Seed, dokładnie z tym modelem Audi wszystkim się kojarzy przód O III. Natomiast tył z poprzednim modelem A6.
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez BigNatomiast tył z poprzednim modelem A6kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108zastąpiony zostanie przez Pakiet Chrom. Czyli Skoda musiala sie wsluchac w moje teorie na temat tego, ze kazdy (no prawie kazdy) samochod z chromowanymi obwodkami szyb wyglada lepiej
Komentarz
-
-
Ale to podobienstwo to Audi to zaleta i celowe dzialanie.
Minelo troche czasu od premiery i emocje opadly i co sie okazalo ano to ze wiekszosci sie podoba i jest postep w stosunku do OII.Jesli tylko nie bedzie wiekszych wpadek jak w II to bedzie naprawde dobrze i sprzedaz ruszy z kopyta.Sam sie do tego auta przekonalem i w kwietniu zamawiam 1.4TSI Ambition.Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvczyli rzeczy które mają wpływ na bezpieczeństwo kosztem "tandetnego" wyglądukliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIdla mnie pakiet chrom nie jest tandetny
wyżej cenię sobie rozwiązania mające praktyczne zastosowanie
niźli tanie błyskotki nie wnoszące nic użytkowego
taka decyzja Skody była zapewne poparta jakimś "badaniem rynku" świadomą analizą potrzeb klientów i dziwi mnie, że klienci aut głównie rodzinnych - zapewne w większości posiadający dzieci - wolą dostać "gratis" pakiet chrom niż taniej o to kwotę "Boczne poduszki powietrzne dla zewnętrznych miejsc tylnej kanapy" czyli zapewnić więcej szans na przeżycie wypadku także swoim dzieciom najczęściej właśnie tam przebywającym
może analitycy Skody nie pytali o zdanie matek ? idę o zakład, że wtedy zmienili by opcje w cenniku :-)
Komentarz
-
-
widocznie znaczna część klientów Skody właśnie chromy ceni sobie bardziej jak inne opcje wyposażenia (jak poduszki boczne z tyłu czy światła LED z tyłu) czyli rzeczy które mają wpływ na bezpieczeństwo kosztem "tandetnego" wyglądu
Komentarz
-
-
Widzę że zaraz zrobi się niezła zadyma, radził bym nie wypowiadać się o gustach bo to dla każdego z nas indywidualna sprawa, co kto komu się podoba.
Pakiet chrom no ok. ale powiedzcie mi dlaczego mam 500zł wywalić za światła led z tyłu. toż to dopiero chore. Toż powinno być w standardzie prze-ca.
Jaka dla mnie system start-stop to taki bajer i nic poza tym jeździłem kilkoma audi a3, a4 z tym systemem z automatem to miało to sens ale w manualu hmm dla mnie bajer.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebwieczpowiedzcie mi dlaczego mam 500zł wywalić za światła led z tyłu. toż to dopiero chore. Toż powinno być w standardzie prze-ca.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigsiedząc za kierownicą, lub wewnątrz auta i tak ich ... nie widzę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez rowerekNIe ma w superbie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvnajważniejsze w tym wszystkim są światła hamowania LED
edit
Na potwierdzenie moich słów podam przykład np. nowego BMW 3, volvo xc 60, mercedesa c, focusa, mondeo, gdzie tylne światła pozycyjne są LEDowe, ale już światła hamowania są realizowane poprzez tradycyjne żarówki (oczywiście trzeci stop jest ledowy).
Komentarz
-
-
Starego varianta?
Bo jezeli tak to mialbym dylemat... Zewnetrznie nie jest moze jednoznacznie brzydki... ale tyl jest... no... specyficzny :diabelski_usmiech ... i trzeba by go polubic. Ale ze jezdzi sie w srodku to troche zmienia sytuacje. Bo materialy sa jednak bezdyskusyjnie lepsze + b.wygodne fotele, wyciszenie pewnie tez jest lepsze, a ogolnie design wnetrza dalej wyglada ok... Jedyne co na minus, to tak na oko samochod wydaje sie wyraznie wezszy w srodku niz nowa O3...
Koniec koncow bylbym raczej za Golfem... no chyba ze Octavka jednak zaskoczy mnie wyciszeniem.
