na 1 minutę (lub tak długo jak długo będziesz używał) poprzez ruszenie którejkolwiek manetki.
nie sprawdzałem dokładnie ale jest to ok 10 sekund, czyli np. jedziemy na D bieg w dół manetka i ten bieg trzyma przez jakieś 10 sekund po cym znowu przechodzi na D
Wedle instrukcji :roll: :
"Tymczasowe przełączanie na ręczną zmianę biegów w położeniu D/S
› Jeden z przełączników kołyskowych - / + pociągnąć krótko do kierownicy
» rys. 124.
Zaprzestanie obsługi przełączników kołyskowych - / + przez czas dłuższy niż 1 minuta
spowoduje wyłączenie ręcznej zmiany biegów. Tymczasowe przełączanie na
ręczną zmianę biegów można w każdej chwili wyłączyć, ciągnąc przez dłużej niż 1
sekundę prawy przełącznik kołyskowy + ."
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Jakoś nie przekonuje mnie ten RS.
Tylny spoiler to jakaś popierdółka "doklejana", no i co mi po tak mocnym silniku, jeśli przy większej prędkości będę miał mały "huragan" w kabinie
WYBÓR PROFILU JAZDY - czy w przypadku 4x4 ta opcja ustawia jakoś Haldexa? (w insigni w trybie sport załącza przy wciśnięciu gazu do deski)
Nic z haldexem nie będzie. Tam masz wybór siły działania klimatyzacji, ustawienia świateł, reakcji na gaz, mocy/siły klimatyzacji czy jakoś tak. Do wyboru eco/normal/sport/individual.
Jakoś nie przekonuje mnie ten RS.
Tylny spoiler to jakaś popierdółka "doklejana", no i co mi po tak mocnym silniku, jeśli przy większej prędkości będę miał mały "huragan" w kabinie
Nie wiem jak jest w środku (nie jechałem, nie byłem) ale wczoraj w wa-wie miałem okazję oblukać czarnego RS-a i powiem jedno: :slinka :slinka
Tylko cholernie w oczy mi się rzuciła ta tylna atrapa po prawej stronie... jeszcze jakby był przelot to byłoby w miarę, ale zaślepione na czarno rzuca się w oko :|
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Jak to jest możliwe, że RS+DSG wolniej się rozpędza oraz więcej pali niż w manualu? Dotychczas według wszystkich statystyk po dodaniu DSG było odwrotnie.
Tylko cholernie w oczy mi się rzuciła ta tylna atrapa po prawej stronie... jeszcze jakby był przelot to byłoby w miarę, ale zaślepione na czarno rzuca się w oko :|
SilentEmpire napisał/a:
WYBÓR PROFILU JAZDY - czy w przypadku 4x4 ta opcja ustawia jakoś Haldexa? (w insigni w trybie sport załącza przy wciśnięciu gazu do deski)
Nic z haldexem nie będzie. Tam masz wybór siły działania klimatyzacji, ustawienia świateł, reakcji na gaz, mocy/siły klimatyzacji czy jakoś tak. Do wyboru eco/normal/sport/individual.
Czyli nie ma większego sensu za to płacić? Tryb SPORT jest przecież na lewarku, prawda?
o co chodzi z tą atrapą :?: :niewiem
atrapa wydechu w TDI. TSI ma 2 wydechy a TDI 1 + bezczelna atrapa wydechu
SilentEmpire napisał/a:
Czyli nie ma większego sensu za to płacić? Tryb SPORT jest przecież na lewarku, prawda?
Ja bym poszukał samochodu z tym i sprawdził co to daje tak naprawde. :P
Zamieszczone przez leszekmw
Zamieszczone przez dominik9420
o co chodzi z tą atrapą :?: :niewiem
O to, patrz na prawy wydech (albo jego brak) w TDI.
