Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Voit
    Elegance
    • 2010
    • 816

Zamieszczone przez bishop
    Sygic ma jakieś promocje (...)
    Owszem, jest promocja.
    Black Friday - do poniedziałku, pierwszego grudnia.

Europa 24,99 € -50 %
    Europa + Rosja 19,99 € -70%

Countries Included:
    Andorra, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Monaco, Montenegro, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Republic of Romania, Russian Federation, San Marino, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, Ukraine, United Kingdom, Vatican City State (Holy See)

Transit roads only: Albania, Belarus, Bosnia and Herzegovina, The Former Yugoslav Republic of Macedonia, Moldova

Komentarz

• bishop
      L&K
      • 2012
      • 1430

Warto kupić navi za 200pln ,/ jako druga rezerwowa pożyczyć komuś, czasem na moto/ czy szkoda kasy i nerwów? Tylko legalne mapy.

Komentarz

• Arek
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 3143

odgrzeje kotleta.
        Jako że jestem trochę ciemny w nawigacjach mam pytanie na temat tego ustrojstwa:

chciałbym na niej dojechać o Chorwacji no i na miejscu trochę poużywać,czy to urządzenie ogarnie?? ew poproszę o jakieś propozycje z linkami bezpośrednio bo tj pisałem wyżej ciemny jestem w temacie.
        Z góry dziękuje i pozdrawiam
        -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• Klima
          Ambiente
          • 2014
          • 239
          • Octavia I combi (1U5)
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

O ile po drodze się nie zepsuje to będzie OK.
          Nie masz jakiegoś telefonu z gps? Jest trochę dobrych rozwiązań na Androida, Windows Phone czy Symbiana nawet.

Komentarz

• Arek
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 3143

Mam samsunga s3 i niby używam google map ale zjada internet a jego za wiele nie mam ops:
            Zamieszczone przez Klima
            Jest trochę dobrych rozwiązań na Androida
            czego powinienem poszukać ?

Komentarz

• misza_zabrze
              L&K
              • 2013
              • 1371
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BLR 2.0 FSI 150 KM

Jsk juz pisalem wczesniej Pomimo ze jestem zwolennikiem nowosci w tej kwestii pozostaje przy TOM TOM ONE. Prosty I zajeb. Ma mi pokazac droge nic wiecej Sam sciagasz nowe mapy I wgrywasz, to samo tyczy sie systemu. Jak to zrobić znajdziesz w necie. Padnie bateria srubokret I sam wymienisz to samo z wyswietlaczem. Zrobilismy test z kumplem wlaczylismy nasze navi jednoczesmie. Moj zalapal po ok 30 sek jego najnowszy TT mial problem ze znalezieniem satelitów. Kolejny + mozna podlaczyc zewnetrzna antene.
              Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
              Obecnie -> Seicento 900+LPG
              Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
              Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

• marky2552
                Ambiente
                • 2015
                • 134

Zamieszczone przez Arek
                Mam samsunga s3 i niby używam google map ale zjada internet a jego za wiele nie mam ops:
                Zamieszczone przez Klima
                automapa chociażby na androida

Komentarz

• Arek
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 3143

marky2552, a czy automapa nie potrzebuje internetu żeby działała ? ops:

Komentarz

• marky2552
                    Ambiente
                    • 2015
                    • 134

yyyyyy nie :P sam ją testuje teraz bo w sobote podróż do niemiec

Komentarz

• hsurim
                      Elegance
                      • 2006
                      • 788
                      • Kia
                      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Arek
                      (...) czy automapa nie potrzebuje internetu żeby działała ? ops:
                      Jeżeli jesteś zainteresowany omijaniem korków, to internet jest niezbędny - ale Traffic działa tylko w Polsce.
                      Jeżeli zaś nie przeszkadza Tobie ewentualne stanie w korkach, to nie jest potrzebny.

Co do AutoMapy, to korzystam z niej w nawigacji i do tego wykupuję pakiet internetowy 25 MB (3 zł/mc) i poruszając się po Wawie (nie jeżdżę codziennie), nie wykorzystuję go w całości - po 6-8 miesiącach sumowania, mam go obecnie ok 80 MB (do wykorzystania).

