Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez piramida
    P.S. tak sobie patrze czasami na allegro i znalazłem takie coś:

Auto ma 2.5 roku i jest około 50kzł tańsze niż wyjechało z fabryki tak więc jaki jest sens kupować nową octavię z silnikiem powiedzmy 1.2 w wersji bida z nędzą skoro tutaj mamy taki wypas :wink:
    Piramida, odpowiedz na Twoje pytanie jest bardzo prosta - ten samochod jest tani bo jest... powypadkowy. Jezeli ogloszeniodawca nie zaznacza w allegro podstawowej opcji BEZWYPADKOWY, to juz na 100% auto jest po niezlej "przygodzie". I w allegro i w otomoto to podstawowa opcja ktora zaznacza sprzedawca.

Ps. pomijam fakt ze 90% oszustow zaznacza bezwypadkowe przy ewidentnych trupach... wiec ten sprzedawca to moze jest pod tym kątem nawet uczciwy, ze nie chce klamac, albo nie moze klamac bo nie moze tego wypadku ukryc.
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• padero
      Rider
      • 2009
      • 369
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

marlej108, A co ja mam zaznaczyc, wymieniony tylny błotnik, zderzak i lampa po uderzeniu na parkingu w słupek ale nic nie przesunięte,uszkodzona sama blacha. Wszystko zrobione w ASO naprawde idealnie, niewprawione oko nic nie pozna, szpary równe kolor taki sam. Niby wypadku nie było, ale wymienione trzy elementy czyli szkoda jak sie patrzy.
      Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9943
        • Ford

padero, zaznacz "bezwypadkowy" i w opisie napisz, że coś tam miałeś robione...
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

marlej108, nie doczytałem, rzeczywiście za duża różnica w cenie
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• keraj998
            Rider
            • 2008
            • 359
            • Volkswagen

padero, niby bezwypadkowy, ale wycinanie słupka C do wymiany tylnego błotnika to już poważna ingerencja (spawanie , szpachlowanie i takie tam). Auto zadbane i niezłym wyposażeniem więc na pewno kiedyś się sprzeda.
            "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"

Komentarz

• fernando
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1890

Zamieszczone przez keraj998
              Auto zadbane i niezłym wyposażeniem więc na pewno kiedyś się sprzeda.
              I na pewno nie za te pieniądze :P

Komentarz

• marbab
                RS
                • 2009
                • 4713
                • Fiat
                • BMM 2.0 TDI 140 KM

padero, O3 mi sie bardzo podoba, mam tylko zal ze tak przyzydzili na materialach wewnatrz w stosunku do O2. Jesli Tobie to nie przeszkadza to spoko. Gratki wyboru.
                Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

padero, zgadzam się z tobą i wiele razy w tym miejscu to pisałem. Niektórzy, przyczepili się do O III i oczekują od niej jakości Bentleya, w cenie Tata Nano. Ja miałem okazję pojeździć tym samochodem i uważam, że O III jest bardzo fajnym samochodem, godnym następną O II i jestem spokojny o jej sprzedaż. A że O III ma pewne wady ?? No oczywiście , że ma !! A jakie auto jest w 100% pozbawione wad ?! Na szczęście, te wady są niewielkie i dla większości normalnych klientów ( nie nas - wariatów z OCP) niedostrzegalne. Ceny O III moim zdaniem są dobre na tle konkurencji, a auto oferuje bardzo dobry stosunek ceny do wyposażenia.
                  Także ja uważam, że bardzo dobrze postąpiłeś zamawiając O III i jestem pewny, że nie będziesz żałował.
                  Na koniec powiem tylko jeszcze raz to co od samego początku tak bardzo mnie tu dziwi. Jest to forum miłośników Octavii, ale każdy jeden nowy model skody jest na tym forum tak krytykowany i mieszany z błotem, ze czasami mam wrażenie przebywania na forum onetu czy w.p.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• blackspot
                    Rider
                    • 2007
                    • 291

w skrzyniach DSG montowanych do O3 mają być podobno rozbudowane tryby pracy: normalny, sportowy, ekonomiczny, indywidualny. Czyżby w końcu poszli po rozum do głowy i dali coś czym da się normalnie jeździć?
                    Dla mnie obecne tryby to ekonomiczny na którym silnik jest katowany i dostaje wibracji przy 1200 obrotów lub sportowy, którym nie da się dynamicznie jeździć bez szarpania. To moje doświadczenia z 1.2 oraz 1.4 TSI w połączeniu z DSG. W diesel'ach jest znacznie lepiej. Wiecie coś jak to ma działać?
                    Powered by Rogalotti + DSG

Komentarz

• navigator
                      Rider
                      • 2009
                      • 583
                      • Volkswagen

....gdzieś tam kiedyś widziałem O3 na zywo....wg mnie ładna (fakt była w kolorze srebrnym), ale z inszej mańki G7....siem mi też podoba... :szeroki_usmiech

se skońfigurowałem przeto.....kura elegans, dasauto hajlajn

oba z tym samym - interesującym mie motorem - dwazero_tedei

jakkoliwek bym nie liczyl wyszło ca 100 kPLN za oba w zasadzie bez szaleńśtw, golf mial więcej zbywającyh mię elepsztrogadżetów.

