Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BADYL
    RS
    • 2011
    • 2398
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez marlej108
    Superb oplaca sie chyba tylko w wersji tanszej, bo jak sie zacznie go doposazac to juz chyba cenowo wychodzi podobnie do Passata...
    soryy marley108 ale nie wytrzymałem :| Co z tego, że wychodzi w cenie passata?Jak się go doposaży to wychodzi nawet w cenie audi...

tu zadaję znowu pytanie i co z tego? Jessuuuu czy nie zrozumiesz, że niektórzy ludzie kupują auta ( w wyższym wyposażeniu) by sprawiały im przyjemnośc, a nie tylko dla zasady - kupić golasa by mieć nowe, a później pisać na forum jakie to złe wozidło bo tego nie ma, tamtego nie ma!!!a gdy skonfiguruje się co chce to wtedy już się nie opłaca bo generalnie ZA TAKĄ CENĘ nie warte zachodu ?!

Widzisz, a nie grzmisz! Idąc Twoim tokiem rozumowania po świecie jeździły by same golasy bo innych wersji poprostu nie opłacałoby się kupować :evil: marlej108, weź sę trochę opanuj....nie stać Cię to nie kupuj, a jak Cię stać to SE kup i tyle :!: I proszę nie wciskaj innym, że kupno wyższej wersji auta jest totalną porażką :roll:

Jeżeli powyższą wypowiedzią Cię uraziłem to przepraszam, ale troszkę męczy mnie wciskanie przez Ciebie teorii z typu golas TAK wypas NIE :!:
    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Ths
      Rider
      • 2007
      • 317

parasite,
      wraz z wprowadzeniem do sprzedaży Cruze kombi ma pojawić się na rynku europejskim silnik 1.4 turbo.

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Badyl - brales cos dzisiaj?

czy moze masz okres... ?

ale albo naucz sie czytac ze zrozumieniem, albo pomysl troche zanim cos napiszesz...

kazdy pisze swoja opinie, ty masz swoja, ja moja....

a moja jest taka, ze w tej chwili przy obecnej polityce cenowej doposazona skoda kosztuje chyba niewiele mniej od vw... i JA (niekoniecznie ty....) wolalbym pewnie owego magicznego i uwielbianego przez rodakow Ludowoza... to wszystko. (a wolalbym go z ciekawosci, bo skody mialem 3 a vw zadnego).

a ty zaczynasz snuc swoje filozofie, ze narzycam tezy ze najlepsze sa auta-golasy....

ja wrecz twierdze co innego - kazdy powinien sobie kupic to co mu sie podoba, albo na co go stac... i czasem warto doplacic niz potem zalowac, ze sie pozalowalo 5% ceny na jakies tam wyposazenie i przez lata bedzie go brakowac....

chyba nie zrozumiales po prostu mojego posta, o cenie superba.... (chodzi w nim o to, ze nie tyle nie warto doplacac, ile ze jak sie zacznie doplacac to wychodzi cenowo prawie to samo co passat tak samo wyposazony... i JA (niekoniecznie kazdy) moze wolalbym z ciekawosci owego passata niz superba....).

ale w sumie bez sensu chyba zasmiecac watek o rapidzie - klotniami o superba....

ps. co do rapida, to jesli cena bedzie podobna do skody fabii kombi - nie byloby tak zle... ale jak zrobia cene podchodzaca pod 50.000 zl to prawde mowiac zycze powodzenia, ale ja podziekuje.

ps.2 czy ktos z forumowych sprzedawcow nie ma zadnego cynku kiedy ten rapid sie moze w koncu pojawic... ponoc mial byc po wakacjach... tu ktos napisal ze za miesiac... wiec jak???
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• tomek
          L&K
          • 2005
          • 1078

im bardziej doposażasz skodę, tym tańsza jest od porównywalnego vw :!:
          Porównaj sobie ceny opcji - w skodzie przeważnie jest sporo taniej za takie same dodatki.
          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• rowerek
            Rider
            • 2010
            • 449

