Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • WIELKIBONGO
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1594
    • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez marlej108
    Na szczescie chyba (bo po ogledzinach wnetrza Volvo kolegi jesli w O3 sa same plastiki to bym chyba tam zwymiotowal...;-)
    marlej108, za to pewnie porównując cenę OIII i rzeczonego Volvo pewnie byś zjadł z wrażenia to co zwymiotowałeś :roll:

może dołozysz do porównania z OIII jeszcze Mercedesa albo BMW???

wygląda na to,że dla Ciebie to ta sama liga-i pod kątem wyposażenia i pod kątem ceny,prawda??? :lol:

wszyscy śledzący ten temat już 100 razy od Ciebie słyszeli że Octa jest bleeee i same minusy natomiast posiadanie VW to prawie złapanie Pana Boga za piety.
    Skoro tak jest to może warto zastanowić się nad zmiana forum???
    przecież VW też takowe posiada

tak dla Twojej wiadomości- ceny V70 zaczynają się od golasa klasy wyposażenia rapida 144k zł, najbardziej wypasione wersje podchodzą pod 300k.
    Więc co tu porównywać????

sorry za OT ale już nie mogłem sie powstrzymać

P.S. Wiwat VW :lol:

[ Dodano: Sro 20 Lut, 13 19:51 ]
    Laik nie ma szans zeby te samochody rozroznic.
    Za to to Passat i Jetta aż biją w oczy różnicą między sobą :lol:
    NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
    PÓŹNIEJ BYŁ BKD
    BYŁA TEŻ CEGA
    A TERAZ JEST SUPERB CBBB
    MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• dominik9420
      L&K
      • 2012
      • 1136

k...wa to pierwsze to jest octavia III
      blackrs, To samo było z OCP-kowym kalendarzem :diabelski_usmiech
      W pierwszej wersji też był Wstawiony Rapid i mało kto poznał, dopiero po (jak dobrze pamiętam )10-15 stronach ktoś powiedział, ze to Rapid a nie OIII
      Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
      Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
      Pozdrawiam i Szerokości!
      Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
      http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7460
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez WIELKIBONGO
        P.S. Wiwat VW :lol:
        :haha:
        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

WIELKIBONGO, Marley tak się podnieca tą octavią że jutro jako pierwszy bedzie sterczal rano przed salonem, sral pies obowiazki, praca, rodzina, najwazniesze jest pomacac boczki octavki i poraz 1000 mękolic jaka ta skoda chujowa...

Sorki marley ale straszny z ciebie pesymista i malkontent :roll:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rowerek
            Rider
            • 2010
            • 449

Zamieszczone przez Big Wojtek
            Bierzecie najlepiej wyposazone wersje 160 konnego samochodu, dokładacie xenony, DSG, podgrzewanie siedzeń i inne luksusy i zdziwienie, ze to 100 kzł kosztuje
            Dokładnie :lol: Ludzie, którzy póki co jeżdzą Ambienciakami konfigurują sobie full wypas z mocniejszymi silnikami niż mają teraz i się dziwią, że kosztuje o wiele drożej niż jak Oni kupowali... Zakrawa na lekką paranoję... :diabelski_usmiech Ciekawe, że np. taka OIII Elegance mimo lepszego wyposażenia niż OII Elegance kosztuje cennikowo ponad 3 tysiące MNIEJ... Także Panowie nie porównujcie OII Ambiente do OIII elegance na full wypasie i nie płaczcie, że tak drogo.
            Macie przykład, OII Ambiente za 114tyś.: http://www.autogaleria.pl/auto_test/...entec,718.html Jak widać wypasu nie ma a cena chora.

