Cały szpan przy skodzie polega na tym że się kupuję nówkę dzień po premierze i sąsiad patrzy z zazdrością. I wtedy jego wypierdziana E90 jakoś gorzej wygląda. Tak twierdzi mój szwagier
Współczuję szwagra, w takim razie. W naszym kraju chyba to się nigdy nie zmieni - samochód nadal, jak widzę, kupuje sie aby: 1. pozpanować 2. żeby sąsiadowi skoczył gul. Dziwne że nie po to aby spełnił oczewkiwania właściciela co do sposobu jazdy i komfortu.
No to juz teraz wiem z kąd te nażekania na O III - nie da sie nią poszpanować 8)
cena 55k zl - czyli 5k taniej od cennika... To mozna chyba przyjac, ze w Krakowie jeszcze jakies 3k zl pewnie taniej... - wychodziloby wtedy 8000 zl - to juz brzmi zachecajaco chyba.
Najprawdopodobniej będzie to jesień tego roku. Pewnie zostanie pokazany we wrzesniu we Frankfurcie, a do sprzedazy trafi gdzieć w październiku/listopadzie.
tak przy herbacie przegladam teraz cennik, i w sumie to sie zastanawiam czy wersja ambition ma sens... bo w sumie 4000 zl roznicy do elegance nie jest jakas drozyzna, a jednak lepsze wyposazenie i fajniejsza tapicerka (np. piekna bezowa - moja wymarzona.. ale raczej nigdy nie zrealizowane bedzie to marzenie, bo piesek lapkami by slady wiecznie robil).
W sumie to chyba albo kupowac werscje Active + niewiele dodatkow (zeby nie zblizyc sie do Ambition) albo... juz Elegance :-)
ps. nie wiem co lepsze - czy np. Superb II Active 1.8 TSI 160KM czy Octavia III Elegance 1.8 TSI 180 KM powiedzmy ze jakims cudem w tej samej cenie... czyli za tyle za ile taki model Superba sprzedaja w Olsztynie - czyli 75.900 zl.... (byc moze cos tam mozna jeszcze odjac od tej ceny bo za tyle jest do zamowienia nowy model).
marlej108, pytanie co potrzebujesz. Dla mnie w zasadzie wystarczy Ambiente+XenonyLED+Bolero z trójramienną kierą i sterowaniem+ dwustrefowaklima + hak+ metalik. Oprócz Bolero i dwustrefowej klimy dopłacasz w Elegance.
czytam i czytam o nowej O3 i tak sie zastanawiam czy jest sens czekać na kombiaka czy lepiej teraz kupić w promocji O2 FL lub jeszcze lepiej S2. Myslicie ze jest sens czekać? Nie spieszy mi się, ale nie chcialbym potem żałować, że mogłem kupić coś fajnego w promocji.
Orientujecie się może po ile idzie teraz dostać S2 Family Combi?
czytam i czytam o nowej O3 i tak sie zastanawiam czy jest sens czekać na kombiaka czy lepiej teraz kupić w promocji O2 FL lub jeszcze lepiej S2. Myslicie ze jest sens czekać?
Na to pytanie niestety ale musisz odpowiedzieć,sobie sam. Nikt z nas nie powie ci co TOBIE się podoba, czego TY potrzebujesz. To ty sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy wolisz auto mniejsze, czy większe. Czy nowsze konstrukcyjnie, czy też może starsze. Czy bogatsze wyposażenie, czy może trochę uboższe.
Zamieszczone przez qzim
Zależy z jakim silnikiem pod maską. Myslę, że S II kombi Family z 1.8 TSI byłbyś w stanie kupić za ok. 90 tys zł. (bez żadnego wyposażenia dodatkowego oczywiscie).
czytam i czytam o nowej O3 i tak sie zastanawiam czy jest sens czekać na kombiaka czy lepiej teraz kupić w promocji O2 FL lub jeszcze lepiej S2. Myslicie ze jest sens czekać? Nie spieszy mi się, ale nie chcialbym potem żałować, że mogłem kupić coś fajnego w promocji.
szczerze mowiac to O2 juz bym sobie zdecydowanie odpuscil.
Przejedz sie Superbem a za chwile O3 liftback i sobie porownaj. Co do kombi to jak pokaza je za miesiac juz w Genewie to pewnie bedzie w sprzedazy od czerwca czy cos takiego.
Ja też czekam na kombi.
Boję się tylko różnicy cenowej w stosunku do liftbacka.
Chociaż przyznać należy,że limuzynka wygląda nawet lepiej od kombi,ale ten jest zdecydowanie bardziej praktyczny (rodzinny),bo i betoniarkę mogę przewieźć :szeroki_usmiech
Ja tą decyzję podejmę po jeździe próbnej nową o3. W grę wchodzi jeszcze pasek.
Stawiam dolary przeciwko orzechom że się prowadzi jak golf 7
A golf 7 na wielowahaczu prowadzi się lepiej od pontonowanego superba który za to jest wygodniejszy. Warunek w O3 nie może być belki.
Ja aktualnie jeżdze O2 2.0 TDI i też powoli przymierzam się do O3. Raczej mało jeździmy więc myśle o 1.4 TSI najlepiej z DSG. Co o tym myślicie, czy po przesiadce będzie czuć "zamułkę"?
Wiecie może kiedy taka konfiguracje będzie w O3 ?
Jak wielu czekam na combi. Myślę, że będzie droższa o jakieś 8k.
a w tym 2.0 ile masz koni? ten 1.4 ma teraz 140 wiec juz całkiem fajnie jedzie. po programie to i pewnie do 180 będzie go można podkręcić zakładając że gift będzie w okolicy 10-15
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
arteus84, Myślę, że z przesiadki z 1.4Tsi, do 2.0TDi byś czuł zamułkę
Na niemieckiej stronie skody, możliwość zamówienia O3 była co najmniej tydzień temu, ale nie widziałem tam 1.4TSi DSG.
Są tylko 1.8TSi DSG, 1.6TDi DSG i 2.0TDi DSG
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
O III można już w ASO zamawiać ...czas oczekiwania w chwili obecnej to około 3 tygodnie (w zależności od wyposażenia)...wiem bo byłem wczoraj w ASO sprawdzić oferty :wink:
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
O III można już w ASO zamawiać ...czas oczekiwania w chwili obecnej to około 3 tygodni ( w zależności od wyposażenia)...wiem bo byłem wczoraj w ASO sprawdzić oferty :wink:
ooo tylko 3 tygodnie? to bardzo szybko.
o dealerski upust sie pytales? :-)
O III można już w ASO zamawiać ...czas oczekiwania w chwili obecnej to około 3 tygodni ( w zależności od wyposażenia)...wiem bo byłem wczoraj w ASO sprawdzić oferty :wink:
A mozna juz auto dotknac, czy mozna zamowic w ciemno?
Komentarz