Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez marlej108
    Ciekawe czy w Golfie 7 dali tez mniejsze ekrany?
    to chyba to, nie?

saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• grzesk
      Rider
      • 2010
      • 296

Tak z innej beczki. Ciekawe ile OIII się uchowa z obecnym cennikiem...
      Właśnie przeglądałem stronę Skody i cenniki i OIII jest w tym momencie jedynym modelem w gamie, który nie ma dopłaty za lakier biały i czerwony.
      Wszystkie pozostałe mają dopłatę od 500 zł do 700 zł.
      Kto chętny na ten kolor to spieszyć się

Ehhh... na każdym kroku sięgają do kieszeni.
      SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Juz zmienili cenniki??? Szybcy.
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Wiec twierdzisz, ze dali mniejszy ekran, bo dali slot kart sd.... To jest glowny powod, tak?
          Czasami mam wrażenie, że ty zyjesz w swoim własnym świecie. Nie twierdze tak i nawet nic podobnego nigdzie nie napisałem. Twierdzę, że wolę mniejszy wyświatlacz i mozliwość odczytu muzyki z SD, niż wiekszy wyświatlacz i brak tej możliwości. Tylko tyle i aż tyle. Nic podnad to.
          Zamieszczone przez Maicroft
          A nie jest tak, ze kazda OIII ma slot na karty w schowku ??
          Tak jest tylko przy Bolero, krórego slot na płyty CD i karty SD został przeniesiony do schowka i to jest dla mnie jakies kuriozum. Choć faktycznie po załadowaniu 6 płyt lub włożeniu 16 czy 32 gigowej karty SD żadko sięga się do slotów.
          Czarny Elegance

Komentarz

• BADYL
            RS
            • 2011
            • 2396
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Big
            Twierdzę, że wolę mniejszy wyświatlacz i mozliwość odczytu muzyki z SD, niż wiekszy wyświatlacz i brak tej możliwości. Tylko tyle i aż tyle. Nic podnad to.
            i tumasz słuszność ale widze jedną niezgodność mianowicie...skoro twierdzisz, ze wolisz mniejszy wyświetlacz ale za to możliwość odczytu pliku przez sd to co z BOLERO? koledzy piszą, że rónież jest mniejsze a czytnik kart jest w schowku :shock: w tym przypadku skoda się chyba nie popisała :P Niemniej jednak ja i tak miałbym na to wyjaebane ponieważ jak już wcześniej wspomniałem OIII mnie się baaardzo podoba i jeżeli pozwolą mi na to środki finansowe to kiedyś sobie taką kupię
            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez BADYL
              mniejszy wyświetlacz ale za to możliwość odczytu pliku przez sd to co z BOLERO? koledzy piszą, że rónież jest mniejsze a czytnik kart jest w schowku w tym przypadku skoda się chyba nie popisała
              No własnie to samo powyżej napisałem. Z tym że, z praktyki, wiem, że jak zapakujesz sobie kartę SD (ja mam 16 -stkę) to praktycznie już wiecej do slotu nie sięgasz, nbo na takiej karcie mieści ci się kilkaset utowrów, więc nie jest to aż tak uciążliwe. jednak zdecydowanie wolę rozwiązania w moim bolero gdzie slot na katę mam w dolnej cześci obudowy radia, czyli praktycznie pod ręką.
              Czarny Elegance

Komentarz

• Big Wojtek
                Rider
                • 2010
                • 440
                • Hyundai

Zamieszczone przez marbab
                nowoczesniejsze - tak, lepiej wyposazone - tak, ladniejsze - tak, ale niestety pod dyktando VW wykonane z gorszych (ekonomicznych) materialow.
                Czyli się zgadzamy ! No to o co my się kłócimy? :wink:
                Ja wolę nowoczesne, lepiej wyposazone, ładniejsze z nieco gorszymi materiałami, a ktoś inny moze woleć nienowoczesne, gorzej wyposażone i brzydsze, ale z miękkimi materiałami na drzwiach. Oczywiście najlepiej połączyć te wszystkie pozytywne elementy, ale takie rzeczy tylko w T-Mobile :wink:

NA zdjeciach ktore wleilem wyglada na to ze slot do kart sd jest w Swingu w radiu, a w Bolero w schowku razem ze zmieniarka plyt.