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez WIELKIBONGO
              marlej108, za to pewnie porównując cenę OIII i rzeczonego Volvo pewnie byś zjadł z wrażenia to co zwymiotowałeś

może dołozysz do porównania z OIII jeszcze Mercedesa albo BMW???

wygląda na to,że dla Ciebie to ta sama liga-i pod kątem wyposażenia i pod kątem ceny,prawda???

wszyscy śledzący ten temat już 100 razy od Ciebie słyszeli że Octa jest bleeee i same minusy natomiast posiadanie VW to prawie złapanie Pana Boga za piety.
              Skoro tak jest to może warto zastanowić się nad zmiana forum???
              Lepiej bym tego nie ujął. Nie odzywałem się od dawna, ale to co wyprawia Marlej przekracza wszelkie możliwe granice. TO JEST FORUM SKODY !!!! Jeśli Skoda dla Marleja, to złom który jest najgorszym autem z możliwych to może faktycznie warto pomyśleć nad przeniesieniem się na inne forum. Jak widać nie tylko ja tak myślę i nie tylko Wilkibongo Naprawdę mnie już męczy czytanie jaka to ta Skoda jest zła, byle jaka i beznadziejna, a VW super i Skoda nawet do pięt mu nie dorasta.
              Ja rozumiem konstruktywna krytykę, ale ... 100 (STO !!!!)stron krytyki ??!!! A tak naprawdę dyskusji o dupie marynie. A drugie sto w wątku o Rapidzie To chyba lekka przeginka. Przypominam. że jesteśmy na forum MIŁOŚNIKÓW Skody Octavii, a ja czuje się jak na forum .... Renault Laguny. Skoda ??? Przecież to złom na kółkach i podróba VW. Skoda?? A to w ogóle jeździ ??!! Przecież Skoda to złom i najgorsze auto na rynku. Taki Tata Nano to przy O III super auto - mniej więcej takie wnioski można wyciągnąć z wypowiedzi Marleja. To naprawdę już drażni !!

[ Dodano: Sro 20 Lut, 13 20:22 ]
              Narzekacie na ceny O III???!!! No to spójrzcie na ceny konkurentów !!!!! Toyota Auris II - wersja podstawowa bez klimy i radia. Cena ?? 59 900 zł !!!!! To O III za 59 500 zł z klimą i radiem to drogo, a Auris II bez klimy i radia za 59 900 zł to tanio, tak ??
              Opel Astra IV od ... 63 500 zł za 1.6 100 KM z... 2012 r !! To co O III za 59 500 zł z 2013 jest droga a Astra IV za 63 500 z 2012 tania ??!!!
              Ford Focus 1.6 (85 KM) Ambiente start kosztuje 58 000 zł BEZ klimatyzacji i BEZ radia. To co O III za 59 500 zł z klimą i radiem jest droga, a Focus za 58 000 bez klimy i radia tani ??!!!
              Niech do cholery ktoś mi to wytłumaczy !!!
              Rozumiem krytykę, ale na poziomie, a nie za wszelką cenę !! Czy to jest może forum ANTY Skoda ??
              Pomijam już fakt, ze O III jest duuuuużo większym autem niż te wymienione powyżej.
              Czarny Elegance

Komentarz

• nibelung
                Drive
                • 2009
                • 94

und der neue sweter sieben kombi:
                Track events-M3RS Cup-300/ /S-max 2.0T Powershift/MX5 ND ;-)

Komentarz

• kurczak1985
                  Rider
                  • 2009
                  • 300

:twisted:
                  Załączone pliki

Komentarz

• padero
                    Rider
                    • 2009
                    • 369
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ja też dziś miałem okazję zasiąść na chwilę w OIII, co prawda było juz ciemno a auto stało na zewnątrz, więc nie dane mi było przyjrzec się szczegółom, ale ogólnie samochód zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie, cała deska bardzo pachnie VW(nie jest to golf VII ale naprawdę nie dużo brakuje) i naprawdę wygląda dużo lepiej niz na fotkach, podświetlenie deski w ciemnościach bardzo ładne w połączeniu z nowym bolero, a LEDy z przodu to już po prostu bajka. Moim zdaniem OIII wygląda napewno bardziej komfortowo niż OIIFL z punktu widzenia kierowcy,bagażnik też na pierwszy rzut oka wygląda na większy, z tyłu nie siadałem bo nie było dywaników i nie chciałem nasyfić w nowym autku, ale wyglądało dosyć przestronnie.W przyszłym tygodniu może uda się już przejechać , wysłałęm już kilka zapytań ofertowych, czekam na najlepszą i zamawiam białą ELEGANCE 1.8TSI z dachem, ledami i kilkoma innymi bajerami...
                    Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• kurczak1985
                      Rider
                      • 2009
                      • 300

lepszej jakości w 200kb nie udało mi się zrobić

[ Dodano: Sro 20 Lut, 13 20:39 ]

