S2 Ambitoin to to jednak dużo więcej niż ksenony. Właśnie takie dodatkowe detale robią różnicę, nie chcesz parasolki? ;-)
Ja właśnie zastanawiałbym się nad Active, ale jednak jest różnica... dodając pakiet Fresh do Ambitoin mamy już niezły wypas.
Było: Oct2FL doposażony Mint 1.2TSI
Jest: starszy diesel na B.
Heh, no widać każdy ma inne potrzeby bo ja własnie gdybym brał Ambition to na bank bez pakietu Fresh.
To ja was pogodzę Optymalną wersją SII, jak dla mnie, była wersja Family - był to dość mocno doposażony Ambition, za naprawdę dobre pieniądze - ale po FL, Family już nie ma, a szkoda.
Optymalną wersją SII, jak dla mnie, była wersja Family
dla mnie też - tylko jeszcze trochę doposażona
Właśnie takie podejście mnie upewniło, że muszę wziąć najniższą wersję. Jak tan analizowałem cennik i konfigurator to zawsze wpadała myśl, że może jeszcze coś dodać. Potem cena robiła się na tyle duża, że warto było wziąć wersję wyżej, ale tam znowu trzeba było coś dobrać itd, aż V6 przestawał być abstrakcją tylko drobnym dodatkiem
w czym SII jest lepsza od nowej octavii III?
Oprócz miejsca na nogi z tyłu (szerokość na kanapie taka sama).
Generalnie OIII to nowsza konstrukcja. Lżejsza, sztywniejsza, bardziej ekonomiczna i bezpieczna, bardziej dynamiczna.
Popatrzcie sobie na przyspieszenia i zużycie paliwa OIII i SII.
Będzie nowy Superb z rok, półtora to pojawią się lepsze ceny na SII
Widzialem ostatnio na parkingu przy salonie zafoliowane piekne o3RS kombi , race blue. Na zywo wyglada, ze auto ma strasznie wysoki przeswit w porownaniu do o2RS, chyba ze takie linie nadwozia sa??
Właśnie takie podejście mnie upewniło, że muszę wziąć najniższą wersję. Jak tan analizowałem cennik i konfigurator to zawsze wpadała myśl, że może jeszcze coś dodać.
Jest wiele dodatków, które można sobie spokojnie odpuścić. Ale są i takie, które warto jednak mieć. Dużo jeżdżę, więc takie bajery jak 4x4, BT, ksenony, automatyczna klima - to jednak chcę mieć bo to bezpieczeństwo - tak tak - automatyczna klima to nie tylko wygoda. Dokładnie w takiej kolejności te dodatki cenię. ogrzewana przednia szyba, przyciemniane szyby, pakiet Kessy - też cenię, ale spokojnie mógłbym nie mieć. szklany dach to tylko bajer - ale fajny W najtańszej wersji nie miałbym nic z obowiązkowych (dla mnie) dodatków, nie mówiąc o tych pożądanych. Family była naprawdę dobrze wyposażona. Wahałem się między nią, a Elegance (którą też musiałbym doposażyć o kilka rzeczy np. Kessy czy ogrzewaną szybę). Wybrałem Family z dłuższą listą dodatków
Zamieszczone przez elektrykprosty
Kolega jechał OIII z wielowahaczem?
rozstawu osi nie oszukasz wielowahaczem, który na dodatek S2 też ma
Jest wiele dodatków, które można sobie spokojnie odpuścić. Ale są i takie, które warto jednak mieć. Dużo jeżdżę, więc takie bajery jak 4x4, BT, ksenony, automatyczna klima - to jednak chcę mieć bo to bezpieczeństwo ...
co do bezpieczeństwa i dużojeżdżenia to wie ktoś czy w SII będzie:
- Front assist (hamuje gdy się zgapimy),
- Lane assist (nie zbacza z drogi gdy sięgamy po napój),
- ACC (utrzymuje prędkość i odległość od poprzedzającego auta)
- Crew protect assist napinający pasy w sytuacji podbramkowej
- system rozpoznawania znaków drogowych
Rozstaw osi pomaga w jeżdzie na wprost. W pokonywaniu zakrętów już nie bardzo. Podobnie w parkowaniu.
Z tego co pamiętam żadnego z tych systemów nie będzie w Superbie. Ich integracja byłaby zbyt skomplikowana - czytaj - za dużo kasy trzeba włożyć w modyfikacje. Pewnie te i jeszcze kilka innych umilaczy będzie w SIII...
Co do rozstawu osi, to nie może być ani za mały, ani za duży, musi być w sam raz :szeroki_usmiech A na prowadzenie ma wpływ jeszcze tak wiele czynników, że ciężko je wszystkie wymienić. Sam rozstaw nie załatwia całej sprawy...
elektrykprosty,
Daj sobie spokój. Na tym forum najwięcej o O III do powiedzenia mają osoby, które widziały je na obrazku lub na jeździe testowej.
Tym, którzy tak hołubią Superba i jego wykończenia - po raz nie wiem, który - proponuję porównanie materiałów, którymi wykończone są np. schowki w O III i S II FL. :?
proponuję porównanie materiałów, którymi wykończone są np. schowki w O III i S II FL.
Ale o co ci chodzi ??? Schowek przed pasażerem - miękki materiał + klima + oświatlenie. Schowek po lewej stronie kierownicy - miękki materiał, schowek w podłokietniku centralnym - miękki materiał + oświetlenie. Więc dalej nie wiem o co ci chodzi ??
Zapewne nie o schowki, ale o kieszenie w drzwiach, które w O III są wyłożone materiałem, a w S II są po prostu plastikowe jak w większosci aut. Tylko czy to twoim zdaniem ma świadczyc o wyższej jakości wykonania czy lepszych materiałach w O III ?? No chyba nie bardzo A jesli tak, to sprawdz sobie co jest w O III na boczkach drzwiowych, obudowie tunelu środkowego, czy boczkach tylnej kanapy - podpowiadam, że jest to sam twardy plastik. W SII w tych miejscach masz albo miękki plastik połączony z materiałem (płaty drzwi), albo po prostu materiał (boczek tylnej kanapy, obicie dolnej części tunelu środkowego). Więc, jeśli już coś chcesz z czymś porównywać, to bądz w tym do końca konsekwentny, a nie porównuj tylko to, co pasuje do twojej teorii.
Zamieszczone przez Rok z Bagien
Na tym forum najwięcej o O III do powiedzenia mają osoby, które widziały je na obrazku lub na jeździe testowej.
Jak widac po twojej wypowiedzi, o Superbnie również
Tyle tylko, że ja O III zrobiłem ok. 200 km, zarówno w trasie jak i po mieście, wiec coś tam wiem o jej prowadzeniu, wyciszeniu i komforcie, a te rzeczy są po prostu lepsze w SII i jest to całkiem normalne gdyż S II jest autem o klasę wyższym niz O III.
Komentarz