Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Szkoda, ze ten moj ulubiony chrom nie bedzie standardem powiedzmy od wersji Ambition...

za to mam znaki - jade dzis w Gdansku - przede mna jedzie... biala O3 na swiatlach jestem tuz za nia - i na ramce od tablicy rejestracyjnej ma napisane.... Interauto Krakow :-)))

ps. 20 minut pozniej widzialem czarna O3.

ps.3 aha no i wieczorem koniecznie dziwny pan chcial mnie wyprzedzic na grunwaldzkiej jadac przez Sopot Rapidem... ale jakos mu nie wyszlo... w kazdym razie patrzac w lusterko poczatkowo myslalem ze to... trzecia dzisiejszego dnia O3 :-)

ps.4 ah i widzialem dzis na zywo Lamborghini - jaskrawo zolte - fajne, ale .... koszmarnie niskie... na Grunwaldzkiej w Gdansku zrownalem sie z nim i troche przyspieszylem bo chcialem zeby sie podniecil ze moze jestem wariatem w Golfie GTI (a nie zolwiku 1.4) i chce sie scigac i ... oczywiscie zadzialalo jak plachta na byka - jak go wyprzedzilem pasem obok, to on nagle ryknal i wyskoczyl do przodu - fajnie toto przyspiesza (ale wydac na to z pol banki to trzeba byc zboczencem ;-)

dobranoc :-)
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• marbab
      RS
      • 2009
      • 4713
      • Fiat
      • BMM 2.0 TDI 140 KM

Octavianos, no to grubo po gaciach pojechali z tym tempomatem, chyba lepiej bedzie to zmodzic :P
      Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
      Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• bohen
        L&K
        • 2009
        • 1260
        • Audi
        • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez piramida
        Zamieszczone przez bohen
        W czeskim konfiguratorze jest już O3 1.8 TSI 4x4 DSG i jest wyraźnie zaznaczone ze jest to DSG6. W ośce jest dalej DSG7.
        RS jaką będzie miał skrzynkę, 6 czy 7?
        Ja nie znalazłem żadnej informacji na czeskiej stronie, ale pewnie będzie DSG6. Niech lepiej kolega Octavianos wypowie się w tym temacie, bo ma informacje ze źródła.

Komentarz

• tomekjmopl
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1187
          • Opel
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez marlej108
          ps.4 ah i widzialem dzis na zywo Lamborghini - jaskrawo zolte - fajne, ale .... koszmarnie niskie... na Grunwaldzkiej w Gdansku zrownalem sie z nim i troche przyspieszylem bo chcialem zeby sie podniecil ze moze jestem wariatem w Golfie GTI (a nie zolwiku 1.4) i chce sie scigac i ... oczywiscie zadzialalo jak plachta na byka - jak go wyprzedzilem pasem obok, to on nagle ryknal i wyskoczyl do przodu - fajnie toto przyspiesza (ale wydac na to z pol banki to trzeba byc zboczencem ;-)
          Po Hucie jeździ czerwone Ferrari FF na krakowskich blachach (widzę je bardzo często - facet chyba używa go jako auta na co dzień) - cóż z tego, że kolo może dać w palnik, skoro na kolejnych światłach i tak się spotykamy ...

Komentarz

• marlej108
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 4976
            • Octavia III (5E3)
            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez tomekjmopl
            Po Hucie jeździ czerwone Ferrari FF na krakowskich blachach (widzę je bardzo często - facet chyba używa go jako auta na co dzień) - cóż z tego, że kolo może dać w palnik, skoro na kolejnych światłach i tak się spotykamy ...
            haha masz racje z tym spotykaniem na swiatlach... bo ja sie do niego potem doturlalem wlasnie na swiatlach :-) tyle ze skrecalem do Oliwy a on jechal na tym skrzyzowaniu dalej do Gdanska.
            W sumie jak go wyprzedzilem raz - to sie liczy jako kill Lamborghini moim zolwikiem? ;-)
            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• LUKI
              RS
              • 2005
              • 5776

ale wydac na to z pol banki to trzeba byc zboczencem
              kto bogatemu zabroni
              kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• OrsonTSI
                Rider
                • 2010
                • 715
                • Volkswagen
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

miałem okazje kilka razy widziec to FF w akcji i polecam spotkac go w tunelu koło GK..... tam wychodzi całe "bydle" z niego
                OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• Majowy
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 215

W tunelu jest radocha, szczególnie jak się jedzie za Mercedesem SLR AMG, od tego bulgotu szyby drżą

Ale spoko w RS-ie będzie generator brzmienia mocy

Komentarz

• OrsonTSI
                    Rider
                    • 2010
                    • 715
                    • Volkswagen
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

pewnie pojawia sie na stronie Skody pliki do sciagania np. brzmienie jak FF lub AMG

albo wgrac cos takiego http://www.youtube.com/watch?feature...&v=MtrSNFjkGdU a co niektórzy zdolniejsi sami nagraja.....
                    OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• kurczak1985
                      Rider
                      • 2009
                      • 300

Zamieszczone przez tomekjmopl
                      ale to wgniatanie plecków w fotelu... :szeroki_usmiech

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• Octavianos
                        L&K
                        • 2010
                        • 1130