Zamieszczone przez tomek
            im bardziej doposażasz skodę, tym tańsza jest od porównywalnego vw :!:
            Porównaj sobie ceny opcji - w skodzie przeważnie jest sporo taniej za takie same dodatki.
            Ceny opcji jako osobne pozycje są droższe ale fakt faktem, że biorąc pod uwagę pakiety wyposażenia w VW (np. 990 czy Komfort) na przykładzie Passata to podobnie wyposażony SII i Pasek (lub sytuacja, że SII ma w wyposażeniu 'coś' ale za to Pasek ma 'inne coś' czego nie ma SII) cenowo są bardzo zbliżone.

Komentarz

• parasite
              L&K
              • 2011
              • 1368

Zamieszczone przez Ths
              parasite,
              wraz z wprowadzeniem do sprzedaży Cruze kombi ma pojawić się na rynku europejskim silnik 1.4 turbo.

http://turbotest.pl/aktualnoci/332-c...ze-kombi-.html
              Czy to będzie ten sam silnik co w Oplu? Bo jeśli tak to z tego co czytam można do niego zamontować instalacje gazową. Ciekawe tylko ile będzie kosztowała ta wersja.
              AGR 112KM, 232Nm
              Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• rufix
                Drive
                • 2010
                • 50

obstawiam, że cennik Rapida będzie zbliżony do Roomster, technologicznie są to podobne samochody, a wymiary Rapida sa zbliżone do Megane czy Fokusa poprzednich generacji, a przecież parę lat temu to były kompakty pełną gębą, Rapid ma być sporo większy od Astry G, ciekawe czy Skoda uniknie chorób wieku dziecięcego, bo testuje Rapida jak na obecne czasy dość długo

Komentarz

• marlej108
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 4976
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ponoc wersja produkcyjna Toledo... czyli Rapida...

Oproti v Ženevě představenému konceptu se sériové Toledo, nikoliv překvapivě, prakticky nezměnilo.

na 100% jest to Fabka z dupa....

gdyby jeszcze cena byla Fabki to OK., ale jak Rapid bedzie kosztowal tyle co teraz biedniejsze wersje O2.... to szkoda :-( Oczywiscie jak wmowia marketingowcy ludnosci, ze to prawie kompakt... taki ford focus... to czesc sie na pewno skusi za te wyzsza cene...

ps. w tym Seacie ma byc silnik z Fabioli... slynny 1.2 HTP... mniam mniam - to bedzie prawdziwa RAKIETA! (zartuje!!!!) :twisted:

ps.2 i tyle halasu... o fabie z dupa... jakies brednie w wywiadzie w autogaleria.pl z projektantem tego auta - ze to zupelnie nowa jakosc, ze nowy kierunek, ze bla bla bla...

ps.3 oczywiscie czekam na prezentacje modelu i jestem gotow sie w nim nawet zakochac (haha) tylko mam dziwne obawy, ze to bedzie auto gorsze od O2 a w podobnej cenie (za podobne wyposazenie)... a wiec kiepski interes...
                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• irekk
                    L&K
                    • 2011
                    • 1093
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• marlej108
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 4976
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez irekk
                      marlej108, bez urazy ale marudzisz jak dziewucha
                      wiem, wiem, to przez pogode ;-)))

ps. JA CHCE ZOBACZYC JUZ TEGO CHOLERNEGO RAPIDA na zywo!!!!!!!!
                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Podbiel
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 164

JA CHCE ZOBACZYC JUZ TEGO CHOLERNEGO RAPIDA na zywo!!
                        wg mnie nie ma co przeżywać będzie to trochę ładniejsza wersja indyjskiego Rapida... Przedsmak Fabi 3.... Za cene OT lub O2T. Natomiast ceny O2FL/O3 poszybują w górę i tyle z tego będziemy mieli....
                        Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165

Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz

• irekk
                          L&K
                          • 2011
                          • 1093
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• Ths
                            Rider
                            • 2007
                            • 317

Cytując Auto świat:
                            „Rapida wyróżnia przestrzenne wnętrze, czyniąc z niego niezawodny pojazd dla całej rodziny, z przemyślanymi rozwiązaniami technicznymi, a do tego ekonomiczny. W skrócie to połączenie komfortu, mobilności i rozsądnej ceny.” mówi prezes Skody Winfried Vahland.

