No trzeba się podłączyć pod złącze diagnostyczne... notebookiem z odpowiednim softem lub jakimś urządzeniem do diagnostyki (np. RTSem z Vtecha).
Octavia II FL SoundSystem z Bolero
Zwiń
X
-
Mi się nie udało sprawdzić wersji oprogramowania w radiu, ale złożyłem pisemną reklamację na nieprawidłowe działanie Sound Systemu i braku instrukcji (jakiego kolwiek opisu) do tegoż systemu!
Ale po mimo tej niedogodności (niemożliwość zmiany parametrów podczas jazdy) jestem bardzo zadowolony z SS (w Superbie nieco lepiej gra niż w Octavi - ale to IMHO).
Komentarz
-
-
Żaden SS nigdy nie zagra tak jak średniej klasy klocki CA.
Ja przy zakupie chciałem całkiem zrezygnować z instalacji i radia ale panowie z salonu stwierdzili że w wersji elegance to niemożliwe :/
Natomiast długo to radio fabrycznie i tak nie pograło - o ile o graniu możemy w tym wypadku mówić.
Ostatnio kuzyn kupił nowego Lancera z systemem Rockford Fosgate (za dopłatą 7000zł) i większej kupy już dawno nie słyszałem - powiem wam że przy tym fabryczna Octavia gra jak marzenie - więc czasem warto sobie zadać pytanie - czy warto wyrzucać tyle kasy w błoto?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bohenDla osób chcących poprawić brzmienie "fabrycznego" Sound Systemu proponuje rozejrzeć się za SS od VW sygnowanym przez Dynaudio. Podobno jest dużo lepszy niż standardowy.
Taniej i lepiej wyjdzie zrobić system od zera z jakiś markowych klocków.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Nie jestem audiofilem - mi SS wystarcza. Na pewno zestaw zbudowany przez "specjalistę" będzie grał lepiej ale nie będzie współpracował z bajerami które dodatkowo wyświetlają info na ekranie BOLERO (czujniki parkowania, klima, telefon) i trzeba będzie radio nosić ze sobą bo może się znaleźć jakiś amator (no chyba że front będzie "firmowy" a bebechy "audiofilskie"). Tak czy inaczej koszty będą większe niż SS który kosztuje "tylko" 1500 zł a BOLERO jest w zestawie (Elegance) - imho jest przyzwoite (zmieniarka, wejście na SD, USB, aux, ipod).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Zamieszczone przez bohenDla osób chcących poprawić brzmienie "fabrycznego" Sound Systemu proponuje rozejrzeć się za SS od VW sygnowanym przez Dynaudio. Podobno jest dużo lepszy niż standardowy.
Taniej i lepiej wyjdzie zrobić system od zera z jakiś markowych klocków.
Widze, ze interesujesz sie naglosnieniem. Mam pytanie, czy do radia Swing mozna podlaczyc ten zestaw SS? Czy swing ma wyjscie na dodatkowy wzmacniacz?
I druga sprawa. Planuje kupic Superb Combi. Tam podobnie jak w Octavii glosniki graja w dupe (nie wiem kto tak wymyslil, ale to porazka) Pomyslalem, ze dokupie sobie te oslonki na glosniki sredniotonowe jak w Sound Systemie i sam wywierce dziury w przednich drzwiach i wstawie tam sredniotonowke. Zastanawia mnie tylko czy trzeba bedzie zmieniac zwrotnice. Czy tam w drzwiach cos takiego jest jak zwrotnica?
Co o tym sadzisz?
Pozdr
Komentarz
-
-
Myśle, że problemu SS z Bolero to problem nie SS a softu w Bolero, ja mialem te same problemy co forumowicze ale teraz zamontowalem columbusa z najnowszym softem , zakodowalem vasem i SS smiga jak naley, mozliwosc zmian podczas jazdy i na postoju , nie ma problemow, wiec nalezy tylko czekac na nowy soft do Bolero to chyba jedyny ratunek.
Piotrek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mr.scary... Mam pytanie, czy do radia Swing mozna podlaczyc ten zestaw SS? Czy swing ma wyjscie na dodatkowy wzmacniacz?
Co do wyjścia na wzmak to niestety go nie ma. Wzmak z SS podpinany jest w ten sposób, ze korzysta z wyjść głośnikowych radia ( jest podpięty jakby "zamiast" głośników ).
