Zamieszczone przez orzel720
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
AdamB,no wiesz moja była OII już się wszystkim opatrzyła ale SII "od oka sąsiadów" to byłby szpan :szeroki_usmiech
A tak na poważnie to smaki rosną w miarę jedzenia.... - a bakcyl Skodziarstwa siedzi we mnie
wracająć do meritum: co lepiej wziąć w kwocie 70000 w kombi: S2 czy O3? i jaką O3 wezmę? też zwykły Active ? pytanie czy jak porówna się wyposażenie S2 i O3 w tej samej cenie to kto wygra?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez orzel720[A druga kwestia to kiedy najlepiej zamawiać: do produkcji pod koniec roku? Czy też czekać na wyprzedaże gotowych czyli w sumie też końcem roku? Bo S3 to szybko nie wejdzie...
W sumie mam firmowe auto ale jechać pickupem L200 na wakacje 1300km np. do Italii nie bardzo mi się marzy...
Poza tym od poczatku roku ceny Superba dodatkowo jeszcze spadly.
W II polowie roku ma byc FL Superba - i mozna domniemywac (ale moze to mylne domniemanie), ze albo nie bedzie juz tych 8600 zl od Skody rabatu, albo ze ceny cennikowe beda troche wyzsze z powrotem... Tyle ze bedzie koniec roku, wiec znowu bedzie promocja i wyprzedaze... wiec tu trudno tak naprawde cos doradzic.
ps. ale jak masz auto sluzbowe i to na kiego Ci wydawac kupe kasy na cos co bedzie uzywane niezbyt czesto????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez orzel720wracająć do meritum: co lepiej wziąć w kwocie 70000 w kombi: S2 czy O3? i jaką O3 wezmę? też zwykły Active ?
Przy takich pieniądzach ja bym brał O III i z S II dał sobie spokój. Bo jak pisałem wyżej S II dostaniesz w w bida wersji Active, a O III będzie jednak dużo lepiej wyposażona i z trochę mocniejszym silnikiem (też 1.4 TSI ale 140 zamiast 125 KM).
Jesli S II, to przynajmniej w wersji Ambition i z silnikiem mocniejszym niz 1.4 TSI.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigMa, ma wystarczy popatrzeć na białe O II kombi kolegi Pandzika - bieda wersja z najsłabszym silnikiem i nie może jej sprzedać od jakiegoś czasu.
Komentarz
-
-
Najlepiej to wsiasc do S2 active i O3 ambition i sobie samemu porownac.
zdaje sie ze wersja ambition w O3 niewiele sie rozni do active w S2, tyle ze Superb jest wiekszy, lepiej wyciszony, ma lepsze zawieszenie, ma lepsze materialy, jest wygodniejszy...
nad czym sie tu zastanawiac :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Co do spadku wartosci, to sledze ceny uzywanych S2 od ponad roku... i wiecej traca na wartosci te drozsze modele niestety... - wersje platinium 4 letnie traca na wartosci srednio 50% czyli 15.000 rocznie...
[ Dodano: Czw 21 Mar, 13 08:35 ]
Zamieszczone przez marlej108Superb jest wiekszy, lepiej wyciszony, ma lepsze zawieszenie, ma lepsze materialy, jest wygodniejszy...
nad czym sie tu zastanawiac :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Najlepiej to wsiasc do S2 active i O3 ambition i sobie samemu porownac.
Dlatego przy takiej puli pieniędzy zakup S II zupełnie się nie kalkuluje.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828Zamieszczone przez marlej108Co do spadku wartosci, to sledze ceny uzywanych S2 od ponad roku... i wiecej traca na wartosci te drozsze modele niestety... - wersje platinium 4 letnie traca na wartosci srednio 50% czyli 15.000 rocznie...
ps. do Superba mnie odstrecza glownie to, ze on juz na rynku jest 5 lat... i po prostu wyglada troche starawo wizualnie...
wybulic 80 tysiecy na samochod, ktory zaraz bedzie wygladal ewidentnie przestarzale to za bardzo mi sie nie chce.
Nagle wyjdzie ta wersja po FL i sie okaze ze wyglada lepiej - bo poprawia w sedanie ten paskudny tył auta, ktory sprawia ze sedan wyglada jak stare renault megane... I tu sie okaze ze FL zamieni sedana Superba w ladne auto... a ja zostane z brzydalem... ktorego wlasnie przez to bedzie trudniej sprzedac.
