Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rowerek
    Rider
    • 2010
    • 449

Mnie ciekawi jak zmieni się wnętrze. Takie rzeczy jak nowa kierownica, panel climatronica jak obecnie w pasku/G VII/OIII, nowe audio to raczej pewniki. Chyba, że pójdą jeszcze dalej i zmienią całą deskę na styl OIII/Rapid.

Komentarz

• marbab
      RS
      • 2009
      • 4713
      • Fiat
      • BMM 2.0 TDI 140 KM

niezla wizualizacja Climatronica na nowym RNSie

I kolejna prezentacja O III
      Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
      Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez rowerek
        Chyba, że pójdą jeszcze dalej i zmienią całą deskę na styl OIII/Rapid.
        Myslże że tak daleko to nie pójdzie. Wydaje mi się, że poza kosmetycznymi zmianami z zewnątrz (lampy, zderzaki) zmieni się jeszcze koło kierownicy i audio. To wszystko.
        Czarny Elegance

Komentarz

• marbab
          RS
          • 2009
          • 4713
          • Fiat
          • BMM 2.0 TDI 140 KM

Ciekawostka

"...warto poczekać do maja br. - wówczas w sprzedaży pojawi się Octavia, w której złożyć na płasko będzie można oparcie fotela pasażera, co umożliwi przewóz towarów o długości nawet delikatnie przekraczających 2,40 m..." cytat z motogazety
          Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
          Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• yogi_at_pozen
            Rider
            • 2011
            • 418

w kilku artykułach mozna wyczytac drobnym druczkiem ze ceny nowej octy pozostana na zblizonym poziomie do o2 - fajnie ze, patrzac na obecna liste wyposazenia, dodali/dodadzą kilka drobnych elementow typu klima w standardzie, szyby z tylu elektryczne (Ambition) i jeszcze bardziej cieszy, przy najmniej mnie, fakt ze cale to elektroniczne gowno, typu asysten pasa ruchu, czujnik zmeczenia kierowcy i inne temgo typu podobne gowna sa za dopłatą - z polowy czlowiek i tak skorzystałby tylko raz zeby sie pobawic a pieniadze i to nie male pozostaja wydane

czy naprawde samochod musi mi mowic ze zjedzam z pasa bez kierunkowskazow, mnie uczyli na kursie, lusterko>kierunek>skret - nie ma innej opcji

albo czujnik zmeczenia - jak jestes zmeczony to nie probuj przejechac jeszcze stu metrow tylko sie urwa zatrzymaj.

reasumuja, malo zbednego gowna w podstawie > mozliwa niska cena

Komentarz

• parasite
              L&K
              • 2011
              • 1368

No ale ten aktywny tempomat to fajna sprawa. Ciekawe ile zawołają za niego.
              AGR 112KM, 232Nm
              Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Enriquez
                RS
                • 2009
                • 7685
                • Superb III (3V3)

W ETCE można już znaleźć numery gratów do O3.
                Z przeszczepami niektórych rzeczy może być ciężej - jest zupełnie nowy bordnetz taki na dwie wtyczki
                Pozdrawiam
                Marcin

Komentarz

• genio
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 198
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CDAB 1.8 TSI 152 KM

a tu raport z jazdy OIII
                  Skoda Octavia - kojarzymy ją z flotami samochodowymi, szczytami rankingów sprzedaży, ale też ze statecznymi panami, którzy przed zakupem dokonali skrupulatnej kalkulacji zysków i strat. Po kilkunastu latach na rynku i sprzedaniu na całym świecie 3,7 mln egzemplarzy przyszedł czas na trzecią generację przeboju. Niedawno sprawdzałem na południu Portugalii, czy nowość z Czech ma predyspozycje do obrony pozycji lidera sprzedaży w Polsce.

dużo nowych zdjęć wnętrza

Komentarz

• slavi
                    Rider
                    • 2004
                    • 422

Co to je to zielone/żółte ?

edyta,
                    już wiem "skrobaczka do szyb umieszczona w pokrywie od wlewu paliwa"

Komentarz

• rowerek
                      Rider
                      • 2010
                      • 449

Skrobaczka do szyb

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

odnoszę wrażenie ze tył w O3 jest zrobiony na siłe ,na siłę udziwniony .., jakby ktoś nie miał pomysłu jak to rozwiązać a chciał coś zrobić innego niż konkurencja żeby nie powielać..
                        coś jak O2fl z przodu , trzeba było zrobić lifting tylko nie wiadomo było jak.., więc wpierdzielono światła które nie pasowały ni chuchu do tego auta co zresztą widać po O3 gdzie powrócono do rozwiązania z przed fl.

O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• andriu21tg
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 1499

leszekmw, zgadzam sie z tobą !

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Panowie, dupka zgrabna nie ma tragedii, mogli gorzej to rozwiązać :wink:
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Alonzo_
                              RS
                              • 2009
                              • 2460
                              • Hyundai

Zamieszczone przez piramida
                              Widziałem zgrabniejsze , a zjebać zawsze mogli ...np jak w SII

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Alonzo_
                                Zamieszczone przez piramida
                                Widziałem zgrabniejsze , a zjebać zawsze mogli ...np jak w SII
                                :lol:
                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Enriquez
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7685
                                  • Superb III (3V3)

+1
                                  Pozdrawiam
                                  Marcin

Komentarz

• marlej108
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 4976
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

no to po FL tyl Superba II moze byc jeszcze bardziej spieprzony... fotki przerazaja... po co takie sztuczne udziwnienia???

