Zamieszczone przez parasite
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Chce ktoś artykuł o golfach z tej "auto szmaty" po Polsku? Mam własnie tą gazetkę i mogę zarzucić całym artykułem.Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Misiek_KwZ silnikiem 1.8TSI lotka na klapie jest w standardzie.
a pisząc stronę wcześniej że bagażniki w O3 i GVII są takie same chodziło mi oczywiście o pojemność, która jest faktycznie ogromna w obydwu kombiO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
paweł2, 1.8 TSi wcale tak dużo w S II nie pali (choć "dużo "to pojecia wzgledne, bo to co dla jednego jest dużo dla innego znaczy mało)/
Jesli chodzi o 1.4 TSI w S II, to sam nim nei jeźdizłem, ale .. no własnie, ale , od kazdego kto jeździł S II z tym silnikiem słyszę ze nie spodziewał sieże tak dobrze sobie on radzie z duzym i cięzkim S II. Może wiec i jest sens się skusić ?
S II jest faktycznie w dobrych cenach, o czym przekonałem się kupując w listopadzie 2012 r. swojegoCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Czy mi sie wydaje, czy fabia i octavia 2fl wypadły z konfiguratora w opcji RS...?
Generalnie myśle długo i intensywnie czy potrzebuje aż tak dużego auta- bo w lancerze przez zdecydowana większość czasu woze powietrze... A myśle, ze f2RS po zrobieniu na te 210KM przestała by jeździć a zaczęła latać. Nie pozerajac w mieście cystern paliwa na setkę. :wink:Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez Bigsłyszę ze nie spodziewał sieże tak dobrze sobie on radzie z duzym i cięzkim S II
SII lb 1,8 TSI - 1454 kg
O2 lb 1,4 TSI - 1235 kg (po liftingu)
O2 lb 1,8 TSI - 1280 kg
OIII lb 1,4 TSI - 1180 kg
OIII lb 1,8 TSI - 1245 kg
Edit
Mała poprawka naniesiona dla O2 lb 1,8 i dla SII 1,4 - ze strony skody spisane.
Dziwne, że skoda na stronie nie umieściła w danych masy O3...chyba, że nie widzę.
Jesli brać deklarację skody że do 100 kg może być w niektórych wersjach lżejsza to może tak by było jak tu wychodzi
Masę O3 podaję za autocentrum.pl
PS.
Superb II wcale nie jest taki ciężki jak się może niektórym wydawać.
Zwłaszcza 1,4. Moja Octa 2 1,9 miała w dowodzie masę własną wpisaną jak się nie mylę 1375 kg....prawie to samo
Komentarz
-
-
Teraz pytanie- na czym przycięli tą masę i jak szybko to klęknie. :diabelski_usmiechIm bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ceed1Big. Jeśli to nie tajemnica to jaką dałeś cenę i z jakim wyposażeniem?
No więc zapłaciłem 85 000 zł
Jest to Skoda Superb II sedan, 1.8 TSI w wersji Family + lakier perłowy, GSM II, wielofunkcyjna kierownica z obsługą radia i GSM, przednie czujki parkowania, podgrzewana przednia szyba, alarm fabryczny, koło zapasowe, chromowane listwy drzwiowe.
Radio Bolero dokupiłem już sam poza salonem więc jego kosztów nie wliczam do tego zestawienia.
[ Dodano: Czw 28 Lut, 13 14:40 ]
Zamieszczone przez Ceed1Tak z ciekawości porównamy to do obecnych cen OIII.
Tyle że moja cena uwzglednia już rabaty, które na O III też pewnie bedą . No i trzeba brać pod uwagę również fakt, ze Superb II nie jest nowościa rynkową.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
W drodze do Krakowa mnie podkusiło i zatrzymałem się w salonie Skody w Radomiu. Oglądałem srebrną 1.8 TSI Elegance z Bolero.
Z zewnątrz okey, felgi 17" pewnie byłyby na zimę jak znalazł
Wnętrze: deska, kokpit całkiem okey, nawet ten plastik na dole da się przeżyć. Materiał na fotelach, wykończenie drzwi i tylnej kanapy, wszystkie inne plastiki we wnętrzu wyglądają i w dotyku są słabej jakości, IMO bardzo słabej. Niestety autem jeździ się wewnątrz i komfort jest ważny, dla mnie po tych oględzinach nawet wersja Elegance jest czymś czego bym nie kupił.
W moim odczuciu z dobrze wykonanego wewnątrz samochodu Octavia stała się po prostu tania czego nie widać po cenniku.
Także, raczej na 99% "żegnaj laleczko" :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marek__82Ja jeszcze nie widziałem OIIIsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoale po przejazdzce stwierdziłem, że nic nie zastąpi 1.8 tym bardziej 180 konnej
a jakas masz srednia spalania?Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz