Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Zamieszczone przez Contra
    Cały szpan przy skodzie polega na tym że się kupuję nówkę dzień po premierze i sąsiad patrzy z zazdrością. I wtedy jego wypierdziana E90 jakoś gorzej wygląda. Tak twierdzi mój szwagier
    Współczuję szwagra, w takim razie. W naszym kraju chyba to się nigdy nie zmieni - samochód nadal, jak widzę, kupuje sie aby: 1. pozpanować 2. żeby sąsiadowi skoczył gul. Dziwne że nie po to aby spełnił oczewkiwania właściciela co do sposobu jazdy i komfortu.
    No to juz teraz wiem z kąd te nażekania na O III - nie da sie nią poszpanować 8)
    Czarny Elegance

Komentarz

• irekk
      L&K
      • 2011
      • 1093
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Big, zmieniasz znaczki na Audi i prawie nikt się nie pozna

Komentarz

• padero
        Rider
        • 2009
        • 369
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Big
        No to juz teraz wiem z kąd te nażekania na O III - nie da sie nią poszpanować 8)
        Tak tak nie ma to jak wypierdziana E90 czy inny okularnik he he, a potem na forum WP przescigaja sie ktory to co ma lepszego od skody
        Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• yogi_at_pozen
          Rider
          • 2011
          • 418

gwoli informacji cennik jest juz na stronie skoda-auto (http://www.skoda-auto.pl/Documents/m...T13131301A.pdf)

Komentarz

• loyd
            RS
            • 2010
            • 2342

Wiadomo już kiedy będzie S2 FL ?

Komentarz

• marlej108
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 4976
              • Octavia III (5E3)
              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

a tutaj juz pierwsze ogloszenie dealera na allegro

cena 55k zl - czyli 5k taniej od cennika... To mozna chyba przyjac, ze w Krakowie jeszcze jakies 3k zl pewnie taniej... - wychodziloby wtedy 8000 zl - to juz brzmi zachecajaco chyba.

a tutaj jeszcze jedno ogloszenie:

http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez loyd
                Wiadomo już kiedy będzie S2 FL ?
                Najprawdopodobniej będzie to jesień tego roku. Pewnie zostanie pokazany we wrzesniu we Frankfurcie, a do sprzedazy trafi gdzieć w październiku/listopadzie.
                Czarny Elegance

Komentarz

• lu5asz
                  RS
                  • 2011
                  • 2006
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Biała wymiata ,te czarne dodatki 8)
                  Kondziu

OCP

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

tak przy herbacie przegladam teraz cennik, i w sumie to sie zastanawiam czy wersja ambition ma sens... bo w sumie 4000 zl roznicy do elegance nie jest jakas drozyzna, a jednak lepsze wyposazenie i fajniejsza tapicerka (np. piekna bezowa - moja wymarzona.. ale raczej nigdy nie zrealizowane bedzie to marzenie, bo piesek lapkami by slady wiecznie robil).

W sumie to chyba albo kupowac werscje Active + niewiele dodatkow (zeby nie zblizyc sie do Ambition) albo... juz Elegance :-)

ps. nie wiem co lepsze - czy np. Superb II Active 1.8 TSI 160KM czy Octavia III Elegance 1.8 TSI 180 KM powiedzmy ze jakims cudem w tej samej cenie... czyli za tyle za ile taki model Superba sprzedaja w Olsztynie - czyli 75.900 zl.... (byc moze cos tam mozna jeszcze odjac od tej ceny bo za tyle jest do zamowienia nowy model).
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• AdamB
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 8033
                      • Octavia IV (NX3)
                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

marlej108, pytanie co potrzebujesz. Dla mnie w zasadzie wystarczy Ambiente+XenonyLED+Bolero z trójramienną kierą i sterowaniem+ dwustrefowaklima + hak+ metalik. Oprócz Bolero i dwustrefowej klimy dopłacasz w Elegance.
                      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Tony065
                        RS
                        • 2009
                        • 2487
                        • Octavia I (1U2)
                        • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez Mihau
                        Zamieszczone przez irekk
                        rowerek, ten rs to już mi trochę volviaka przypomina a nie audi
                        Ten RS to jest VT. Te zakamuflowane RSki mają większe te boczne "wloty" w zderzakach.
                        mam nadzieję, że spoiler na klapie będzie jak na VT, bo ten ze zdjęć "zielonej" jest taki... pospolity :kciukminus
                        Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                        @ by Tune-up Gdańsk
                        TDI VP++ i jeszcze rośnie
                        Antek

Komentarz

• qzim
                          Classic
                          • 2013
                          • 29

Witam wszystkich,

czytam i czytam o nowej O3 i tak sie zastanawiam czy jest sens czekać na kombiaka czy lepiej teraz kupić w promocji O2 FL lub jeszcze lepiej S2. Myslicie ze jest sens czekać? Nie spieszy mi się, ale nie chcialbym potem żałować, że mogłem kupić coś fajnego w promocji.
                          Orientujecie się może po ile idzie teraz dostać S2 Family Combi?

