Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DJ MŁODY
    RS
    • 2007
    • 5908
    • Octavia II (1Z3)

lukaszc2, padero, tak jest

ja rówież miałem takie zapisy jak piszecie ale w załaczniku były wpisany upust

zawsze można porosić o zapis upustu do załacznika umowy tzn.: wykazu dodatkowego wyposażenia i doposażenia , oczywiście podpis pieczątka itd

kupujać 8 lat temu fabie w marcu autko z poprzedniego roku miałem ustalona cene a Pani po upływie 3 tygodni od zamówienia dzwoni i mówi że ma Pan jeszcz 1 tys upustu od ceny bo to wysprzedaż rocznika i sie Pan załapał na dodatkowy usust :wink:
    pozdrawiam Adam
    Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• lukaszc2
      Rider
      • 2013
      • 376

DJ MŁODY, Wiesz w załączniku jest faktycznie wyszczególnione wyposażenie w zamówieniu jest informacja że załącznik jest jego integralną częścią ale cały czas pozostaje zapis który już cytowałem........ Pewnie się czepiam ale zdziwił mnie zapis o cenie obowiązującej w dniu sprzedaży jeszcze pogrubiony.
      Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• andriu21tg
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1499

a ja zamówiłem dziś S2 komb, szklany dach i takie tam choć szczerze jakoś w golfie od żony czuje sie bardziej bogato.. myślałem czy nie czekać do września na FL , ale samochód ma służyć a czy będą ledy jako dzienne czy nie przeżyje.

Komentarz

• DJ MŁODY
          RS
          • 2007
          • 5908
          • Octavia II (1Z3)

spokojnie kupowałem 3 nowe samochody po sobie w salonach zawsze miałem ten wpis i jak pisze powyżej ( sprawdzałem to przed chwilą ) nie spotkałem sie aby było to na minus kupującego a wrecz na korzyść

pozdrawiam Adam
          Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• lukaszc2
            Rider
            • 2013
            • 376

andriu21tg, Gratulacje. Na kiedy planowany odbiór?
            Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• andriu21tg
              L&K
              S_OCP Member
              • 2008
              • 1499

yyy 6-8 tygodni więc luz.. na gofra czekałem dłużej.

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez andriu21tg
                yyy 6-8 tygodni więc luz..
                Czyli takie standard jak dla Superba II. Ja jak zamawiałem w drugiej połowie września 2012, to też okres oczekiwania był 6 tygodni i ... się sprawdziło
                Czarny Elegance

Komentarz

• andriu21tg
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1499

Big, auto jak auto zero podniety.. jedyna rzecz z której sie ciesze jak dziecko to szklany dach, siedziałem jechałem i powiem zupełnie inne auto z dachem niż bez.. na szczęście mam garaż więc nie powinno przeciekać. :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech :P

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

andriu21tg, myslę, że jak odbierzesz S II, to system AFL w reflektorach też sprawi ci niezłą frajdę.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 4976
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez andriu21tg
                      a ja zamówiłem dziś S2 komb, szklany dach i takie tam choć szczerze jakoś w golfie od żony czuje sie bardziej bogato.. myślałem czy nie czekać do września na FL , ale samochód ma służyć a czy będą ledy jako dzienne czy nie przeżyje.
                      hmmm, no ja mam niestety podobne uczycie. Niestety (albo stety) VW bardzo dobrze potrafi zroznicowac pod wzgledem szczegolow obie marki - tj. VW i Skode, niby prawie to samo, ale ... no wlasnie jest to "ale".

Andriu - jaka wersje wybrales? elegance? i gdzie kupujesz?

ps. ja sie tez troche wstrzymuje przy ewentualnej zamianie z uwagi na ten fl, ale moze po fl to auto bedzie wygladalo jak wydluzony Rapid XXL.. to w sumie nie ma czego zalowac.

ps.2 jaki kolor wziales????

ps.3 co to jest ta roleta w Superbie automatyczna? doplata to 300 zl ale wlasciwie jak to dziala? Powinno sie samo odsuwac do polowy chyba, ale w salonie w Gdyni w tej drogiej wersji nic sie nie odsuwa o dziwo...
                      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Octavianos
                        L&K
                        • 2010
                        • 1130

Producent Skoda Auto Mlada Boleslav poinformował w dniu dzisiejszym o wycofaniu do odwołania możliwości zamawiania podgrzewanej szyby przedniej z silnikami 1.2 TSI 85KM, 1.2 TSI 105KM oraz 1.4 TSI 140KM. Brak informacji z jakiego powodu...
                        SIMPLY CLEVER
                        Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• padero
                          Rider
                          • 2009
                          • 369
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Octavianos, A co z tymi juz zamowionymi?
                          Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• Octavianos
                            L&K
                            • 2010
                            • 1130

Zamieszczone przez padero
                            Octavianos, A co z tymi juz zamowionymi?
                            o tych producent milczy, ale moim zdaniem powinny mieć utrzymane zamówione opcje. Skontaktuj się z salonem, gdzie zamawiałeś auto i sprawdzą czy wszystko jest OKI.
                            SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• lukaszc2
                              Rider
                              • 2013
                              • 376

Zamieszczone przez Octavianos
                              Producent Skoda Auto Mlada Boleslav poinformował w dniu dzisiejszym o wycofaniu do odwołania możliwości zamawiania podgrzewanej szyby przedniej z silnikami 1.2 TSI 85KM, 1.2 TSI 105KM oraz 1.4 TSI 140KM. Brak informacji z jakiego powodu...
                              Jeśli można spytać skąd pochodzi ta informacja ?