Poza tym za 80k to mam na oku lepszy samochod :-)
[ Dodano: Czw 21 Mar, 13 08:41 ]
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez marlej108Najlepiej to wsiasc do S2 active i O3 ambition i sobie samemu porownac.
Dlatego przy takiej puli pieniędzy zakup S II zupełnie się nie kalkuluje.
za 71k ja moge w tej chwili miec S2 Ambition... a za 3600 (pewnie to 3000 ostatecznie) to moge miec Family...
Wiec porownujac S2 1.4 tsi Ambition do O3 1.4 elegance to Superb jeszcze bardziej wychodzi lepiej... bo ma te owe ksenony od razu i tak dalej....
Ja bym bral Superba.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez orzel720W sumie mam firmowe auto ale jechać pickupem L200 na wakacje 1300km np. do Italii nie bardzo mi się marzy...
Zamieszczone przez orzel720moja była OII już się wszystkim opatrzyła ale SII "od oka sąsiadów" to byłby szpan
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez marlej108za 71k ja moge w tej chwili miec S2 Ambition
Za 70 tys zł kolega kupi S II z 1.4 TSI w wersji Active. o ambition mozna za te pieniądze pomazyc, nawet w wersji sedan nie da rady.
Ja tu podaje cene jaka mam przed nosem na ofercie.
Ambition 71.900 - przypuszczam, ze te 900 jeszcze moge zbic.
Wersja Family kosztuje 3600 zl drozej, ale znowu jakbym sie decydowal to pewnie ta roznica wyniesie mnie 3000 zl.
ps. wersja kombi jest drozsza o 4000 zl - wiec sobie latwo policzyc ile bedzie kosztowac. A przeciez O3 kombi jeszcze nie ma ale bedzie drozsza ok. 3300 zl wiec caly czas stosunek cenowy tych aut jest taki sam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigandriu21tg napisał/a:
Auto Hold
To też masz w SII. Nazywa się HHC.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Big, bredzisz
Zamieszczone przez marlej108Ambition 71.900
Kolega ma do wydania 70 tys zł. Więc ... pisz na temat. Ja cały czas piszę, że za 70 tys zł kolega moze kupic tylko S II kombi w wersji Active.
[ Dodano: Czw 21 Mar, 13 09:11 ]
andriu21tg, być moze w SII działa to tak samo. Musiałbym się dokładnie dowiedzieć.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez marlej108Big, bredzisz
Zamieszczone przez marlej108Ambition 71.900
Kolega ma do wydania 70 tys zł. Więc ... pisz na temat.
Skoro kolega ma do wydania 70k zlotych to moze za to kupic:
1. Superb 1.4 tsi Ambition limuzyna
2. Octavia 1.4 tsi Elegance limuzyna
to sa fakty. Za te same pieniadze moze miec te dwa auta.
Superb ma ksenony i lepsze wyposazenie niz O3 i kropka. To jest kolejny fakt.
Czemu czlowieku nigdy nie potrafisz sie przyznac do bledu, tylko brniesz w zaparte?
Jesli to MUSI byc wersja kombi to przeciez O3 odpada od razu w tej chwili.
Wiec - trzymaj sie FAKTOW a nie swoich wyobrazen o nich.
ps. widze ze zmieniles tresc swojego posta, ale nie na tyle szybko zebym nie zdazyl wkleic jego poprzedniej wersji tutaj.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezHHC działa tylko na wzniesieniach
Zamieszczone przez EnriquezAutoHold działa zawsze i nie odpuszcza po tych 2-3 sekundach
[ Dodano: Czw 21 Mar, 13 09:22 ]
Zamieszczone przez marlej108to sa fakty.
[ Dodano: Czw 21 Mar, 13 09:23 ]
Zamieszczone przez orzel720Ewentualnie rozpatruję wersję: 1.4 125KM TSI Active combi metallic +alarm +pakiet FRESH + kilka dodatków za 800zł.
Z jaką wersją OIII można ją najbliżej porównać?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu21tgmarlej108, za miesiąc sprzeda Gofra i łyknie Superba
sprzeda boskiego VW i zamieni na wieśniacką i zacofana Skodę?? ops:NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
Komentarz