Szkoda ze zmniejszyli ten ekranik, raz ze mniej troche to wszystko czytelne, dwa ze gorzej wyglada bo wszystko sie robi znowu bardziej w stylu plastik-fantastik.
                Tu się zgadzam. Ten nowy wygląd swinga razi mnie bardziej, niz drzwi. Tylko oczywiście nikt nie napisze: "wow swing ma slota !" , tylko tradycyjnie "eee ekranik mniejszy" Tez bym wolał wygląd starego swinga, ale jeśli stary nie ma slota- wybieram nowego.

Komentarz

• yogi_at_pozen
                  Rider
                  • 2011
                  • 418

Zamieszczone przez Big
                  Zamieszczone przez BADYL
                  mniejszy wyświetlacz ale za to możliwość odczytu pliku przez sd to co z BOLERO? koledzy piszą, że rónież jest mniejsze a czytnik kart jest w schowku w tym przypadku skoda się chyba nie popisała
                  No własnie to samo powyżej napisałem. Z tym że, z praktyki, wiem, że jak zapakujesz sobie kartę SD (ja mam 16 -stkę) to praktycznie już wiecej do slotu nie sięgasz, nbo na takiej karcie mieści ci się kilkaset utowrów, więc nie jest to aż tak uciążliwe. jednak zdecydowanie wolę rozwiązania w moim bolero gdzie slot na katę mam w dolnej cześci obudowy radia, czyli praktycznie pod ręką.
                  swoja droga przy slocie w schowku jest rowniez szansa ze nikt ci nie zbije szyby zeby ta 16-tke ukrasc, wiec kolejny "plus dodatni" takiego rozwiazania

Komentarz

• leszekmw
                    RS
                    • 2005
                    • 5356

Zamieszczone przez Octavianos
                    jak masz wątpliwości to proszę - http://www.youtube.com/wa...d&v=slBthrF-b2o
                    jeżeli to jest 1,4 , bo 1,2 na pewno nie , to ładnie jedzie ..ale nie zdziwił bym się gdyby to 1,8 było.
                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                    GVI 1.4TSI
                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• marbab
                      RS
                      • 2009
                      • 4713
                      • Fiat
                      • BMM 2.0 TDI 140 KM

Niestety musze to napisac, ale wiekszosc z "Was" jest przykladem typowego Kowalskiego i potrzebuje dupowozu Szczerze mysle ze Dacia tez by spelnila Wasze oczekiwania :P VAG niestety zaczyna nas dymac ale widze ze wiekszosci to nie przeszkadza.
                      Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                      Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• tomekjmopl
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1187
                        • Opel
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ciekawe czy w Golfie 7 dali tez mniejsze ekrany?
                        Tak to wygląda w golasie G7:

System radiowy "Composition Touch" z 5 calowym ekranem dotykowym, dostepem do komputera
                        pokładowego i 4 głosnikami oraz czytnikiem kart SD, gniazdem AUX-IN i funkcja odtwarzania muzyki w
                        formacie MP3

Czyli ekran masz większy niż w OIII, w dodatku jest on dotykowy i ma funkcję odtwarzania mp3 (bez napędu CD). W podstawowej OIII Radio Blues (z MDI; MIB) ma funkcję .... tylko radia . Jak chcesz odtwarzać mp3 musisz podłączyć zewnętrzny odtwarzacz (tu też oczywista brak napędu CD) ...

