Osobiście wolałem oryginał za 500 + cięcie blachy, ale wybór zawsze zależy od właściciela auta.
Kamera cofania
Zwiń
X
-
A czy ktoś podłączał moduł bezprzewodowy do kamery cofania? Ja zamówiłem na Ali taką kamerę. https://pl.aliexpress.com/item/wire-...ryId=200003431 .Ponieważ posiadam też radio z Chin chciałbym to razem jakoś połączyć. Z kamerą nie ma problemu wystarczy 12V. Natomiast w przy radiu muszę podłączyć taki niebieski kabel wychodzący z modułu bezprzewodowego opisany jako'' reversing line''. W moim radiu mam dwa brązowe kable opisane ''reverse gear''.Jeden wychodzi z modułu can, drugi z radia. Myślę,że chodzi o jeden z nich. Może ktoś to już przerabiał.
Komentarz
-
-
pawelci zamów tę kamerę co proponuje ejko (pierwszy post na tej stronie) - kamera będzie pasowała do otworu - bez piłowania.
Przy zamawianiu zaznacz opcję DVD monitor (czujnik koloru - takie tłumaczenie na Alli). Przed montażem przygotuj sobie gumę (np. dętkę) z której wytniesz podkładki grubość ok. 5 mm ponieważ metalowa osłona od wewnątrz przy oryginale jest krótka i bez tych podkładek klamka będzie luźna. Wtyczka od oryginalnej klamki pasuje do tej z kamerą.
Komentarz
-
-
Ja zakładałem kamerę cofania nie oryginalną tylko dedykowaną w miejsce lampki podświetlania tablicy. Jak miałem podłączone bezpośrednio do lampy cofania to były zakłócenia. Także zasilanie kamery zrobiłem tak, że od świateł cofania pociągnąłem kabel do przekaźnika, który włączał prąd, który miałem bezpośrednio pociągnięty od akumulatora po drodze bezpiecznik oczywiście był dany.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez naver Zobacz wpisA w jaki sposób objawiały Ci się te zakłócenia? Mam podciągnięte już kable modułu i kamery, tylko nie wiem gdzie ją wpiąć. Mam nadzieję, że obejdzie się bez kolejnych przekaźników bo nie chce mi ciągnąć kolejnego kabla przez całe auto..
Komentarz
-
-
aronus , a podpinając moduł przez, który miałeś podpiętą kamerę do radia miałeś jakiś dodatkowy filtr? Bo u mnie moduł w zestawie posiada filtr, ale kamera nie ma wyjścia na to, żeby go podłączyć.
Komentarz
-
-
U mnie stacja multimedialna to chińczyk tak samo jak kamera i pomiędzy kamerą a stacją nie mam żadnego modułu. Z tym, że jak miałem te zakłócenia to wstawiałem filtr na zasilanie ze światła cofania, ale to nic nie dawało. U ciebie może być inna sytuacja, bo z tego co kojarzę to masz oryginalną stację, ale w razie będziesz miał zakłócenia to wiesz gdzie szukać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aronus Zobacz wpisU mnie stacja multimedialna to chińczyk tak samo jak kamera i pomiędzy kamerą a stacją nie mam żadnego modułu. Z tym, że jak miałem te zakłócenia to wstawiałem filtr na zasilanie ze światła cofania, ale to nic nie dawało. U ciebie może być inna sytuacja, bo z tego co kojarzę to masz oryginalną stację, ale w razie będziesz miał zakłócenia to wiesz gdzie szukać.
Komentarz
-
-
Mam podobny moduł bezprzewodowy do kamery cofania, ale kupowałem na Ali. Ten z Allegro nie ma sterowania z CAN ,brakuje drucika przy module od strony radia. Obraz trochę sieje,ale nie ma tragedii. Zasilanie trzeba wziąść z wstecznego. Ja mam z wycieraczek i kamera działa tylko 5 minut po włączeniu zapłonu. https://pl.aliexpress.com/item/2-4G-...311.0.0.TePfpdOstatnio edytowany przez mentos2504; 38536.
Komentarz
-
-
mentos2504 wielkie dzięki,a możesz coś nagrać jak to wygląda
Aha a do jakiego radyjka masz to wpięte?
Komentarz
-
-
zamontowałem kamerkę w lampce +moduł wifi wszystko zamyka się w plastiku klapy bez ciągnięcia kabli odbiór całkiem fajny,lekkie zakłucenia czasem są ale daje 4/5 za prostotę montażu i jakoś odbioru
zasilanie z wycieraczki
jedynie problem z błędem poboru energi bo lampka jest teraz led-ktoś wie jak ominąć ten problem?Może wpiąć w klapie starą lampkę i dopiero wtedy leda przez nią-oszuka to CAN?
Komentarz
-
Komentarz