[ Dodano: Sro 20 Lut, 13 20:40 ]
                      Załączone pliki

Komentarz

• padero
                        Rider
                        • 2009
                        • 369
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

kurczak1985, fajna, fajna :lol:
                        Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• Tippo
                          L&K
                          • 2009
                          • 1349
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

No w koncu kolor race blue trafil do zwykelj octy, jakby sie dalo w o2, to taki bym wzial :diabelski_usmiech

O3 z Rapidem.... Ehhh. O3 - wyrosniety Rapid??? oby nie...
                          Dlatego trza brac kombi :P

Komentarz

• dudek_t
                            L&K
                            • 2008
                            • 1421

Tył i profil boczny bardzo fajny. Jednak przód kompletnie mi nie podchodzi. Cenowo też wygląda całkiem ok, nie wiem skąd te narzekanie na ceny. Realnie sensowną wersję z benzyną da się kupić za 70-80k zł więc na poziomie konkurencji. A jak ktoś chce dach, webasto, DSG to i nic dziwnego że 100k zł można lekko przekroczyć.

Nie zmienia to jednak faktu że po 3 Octaviach z salonu przez najbliższe naście lat samochodu tej marki nie kupię.

Komentarz

• marlej108
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 4976
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

hmmm ta Octa w tym rs niebieskim prezentuje sie bojowo, i piekny kolor bezowy wnetrza... takie cos mnie kusi :-)

ale jutro sie przekonam organoleptycznie.

ps. cena ogladanego dzis Volvo to "bagatela"...180.000 zl (czyli absurd), kupiony w ramach wyprzedazy rocznika od zaprzyjaznionego sprzedawcy za 150.000 zl (dalej dla mnie absurd). Aczkolwiek wnetrze przepiekne. Szkoda ze taka strasznie droga ta szwedzizna (a moze chinszczyzna? ;-)

ps.2 zgadzam sie ze to forum Skody, i ze za duzo marudze. Z drugiej strony to "marudzenie" jednak nie jest takie do konca wyssane z palca. Ale prosze nie traktujcie go tez tak na 100% powaznie. Swego czasu bardzo mi sie nie podobala Fabia II... i po pol roku kupilem ... Fabie II....

ps.3 gdybym mial do wyboru O3 czy Focus - to mimo ze na zywo nie widzialem w srodku jeszcze O3 - wzialbym O3 :-) - Focus mi sie tez nie podoba jesli chodzi o plastiki, a z tylu miejsca malutko na nogi.

Dobra, dosc pieprzenia - jutro przed poludniem zobacze te mityczna nastepczynie mojej ulubionej O2....
                              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14887
                                • Octavia IV (NX3)

U mnie w domu po przeglądnięciu na stronie Skoda polska juz młody konfiguruje nową O III Jedno co już zobaczyłem, to faktycznie - biorąc wyposażenie porównywalne z moją O I Tour +, lepiej wypada cenowo O III w wersji Activ, niz doposażany Rapid. Młody mnie nakręcił i zaczynam mysleć :P nad przyszłością.
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• marlej108
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 4976
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
                                  Taki Tata Nano to przy O III super auto - mniej więcej takie wnioski można wyciągnąć z wypowiedzi Marleja. To naprawdę już drażni !!
                                  a mnie z kolei juz drazni ten twoj bufoniasty ton. zachowujesz sie jakbys zjadl wszystkie rozumy... i jesli takie wnioski wysuwasz jak napisales powyzej to sorry, ale nie najlepiej u ciebie z mysleniem....

