Zamieszczone przez raffaluus
KIA idzie do przodu
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez raffaluusZamieszczone przez BigA co silników w i40 to już kiedys to pisałem. Niestety ale zdania sowjego nie zmieniam. Jak dla mnie, po parokrotnej przejażdżce i40, 1.7 (136 KM) nie jedzie. Porównujac go z jednostkami diesla innych producentów o tej samej mocy.
"twardego ortodoksa niczym się nie przekona bo to taki prawie fanatyk"
lub coś w stylu:
"Nikt nie wmówi nam, ze czarne jest czarne a białe- białe"
Papier wszystko przyjmie i tyle. I nawet milion testów nie wystarczy aby przyznać że subiektywne odczucie daleko się rozmijają z obiektywizmem i rzeczywistością.
Co zważywszy jakby nie patrzeć na dość obszerną wiedzę motoryzacyjną kolegi Biga wydaje się tym bardziej zastanawiające - skąd to trwanie w błędzie, brnięcie w ocenie biednego 1,7 od skośnych i nie przyjmowanie do wiadomości żadnych faktów.
Temat znowu poszedł w strone potyczki i pisania po raz kolejny o tym samym.
Ale był czas przywyknąć, a kolejny raz spierać się o to samo nie chcę.
A wracając do tematu - z racji że KIA i Hyundai to ten sam koncern:
skoro nowy genesis ma być konkurencją dla A6 i 5-tki to Kia K9 wydaje mi się raczej celować "oczko" wyżej - raczej dla 7-ki i podobnych wozów...A8? Czy jestem w błędzie? :shock: Kia z takimi konkurowac chce? Do czego to doszło powiedzą oburzeni :wink:
To tanio nie będzie i nie wierzę w ceny na poziomie 150 koła.
Tak mi się wydaje.
Komentarz
-
-
Mam w domu i30 z 2012 w nowej wersji i patrząc na wykończenie, przestronność, funkcjonalność, zawieszenie to Koreańczykom w tych aspektach niczego nie brakuje.
Brakuje im żywszych silników benzynowych, nie pchają się w silniki z turbinami (tak samo jak marki japońskie) i strzelili sobie w kolano z czynnikiem chłodzącym w klimatyzacji.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_No i to jest niezrozumiałe dla mnie bo mają mocnego diesla 2.0, te mocną t. benzynę takze silniki dobre są tylko je wstawiać..... Dlaczego nie ma ich u nas w ofercie? Zrozum to człowieku
Komentarz
-
-
no właśnie, co jest takiego trudnego w zrobieniu TurboBenzyny :?: kiedyś uczono mnie, że dobry diesel musi być dużo dokładniej zrobiony, bo ciśnienie wyższe i naprężenia większe. skoro jest technologia i zapotrzebowanie rynku oraz wymogi konkurencji, to w czym problem :?: btw, japońce w większości nie mają TB a i TD też nie za mocne jak na pojemność i obecne czasy. powożę czasem koreańcem 2.2l CRDi 197KM i jakoś daje radę, całkiem przyjemnie :wink: . w czasie poszukiwań preferowany był jakiś benzyniak, ale tamta strona świata nie oferuje w tym momencie nic ciekawego na Europę :evil:
[ Dodano: Sro 20 Lis, 13 10:31 ]
Jasiek, nie zapominaj kogo ekoterroryści całują wi liżą po piętach za Wielką Wodą... :diabelski_usmiech
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065takiego trudnego w zrobieniu TurboBenzyny
Zamieszczone przez Jasiekzastanawiam nad zakupem I40 1,7CRDIO3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kylo76Będziesz miał niszowe auto. Też się nad tym zastanawiałem, ale sedan jest niepraktyczny (słaby dostęp do bagażnika, tak jak w Elantrze), kombi z podstawową benzyną i dieslem za słabe, a za te mocniejszymi silnikami chcą trochę za dużo.
Mnie interesuje kombi 1,7CRDI 135KMbyła Octavia II 1.9 TDI
jest Octavia III Scout 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kylo76...
Brakuje im żywszych silników benzynowych, nie pchają się w silniki z turbinami (tak samo jak marki japońskie) i strzelili sobie w kolano z czynnikiem chłodzącym w klimatyzacji.
np.: Kia Ceed GT ma silnik 1.6 T-GDI benzynowy turbo 204 KM 265 Nm
Nissan też wrzuca podobne silniki chyba w Juke jest...
Z mojej strony jak ktoś zrobi auto klasy C (chodzi o cenę) w hatchbacku/sedanie z bagażnikiem o pojemności ~500l (wliczając min dojazdówkę) i do tego dołoży od 160KM
to będę takie auto brał pod uwagę przy wymianie.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZorrKia Ceed GT ma silnik 1.6 T-GDI benzynowy turbo 204 KM 265 Nm
A w markach europejskich trudno znaleźć coś co nie jest turbiną z pojemnością dwóch albo trzech flaszek wódki.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
kylo76, w stanach od dawna jest kia optima 274 koni z silnikiem 2.0gdi więc uturbione silniki maja koreańce w ofercie z tym że na europe nie ma szału z wyborej jednosteksuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kylo76Zamieszczone przez Tony065Niemiaszkom zaczyna przeszkadzać i zdaje się, że będzie mała wojna o to.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Kia pokazała nowe K900
Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Panowie i co z tego jak taka kia będzie tylko w stanach dostepna :roll:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaPanowie i co z tego jak taka kia będzie tylko w stanach dostepna :roll:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPapier przyjmie wsztystko. Ja natomiast piszę o własnych odczuczuiach z jazdy, a nie z czytania gazetek i są to moje własne odczucia.. tzn. chcesz powiedzieć że dla Ciebie testy aut są niewiarygodne za to wiarygodne jest to co Ci się wydaje :?:
nie widziałem tych porównań ale 9s różnicy to jakaś masakra , może się ktoś pomylił w druku... :?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz