Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arteus84
    Classic
    • 2011
    • 20

I to mi sie podoba
    Ciekawe czy powtwierdzi się kwietniowa premiera i jaki bedzie czas oczekiwania...

Komentarz

• yogi_at_pozen
      Rider
      • 2011
      • 418

patrzac na 3 zdjecie chyba rowniez tu poszli w schemat "nie otworzysz maski jak nie otworzysz drzwi"

Komentarz

• andriu21tg
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1499

tomekjmopl, aaaaa chce go. Jak wyjdzie to zamawiam

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Nie wiem czy kombi nie fajniejsze od liftbacka?
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• yogi_at_pozen
            Rider
            • 2011
            • 418

fajniejsze... czekam z niecierpliwoscia

Komentarz

• arkan
              Drive
              • 2011
              • 89

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
              patrzac na 3 zdjecie chyba rowniez tu poszli w schemat "nie otworzysz maski jak nie otworzysz drzwi"
              Ja mam tak samo w Polo.
              A kombi piękna
              Golf VII TDI Variant

Komentarz

• perfex
                L&K
                • 2005
                • 1117

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                fajniejsze... czekam z niecierpliwoscia
                Jest informacja o kombi 4x4. Ciekawe czy będzie 1.8TSI DSG 4x4, to byłoby miłe....
                Pozdrawiam
                perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Polska77
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 166

Kombiak kozacki!! Chyba lepiej niz liftback, pojemnośc bagaznika 610 L !!!
                  Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• marbab
                    RS
                    • 2009
                    • 4842
                    • Fiat
                    • BMM 2.0 TDI 140 KM

Kombi z zewnatrz rewelacja Opcja chrom dookola okien a nie jak w liftbacku polowka :P
                    Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                    Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• arteus84
                      Classic
                      • 2011
                      • 20

Ja czekam z niecierpliwością na info kiedy 1.4 z dsg

Komentarz

• blackrs
                        RS
                        • 2008
                        • 4829
                        • Superb II combi (3T5)
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

bardzo bardzo bardzo mi sie to kombi podoba ...
                        BYŁA o1 rs
                        BYŁA o2 1.6
                        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• mirek_p11
                          RS
                          • 2010
                          • 6763
                          • Volkswagen
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Kombi zajebiste

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                          Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                          Fotki

Komentarz

• nibelung
                            Drive
                            • 2009
                            • 94

Całkiem fajnie wyszło.
                            Te 610 l to pewnie staroniemieckim sposobem z zestawem naprawczym, tak jak w passacie, z kołem zapasowym będzie sporo mniej. Ale ok, wystarczy.
                            Teraz trzeba się przejechać. Mam nadzieję, że super deska z niej nie będzie.
                            Track events-M3RS Cup-300/ /S-max 2.0T Powershift/MX5 ND ;-)

Komentarz

• dato
                              L&K
                              • 2012
                              • 1431

Zamieszczone przez Enriquez
                              W tym tygodniu lub w przyszłym być może mi się uda pojeździć O3, będzie u moich chłopaków do jazd testowych 1 egzemplarz.
                              Spij łotrów i do nowej Navi się dobierz

Komentarz

• marlej108
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 4976
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez nibelung
                                Te 610 l to pewnie staroniemieckim sposobem z zestawem naprawczym, tak jak w passacie, z kołem zapasowym będzie sporo mniej.
                                hehe, tez zwrocilem uwage, ze Niemcy czesto dosc specyficznie licza objetosc bagaznika :-) Dziwilem sie jakim cudem ten w VW G7 jest wiekszy niz w G6... i odkrylem, ze w G7 policzyli wneke na kolo :-))))

[ Dodano: Wto 19 Lut, 13 19:37 ]
                                Zamieszczone przez mirek_p11
                                Kombi zajebiste
                                mi tez te kombi sie podoba, i to chyba bardziej od liftbacka....

no i na tych wizualizacjach (bo to nie sa zadne zdjecia!) moje wymarzone srebrne listwy sa dookola calych szyb a nie tylko dolna pozioma jak w liftbacku. Ciekawe czy to nie blad na tych wizualizacjach...