Komentarz

• Enriquez
                                RS
                                • 2009
                                • 7685
                                • Superb III (3V3)

marlej108,

no, jak Superba weźmiesz w silniku 1.4 to pewnie będzie jeździł jak Octavia.
                                Pozdrawiam
                                Marcin

Komentarz

• Octavianos
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1130

Od producenta - Skody, jak napisałem.
                                  SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• lukaszc2
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 376

Octavianos, Rozumiem, że producent do Ciebie zadzwonił

Komentarz

• Octavianos
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1130

Zamieszczone przez lukaszc2
                                      Octavianos, Rozumiem, że producent do Ciebie zadzwonił
                                      No, można tak powiedzieć Napisał poprzez swojego importera.
                                      SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• marlej108
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 4976
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Ja sie tylko tak zastanawiam troche, jak to Skoda robi, ze rozpoczyna sprzedaz nowego modelu, i nagle od razu wstrzymuje sprzedaz modelu z 1.8 tsi z manualna skrzynia bo sa jakies problemy - to czy oni nie prowadza do diabla juz zadnych testow przed produkcyjnych ze nie potrafia tego wykryc przed wprowadzeniem nowego auta do sprzedazy? Potem za testera robi ... klient.
                                        Przeciez od rozpoczecia sprzedazy O2 minelo od 2004 r. ponad 8 lat, to chyba mogli przygotowac wszystko na tip-top przy sprzedazy nowego modelu.
                                        Nie powiem zeby to nastrajalo optymistycznie albo swiadczylo o profesjonalizmie na 100%.
                                        Dobrze, ze chociaz Czesi napisali do kolegi Padero napisali czemu nie mogli zrealizowac jego zamowienia.
                                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• lukaszc2
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 376

Model dopiero co wszedł do produkcji a tu już drugie ograniczenie co do zamawiania. 1. Brak silnika 1,8 TSI z manualną skrzynią biegów. 2. Teraz ta szyba.
                                          Mam nadzieje, że zostanie system niezależnego ogrzewania i wentylacji bo na tym mi bardzo zależy

Komentarz

• Enriquez
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 7685
                                            • Superb III (3V3)

szyba to nie problem - pierwszy kamyczek i zamawiasz podgrzewaną - elektrycznie to jest 1 przekaźnik+ kodowanie i z głowy. Z drugiej strony nie ma się nad tą szybą za bardzo rozwodzić. Problem definitywnie rozwiązuje wiata na parkingu i szyba niepotrzebna. Wolę trzymać samochód pod wiatą niż czekać aż mi łaskawie się ta szyba nagrzeje. Nie jest to jakieś super hiper zaj... rozwiązanie. Mam, jest bo jest, nie trzeba skrobać, ale trzeba poczekać z 5 minut.
                                            Pozdrawiam
                                            Marcin

Komentarz

• padero
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 369
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

marlej108, Dokładnie tak jak mowisz, zero profesjonalizmu, zenada straszna, już mnie to wkurza najpierw sprytnie zabrali mozliwosc zakupu 1.8 teraz prawdopodobnie pozbawili mnie szyby grzanej , żeby nie to, ze praktycznie sprzedalem juz swoj dobry dotychczasowy samochod to nie wiem czy nie myslalbym o rezygnacji z zakupu. Najwazniejsze ze marketing swietnie działa, w centrum Warszawy banery na najwiekszych budynkach, w czasopismach motoryzacyjnych co tydzien materialy sponsorowane i jaki ten silnik 1.8 tsi nowoczesny i wspanialy, sportowy prawie, tylko co z tego ze nie mozna go kupic.. :evil: przechodzien z ulicy powie, jaka ta skoda fajna, jakie ma profi reklamy i wogole, szkoda ze to nie polonez

Enriquez, Nie chodzi tu już o sama szybe tylko o sam fakt

Komentarz

• Octavianos
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1130

Spokojnie, będzie wszystko OK. Lepiej aby producent dopracował skrzynię biegów tak, aby była niezawodna, a nie wiedząc, że jest coś nie tak uparcie produkował, oferował i sprzedawał. To dowodzi dbałości o produkt.
                                                SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• padero
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 369
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Octavianos, Mogli to zrobić wcześniej, a nie juz w lutym dali mozliwośc zamawiania,a teraz kwiatki wychodzą

Komentarz

• Octavianos
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1130

Wiem, ale jest jak jest. Trzeba troszkę uzbroić się w cierpliwość.
                                                    SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

Pracuję...