Całkiem fajnie wyszło.
Te 610 l to pewnie staroniemieckim sposobem z zestawem naprawczym, tak jak w passacie, z kołem zapasowym będzie sporo mniej. Ale ok, wystarczy.
Teraz trzeba się przejechać. Mam nadzieję, że super deska z niej nie będzie.
Te 610 l to pewnie staroniemieckim sposobem z zestawem naprawczym, tak jak w passacie, z kołem zapasowym będzie sporo mniej.
hehe, tez zwrocilem uwage, ze Niemcy czesto dosc specyficznie licza objetosc bagaznika :-) Dziwilem sie jakim cudem ten w VW G7 jest wiekszy niz w G6... i odkrylem, ze w G7 policzyli wneke na kolo :-))))
[ Dodano: Wto 19 Lut, 13 19:37 ]
Zamieszczone przez mirek_p11
Kombi zajebiste
mi tez te kombi sie podoba, i to chyba bardziej od liftbacka....
no i na tych wizualizacjach (bo to nie sa zadne zdjecia!) moje wymarzone srebrne listwy sa dookola calych szyb a nie tylko dolna pozioma jak w liftbacku. Ciekawe czy to nie blad na tych wizualizacjach...
Dostalem wlasnie znowu maila od Skody z taka trescia:
Zespół projektowy z Josefem Kabaòem na czele, stworzył dynamiczny i ponadczasowo elegancki samochód. Przód modelu Octavia Combi jest identyczny i równie wyrazisty jak w limuzynie. Sylwetkę auta podkreślają ostro poprowadzone linie Tornado, które na wysokości słupka D przechodzą w łagodnie opadający dach. Z tyłu zachowano typowy dla marki układ świateł w kształcie litery C.
Po złożeniu oparć tylnej kanapy przestrzeń ładunkowa powiększa się do aż 1 740 litrów, a liczne haczyki, siatki oraz dwustronna mata bagażnika zwiększają funkcjonalność pojazdu. We wnętrzu samochodu zastosowano wiele „Przemyślanych rozwiązań”, jak np. pojemnik na odpadki, schowek na kamizelkę odblaskową pod fotelem kierowcy czy skrobaczkę do szyb umieszczoną w pokrywie od wlewu paliwa.
Dziś siedziałem chwile w o3 jest juz do obejrzenia w niektórych salonach.
Niestety nie miałem dużo czasu, ale pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Naprawdę czuć i widać ze jest większa. Poza tym na żywo wyglada dużo lepiej niż na zdjęciach
To na co zwróciłem uwagę to środkowy "tunel" (jeśli nazwy nie pomylilem wcale nie sprawia wrażenia tak wysokiego jak był poruszany w tym wątku.
Na większe przyjrzenie przyjdzie czas na jazdach próbnych podobno od przyszłego tygodnia.
Aa co do combi to czerwiec+ ok 2 miesięcy oczekiwania na auto.
Dzisiaj otrzymałem od skody mały liścik z linkiem i hasłem by móc skonfigurować sobie nową o3 w polskim konfiguratorze. I zacząłem:
Wybrałem 1.4 silniczek z wyposażeniem Ambition i kolorem metalik.
Gdy przeszedłem do wyposażenia dodatkowego zaczęły się zgrzyty:
- chciałem wybrać automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne za 250, lecz niestety trzeba dobrać climatronic za 1800 i light assistant z czujnikiem deszczu za 700
- jeśli chcesz bi ksenony z LED-ami za 4700 musisz wybrać przeciwmgielne "black" za 100
- niestety wycieraczka tylna jest opcją za 300
- przy wyborze przedniej szyby ogrzewanej za 750 trzeba domówić asystenta pasa ruchu 1700 automatycznie ściemniające lusterko za 250 i lusterko wsteczne z czujnikiem deszczu za 100
Po cholere mi asystent pasa ruchu jeśli chcę tylko ogrzewaną przednią szybę, albo też climatronic jeśli chcę automatycznie przyciemniane lusterko wsteczne :?:
Są też dodtaki za ciekawą cenę jak tylne światła LED za 500, gniazdo 230 V w tylnej części podłokietnika za 400 czy też wykończenie tylnej części oparć przednich siedzeń skórą ekologiczną (kto ma małe dzieci wie o co chodzi :szeroki_usmiech ) za 100
Ogólnie w podsumowaniu wyszło mi 78100 za 1.4 ambition z metalikiem i kilkoma pierdołami (siatki, LED-y i wycieraczka z tyłu, dywaniki i kolorowy MAXI-DOT)
a ja już wczoraj miałem okazję sprawdzić wymarzoną konfigurację... [boli ;-)]
Fajnie, że Skoda docenia stałych klientów , a ja i tak czekam z niecierpliwością na OIII Kombi
Komentarz