Komentarz
-
-
test15510, Czekam na twoim miejscu do lipca i łykam VII Varianta. Sam sie zastanawiałem czy nie czekać jednak zamiana O2 na VII kombi to średnia sprawa (mam na myśli tylko i wyłącznie ilość miejsca b.porównywalna). O gustach się nie dyskutuje i tak jak ktoś mający O1 podnieca sie O3 rozumiem ,Ale jeśli ktoś ma O2 i jara sie 03 to sie dziwie..VII naprawdę miażdży ,ergonomią, jakością, wyciszeniem...gadżetami.. wiem że zaraz ludzie zaczną pisać że to forum skody, ok zgadzam sie ale nie mówmy że białe jest czarne bo tak jak napisałem ze Pasek jest do dupy i zamawiam S2 to tak jest bo Helmuty dali dupy z Paskiem i trzeba być niepełno-sprytnym żeby takowego zamawiać(z motorem 1,4 160KM), tak przy VII pokazali klasę jednocześnie pokazując gdzie Skoda powinna stać w szeregu. Nie wychwalam VW pod niebiosa bo skoda naprawdę O2,S2 walczy na równi tak jak tu wielu pisało ktoś kto wsiadł do O3 a potem do VII widzi różnice.. A to czy są światła led, czy chrom.. ja bym wolał mieć lepsze wyciszenie, bardziej dopracowane detale.. tylko wówczas kto by brał VII, pewnie VW by zamknęli hehe. Jestem Fanem Marki Skoda jednak czasem warto stanąć z boku .. a teraz czekam na lincz heheeh
Komentarz
-
-
Dlaczego na lincz? Prawda jest taka, ze Skoda ma być "odrobinę" gorsza od VW w tym samym segmencie. Gorsza nie oznacza jednak zła. O3 będzie trochę większa niż VII Kombi, natomiast poziom dopracowania detali, ergonomia i wyciszenie będzie lepsze w VII. Ja planuję zmienić auto w przyszłym roku i też czeka mnie ten dylemat. Pozostaje pytanie jakie silniki będą w VII, bo jeżeli benzyna zakończy się na 1,4 140KM, a w O3 będę mial 1,8 180KM, to nie ma się nad czym zastanawiać... W O3 pozostają jeszcze wersje RS i mam nadzieję, że SCOUT. A wyciszyć sobie mogę auto matami za kilkaset złotych...
Komentarz
-
-
Konfiguracja Octavi 3 co wybrać ?
Mam dwie opcje do wyboru, w cenie bez rabatu do 104tys.
Auto służbowe, około 4-5tys miesięcznie jeżdżone.
Dylemat między DSG a doposażeniem Elegance.
Wersja wyposażenia Elegance DSG
Silnik 2.0 TDI CR DPF 110 kW - 100 050 zł
Kolor nadwozia Czerń Magic Perłowy- Wyposażenie 2 700 zł
Alarm z funkcją monitorowania wnętrza, czujnikiem przechyłu (2 składane
kluczyki)
3-ramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica (radio i telefon) z małym
pakietem skórzanym dla przekładni DSG
Podgrzewane fotele przednie
Zapasowe koło stalowe dojazdowe, podnośnik,
Wersja wyposażenia Elegance
Silnik 2.0 TDI CR DPF 110 kW - 92 050 zł
Kolor nadwozia Czerń Magic Perłowy- Wyposażenie 10 550 zł
Kolor nadwozia Czerń Magic Perłowy
Light Assistant z czujnikiem deszczu (COMING HOME, LEAVING HOME, TUNNEL LIGHT)
Przednie reflektory przeciwmgłowe "Black" z funkcją CORNER
Reflektory bi-ksenonowe + AFS z LED z funkcją dynamicznego oświetlania zakrętów wraz ze spryskiwaczami reflektorów przednich
Tylne światła w technologii LED
Alarm z funkcją monitorowania wnętrza, czujnikiem przechyłu (2 składane kluczyki)
Oświetlenie przestrzeni wokół nóg z przodu i z tyłu
Pakiet Sun and Pack (pokrywa bagażnika wraz z siatką, roleta przeciwsłoneczna szyby pokrywy bagażnika)
Podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby przedniej
Wycieraczka tylnej szyby AERO
3-ramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica (radio+telefon) z małym pakietem skórzanym
Podgrzewane fotele przednie
Maxi-DOT z kolorowym wyświetlaczem
Podgrzewana przednia szyba
Przygotowanie pod telefon GSM (z obsługą głosową, bez połączenia z anteną zewnętrzną, bez "Phone box" - bez wzmacniania
sygnału GSM, uchwyt na multimedia, Bluetooth)
Zapasowe koło stalowe dojazdowe, podnośnik, klucz, bez zestawu naprawczego
Tylna część foteli przednich obita skórą ekologiczną - dla Elegance
...i co wybrać po świętach muszę zamówić ?
aaa, czy ktoś dokładnie wie co kryje sie pod opcją "sportowe zawieszenie"- oprócz obniżenia o 15mm prześwituJest- O3 2.0 TDI Elegance- nabity w belke...
Była- O2 FL 1.6 TDI CR SERIA
Była- O2 1.9 TDI PD BXE MOD
Komentarz
- Wyposażenie 2 700 zł
Komentarz