Komentarz

• andriu21tg
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 1499

tomekjmopl, a jeżeli dołożysz 920 chyba to masz kolorwy i 8 glośników a jak dołożysz 2200 to masz.. fakt jest taki że nawet dla golasa taka 5 calówka już fajnie wygląda

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Niestety musze to napisac, ale wiekszosc z "Was" jest przykladem typowego Kowalskiego i potrzebuje dupowozu Szczerze mysle ze Dacia tez by spelnila Wasze oczekiwania
                            nie sądzę, ma gorszy plastik i te boczki
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Octavianos
                              L&K
                              • 2010
                              • 1130

Zamieszczone przez Seed
                              ponawiam pytanie - jaki symbol ma 1.4 TSI w nowej OIII ??
                              Nie dam głowy, ale chyba CHP
                              SIMPLY CLEVER
                              Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Alonzo_
                                RS
                                • 2009
                                • 2460
                                • Hyundai

Niestety musze to napisac, ale wiekszosc z "Was" jest przykladem typowego Kowalskiego i potrzebuje dupowozu Szczerze mysle ze Dacia tez by spelnila Wasze oczekiwania :P VAG niestety zaczyna nas dymac ale widze ze wiekszosci to nie przeszkadza.
                                Zaiste prawda to wg mnie w sporej mierze.
                                Problem chyba jest jeszcze tu, ze kurczę chciałoby się jednak tą skodzinkę dalej ujeżdżać bo O1 czy O2 dobrze wielu nam służyła a tu teraz kurde jakoś takoś nie to co sie oczekiwało i co robić.... pisać, marudzić, czy próbować jakoś przymknąć oko na to i owo. Zwłaszcza, że na forum jakoś tak dziwnie bo mimo, że miłośnicy to jednak nie fanatycy i zaczynają krytykować ( o zgrozo) to i owo w tak wyczekiwanym nowym wózku, to jak teraz. Kupić takie co czy nie ? "Chciałbym ale sam nie wiem..."
                                Tak troszkę przesadnie to napisałem ale jak poczytać to wszystko to coś w tym chyba jest.
                                Najlepiej nie szukać dziury w całym i nie czepiać sie duperszmitów. Jak auto ma jeździć i ogólnie ma dla mnie/ Ciebie więcej plusów niż minusów targować te nową octe i kupować a nie rwać włosy i zastanawiać sie a co połowa forum powie jak kupie.... :shock:

Pozdro

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

Zamieszczone przez Alonzo_
                                  Najlepiej nie szukać dziury w całym i nie czepiać sie duperszmitów.
                                  ale jak mnie nie stać na zmianę to co mam zrobić, muszę się czepiać :idea: :szeroki_usmiech :wink:
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• marbab
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 4713
                                    • Fiat
                                    • BMM 2.0 TDI 140 KM

Alonzo_, tez bardzo chcialbym pozostac z Octavia czy Skoda bo O2 bardzo mi pasuje, O3 pod pewnym wzgledem tez, szkoda tylko ze VAG tak potraktowal Skode. Jedyna rada kupic i modzic i to grubo by spelnila oczekiwania, bo nie mam innego pomyslu :P
                                    Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                    Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• Alonzo_
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2460
                                      • Hyundai

Zamieszczone przez szkoda
                                      Najlepiej nie szukać dziury w całym i nie czepiać sie duperszmitów.
                                      ale jak mnie nie stać na zmianę to co mam zrobić, muszę się czepiać :idea: :szeroki_usmiech :wink:
                                      Tego wariantu nie uwzględniłem. No to zasadne jest Twoje czepianie

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Tego wariantu nie uwzględniłem
                                        duży błąd

ale mi się OIII bardzo podoba akurat
                                        nie wiem jak tam z tą galaktyczną techniką ale podoba się bardzo :!:
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez szkoda
                                          ale jak mnie nie stać na zmianę to co mam zrobić, muszę się czepiać
                                          : i tyle w temacie.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• Ayu
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 4154

Panowie ale to też nie chodzi o to do końca bo wg mnie po prostu jest tak, że producenci dziś nas "oszukują" w dużej mierze.
                                            Z mojej branży: 3 lata temu zaczęliśmy robić produkt dla jednej sieci handlowej X w cenie Y i dziś mimo wzrostu kosztów surowców, energii, pracy, paliwa, inflacji nadal robimy ten sam produkt X w tej cenie Y ale w lepszej specyfikacji jakościowej. Nasz klient zmusza nas do inwestowania w technologię produkcji i rozwiązania pozwalające poprawiać jakość bez zbytniego lub zerowego wpływu na cenę finalną.