zakładając iż wersja zombi - jedyna jaka mnie ineterere - będzie porównywalnie droższa, G7 staje sie całkiem rozsądną aletrnatywą dla kury.....

aaaaa....i zeby nie było 100 kPLN z kompakta, to nie jest poziom cenowy taty_nano, toteż - niezalżnie od producenta - jakieś tam wymagania juz można jadnkowuż posiadać... :wink:

biorąc piwyższe pod uwagę....jadę dalej ze śmocą w swoim kiblu......das kox...
                      >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• mirek_p11
                        RS
                        • 2010
                        • 6630
                        • Volkswagen
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

navigator, :szeroki_usmiech

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                        Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                        Fotki

Komentarz

• paweł2
                          L&K
                          • 2010
                          • 1405

Mi za 1.4TSI Ambition zaproponowano 68kzl,ale mysle ze do 65k da sie zejsc a to juz moim zdaniem dobra cena jest.Poczatkowo myslalem o Superbie,I40,Optimie i bylbym sklonny wylozyc 80-85k ale doszedlem do wniosku ze mnie na takie auta niestac.Wole kupic auto za 65k a 20k wydac na wczasy,paliwo czy takie tam.
                          A OIII 1.4Tsi za 65k jest dlamnie naprawde dobrym wyborem,choc jeszcze troszke sie wacham pomiedzy Octa a Ceedem.
                          I30,Astre,Focusa,Megane,Leona odrzucilem wczesniej gdyby tak Golf7 by ciut tanszy to bym pewnie go kupil a tak to wybieram pomiedzy OIII a Ceedem.
                          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• ukuk
                            Rider
                            • 2010
                            • 699

Zamieszczone przez paweł2
                            Mi ta Octa niedaje spokoju po wczesniejszej jezdzie 1.6tdi i mojej krytyki co do wyciszenia i jakosci dzisiaj znow musialem pojezdzic tym razem 1.4tsi i odczucia sa zgola odmienne cichutko do 130-140km/h potem lekkie szumy powietrza ale zle nie jest.
                            O! to daje nadzieje i motywuje, zeby mimo wszystko zorganizowac jazde probna. PS. Jako uzytkownik Astry jezdziles moze dla porownania Astra IV? Ja jeszcze nie jezdzilem i irytuje mnie tam wnetrze bo oglupiec mozna od tych roznych daszkow i przetloczen, a poza tym czuje sie nieco osaczony...
                            Ale polityke cenowa maja b.fajna. Za Enjoja Kombi 120KM 1.4 Turbo, doposazonego w autoklime i super wygodny "fotel komfortowy" wolaja 67 tys - chociaz tez mysle ze za 65 spokojnie by oddali.

Komentarz

• paweł2
                              L&K
                              • 2010
                              • 1405

Astra I,II,III jezdzilem IV niestety jeszcze nie ale to sa naprawde dobre solidne auta swoje waza i niestety przez to jest slabo z dynamika ale to tez ma swoje plusy bezpieczenstwo i solidnosc konstrukcji na niczym tam nie oszczedzano.
                              Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez ukuk
                                Jako uzytkownik Astry jezdziles moze dla porownania Astra IV
                                ja ostanio jezdziłem - 1,4 140 koników + lpg...wysiadłem z tego autka mile zaskoczony.
                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• perfex
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1117

Zamieszczone przez ukuk
                                  Ale polityke cenowa maja b.fajna. Za Enjoja Kombi 120KM 1.4 Turbo, doposazonego w autoklime i super wygodny "fotel komfortowy" wolaja 67 tys - chociaz tez mysle ze za 65 spokojnie by oddali.
                                  Mi tam Opel zwisa jak kilo kitu... Ale.. te fotele z jakimś tam certyfikatem AGR (i w Astrze i w Insignii) są... rewelacyjne :!: Wspaniale wygodne, tanie, świetne i pomyślane dla człowieka...miodzio :lol: Prawdę mówiąc... to dla mnie Wielki argument za Oplem.
                                  Pozdrawiam
                                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• blackpw
                                    Ambiente
                                    • 2011
                                    • 131

Bardzo ciekawi mnie temat wygłuszenia O3 w porownaniu do O2 i G7.
                                    Niedługo przejadę się O3 i G7, więc sam się przekonam, tymczasem analizując potencjanie porównywalne filmiki z YT.
                                    G7
                                    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

O3

Moim zdaniem da się z nich wyciągnąć wnioski, jednak takowe pozostawiam Wam do własnego osądu
                                    Było: Oct2FL doposażony Mint 1.2TSI
                                    Jest: starszy diesel na B.