...Na początku samochód będzie oferowany z pięcioma silnikami benzynowymi i dwoma dieslami.

Skoro to ma być samochód ekonomiczny i będzie oferowany z pięcioma silnikami benzynowymi to jest szansa na 1.6 MPI z lpg

Komentarz

• notsure
                              Drive
                              • 2010
                              • 47

JA CHCE ZOBACZYC JUZ TEGO CHOLERNEGO RAPIDA na zywo!!
                              Po dlouhých týdnech napínání Škoda zveřejňuje první snímky nového Rapidu. Nezaostává skutečnost za vypjatým očekáváním?

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9943
                                • Ford

A ja mam nadzieję, że ten Rapid będzie miał ceny nie wyższe niż O2T. A wizualnie ten wóz z zewnątrz bardzo mi się podoba. Wnętrze niestety już mniej - sprawia wrażenia bardzo wąskiego.
                                Adam... Używam:
                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• marlej108
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 4976
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

no i moja przepowiednia sprzed roku stala sie cialem - Rapid... Fabia III z dupa.... zeby cene mieli niska jak na Fabie to jeszcze OK... ale jak bedzie a la Octa Tour to kiepsko...

Dupy to auto nie urywa... :evil:
                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9943
                                    • Ford

Kurczę marlej108, gdzie Ty widzisz Fabię w tym Rapidzie? Może ja mam jakąś słabą wyobraźnię, ale dla mnie te auta są totalnie różne. Pokaż może tą Fabię III, a będę w stanie coś tam analogicznego znaleźć...
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• Ths
                                      Rider
                                      • 2007
                                      • 317

Uwaga - rapid się pali !

If you remember, earlier this year we showed you footage of Volkswagen Vento caught fire on the streets of Pune, claiming its owner Mr. Kailash Gupta’s life

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

Zamieszczone przez Agamek12
                                        Kurczę marlej108, gdzie Ty widzisz Fabię w tym Rapidzie?
                                        Musze się zgodzić z przedmówcą. Marlej, gdzie w Rapidzie jest jakiekolwiek podobienstwo do Fabii ??? Znowu powtarzasz te teorie o podobieństwie, ale żadne fakty (przede wszystkim zdjęcia) tego nie potwierdzają. Piszesz Fabia III, ale puki co mamy Fabię II i NIKT NIE WIE jak będzie wyglądała Fabia III, więc jak można powiedzieć, że coś jest podobne do czegoś czego jeszcze nie ma i niewiadomo jak to będzie ostatecznie wyglądało
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 4976
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

W ktoryms to numerze AutoBild a potem AutoSwiata z tygodniowym opoznieniem w ciagu ostatnich trzech miesiecy bylo info o nowosciach Skody... o tym ze bedzie Rapid, Octavia III, w 2013 nowa Fabia (???) i byly wizualizacje... no i nowa Fabia III przod miala albo identyczny albo prawie identyczny do tego mojego wyczekiwanego Rapida... i niestety podane przez Skode wymiary chyba dosc jasno pokazuja ze to fabka z dupa... czy te wymiary roznia sie od wymiarow Rapida - a wiec Fabii II z dupa - sprzedawanego na rynku indyjskim?

Macie oczy, a nie widzicie... ze to fabka z dupa... ;-))))

to nie zaden kompakt.