Zamieszczone przez bohen
                        Zamieszczone przez bohen
                        W czeskim konfiguratorze jest już O3 1.8 TSI 4x4 DSG i jest wyraźnie zaznaczone ze jest to DSG6. W ośce jest dalej DSG7.
                        RS jaką będzie miał skrzynkę, 6 czy 7?
                        Ja nie znalazłem żadnej informacji na czeskiej stronie, ale pewnie będzie DSG6. Niech lepiej kolega Octavianos wypowie się w tym temacie, bo ma informacje ze źródła.
                        Otrzymałem takie informacje jak przekazałem - myślę, że polski importer się tu nie myli :-)
                        SIMPLY CLEVER
                        Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Mihau
                          RS
                          • 2009
                          • 7460
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Foty interiora O3RS

O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• rowerek
                            Rider
                            • 2010
                            • 449

Czerwone wstawki w niebieskim aucie... :klnie: :czerwona:
                            Mam nadzieję, że to nie standard, tylko jakaś opcja do wyboru. Ewentualnie powinno korespondować z kolorem nadwozia.

Komentarz

• blackrs
                              RS
                              • 2008
                              • 4826
                              • Superb II combi (3T5)
                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

dla mnie rewelacja
                              BYŁA o1 rs
                              BYŁA o2 1.6
                              JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• wozhd
                                  Ambiente
                                  • 2013
                                  • 103

Fajne te nowe RS'y, ale tak jak stoi razem ze zwykłą O3 to różnice są mało widoczne, w środku zresztą też. No i felgi te standardowe mało wyraziste w porównaniu do tych czarnych prezentowanych na stronie szkody.

A tak z innej beczki, nie słyszeliście przypadkiem żeby z nowymi dodatkami do O3 weszły też jakieś nowe pakiety (typu amazing, ale z innymi opcjami)?
                                  O3 1.8 TSI Blue Race

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

wozhd, akurat felgi to najmniejszy problem, pierwsze co to bym je wymienił na inne :wink:
                                    Czerwone wstawki przy niebieskiej budzie wyglądają tandetnie, generalnie szału nie ma, zobaczymy na żywo :wink:

P.S. kiera z czerwoną nitką wygląda prze chu...wo :!: Mam nadzieję że można będzie zamówić pakiet bez tych czerwonych nitek...
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• notsure
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 47

Nitka jak nitka ale te plastiki ala pianino nawet na znaczku firmowym... wygląda to jak chińska podróbka chińskiej podróbki :|

Komentarz

• Przem78
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 561

Zamieszczone przez notsure
                                        ale te plastiki ala pianino
                                        A już połączenie piano z chromem na kierownicy i do tego "skóra" z plastykowej świni na kierownicy normalnie tęsknie za kołami sterowymi z drewna tekowego :twisted:
                                        Pozdr. Przemek

Komentarz

• polrob
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 535
                                          • Superb III (3V3)
                                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez notsure
                                          Nitka jak nitka ale te plastiki ala pianino nawet na znaczku firmowym... wygląda to jak chińska podróbka chińskiej podróbki :|
                                          właśnie zauważyłem że teraz są wstawki z tego plastyku na kierownicy. Czy wszystkie O3 z MY14 mają tak a jak nie to od czego to zależy bo wcześniej kiera była cała w matowym odcieniu
                                          jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                                          była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                                          była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• SlawekGarwol
                                            Classic
                                            • 2012
                                            • 8
                                            • BMW

P.S. kiera z czerwoną nitką wygląda prze chu...wo :!: Mam nadzieję że można będzie zamówić pakiet bez tych czerwonych nitek...
                                            W konfiguratorze do wyboru są dwie opcje - z szarymi i czerwonymi dodatkami. Wiec można sobie strzelić szare niteczki

Komentarz

• OrsonTSI
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 715
                                              • Volkswagen
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez SlawekGarwol
                                              W konfiguratorze do wyboru są dwie opcje - z szarymi i czerwonymi dodatkami. Wiec można sobie strzelić szare niteczki

na jakiej stronie ?
                                              OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• SlawekGarwol
                                                Classic
                                                • 2012
                                                • 8
                                                • BMW

Zamieszczone przez OrsonTSI
                                                na jakiej stronie ?
                                                Naszym, polskim . Od kilku dni już są pakiety dynamic i aktywny tempomat

Komentarz

• OrsonTSI
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 715
                                                  • Volkswagen
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

to widziałem, myslalem ze RSa mozna konfigurować
                                                  OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• wozhd
                                                    Ambiente
                                                    • 2013
                                                    • 103

wozhd, akurat felgi to najmniejszy problem, pierwsze co to bym je wymienił na inne.
                                                    Płacąc ponad 104k za RS dokładać 2-4k za felgi to dla mnie przesada, a tyle mniej więcej kosztują na Allegro. Coraz bardziej się przekonuje że chodzi o pozycjonowanie skody w rodzinie VAG, czyli że ma wyglądać mniej atrakcyjnie/stylowo w doposażeniu, począwszy od felg kończąc na wykończeniu foteli.
                                                    O3 1.8 TSI Blue Race

Komentarz

Pracuję...