Komentarz

• qzim
                                      Classic
                                      • 2013
                                      • 29

Wydaje mi się, że warto poczekać na jakąś wersję w stylu Family, która np. będzie miała w standardzie auto klimę, kessy i coś jeszcze albo np. promocyjny pakiet w ktorym bixenony będą z czymś tam za 2-3k. Może wtedy za 70k da się wyciągnąć coś co z konfiguratora dzis wychodzi >90k

Komentarz

• rowerek
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 449

Zamieszczone przez qzim
                                        Może wtedy za 70k da się wyciągnąć coś co z konfiguratora dzis wychodzi >90k
                                        Mieliby dać 20 koła za free? No chyba nie bardzo... Nawet teraz w atrakcyjnej cenowo OII fl korzyść z wersji Fresh to ~7800 zł, tylko że dopłata do niej wynosi 4100 zł... Także na czysto dostajesz ~4000 zł. W przypadku Superba korzyść z wersji Family to 1400 zł... Także szału nie ma.

Komentarz

• OrsonTSI
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 716
                                          • Volkswagen
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Zamieszczone przez marlej108
                                            Piramida, odpowiedz na Twoje pytanie jest bardzo prosta - ten samochod jest tani bo jest... powypadkowy. Jezeli ogloszeniodawca nie zaznacza w allegro podstawowej opcji BEZWYPADKOWY, to juz na 100% auto jest po niezlej "przygodzie". I w allegro i w otomoto to podstawowa opcja ktora zaznacza sprzedawca.
                                            Wielu nie zaznacza, jak ma malowany chocby zderzak. Stad ta roznica.

A co do ogloszen, na innym forum przesledzili kilka ogloszen Superbow w roznych cenach. Kosmetyka zderzaka polegala na tym, ze oprocz zderzaka malowany byl blotnik i drzwi przykladowo. Nigdy nie wiesz na co trafisz.

Zamieszczone przez blackspot
                                            w skrzyniach DSG montowanych do O3 mają być podobno rozbudowane tryby pracy: normalny, sportowy, ekonomiczny, indywidualny. Czyżby w końcu poszli po rozum do głowy i dali coś czym da się normalnie jeździć?
                                            Niech juz lepiej nic nie tworza, bo moga to zepsuc jeszcze bardziej niz jest. Co mozna zrobic eco. Bedzie zmienial biegi przy 1050 obrotach i niszczyl silnik. Bez sensu.
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Seed
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 875
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Panowie - czy wszystkie reflektory w OIII sa w wersji Black? Newet halogenowe? Rozumiem ze TFL do "swiatla do jazdy dziennej" i sa realizowane przez wewnetrzna strone reflektora? w najdorozszej wersji przez LED?

KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Widzialem dzis O3 w ruchu. Chyba szybciej niz Rapida jak wyjechaly na ulice.

Ale brak konfiguratora na stronie to jakas kpina. Chyba ze czekaja do 11, kiedy to niby oficjalnie bedzie dostepny ten model Skody
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• Big Wojtek
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 440
                                                  • Hyundai

Byłem, widziałem, macałem.
                                                  Mam mieszane uczucia. Na zdjęciach wyglądał jakoś ładniej :wink: Na żywo wygląda na mniejszy, brąz tez już nie taki piękny, zwykłe koła 16 tez ujmują uroku. To trochę jak porównywanie hotelu z folderu i na żywo.

Niby mi zwisa do jakiej klasy to przypisać, ale chciałbym do czegoś porównać. Ciężko to porównać z autami klasy C. Jakoś przy fokusie, ceedzie, meganie wygląda dostojnie. Nie chodzi mi o pomiary siedziska, czy odległości od fotela do pedałów itp. tylko o ogólne wrazenie z zewnątrz. Z drugiej strony nijak się ma się do Avensis, Passata itd

W sumie fajne auto, ale czegoś mi brakło. Megane, Ceed, co generacje wyglądają jak zupełnie nowe modele, a tutaj dalej po skodowemu :wink: Nawet wskazniki niespecjalnie się różnią od OII. Moze gdyby nie było Rapida byłoby lepiej. Nie dałoby się powiedzieć, że "to napompowany Rapid"

Oczywiście gdyby upusty były jak w O II, dalej twierdzę, ze samochód jak najbardziej godny uwagi. Zresztą i bez tego jest nieźle.

P.S Boczki a sprawa polska: zachwytów raczej nie wzbudzają, ale niespecjalnie mi to przeszkadza. :wink:

Komentarz

• wojtisek1
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 429

Byłem ostatnio w salonie w Olsztynie obejrzeć , chociaż narazie jest tylko liftback , a ja jestem zainteresowany kombi.
                                                    Pierwsze wrażenie mnie nie powaliło, poprostu nowy ładniejszy model. Tylne światła jakoś takie dziwne, nie zrozumiale przykryte żarówki kierunków i wstecznych zasłaniające połowę światła, całkiem idiotycznie w obudowie lusterek taki mały otworek , że po włączeniu kierunkowskazu świeci prosto w oko - po co to ?? Nierozumiem!! Bagażnik faktycznie wielki i ustawny. Wnętrze bardzo miłe w odczuciu.
                                                    Niestety nie ma jeszcze samochodu testowego, poczekamy zobaczymy co kryje zawias??
                                                    NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
                                                    Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
                                                    Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
                                                    171 KM ; 402 Nm obr/min
                                                    Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...

Komentarz

Pracuję...