Dlatego ja jestem zawiedziony tym jakie materiały są we wnętrzu nowej Octavii bo wg mnie progresu nie ma.
                                            I nie zmienia to mojego zdania, że ładna jest...

Komentarz

• NIEKUMATY_PL
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 9

Witam wszystkich jako świeżak

Też czekałem za nową octavką ale sedan przegrywa z kombi sromotnie . Czekam za powrót kratek bo to jest uwarunkowaniem zakupu tego auta przez mojego szefcia .Niestety musze czekać prawdopodobnie do stycznia

mam kilka pytań
                                              czy ten kolorek to jest zwykły czerwony niewymagający dopłaty , no i te fele też jeszcze nie ma ich na stronce .Bardzo dobrze to wygląda tylko brakuję czarnego grilla

A teraz odnośnie kosztów jeśli rozważać 100 k , czy ludzie zakupujący autko na firemke w leasingu nie wybraliby takiej ofertki

Nie jest to agitacja na rzec vw , sam użytkuję octavkę I FL od 8 lat służbówkę i jestem zadowolny więc to tylko propozycja

pozdrawiam
                                              niekum
                                              NIOP...

Komentarz

• Ayu
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 4154

Zamieszczone przez NIEKUMATY_PL
                                                Czekam za powrót kratek bo to jest uwarunkowaniem zakupu tego auta
                                                żebyśmy się ie zdziwili jak kratki wrócą. Nasz wspaniały nieRząd już dawno wysłał papiery do KE by przedłużyć stan przejściowy i by nadal kwota odliczeń VAT od pojazdów firmowych była jak obecnie.

Komentarz

• Alonzo_
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 2460
                                                  • Hyundai

Dla mnie nie byłoby wogóle pytania, pewnie że tego paska (jeśli miałby być VAG - mimo,zę mi sie pasek nie podoba, podobnie jak nowa octa stąd jak taki wybór to paszczur).
                                                  To jest właśnie też duży problem dla O3. Debiut w złym czasie. Mamy kryzys, wiel firm ma auta z ub roku chce je sprzedać , upusty gonią upusty i ten cennik O3 wydaje sie dla wielu z kosmosu i chory.

Z kratkami jak hotrain pisze.
                                                  Ja ostatnio czytałem, że żeby nie było że nic RZĄD nasz nie robi dla przedsiębiorców jest propozycja do KE że zmiany będą "zasadnicze j bardzo korzystne dla przedsiębiorców". Odliczenie 50% Vatu ale max 8 tyś zł. I podobnie 50% Vatu z paliwa będzie można sobie odliczać wg ich projektu .
                                                  Mają gest , co? Sprzedaż ruszy z kopyta, hehe :wink:

Komentarz

• NIEKUMATY_PL
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 9

Zamieszczone przez hotrain
                                                    Zamieszczone przez NIEKUMATY_PL
                                                    Czekam za powrót kratek bo to jest uwarunkowaniem zakupu tego auta
                                                    żebyśmy się ie zdziwili jak kratki wrócą. Nasz wspaniały nieRząd już dawno wysłał papiery do KE by przedłużyć stan przejściowy i by nadal kwota odliczeń VAT od pojazdów firmowych była jak obecnie.

Ale ten rok już jest przedłużony , więc kuxfa trzymam kciuki zeby to nie przeszło ...
                                                    NIOP...

Komentarz

Pracuję...