od przodu to nawet w 3-ciej i nastepnej sekundzie , nie widzę różnicy !!
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Langusta, z przodu to nadają się na zagadkę typu: "znajdź różnicę", z tyłu nie dużo lepiej. Mnie osobiście taka polityka się nie podoba, no ale wszyscy tak robią. W sumie nie wiem czemu. Byłem, oglądałem dziś OIII Ambiente 1,8 zdaje sie 132 kW czy coś. Ja bym nie dał za to 86 tyś, pewnie dlatego że nie mam. Ale do rzeczy co mnie się podoba a co nie. Na minus:
- materiały i wykonanie - plastiki koło licznika jakby niedokręcone, konsola środkowa bardziej chodzi jak u mnie wydaje mi się gorzej złożona, materiał na ręcznym słaby podobnie jak na obiciu drzwi mam wrażenie że to cieniutki skaj podbity pianką.
- duże klamki zewnętrzne(jakoś nienaturalnie to wygląda - może kwestia przyzwyczajenia)
- dlaczego nie ma podświetlenia lusterka w osłonach przeciwsłonecznych - w 15 letnim passacie jest po obu stronach...
- tylna kanapa jakby mniej wygodna, krótsza i chyba inne nachylenie
na plusy:
- "maxidot"
- konsola środkowa (ogólnie przyciski fajnie rozłożone ala audi bmw itd)
- radyjko
- powolny powrót rączek nad głowami.
To tyle co zapamiętałem. Co ważne siedząc w OIII i przechodząc obok do OII FL wcale nie czuje jakiegoś super przeskoku. Oczywiście ta cała gadanina nie ma większego znaczenia i kto ma kupić to kupi, ja jako początkujący skodziarz jakbym miał taką kasę wolałbym jednak SII.
Pany, przyjdzie octa combi, octa rs, może scout i znowu wszystkim gęba się roześmieje, a że ryj taki sam jak w rapidzie to na tu juz nic nie poradzimy :helm
Ale Wy narzekacie.Polakowi trudno dogodzic,no ale jak sie ktos nakreca przez pol roku to potem czuje rozczarowanie.
Liftback nie zachwyca,ale za to kombi zapowiada sie ciekawie.I jak slysze ze OIIFL wizualnie to niewypal to szlak mnie strzela :twisted:
I jak slysze ze OIIFL wizualnie to niewypal to szlak mnie strzela
OIIFL - niewypał to malo powiedziane. zadarte swiatla robia z niej marną podrobke koreanskich aut. na szczescie poszli po rozum i O III jest juz perfekcyjna jesli chodzi o wyglad - niemiecki sznyt ponadczasowy. 8)
I jak slysze ze OIIFL wizualnie to niewypal to szlak mnie strzela
OIIFL - niewypał to malo powiedziane. zadarte swiatla robia z niej marną podrobke koreanskich aut. na szczescie poszli po rozum i O III jest juz perfekcyjna jesli chodzi o wyglad - niemiecki sznyt ponadczasowy. 8)
Tja Seed, perfekcyjnie chyba nudna. Ile się naczytałem , że będzie prawie jak audi...A wyszło prawie jak rapid :lol: :haha:
Proste, ładne stylistycznie i bez udziwnień auta też trzeba umieć zrobić ...właśnie jak robiło np audi. Nie wszystko co ciosane siekierą musi być ładne. Octavia lfb nie jest. :szeroki_usmiech
To że mam jak niektórzy uważają "przekombinowane" stylistycznie auto nie oznacza, zę nie lubię prostych "w rysunku" aut. Bardzo lubię i podobają mi sie. Podobają mi sie właśnie audi ( zwłaszcza A4 od modelu B6) podoba mi sie GVII i parę innych. Octavia nigdy nie była specjalnie urodziwa IMO, ale po FL była ładniejsza niż przed i O3 lb.
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
Choć w przypadku kombiaka wydaje mi się że większa zgodność będzie bo IMO to zdecydowanie najładniejsza wersja.
Maicroft, zamysł chyba był taki aby zamontować tam czujniki parkowania, a jak się któryś zepsuje to nie będzie trzeba ściągać całego zderzaka jak w przypadku O2 a jedynie ten plastik.. choć wiadomo to tylko teoria :wink:
Maicroft, zamysł chyba był taki aby zamontować tam czujniki parkowania, a jak się któryś zepsuje to nie będzie trzeba ściągać całego zderzaka jak w przypadku O2 a jedynie ten plastik.. choć wiadomo to tylko teoria :wink:
Może....
Ja sądzę, że tak miało być, ktoś wymyślił - "jebniemy tu paseczek" i góra sie zgodziła.
Nie podoba się Wam to?
Wg mnie ładnie ten tył wygląda.
Komentarz