??
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• faj3r
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 290

Zamieszczone przez Big
                                                faj3r, no dobrze ale ty mi tu pokazujesz ... wizję dziennikarzy, a nie wersje produkcyjną Fabii III !! Dasz głowę za to, że to auto, gdy wejdzie do sprzedazy, będzie identyczne jak to z podanego przez ciebie linku ??
                                                nie wiem, czy to jest wizja zdiennikaży, nie znam czeskiego. natomiast nie jest to obecna fabia z przodem od Citigo czy Rapida. Tył jest zupełnie nowy. Nie wiem jakie są źródła tej prezentacji.

Komentarz

• Big
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6389

Zobacz, tu są jedne z piewszych wizualizacji O III

czy przypominaja ci one auto które ma wejść do przedazy na wiosnę przyszłego roku
                                                  a nie przypomina ci ona przypadkiem Superba II, który wtedy był nowością Skody
                                                  Normalną rzeczą jest, że pierwsze wizualizacje nowych modeli robi się w opraciu o najnowsze modele danej marki dostępne w danym momencie w sprzedaży, bo stylisytka obenych modeli wyznacza trendy danej marki na następne lata. Nie oznacza to jednak że model który wejdzie do sprzedazy za 2-3 lata będzie wyglądał tak, jak jego pierwsze wizualizacje, wykonane wdodatku przez ... dziennikarzy a nie stylistów pracujacych dla danej marki .
                                                  Akurat Skoda dość dobrze chroni wygląd swoich przyszłych aut, co widac chociazby na przykładzie właśnie Rapida, czy O III, lub Superba II o którym do konca nie było wiadomo jak bedize finalnie wygladał.
                                                  Czarny Elegance

Komentarz

• Flame
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 898

Zamieszczone przez faj3r
                                                    Zamieszczone przez Flame
                                                    Kto wie, czy to rzeczywiście nie są przygotowania pod przejęcie Alfa Romeo, jak niektórzy twierdzą.
                                                    mógłbyś zarzucić jakimś linkiem? nie znam tematu. VAG ma przejać Alfę?

Komentarz

Pracuję...