Co do samej mapy, to ... w Polsce jest bardzo dobra, zaś poza krajem, ludzie czasami narzekają.
                      Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• eaglemirek
                        RS
                        • 2010
                        • 14145
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez hsurim
                        Co do samej mapy, to ... w Polsce jest bardzo dobra, zaś poza krajem, ludzie czasami narzekają.
                        Ja na AM EU nie narzekam, byłem z nią na Bałkanach 5 krotnie. Zjeździłem nią Cro, BiH, MNE i AL. Ja lubię zwiedzać a nie leżeć na plaży więc trochę km wakacyjnych robiłem (około 5kkm na wyjazd) Do innych nawi nie mam porównania ale AM nigdy nie zbłądziła (na Sv Jure też prowadziła) i w "buraki" mnie nie wyprowadziła :!:

[ Dodano: Wto 23 Cze, 15 09:12 ]
                        Dodam jeszcze że aby dobrze prowadziła jakakolwiek nawi to trzeba ją odpowiednio skonfigurować. Jak dopuścisz w opcjach by prowadziła polnymi/leśnymi duktami to cię nimi poprowadzi :!: :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech A potem pretensje do nawigacji że zła :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• hsurim
                          Elegance
                          • 2006
                          • 788
                          • Kia
                          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
                          Zamieszczone przez hsurim
                          Ja na AM EU nie narzekam, byłem z nią na Bałkanach 5 krotnie. Zjeździłem nią Cro, BiH, MNE i AL. Ja lubię zwiedzać a nie leżeć na plaży więc trochę km wakacyjnych robiłem (około 5kkm na wyjazd) (...)
                          O błędach w prowadzeniu AM poza granicami Polski, wiem jedynie z forum http://www.my-navia.pl/index.php - i są to opinie osób, które jeżdżą po EU cały czas i czasami narzekają na nieaktualne drogi, lub braki w adresowaniu.
                          Co do działania w Polsce, to mogę polecić z czystym sumieniem.
                          Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• TwoB
                            L&K
                            • 2011
                            • 1086
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

a na AM EU nie narzekam, byłem z nią na Bałkanach 5 krotnie. Zjeździłem nią Cro, BiH, MNE i AL
                            ...dołożę od siebie, że zaprowadziła mnie ładnie do Zwolle w Holandii, dawała radę w Dublinie i południowej Francji.
                            Najczęściej AM EU używam na Słowacji i Czechach i jeszcze nie miałem z nią problemu.
                            SATYNOWA O2 Tour
                            Z pozdrowieniami
                            Bartek

Komentarz

• lszlachta
                              Drive
                              • 2012
                              • 97

Tez używałem AM EU do czasu gdy dostałem w pracy Nokie Lumie. Początkowo wszyscy na nie narzekali ale teraz odkrywamy pewne zalety np. Nokia Here, która po pobraniu map działa offline.
                              W tym momencie w Polsce czy EU jeżdże tylko z telefonem i jest ok.
                              Pozdrawiam / Łukasz
                              Była : O2FL 1.8tsi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70860
                              Obecnie: VW Passat 2.0 TSI
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81552

Komentarz

• Voit
                                Elegance
                                • 2010
                                • 816

Zamieszczone przez Arek
                                Zamieszczone przez Klima
                                Poszukaj nawigacji Sygic

Po tygodniowym okresie próbnym za licencję trzeba zapłacić (obecnie 20 €), ale licencja jest dożywotnia i można ją przenosić na dowolne urządzenie z androidem.
                                Po pobraniu potrzebnych map nawigacja działa off-line, bez pobierania czegokolwiek z internetu.
                                Sygic pracuje na tych samych mapach co TomTom, nigdy nie miałem problemów...
                                Mapy są aktualizowane kilka razy w roku.

Komentarz

• Klima
                                  Ambiente
                                  • 2014
                                  • 239
                                  • Octavia I combi (1U5)
                                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Na Andka nie wiem co konkretnie polecić, ale na Lumii używam Here i jest co najmniej dobra.

Komentarz

• georgg
                                    RS
                                    • 2013
                                    • 17153
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Klima
                                    Na Andka nie wiem co konkretnie polecić, ale na Lumii używam Here i jest co najmniej dobra.
                                    Na Androida też jest dostępna nawigacja Here : https://play.google.com/store/apps/d...app.maps&hl=pl
                                    SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                                    ​​​
                                    Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• Arek
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 3143

i mam w głowię mętlik ale zacznę od AM i postudiuje forum z linku wyżej. dzięki panowie za pomoc

Komentarz

• SS
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 16209
                                        • Superb III (3V3)

Arek, jak tylko odpowiada cena to pewnie przy niej zostaniesz :szeroki_usmiech
                                        Pisał Sebastian