poza tym to ty zawsze piszesz ze wszystko wiesz najlepiej, bo ci "sprzedawca powiedzial" (jak ostatnio przy dyskusji o nieszczesnym loganie), wczesniej tez bredziles ze Rapid to typowy kompakt, O3 klasa srednia, ktora dopiero zostanie zaprezentowana na targach w genewie a w sprzedazy bedzie od kwietnia (az mnie kusi troche powklejac twoje wypowiedzi z pocztakowych stron tego watku...) - i inne tego typu bzdury i co? ani razu nie napisales: "pomylilem sie", a myslisz sie ostatnio dosc czesto. Ja przynajmniej przyznac sie potrafie do bledu.
                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Panowie, może po prostu nie zwracajcie na siebie uwagi, coooooooo?
                                    Bardzo proszę...
                                    saport techniczny baj DGW
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm
                                    no i nie ma :-)

Komentarz

• kurczak1985
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 300

Wklejcie lepiej zdjecia czarnej O3 na zywca, bo bardzo mnie ciekawi ta wersja kolorystyczna, zamiast marudzic :P

Komentarz

• marlej108
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 4976
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez szkoda
                                        Panowie, może po prostu nie zwracajcie na siebie uwagi, coooooooo?
                                        Bardzo proszę...
                                        z mojej strony luz - nigdy sam nie zaczepiam. Ale jak ktos zloslwie ujada, to wtedy reaguje.
                                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

Ale jak ktos zloslwie ujada
                                          no i zupełnie niepotrzebnie prowokujesz, może na tym zakończmy :idea:
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• marlej108
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 4976
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez kurczak1985
                                            Wklejcie lepiej zdjecia czarnej O3 na zywca, bo bardzo mnie ciekawi ta wersja kolorystyczna, zamiast marudzic :P
                                            w Gdansku jest bodajze brazowa, musze niesmialo przyznac ze jeszcze wczoraj pisalem co za wspanialy kolor, ale chyba na zywo ostatecznie to wolalbym pewnie wlasnie czarny, albo bialy. No ale zobaczymy co tam w salonie za wersja wyposazenie stoi.

ps. bardzo ladny jest ten niebieski dotychczas przeznaczony do RS'a

[ Dodano: Sro 20 Lut, 13 22:05 ]
                                            Zamieszczone przez szkoda
                                            Ale jak ktos zloslwie ujada
                                            no i zupełnie niepotrzebnie prowokujesz, może na tym zakończmy :idea:
                                            masz racje. :?
                                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

BARDZO dziękuję.
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• marbab
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 4713
                                                • Fiat
                                                • BMM 2.0 TDI 140 KM

w 3City O3 chwile temu zostala obmacana :diabelski_usmiech Decha fajna, drzwi porazka.
                                                Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                                Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• grzesk
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 296

