Mnie ciekawi jak zmieni się wnętrze. Takie rzeczy jak nowa kierownica, panel climatronica jak obecnie w pasku/G VII/OIII, nowe audio to raczej pewniki. Chyba, że pójdą jeszcze dalej i zmienią całą deskę na styl OIII/Rapid.
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Ciekawostka
"...warto poczekać do maja br. - wówczas w sprzedaży pojawi się Octavia, w której złożyć na płasko będzie można oparcie fotela pasażera, co umożliwi przewóz towarów o długości nawet delikatnie przekraczających 2,40 m..." cytat z motogazety
Komentarz
-
-
w kilku artykułach mozna wyczytac drobnym druczkiem ze ceny nowej octy pozostana na zblizonym poziomie do o2 - fajnie ze, patrzac na obecna liste wyposazenia, dodali/dodadzą kilka drobnych elementow typu klima w standardzie, szyby z tylu elektryczne (Ambition) i jeszcze bardziej cieszy, przy najmniej mnie, fakt ze cale to elektroniczne gowno, typu asysten pasa ruchu, czujnik zmeczenia kierowcy i inne temgo typu podobne gowna sa za dopłatą - z polowy czlowiek i tak skorzystałby tylko raz zeby sie pobawic a pieniadze i to nie male pozostaja wydane
czy naprawde samochod musi mi mowic ze zjedzam z pasa bez kierunkowskazow, mnie uczyli na kursie, lusterko>kierunek>skret - nie ma innej opcji
albo czujnik zmeczenia - jak jestes zmeczony to nie probuj przejechac jeszcze stu metrow tylko sie urwa zatrzymaj.
reasumuja, malo zbednego gowna w podstawie > mozliwa niska cena
Komentarz
-
-
a tu raport z jazdy OIII
Skoda Octavia - kojarzymy ją z flotami samochodowymi, szczytami rankingów sprzedaży, ale też ze statecznymi panami, którzy przed zakupem dokonali skrupulatnej kalkulacji zysków i strat. Po kilkunastu latach na rynku i sprzedaniu na całym świecie 3,7 mln egzemplarzy przyszedł czas na trzecią generację przeboju. Niedawno sprawdzałem na południu Portugalii, czy nowość z Czech ma predyspozycje do obrony pozycji lidera sprzedaży w Polsce.
dużo nowych zdjęć wnętrza
Komentarz
-
-
Co to je to zielone/żółte ?
edyta,
już wiem "skrobaczka do szyb umieszczona w pokrywie od wlewu paliwa"
Komentarz
-
-
odnoszę wrażenie ze tył w O3 jest zrobiony na siłe ,na siłę udziwniony .., jakby ktoś nie miał pomysłu jak to rozwiązać a chciał coś zrobić innego niż konkurencja żeby nie powielać..
coś jak O2fl z przodu , trzeba było zrobić lifting tylko nie wiadomo było jak.., więc wpierdzielono światła które nie pasowały ni chuchu do tego auta co zresztą widać po O3 gdzie powrócono do rozwiązania z przed fl.
O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Panowie, dupka zgrabna nie ma tragedii, mogli gorzej to rozwiązać :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Zamieszczone przez piramidaPanowie, dupka zgrabna nie ma tragedii, mogli gorzej to rozwiązać :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
no to po FL tyl Superba II moze byc jeszcze bardziej spieprzony... fotki przerazaja... po co takie sztuczne udziwnienia???
Velmi zvláštním způsobem byla předčasně odhalena podoba předního nárazníku faceliftovaného Superbu. O autenticitě přesto nemáme pochyb.
Velmi zvláštním způsobem byla předčasně odhalena podoba předního nárazníku faceliftovaného Superbu. O autenticitě přesto nemáme pochyb.
Komentarz
-
-
W tym liftbacku FL to już się w ogóle jakiekolwiek proporcje zjebały muszę przyznać i wygląda jakby bagara jeszcze wydłużyli. Masakra po całości IMO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigMi tam obecny S II sedan się podoba (dlatego go kupiłem). Jednak co człowiek to opinia.
Dla mnie np. ten lifting jest nieporozumieniem, a zwłaszcza tył i tylnie światła - obecne są o niebo ładniejsze.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigMi tam obecny S II sedan się podoba (dlatego go kupiłem). Jednak co człowiek to opinia.
Zamieszczone przez BigDla mnie np. ten lifting jest nieporozumieniem, a zwłaszcza tył i tylnie światła - obecne są o niebo ładniejsze.
No nie podoba mi się.
Tył podmodelować ,żeby ładną zwartą linie tworzył z resztą, dodać ledy i zostawić- i ładne auto by było. Pewnie ładniejszy niż kolejny będzie -jeśli też jak O3- o "wyszukanej" stylistyce rapida.
Jak SII FL jak na tych fotkach ociosają siekierą na tyle to pod paska mi podchodzić tył bedzie. Ale może i tak będzie lepiej niż obecnie. IHMO
Zamieszczone przez lu5aszZgadzam sie w 100%,dla mnie obecny Superb,a szczegolnie przod wymiata.A w SIIFL juz widze jakies splaszczone swiatla,jak w OIII-totalna porazka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplW tym liftbacku FL to już się w ogóle jakiekolwiek proporcje zjebały muszę przyznać i wygląda jakby bagara jeszcze wydłużyli. Masakra po całości IMO.
To idąc tym tropem Skoda dla nich niedługo zrobi Superba na płycie A8L, a i tak ją wydłużą
Komentarz
-
-
Wracając jeszcze do O III. Do sprzedazy trafił własnie najnowszy (lutowy) numer Auto Motor i Sport gdzie opisane są pierwsz ewrażenia po jeździe O III.
Niektórzy mieli obawy do do jakosci tworzyw. No wiec moge je rozwiać cytując redaktora który pisze " Tworzywo tablicy rozdzielczej ugina się pod palcem", ergo jest miękkie.
Co do przestronności nowej O II - " Z tyłu mozesz rozsiąśc się bardzo wygodnie, ze zmieszczeniem stóp i kolan problemu mieć nie bedziesz - tu w porównaniu z poprzednią Octavią jest o 30 mm więcej przestrzeni" - czyli będzie naprawdę sporo miejsca, bo już w O II było go tyle ile potrzeba, a tu jeszcze o 3 cm więcej.
Szykuje się naprawdę fajne i przyjemne autoCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz