Relacja z zajeżdzania Skody Octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Ciekawe czy koledzy zarobią na mandaty aczkolwiek nie wierzę że to auto jeździ dzień w dzień po tyle kilometrów, to tak jak by non stop jeździć na Chorwację i z powrotem :roll: albo z Krakowa nad morze i z powrotem.
    Słyszał ktoś aby zrobić osobówką w jeden rok powiedzmy 300-400kkm :?:
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9943
      • Ford

piramida, więcej wiary kolego ... Nie zakładaj odrazu, że ktoś ściemnia.
      Ja oczywiście :lol: wierzę w te przeloty i dlatego moja prośba o zdjecie książki serwisowej ma tą moją wiarę wzmocnić

PS: spojrzałem na Allegro celem sprawdzenia, czy ktoś jeszcze w rocznym aucie przebija granicę 300.000km - okazało się, że z bohaterką wątku (Octavią) równać się mogą jedynie ciężko pracujące pod kilkoma kierowcami i przelatujące jednorazowo cały kontynent ciężarówki i autokary
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Agamek12, spokojnie, jak kolega wróci za dwa dni z trasy to sie odezwie :lol:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Andrzej.P
          RS
          • 2011
          • 1516
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez piramida
          Słyszał ktoś aby zrobić osobówką w jeden rok powiedzmy 300-400kkm :?:
          Tyle to nie, ale kiedyś wujek Poldkiem 1.6 nakręcił 120kkm (służbowo). Do dzisiaj wspomina to jako ciekawostkę przy okazji spotkań w większym gronie
          Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
          FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• Prezes52
            RS
            • 2012
            • 6427
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Teraz to już wiem czemu ta miedź jest taka droga skor tam maja takie lewe przebiegi

Mariusz
            Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2009
              • 10918
              • Fiat

przecież autor jasno piszę że 2.0 tdi kupiona w październiku, a 1.6 z lpg jest z września. To dwa różne auta w jego firmie.
              Masakra..."współczuje" tym pojazdom. Przecież materiał się też męczy od takiego czegoś, tzn. od pracy bez przerwy.
              Handlarze kupią później, cofną do 160 tkm i będzie nówka funkiel sztuka
              Poza tym niech autor opisze jak tym jeździ, bo jak pod 200 110 konnym autem, to "powodzenia" :P wiadomo cegła na gaz w służbówce i jazda....nie radzę tych wozów później odkupować od nich :P

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9943
                • Ford

Zamieszczone przez Prezes52
                Teraz to już wiem czemu ta miedź jest taka droga skor tam maja takie lewe przebiegi

Przy okazji przypomniła mi się scena z "MIŚ-ia", kiedy chłopaki pijąc gorzałę w "cyrku" na Powislu pisali raport z poszukiwania sobowtóra prezesa Ochuckiego pisząc, że w ciągu jednej nocy przejechali kilkaset kilometrów i sprawdzili kilkaset adrsów
                Jak to mówią (w tym samym filmie): "jest prawda faktu, i prawda ekranu"
                Adam... Używam:

Komentarz

• Prezes52
                  RS
                  • 2012
                  • 6427
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Andrzej.P
                  Tyle to nie, ale kiedyś wujek Poldkiem 1.6 nakręcił 120kkm (służbowo
                  no tyle to i ja swego czasu nakręciłem jak byłem w woju ale auto jeździło non stop na 3 zmiany w 3 kierowców po roku miało 120 tyś po warszawie przy ochronie ambasad

Mariusz
                  Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8162
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A ja czekam kiedy Agamek poprosi o wydruk z wypłaty :diabelski_usmiech i bedzie przeliczał ile z kilometra wychodzi
                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• sew1981
                      RS
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2009
                      • 10918
                      • Fiat

ale faktycznie przebieg kosmiczny, kiedy Ci 2 kierowcy robią coś poza jechaniem? Aż bajkowo to brzmi te 70 tkm w takim czasie - przecież Tirem tyle chyba nawet nie wykręcą w takim czasie.

Komentarz

• słoń
                        Elegance
                        • 2010
                        • 777

mogliby podać VIN-y tych furek do działu "Czy znacie tą Octavię...",żeby nikt za rok się nie naciął przy kupnie. :lol:

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez słoń
                          mogliby podać VIN-y tych furek do działu "Czy znacie tą Octavię...",żeby nikt za rok się nie naciął przy kupnie. :lol:
                          Widziałeś roczną o2 z przebiegiem 300kkm? Nawet jak tyle dokula to przy sprzedaży będzie miała 70kkm 8)

P.S. co można wozić autem osobowym tyle km żeby sie to wszystkim opłacało? Dragi? :lol:

Komentarz

• Le-Ce
                            L&K
                            • 2010
                            • 1313
                            • Octavia I (1U2)
                            • AUM 1.8 20VT 150 KM

Co prawda zdarzyło się i mnie przejechać w 24h 2000 km i we dwóch można wywijać takie przebiegi choćby wożąc marychę dla wiatraków.
                            W latach 70 serwisowane w PIM-ocie rządowe Fiaty 130 obowiązkowo w sobotę rano wyjeżdżały z garaży i waliły do poniedziałku ponad 2000 km by o 8.00 zameldować się rozgrzane w podziemiach Białego Domu. Znam to z autopsji bowiem uczestniczyłem w wycieczkach po Polsce z ERką w dowodzie, mając znajomych kierowców w Instytucie.
                            Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• słoń
                              Elegance
                              • 2010
                              • 777

Zamieszczone przez piramida
                              Nawet jak tyle dokula to przy sprzedaży będzie miała 70kkm
                              no właśnie...