Miałem po drodze dziś salon, w którym testowałem przez 3 godziny Rapida, więc się zatrzymałem i na salonie mają już brązową O3 Ambition z dodatkami (tak na szybko to było tam Bolero ze zmieniarką w schowku, kolorowy Maxi). Za dużo czasu nie miałem ale auto zrobiło na mnie dobre wrażenie. Lepiej jednak na żywo wygląda niż na zdjęciach. Na zdjęciach nie bardzo przód mi się podobał i "kufer" wydawał mi się taki jakiś doklejony. Na szczęście na żywo już nie robi takiego wrażenia.
                                                  Lubię bardzo Rapida ale muszę przyznać O3 fajniejsza, bardzo przyjemna w środku. Sprawdziłem parę newralgicznych miejsc o których tu nie raz było głośno. Deska jest zrobiona z miękkiego plastiku ale tylko do wysokości włącznika świateł a na środku schodzi do poziomu klimatyzacji. Pozostałe części są twarde. Jeśli chodzi o plastiki na drzwiach to wszystkie są twarde poza podłokietnikiem ale miłym akcentem jest wyścielanie kieszeni materiałem, tak samo z przodu jak i z tyłu. Co do twardości tych plastików aby trochę poprawić humor, różnią jednak się od tych co są w Rapidzie. Rapidze są typowo twarde i już. W O3 w dotyku są inne, tak jakby były pokryte cieniutką warstwą gumy. Takie wrażenie sprawiają jakby były czymś pokryte i w dotyku nie są takie "plastikowe". Dobra ale koniec z plastikami bo podczas jazdy nikt ich nie maca i nie sprawdza. Ważne aby dobrze wyglądało i nie stukało.
                                                  Miejsca jest jak dla mnie naprawdę sporo, w Rapidzie nie narzekałem a tu nie mam do czego się przyczepić. Wspominany tunel środkowy aż tak wysoki nie jest jak na zdjęciach się wydawało. Siedziałem krótko i ciężko do czegoś mi się przyczepić ale wpadło mi w oko jedno. Pod panelem klimatyzacji jest jakoś ciasno aby dostać się do schowka/popielniczki cokolwiek to jest. W tym egzemplarzu było zamontowane MDI z USB i AUX-IN to jeszcze ono przeszkadzało jak sie tam ręką coś próbowało włożyć. Takie moje odczucie ale może źle tam rękę wkładałem ;-).
                                                  @marlej108 wspominał o tylnej kanapie, że jest krótka. Przyznaje mu racje i to bez linijki. Z tyłu jest luźno i nad głową sporo miejsca jak dla mnie ale na tej kanapie dziwnie się siedzie właśnie ze względu na jej długość. Brakuje podparcia pod nogami. Dla porównania usiadłem w Rapidzie, który stał obok i tam pod tym względem jest wygodniej. Lepiej mi się w Rapidzie mi się z tyłu by podróżowało pomimo tego, że nad głową jest mniej miejsca ale nadal nie cioram głową po suficie i jest mniej miejsca na szerokość.

Jak będę kupował auto będę zastanawiał się nad doposażoną O3 Active z 1.2 TSI 105 KM a Rapidem 1.2 TSI 85 KM Ambition + Komfort i kilka rzeczy. Główną rolę odegra tu cena a właściwie różnica w cenie. Do O3 Ambition raczej nie będę podchodził bo cena dla mnie już będzie zaporowa a pewne rzeczy i tak musiałbym dorzucić (chociażby hak holowniczy).
                                                  Przy obecnych cenach i upustach jakie mogę mieć i tym co potrzebuje i mi wystarczy chwilowo wygrywa Rapid ale głównie ceną.

Zobaczymy na jesień lub przełomie roku jakie będą oferty, rabaty, pakiety i inne promocje.

Ogólnie auto na plus :-)

W przyszłym tygodniu będą mieli wersję 1.4 TSI do jazd próbnych to może znów uda się wyrwać auto na kilka godzin
                                                  SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• mirek_p11
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 6630
                                                    • Volkswagen
                                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Byłem, widziałem i powiem tak czekam na RS-a w wersji kombi :diabelski_usmiech

W salonie były dwie O3. Brązowy metallic 2.0 TDI DSG wersja Ambition doposażona do 105 tys. zł i czarny Elegance 2.0 TDI DSG pucowany jeszcze w myjni przez pracowników ASO za ok. 115 tys. zł. Na plus : jakość wykonania dekorów, deski, nawiewy chromowane, duża ilość miejsca z tyłu, fajny zestaw audio z dużą ilością informacji o aucie, ładnie wyglądający tył z lapami Led i przydymione lampy soczewkowe przednie w wersji elegance. Na minus : boczki drzwi, siedzenia w wersji ambition, plastikowy panel climatronica i słabo wyglądające felgi 16'' - jakieś takie małe stosunku do nadwozia. Rabat zaoferowany przez sprzedawcę na dzień dzisiejszy przy cenie 115 tys. zł to 6000 zł + ubezpieczenie na 1 rok.

W trójmieście salon Plichty w Gdańsku będzie miał od jutra do testów czarnego Eleganca 2.0 TDI DSG, salon Plichty w Gdyni czarnego Eleganca 1.8 TSI doposażonego w biksenon i pakiet led. Lellek z Sopotu do testów będzie miał brązowego Eleganca 1.4 TSI DSG.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                                    Fotki

Komentarz

Pracuję...