[ Dodano: Wto 19 Cze, 12 17:31 ]
                                          ooo nawet na szybko znalazlem mniej wiecej to foto, ktos wrzucil na forum:

wymiaru Rapida europejskiego wg Skody:
                                          "Mimo niewielkich wymiarów nadwozia (4.48 m długości i 1,7 m szerokości) ©KODA Rapid to samochód, który zaskakuje przestronnością swojego wnętrza. " (jasne, bardzo zaskakuje...)

wymiary Rapida indyjskiego:
                                          Length 4,39 m
                                          Width 1,7 m
                                          Height 1,47 m
                                          Wheel base 2,55 m

Rapid ma szerokosc Skody Fabii... a od wersji indyjskiej jest dluzszy o 9 cm.

Zobaczycie ze nowa Fabia bedzie wygladala tak jak Rapid z przodu... tylko oczywiscie bedzie to hatchback.

wymiary vw polo sedan produkowanego m.in. u ruskich, ale takze sprzedawanego w indiach jako vw vento...:

dlugosc: 4,38 m
                                          szerokosc 1,7 m
                                          wysokoc 1,47 m
                                          rozstaw osi: 2,55 m

Rapid to po prostu przerobiona Fabia z dupa... moze nawet na zywo ladna... ale fabia z dupa. :twisted:
                                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• arkan
                                            Drive
                                            • 2011
                                            • 89

Właśnie nie wiadomo jak będzie wyglądała Fabia III (są tylko wizualizacje różnych grafików na zlecenie magazynów), a w Auto-Bild pisali, że prawdopodobnie pojawi się na przełomie 2014/2015 a nie jak podałeś w 2013 :wink:
                                            Tak jak pisali przedmówcy Rapid nijak ma się do obecnej Fabii II, nawet jeśli chodzi o wymiary (przytaczam dla wersji kombi, czyli obecnie największej)
                                            Długość: 4247 mm
                                            Szerokość: 1642 mm
                                            Wysokość: 1498 mm
                                            Roz. osi: 2451 mm

Rapid ma być kompaktem (ma wymiary zbliżone do obecnego Golfa VI), a nowa OIII ma być pozycjonowana o klasę wyżej.
                                            I nie liczyłbym na ceny zbliżone do obecnej Fabii.
                                            Golf VII TDI Variant

Komentarz

• marlej108
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 4976
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez arkan
                                              Rapid ma być kompaktem (ma wymiary zbliżone do obecnego Golfa VI), a nowa OIII ma być pozycjonowana o klasę wyżej.
                                              I nie liczyłbym na ceny zbliżone do obecnej Fabii.
                                              no z takimi wymiarami jakie podaje oficjalnie Skoda, to zadnym kompaktem nie bedzie...

Rapid = Fabia z dupa... a nie zaden kompakt! :twisted:

taka mam teorie ;-) a jak sie nie sprawdzi to bede tu na kolanach blagal o przebaczenie i sypal se leb popiolem czy cos w tym guscie...

ps. a przypominam, ze Czesi na auto.cz pisza ze moze tam bedzie w Rapidku silniczek 1.2 HTP.... ten co teraz pokutuje w Fabkach i Roomsterze (no i rzecz jasna Polo i Ibizie).... wiec ciekawym jaki to "kompakt" mialby dac rade byc ciagnietym przez tak "potezna" motorownie... :P
                                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• krzysiek83wpr
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 362

dla mnie to wygląda na kompakt jednak, a Octavia III będzie konkurować z Mondeo czy Laguną, to moja opinia, ale kłócić się z nikim nie zamierzam.
                                                Na samochód klasy B to stanowczo za wielki.

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9943
                                                  • Ford

marlej108, coraz częsciej łapię się na tym, że zupełnie nie rozumiem o czym Ty do nas rozmawiasz, ale...
                                                  Adam... Używam:

Komentarz

• marlej108
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 4976
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                                                    marlej108, coraz częsciej łapię się na tym, że zupełnie nie rozumiem o czym Ty do nas rozmawiasz, ale...
                                                    "do nas"? jestes w ciazy???
                                                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...