Komentarz

• Alonzo_
                                RS
                                • 2009
                                • 2460
                                • Hyundai

Czekamy na kolegę...obyśmy się go doczekali.
                                Jeśli to w ogóle jest prawda ( co się we łbie nie mieści) to trzeba założyć jeszcze że takie auto ma wielu kierowców bo kto w takiej robocie dłużej pociągnie? A część takich aut kończy ze swoim kierowcą żywot w wypadkach bo kto i jak długo zniesie rypanie po 2/3kkm przez dwa dni i zmiana. OK kiedyś jeszcze bez tacho jeździłem ciężarówkami i tez jeździło sie "ile się dało" ale to na chwilę takie maratony się robiło. A ja miałem 19/20 lat. Potem na dłuższą mete organizm zacznie się stawiać a wtedy o tragedie łatwo)
                                Ciekaw jestem charakteru tej pracy. Wożą coś (szmal w walizce) przez okno zdają - stoper stop/start i dzida po kolejną walizkę?. Przecież samemu w naszych warunkach nie ma mowy o spotkaniach "biznesowych" trzeba jeść w biegu, lać do butelki po koli w korku bo też szkoda czasu.
                                Kolego jeśli rzeczywiście masz taką robotę to niezależnie ile zarabiasz współczuję Ci ale i pełen szacun jeśli już to dłużej robisz.
                                A na Twojego pracodawcę kontrole nasłać bo to jest dopiero wyzysk.
                                To robota na TIR-ach przy tym jest jak ciepła posadka bo przynajmniej tacho i przepisy dają kierowcom ( i ich potencjalnym niewinnym ofiarom np z osobówek) pożyć dłużej na tym świecie.
                                Jeśli to prawda...to brak słów.

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Alonzo_, myslę że pracodawca nie ma nic do tego, obstawiam własną działalność :szeroki_usmiech

Komentarz

• zajas
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 631

może robi zdjęcia dla google? przecież te ujęcia z naszych "autostrad" ktoś im musi dostarczać

Komentarz

• IrekLubinPL
                                      Ambiente
                                      • 2012
                                      • 118

Więc jestem...
                                      Dostrzegam wiele głosów zwątpienia, ale też wiele słów podziwu, wszystkim dziękuję. Objaśnię parę szczegółów:
                                      - w mojej firmie mamy 6 nowych OII FL i jedną OII, dwa Citroeny Berlingo, dwa Roomstery, Passata, Scenica i jakieś goowno które jeździ lokalnie.
                                      - OII FL 1 Pb + LPG, reszta diesle 2.0 TDI, w tej reszcie jedna kombi.
                                      - w Polmiedzi wozimy maszynistów. Dostaje zlecenie aby odebrać faceta z domu np z Zielonej Góry i zawieźć do pracy na pociąg (lokomotywę) który jest, bądź jedzie np do Łasku. Tam jest dwóch innych maszynistów którzy po 12 godz pracy chcą jechać do domu, Sosnowiec i Zabrze. Oczywistym jest że nie zostaje w Zabrzu tylko wracam do Lubina.
                                      - jeździmy po dwóch na auto, 8 dni roboty 3 dni wolnego (w założeniu)
                                      - mandaty... są i ich nie unikniesz
                                      - 12 godzin to nie męczarnia, nie sikasz w gacie i nie śpisz w bagażniku (choć czasem z nudów)
                                      - fakt jadasz w aucie, ale za biurkiem też konsumujesz i na budowie też
                                      - na głowę nie kapie, zimno też nie jest, siedzisz w czystym i wygodnym, ciężarów nie dźwigasz i kielnią po ścianach też nie zaciągasz.
                                      - latasz po kraju widzisz jak zmienia się pora roku i krajobraz, masz nieograniczony dostęp do paliwa, robisz co lubisz i jeszcze ci za to płacą, czego chcieć więcej
                                      - samochód nie jest broń boże katowany, ale nie zamulamy jak "niedzielni". Jazda dynamiczna w większości na trasie. Prędkości do 140 km/h poza zabudowanym i pod 200 km/h na drogach A i S
                                      - książka serwisowa? oczywiście zaraz zrobię foto i wkleję dwa, trzy zdjęcia.
                                      - czasem wplotę wątki pozostałych OII, ku informacji jakie usterki przy jakim przebiegu, o ile któryś z chłopaków podzieli się wiadomościami.
                                      - ktoś pisał o zarobkach, nie od kilometra a za godzinę, od kilometra kasę bierze "nasz wszechmogący"
                                      To na razie tyle, idę robić foty

Dodam że dziś mam spokój, bo jak widać siedzę przy kompie a w trasie była godzinka może dłużej przerwy.