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez qzim
                            czytam i czytam o nowej O3 i tak sie zastanawiam czy jest sens czekać na kombiaka czy lepiej teraz kupić w promocji O2 FL lub jeszcze lepiej S2. Myslicie ze jest sens czekać?
                            Na to pytanie niestety ale musisz odpowiedzieć,sobie sam. Nikt z nas nie powie ci co TOBIE się podoba, czego TY potrzebujesz. To ty sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy wolisz auto mniejsze, czy większe. Czy nowsze konstrukcyjnie, czy też może starsze. Czy bogatsze wyposażenie, czy może trochę uboższe.
                            Zamieszczone przez qzim
                            Zależy z jakim silnikiem pod maską. Myslę, że S II kombi Family z 1.8 TSI byłbyś w stanie kupić za ok. 90 tys zł. (bez żadnego wyposażenia dodatkowego oczywiscie).
                            Czarny Elegance

Komentarz

• nibelung
                              Drive
                              • 2009
                              • 94

Ja tą decyzję podejmę po jeździe próbnej nową o3. W grę wchodzi jeszcze pasek.
                              Track events-M3RS Cup-300/ /S-max 2.0T Powershift/MX5 ND ;-)

Komentarz

• marlej108
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 4976
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez qzim
                                Witam wszystkich,

czytam i czytam o nowej O3 i tak sie zastanawiam czy jest sens czekać na kombiaka czy lepiej teraz kupić w promocji O2 FL lub jeszcze lepiej S2. Myslicie ze jest sens czekać? Nie spieszy mi się, ale nie chcialbym potem żałować, że mogłem kupić coś fajnego w promocji.
                                szczerze mowiac to O2 juz bym sobie zdecydowanie odpuscil.

Przejedz sie Superbem a za chwile O3 liftback i sobie porownaj. Co do kombi to jak pokaza je za miesiac juz w Genewie to pewnie bedzie w sprzedazy od czerwca czy cos takiego.
                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• jlupino
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 362

Ja też czekam na kombi.
                                  Boję się tylko różnicy cenowej w stosunku do liftbacka.
                                  Chociaż przyznać należy,że limuzynka wygląda nawet lepiej od kombi,ale ten jest zdecydowanie bardziej praktyczny (rodzinny),bo i betoniarkę mogę przewieźć :szeroki_usmiech
                                  Jaro

Komentarz

• Contra
                                    Classic
                                    • 2013
                                    • 22

Zamieszczone przez nibelung
                                    Ja tą decyzję podejmę po jeździe próbnej nową o3. W grę wchodzi jeszcze pasek.
                                    Stawiam dolary przeciwko orzechom że się prowadzi jak golf 7
                                    A golf 7 na wielowahaczu prowadzi się lepiej od pontonowanego superba który za to jest wygodniejszy. Warunek w O3 nie może być belki.

Komentarz

• arteus84
                                      Classic
                                      • 2011
                                      • 20

Witajcie,

Ja aktualnie jeżdze O2 2.0 TDI i też powoli przymierzam się do O3. Raczej mało jeździmy więc myśle o 1.4 TSI najlepiej z DSG. Co o tym myślicie, czy po przesiadce będzie czuć "zamułkę"?
                                      Wiecie może kiedy taka konfiguracje będzie w O3 ?

Jak wielu czekam na combi. Myślę, że będzie droższa o jakieś 8k.

Komentarz

• blackrs
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 4826
                                        • Superb II combi (3T5)
                                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a w tym 2.0 ile masz koni? ten 1.4 ma teraz 140 wiec juz całkiem fajnie jedzie. po programie to i pewnie do 180 będzie go można podkręcić zakładając że gift będzie w okolicy 10-15
                                        BYŁA o1 rs
                                        BYŁA o2 1.6
                                        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• dominik9420
                                          L&K
                                          • 2012
                                          • 1136

arteus84, Myślę, że z przesiadki z 1.4Tsi, do 2.0TDi byś czuł zamułkę
                                          Na niemieckiej stronie skody, możliwość zamówienia O3 była co najmniej tydzień temu, ale nie widziałem tam 1.4TSi DSG.
                                          Są tylko 1.8TSi DSG, 1.6TDi DSG i 2.0TDi DSG
                                          Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                          Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                          Pozdrawiam i Szerokości!
                                          Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                                          http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• blackrs
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 4826
                                            • Superb II combi (3T5)
                                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ps. superb a superb kombi to różnica 3300 wiec myśle że w 03 wiecej niz 5 tys nie powinno być

[ Dodano: Czw 14 Lut, 13 21:12 ]
                                            a juz wiem pewnie 140 ale coś mi się popieprzyło ze byly 110 wiec dla tego pytałem
                                            BYŁA o1 rs
                                            BYŁA o2 1.6
                                            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 6626
                                              • Volkswagen
                                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

O III można już w ASO zamawiać ...czas oczekiwania w chwili obecnej to około 3 tygodnie (w zależności od wyposażenia)...wiem bo byłem wczoraj w ASO sprawdzić oferty :wink:
                                              PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• marlej108
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 4976
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                                O III można już w ASO zamawiać ...czas oczekiwania w chwili obecnej to około 3 tygodni ( w zależności od wyposażenia)...wiem bo byłem wczoraj w ASO sprawdzić oferty :wink:
                                                ooo tylko 3 tygodnie? to bardzo szybko.
                                                o dealerski upust sie pytales? :-)
                                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• kurczak1985
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 300

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                                  O III można już w ASO zamawiać ...czas oczekiwania w chwili obecnej to około 3 tygodni ( w zależności od wyposażenia)...wiem bo byłem wczoraj w ASO sprawdzić oferty :wink:
                                                  A mozna juz auto dotknac, czy mozna zamowic w ciemno?

Komentarz

Pracuję...