Dostalem wlasnie znowu maila od Skody z taka trescia:

"Podczas Międzynarodowych Targów Motoryzacyjnych w Genewie, odbywających się w dniach 5-17 marca 2013 roku, ©KODA zaprezentuje model Octavia Combi trzeciej generacji.

©KODA kontynuuje swoją ofensywę modelową. Kilka tygodni po rozpoczęciu produkcji Octavii trzeciej generacji, marka zaprezentuje ten model w wersji Combi. Bestseller ©KODY wyznacza nowe standardy w swojej klasie, posiada przestronne i funkcjonalne wnętrze, bogate wyposażenie z zakresu komfortu i bezpieczeństwa, ponadczasowy design, a także korzystny stosunek ceny do jakości.

„Octavia to serce marki i nasz najbardziej popularny model” – mówi Winfried Vahland, prezes ©KODY. „Wersja Combi odzwierciedla wszystkie najlepsze cechy ©KODY i ma duży udział w sukcesie firmy. Samochód stanowi klasę samą w sobie, oferując wysoką jakość w cenie pojazdu kompaktowego” – dodaje Winfried Vahland.

Zespół projektowy z Josefem Kabaòem na czele, stworzył dynamiczny i ponadczasowo elegancki samochód. Przód modelu Octavia Combi jest identyczny i równie wyrazisty jak w limuzynie. Sylwetkę auta podkreślają ostro poprowadzone linie Tornado, które na wysokości słupka D przechodzą w łagodnie opadający dach. Z tyłu zachowano typowy dla marki układ świateł w kształcie litery C.

Auto jest o 90 mm dłuższe i o 45 mm szersze od swojego poprzednika. Rozstaw osi zwiększył się prawie o 11 cm, co zaowocowało jeszcze większym wnętrzem. „Nowa Octavia Combi oferuje pasażerom siedzącym z tyłu bardzo dużo miejsca na nogi - aż 73 mm na wysokości kolan - i posiada rekordową pojemność bagażnika, wynoszącą 610 litrów” – mówi dr Frank Welsch, Członek Zarządu ©KODY odpowiedzialny za rozwój techniczny.

Po złożeniu oparć tylnej kanapy przestrzeń ładunkowa powiększa się do aż 1 740 litrów, a liczne haczyki, siatki oraz dwustronna mata bagażnika zwiększają funkcjonalność pojazdu. We wnętrzu samochodu zastosowano wiele „Przemyślanych rozwiązań”, jak np. pojemnik na odpadki, schowek na kamizelkę odblaskową pod fotelem kierowcy czy skrobaczkę do szyb umieszczoną w pokrywie od wlewu paliwa.

Składany fotel pasażera pomaga podczas przewożenia długich przedmiotów, a praktyczny wieszak na ubranie pozwoli wygodnie przewieźć płaszcz lub garnitur.
                                ©KODA Octavia Combi może zostać wyposażona w aż 9 poduszek powietrznych. W bogatej ofercie funkcji i układów wspierania bezpieczeństwa znajdują się m.in.: asystent pasa ruchu „Lane Assist”, hamulec antykolizyjny „Multicollision Brake” czy funkcja wykrywania zmęczenia „Driver Activity Assistant”.

Podczas Międzynarodowych Targów Motoryzacyjnych w Genewie pokazana zostanie także ©KODA Octavia Combi 4x4 ze sprzęgłem Haldex piątej generacji."
                                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Tippo
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1349
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez piramida
                                  Nie wiem czy kombi nie fajniejsze od liftbacka?
                                  Jak dla mnie zdecydowanie, dupa nie robi wrazenia doklejonej.