Byłem wczoraj u dilera, czy ktoś może potwierdzić że:
a) nie można w tym momecie zamówić pakietu chrom i ew kiedy będzie można?
b) nie można zamówić systemu start/stop dla 1.4 TSI - nie to żebym chciał, ale to ciekawe...
c) nie ma możliwości zamówić wersji Elegance z felgami 16cali..
o kurrr.. , niezłe jajka z ta atrapą , ale jak sie stoi koło auta to też to widać ?
ciekawe jak to będzie wyglądało po 10tyś km albo i mniej , jedna się będzie błyszczeć jak psu genitalia a druga ... :?:
ktoś to już robił wcześniej ... honda czy coś takiego..
co się tyczy trybu sport - jeździłem przed chwilą GVI gti w benzynie , włączałem tryb sport czy jakoś tak i auto szybciej reagowało na gaz , momentalnie wciskało w fotel , zawieszenie twardsze ale tego chyba w octavii niema , może w RS-ie jest?
o kurrr.. , niezłe jajka z ta atrapą , ale jak sie stoi koło auta to też to widać ?
ciekawe jak to będzie wyglądało po 10tyś km albo i mniej , jedna się będzie błyszczeć jak psu genitalia a druga ... :?:
Ciekawe spostrzeżenie... Ciekawe, czy ktoś się nad tym zastanowił - może w ASO będą opalać palnikiem w ramach czynności przeglądowych
Fajnie z tą atrapą :P Ja w RS TDI bym odrazu na podnośnik wjechał i czarnym matem prawdziwy tłumik pomalował, lub srebrnym atrapę - Proste i może skuteczniej oszuka oko od Pepików.
Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
08' O2 Elegance Combi BKC
11' O2 fl Elegance Combi CDAA
99' O1 SLX Combi AHF
a) nie można w tym momecie zamówić pakietu chrom i ew kiedy będzie można?
ja mogłem bez problemu i mi dealer mówił, że to mit że nie można, że on nigdy nie miał problemu z dodaniem chromu do O3. Możliwe jednak że jakiś magiczny problem się pojawił..
Zamieszczone przez brzezin
b) nie można zamówić systemu start/stop dla 1.4 TSI - nie to żebym chciał, ale to ciekawe...
dziwne, ale nie mam pojęcia jak to z tym jest.
Zamieszczone przez brzezin
c) nie ma możliwości zamówić wersji Elegance z felgami 16cali..
też o tym myślałem i o zgrozo faktycznie nie można. Nie rozumiem bo co dla nich za problem dać mniejszą felgę? :/
co się tyczy trybu sport - jeździłem przed chwilą GVI gti w benzynie , włączałem tryb sport czy jakoś tak i auto szybciej reagowało na gaz , momentalnie wciskało w fotel , zawieszenie twardsze ale tego chyba w octavii niema , może w RS-ie jest?
TOYOTA COROLLA coś takiego miała
w O III RS nie utwardza się zawieszenie, a szkoda
jeździłem przed chwilą GVI gti w benzynie , włączałem tryb sport czy jakoś tak i auto szybciej reagowało na gaz , momentalnie wciskało w fotel , zawieszenie twardsze ale tego chyba w octavii niema , może w RS-ie jest?
Nie ma czegoś takiego w Octavia. GVI GTI jest DCC czyli adaptacyjne zawieszenie i możliwe, że tryb sport zmienia również charakterystykę zawieszenia.
jeździłem przed chwilą GVI gti w benzynie , włączałem tryb sport czy jakoś tak i auto szybciej reagowało na gaz , momentalnie wciskało w fotel , zawieszenie twardsze ale tego chyba w octavii niema , może w RS-ie jest?
Nie ma czegoś takiego w Octavia. GVI GTI jest DCC czyli adaptacyjne zawieszenie i możliwe, że tryb sport zmienia również charakterystykę zawieszenia.
To bida z nędza a odnośnie wydechu to też pokozoli :evil:
Pierwsze co to pasuje wymienic wydech co by na dwie strony zapodawal :szeroki_usmiech
Komentarz