Komentarz

• siemi1
                                          L&K
                                          • 2012
                                          • 1287
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Klima
                                          Na Andka równiez polecam Here jako darmowa i działąjąca Offline po ściagnieciu wczesniej wybranych map krajów - fajna sprawa, potem an PL to AutoMapa również an Andka. Po EU mało jeździłem wiec cięzko mi cos doradzic.
                                          Spalanie - Motostat.pl
                                          Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
                                          Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS

Komentarz

• Voit
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 816

Ceny licencji na AutoMapę są chore...
                                            Pewnie, można ściągnąć pirackie uaktualnienie... Tylko po co.
                                            Raz zapłaciłem i mam na zawsze, bez kombinowania.

Komentarz

• wojtekmmm1
                                              Classic
                                              • 2014
                                              • 23

A ja używam Navigator Free i choć pewnie nawigacja ta jest mniej "prestiżowa" niż Automapa ale jak sama nazwa wskazuje jest całkowicie za free i wg mnie daje radę.
                                              Są wersje dla Androida, WinCE a darmowe mapy dostępne są dla całego świata. Nawigacja pracuje całkowicie bez użycia sieci więc za granicą jest to bardzo ekonomiczne rozwiązanie. Oczywiście "dzięki temu" nie ma informacji o korkach i innych tego typu funkcji.

Osobiście używałem bez problemu w Austrii, Chorwacji, na Słowacji, na Węgrzech, Serbii, Rumunii, Bułgarii.

Uważam, że w drodze do Bułgarii i z powrotem moja nawigacja sprawowała się lepiej niż AM znajomego (np optymalniej wyznaczała trasę przez mista i misteczka) a raz w Bułgarii AM zaprowadziła nas do końca drogi - dalej nie było nawet polnej (a było to w Górach Riła więc nietety trzeba było z powrotem serpentynami w dół). Znajomy nie wierzył gdy wcześniej mówiłem mu, że wg mnie to zła droga (bo przecież AM jest najlepsza). Przyznaję, że to pewnie były kwestie użytych map i konfiguracji AM ale podaję to jako przykład, że darmowy produkt nie musi być gorszy niż wersje komercyjne.

Komentarz

• eaglemirek
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 14145
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Voit
                                                Już z tą chorobą nie przesadzaj bo AM PL to około 1l paliwa miesięcznie a EU to około 2 :kufel w kiepskiej knajpie na zadupiu :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• marcin607
                                                  Elegance
                                                  • 2014
                                                  • 767
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

ja ostatnio zapiołem janosika i nawet daje radę
                                                  MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior

KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot

Komentarz

• Voit
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 816

Zamieszczone przez Voit
                                                    Już z tą chorobą nie przesadzaj bo AM PL to około 1l paliwa miesięcznie a EU to około 2 :kufel w kiepskiej knajpie na zadupiu :!:
                                                    W Polsce nawigacja on-line nie jest problemem, można sobie jeździć choćby na Google Maps.
                                                    Innych darmowych nawigacji on-line na Androida jest na pęczki, na przykład wspomniany Yanosik.
                                                    Jeśli miałbym kupować subskrypcję na nawigację po Polsce, to wolałbym NaviExperta, który poza nawigacją świetnie omija korki, za 14 zł miesięcznie.
                                                    Na kwartał kosztuje to co prawda 42 zł, a nie 37 zł jak AM, ale otrzymujesz o wiele więcej...
                                                    Kosztów transferu danych w Polsce nie biorę pod uwagę, bo to są jakieś grosze.
                                                    Auto Mapa (off-line) na Europę kosztuje 60 zł za kwartał lub 150 zł za rok, a Sygic (Europa + Rosja) kosztuje 20 €, czyli po obecnym kursie niecałe 85 zł.
                                                    Tylko, że dożywotnio - na dowolnym urządzeniu z Androidem, które kiedykolwiek będę posiadał...

...Ale to prawda, ceny AM nieco spadły. :wink:

Cena Automapa na Androida
                                                    Ceny Sygic
                                                    ...Nijak mi nie wychodzi miesięczny koszt AM w cenie litra paliwa.
                                                    Własnie w Sygic jest promocja na cały świat za 30 €.
                                                    Propozycja dla tych wszystkich, którzy chcą polecieć sobie gdzieś daleko i na miejscu wypożyczyć samochód

Komentarz

Pracuję...