[ Dodano: Pon 17 Gru, 12 04:16 ]
                                      Maicroft, suma 1112 literków jest sumą potwierdzoną, każde tankowanie zgłaszamy dyspozytorowi, na te litry mam wpis w telefonie, mówiąc że paru mi brakuje nie wiem ilu i dwieście sobie palnąłem. Może to 300 albo i 500, ale ani razu nie napisałem że mam średnią 5.0, choć kilka razy udało mi się zejść do takiej, jak musiałem wolno wracać do domu
                                      ...Koła maja być 4 a cylindrów pięć...
                                      [__][__] == ( () () () ) == [__][__]

Komentarz

• r2r
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 4721
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

IrekLubinPL, czytałem trochę z niedowierzaniem, ale od dzisiaj jestem Twoim die-hard fanem :!:
                                        Ja sam w 2007 roku od stycznia do grudnia w pojedynkę, zrobiłem 55000km. i wydawało mi się że to mega wynik.
                                        35% trasy po Polsce/65% jazda po mieście.
                                        Kontynuuj ten wątek i wpisy doń.
                                        Artur

Komentarz

• phoneman
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3374
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

IrekLubinPL, Szacun kolego
                                          .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• sew1981
                                            RS
                                            S_OCP MemberModeratoRS
                                            • 2009
                                            • 10918
                                            • Fiat

szacun za wytrwałość, z racji tej pracy i ten ciekawy wątek, że ciężko o pracę to rozumiem to. Ale to dla mnie średnia przyjemność i wcale tak "różowo" tam nie masz chyba - jesteś takim "kurierem" ludzkiego bagażu i na dodatek:

1. "latasz po kraju widzisz jak zmienia się pora roku i krajobraz, masz nieograniczony dostęp do paliwa, robisz co lubisz i jeszcze ci za to płacą, czego chcieć więcej " Jesteśmy w podobnym wieku ,a mnie już "wożenie" się autem w taki sposób się "nieco znudziło", a poza tym fakt zdrowia i uwagi za kółkiem jak pisze Alonzo. Taką "zajarkę" miałem jak miałem 20 lat
                                            2. "3 dni wolnego (w założeniu)" no właśnie to założenie...to średnia praca dla Twojej rodziny, jeśli ją masz.

No ale , bierze się to co to jest na rynku , a nie tylko to co najlepsze winno być. Zyczę Ci mimo wszystko większego spokoju w pracy (tempa), uwagi na drodze i mniejszych prędkości służbową octavią, bo 140 i pod 200 to przy Twoich przelotach dużo - nie ma co się oszukiwać.
                                            "Jazda dynamiczna" - obyś przez tą dynamikę i zmęczenie nie popełnił błędu, albo ktoś inny na Ciebie nie wjechał. Jak ja widzę czasem te "dynamiczne służbówki" na trasach to ręce opadają, bo oni odwalają :x
                                            Ciekawy wątek pod względem wytrzymałości naszego wozu, pod względem pracy współczuje :P

a tak apropos Twojego spokoju dzisiaj i siedzenia przy kompie

Napisałeś to "Dzisiaj 3:08 " w nocy...więc nie wiem czy to takie dzisiaj :P
                                            Ludzie o 4:00 normalnie śpią. Temat też założyłeś o 4:00. Nie chce się czepiać, ale może ten pracodawca Cię jednak zmanipulował i mu uwierzyłeś w te "idealne" warunki :wink:

Komentarz

• iFi
                                              Elegance
                                              • 2012
                                              • 906

IrekLubinPL, kupcie jakieś 1.4 TSI szybko dowiemy się ile to warte

a tak na serio, masakra ale jeśli ktoś lubi jeździć i jest maniakiem na tym punkcie to praca marzenie... szkoda tylko, że czasu na nic poza tym nie znajdziesz...

wytrwałości i powodzenia a przede wszystkim bezpiecznej drogi, bo przy takich przebiegach na naszych drogach o sytuacje groźne raczej nie ciężko.

Komentarz

• bzyq_74
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 3467
                                                • Volkswagen
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Szacun za najszybszy test długodystansowy
                                                To na wiosnę turbo i dwumas do wymiany :diabelski_usmiech
                                                MARCIN
                                                Mój szkodnik

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9943
                                                  • Ford

IrekLubinPL, dzieki za foty: upewniłem się w swojej wierze
                                                  Adam... Używam:

Komentarz

• Ayu
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 4154

W 1998 roku zrobiłem po Polsce ze względu na pracę właśnie Astrą Classic 1.6 100 KM ponad 70 kkm, myślałem, ze to jakiś wynik, ale jak widać nie bardzo.
                                                    Przy 60 kkm w Astrze skończyła się skrzynia biegów.

Komentarz

Pracuję...