Velmi zvláštním způsobem byla předčasně odhalena podoba předního nárazníku faceliftovaného Superbu. O autenticitě přesto nemáme pochyb.

Velmi zvláštním způsobem byla předčasně odhalena podoba předního nárazníku faceliftovaného Superbu. O autenticitě přesto nemáme pochyb.

http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Mihau
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7460
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

W tym liftbacku FL to już się w ogóle jakiekolwiek proporcje zjebały muszę przyznać i wygląda jakby bagara jeszcze wydłużyli. Masakra po całości IMO.
                                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• leszekmw
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5356

generalnie tył chyba będzie lepszy jak był , ciekawe jak im przód pójdzie..
                                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                        GVI 1.4TSI
                                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• tomekjmopl
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 1187
                                          • Opel
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W tym liftbacku FL to już się w ogóle jakiekolwiek proporcje zjebały muszę przyznać i wygląda jakby bagara jeszcze wydłużyli. Masakra po całości IMO.
                                          Tylko to są chyba jakieś zdjęcia made in china, a żółci bracia lubują się w limuzynach typu long. Może Skoda idzie tym tropem, nie wydłużając jednak przestrzeni pasażerskiej (bo i po co ), tylko samą dupę

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Mi tam obecny S II sedan się podoba (dlatego go kupiłem). Jednak co człowiek to opinia.
                                            Dla mnie np. ten lifting jest nieporozumieniem, a zwłaszcza tył i tylnie światła - obecne są o niebo ładniejsze.
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• lu5asz
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2006
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Big
                                              Mi tam obecny S II sedan się podoba (dlatego go kupiłem). Jednak co człowiek to opinia.
                                              Dla mnie np. ten lifting jest nieporozumieniem, a zwłaszcza tył i tylnie światła - obecne są o niebo ładniejsze.
                                              Zgadzam sie w 100%,dla mnie obecny Superb,a szczegolnie przod wymiata.A w SIIFL juz widze jakies splaszczone swiatla,jak w OIII-totalna porazka.
                                              Kondziu

OCP

Komentarz

• Alonzo_
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2460
                                                • Hyundai

Zamieszczone przez Big
                                                No i o to chodzi, żeby się właścicielowi podobało.

Zamieszczone przez Big
                                                Jak dla mnie o ile przód jest OK obecny tak ten doklejony tył w stylu thalii mnie osłabia.
                                                No nie podoba mi się.
                                                Tył podmodelować ,żeby ładną zwartą linie tworzył z resztą, dodać ledy i zostawić- i ładne auto by było. Pewnie ładniejszy niż kolejny będzie -jeśli też jak O3- o "wyszukanej" stylistyce rapida.
                                                Jak SII FL jak na tych fotkach ociosają siekierą na tyle to pod paska mi podchodzić tył bedzie. Ale może i tak będzie lepiej niż obecnie. IHMO

Zamieszczone przez lu5asz
                                                Zgadzam sie w 100%,dla mnie obecny Superb,a szczegolnie przod wymiata.A w SIIFL juz widze jakies splaszczone swiatla,jak w OIII-totalna porazka.
                                                Nie widziałem innych zdjęć ale na tych "chińskich" lampy nie są prostokątne jak w mniejszych nowych. Mam nadzieję, ze jakoś to sie będzie zgrywać bo wg mnie polot w stylistyce Skody to dziś jest słowo obce.

Komentarz

• Mihau
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 7460
                                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez tomekjmopl
                                                  Tylko to są chyba jakieś zdjęcia made in china, a żółci bracia lubują się w limuzynach typu long. Może Skoda idzie tym tropem, nie wydłużając jednak przestrzeni pasażerskiej (bo i po co ), tylko samą dupę
                                                  No to jest zagadka, po cholere kimlongom Audi A4L?
                                                  To idąc tym tropem Skoda dla nich niedługo zrobi Superba na płycie A8L, a i tak ją wydłużą
                                                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Big
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 6389

Wracając jeszcze do O III. Do sprzedazy trafił własnie najnowszy (lutowy) numer Auto Motor i Sport gdzie opisane są pierwsz ewrażenia po jeździe O III.
                                                    Niektórzy mieli obawy do do jakosci tworzyw. No wiec moge je rozwiać cytując redaktora który pisze " Tworzywo tablicy rozdzielczej ugina się pod palcem", ergo jest miękkie.
                                                    Co do przestronności nowej O II - " Z tyłu mozesz rozsiąśc się bardzo wygodnie, ze zmieszczeniem stóp i kolan problemu mieć nie bedziesz - tu w porównaniu z poprzednią Octavią jest o 30 mm więcej przestrzeni" - czyli będzie naprawdę sporo miejsca, bo już w O II było go tyle ile potrzeba, a tu jeszcze o 3 cm więcej.
                                                    Szykuje się naprawdę fajne i przyjemne auto
                                                    Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...