... Pomyslalem, ze dokupie sobie te oslonki na glosniki sredniotonowe jak w Sound Systemie i sam wywierce dziury w przednich drzwiach i wstawie tam sredniotonowke. Zastanawia mnie tylko czy trzeba bedzie zmieniac zwrotnice. Czy tam w drzwiach cos takiego jest jak zwrotnica?
Reasumując jeśli chcesz coś poprawić w zestawie ori ( bez zmiany głośników ) to co najwyżej możesz wytłumić drzwi. Jak chcesz mieć lepszy dźwięk, to niestety trzeba dodatkowo zmienić głośniki ( oczywiście + wytłumienie ) i wtedy pomyśleć ewentualnie o jakimś wzmaku do ich napędzania, bo samo radio raczej nie wydoli...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez molBolero + SS
Nie, tylko SS. 1500 złociszy. Bolero chciałem mieć, fajne jest.
Przedstawiłem im dokładnie specyfikację oraz listę czynności, jakie muszą wykonać, aby doprowadzić pojazd do wersji elegance bez SS. Stwierdzili (słusznie zresztą), że taniej jest im niczego nie demontować. Ponadto mam zapewnienie, że jak otrzymają w połowie roku nowy soft, to mi go wgrają i będzie działało dobrze. Nie wiem tylko, czy skorzystam, bo mam zamiar to wywalić, wstawić zwyczajny ale działający dwukanałowy wzmak oraz powymieniać głośniki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpireZamieszczone przez molBolero + SS
Nie, tylko SS. 1500 złociszy. Bolero chciałem mieć, fajne jest.
Przedstawiłem im dokładnie specyfikację oraz listę czynności, jakie muszą wykonać, aby doprowadzić pojazd do wersji elegance bez SS. Stwierdzili (słusznie zresztą), że taniej jest im niczego nie demontować. Ponadto mam zapewnienie, że jak otrzymają w połowie roku nowy soft, to mi go wgrają i będzie działało dobrze. Nie wiem tylko, czy skorzystam, bo mam zamiar to wywalić, wstawić zwyczajny ale działający dwukanałowy wzmak oraz powymieniać głośniki.
Mozesz podeslac na priva skan tego pisma? Moze mi sie przydac. Z gory wielkie dzieki.
Pozdr
M
Komentarz
-
-
ja się podłączam do tej prośby kolegi mr.scary.
W piątek odebrałem swoją. Oczywiście podczas pierwszych zabaw z ustawieniami przy wyłączonym silniku, zmiany w ustawieniach dwóch funkcji SS były słyszalne. Niestety po włączeniu silnika nic się nie zmienia. Co gorsze, mam wrażenie, że zmiany dokonane z wyłączonym silnikiem nie są zapamiętywane i po włączeniu silnika radio gra opierając się jedynie o standardowe ustawienia tonów, tył/przód, lewa/prawa...
Trochę mnie rozczarowali:/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtasoszmiany dokonane z wyłączonym silnikiem nie są zapamiętywane
[ Dodano: Nie 24 Sty, 10 17:22 ]
wojtasos, mr.scary, dostaliście ode mnie wiadomość?
Bo mam ją nie w wysłanych, tylko w 'do wysłania' i nie bardzo wiem, o co chodzi:/
Komentarz
-
-
Dziś po powrocie z pracy przesiedziałem w aucie i jeszcze raz sprawdziłem.
Po włożeniu kluczyka do stacyjki (nie przekręcając go) mogę zmieniać ustawienia w SS (surround i equalizer) - słychać różnicę pomiędzy trybami. Po przekręceniu kluczyka ustawienia są "zamrażane" - i radio gra tak jak było ustawione.
Wyłączenie zapłonu - wyjęcie kluczyka i po odczekaniu kilkunastu sek. ponowne uruchomienie - cały czas poprzednie ustawienia (ostatnie).
Tak jak pisałem wcześniej - nie mogę zmienić ustawień po przekręceniu kluczyka!
Ja mam zamontowany zestaw BT Noki - może to coś zmienia? Ale w Superbie - nie ma zestawu BT.
A co do temperatury wzmacniacza - to w takim zimnie nic nie czuje ;] - rozumiem że jest zamontowany pod fotelem kierowcy z przodu i przykryty plastikiem ? Bo pod fotelem pasażera go nie wyczuwam.
Jeśli jest ktoś z Was ze stolicy to możemy się gdzieś spiknąć ...
Komentarz
-
Komentarz