Komentarz

• arteus84
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 20

Dziś siedziałem chwile w o3 jest juz do obejrzenia w niektórych salonach.
                                    Niestety nie miałem dużo czasu, ale pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Naprawdę czuć i widać ze jest większa. Poza tym na żywo wyglada dużo lepiej niż na zdjęciach
                                    To na co zwróciłem uwagę to środkowy "tunel" (jeśli nazwy nie pomylilem wcale nie sprawia wrażenia tak wysokiego jak był poruszany w tym wątku.
                                    Na większe przyjrzenie przyjdzie czas na jazdach próbnych podobno od przyszłego tygodnia.

Aa co do combi to czerwiec+ ok 2 miesięcy oczekiwania na auto.

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

arteus84, Napisz w którym salonie w Wawie bo będę w czwartek to chętnie bym Iooknął

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• marlej108
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 4976
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Koledzy,

wlasnie w skrzynce znalazlem list od Skody. Przyslali plakat O3 i broszurke z kodem do ... konfiguratora... wlasnie go wlaczam.

Kuszą... :P
                                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez marlej108
                                          Koledzy,

wlasnie w skrzynce znalazlem list od Skody. Przyslali plakat O3 i broszurke z kodem do ... konfiguratora... wlasnie go wlaczam.

Kuszą... :P
                                          Bo jak czytają twoje stękanie tutaj na forum na temat octy to chcą ci do dupy teraz wejść :lol:

Komentarz

• cool_torun
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 162

Dzisiaj otrzymałem od skody mały liścik z linkiem i hasłem by móc skonfigurować sobie nową o3 w polskim konfiguratorze. I zacząłem:
                                            Wybrałem 1.4 silniczek z wyposażeniem Ambition i kolorem metalik.
                                            Gdy przeszedłem do wyposażenia dodatkowego zaczęły się zgrzyty:
                                            - chciałem wybrać automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne za 250, lecz niestety trzeba dobrać climatronic za 1800 i light assistant z czujnikiem deszczu za 700
                                            - jeśli chcesz bi ksenony z LED-ami za 4700 musisz wybrać przeciwmgielne "black" za 100
                                            - niestety wycieraczka tylna jest opcją za 300
                                            - przy wyborze przedniej szyby ogrzewanej za 750 trzeba domówić asystenta pasa ruchu 1700 automatycznie ściemniające lusterko za 250 i lusterko wsteczne z czujnikiem deszczu za 100
                                            Po cholere mi asystent pasa ruchu jeśli chcę tylko ogrzewaną przednią szybę, albo też climatronic jeśli chcę automatycznie przyciemniane lusterko wsteczne :?:
                                            Są też dodtaki za ciekawą cenę jak tylne światła LED za 500, gniazdo 230 V w tylnej części podłokietnika za 400 czy też wykończenie tylnej części oparć przednich siedzeń skórą ekologiczną (kto ma małe dzieci wie o co chodzi :szeroki_usmiech ) za 100
                                            Ogólnie w podsumowaniu wyszło mi 78100 za 1.4 ambition z metalikiem i kilkoma pierdołami (siatki, LED-y i wycieraczka z tyłu, dywaniki i kolorowy MAXI-DOT)

Komentarz

• AdamB
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 8039
                                              • Octavia IV (NX3)
                                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez marlej108
                                              Też dziś dostałem takie coś.
                                              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Wojqba
                                                Ambiente
                                                • 2008
                                                • 230

a ja już wczoraj miałem okazję sprawdzić wymarzoną konfigurację... [boli ;-)]
                                                Fajnie, że Skoda docenia stałych klientów , a ja i tak czekam z niecierpliwością na OIII Kombi

Komentarz

• cool_torun
                                                  Ambiente
                                                  • 2008
                                                  • 162

Marlej - byłem pierwszy :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

Panowie a ja czekam jak w końcu jakiś sensowny motor wsadzą pod maskę bo na razie padaka z tymi silnikami :lol:

Może RS przypadnie mi do gustu :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...