Niby tak jednak to radio to już jest jakaś tam firma, mają nawet swoją stronę internetową. Podobno gra też lepiej od innych "chińskich zamienników" a w sumie na dźwięku zależy mi najbardziej.
Ciężki wybór :roll: gdyby nie parszywy los, w życiu nie szukałbym zamiennika do Columbusa :x
dla dźwięku to chyba warto głośniki wymienić i zabudować ja szukałem dobrej nawigacji, bo możliwość aktualizacji map w promocji po 650zł to jakoś mnie nie pociągała
Spokojnie, za resztę rzeczy też się wezmę muszę tylko znaleźć warsztat audio w Poznaniu, który mnie za bardzo nie "orżnie"...
Co do nawigacji, trochę z zamówieniem z alli ogranicza mnie konieczność posiadania faktury. Teoretycznie mógłbym to obejść ale na razie spróbuję znaleźć coś u polskich sprzedawców. W każdym razie dzięki za rady
Dzięki poczekam do czarnego piątku i może uda mi się w końcu kupić dobre radyjko. Pozdrawiam.
Widziałeś jak ceny poszybowały ostro w górę ,niektóre radia w Czarny Piątek będą droższe od tej ceny która była obowiązująca przed "podwyżką"
Tak widziałem. Mam zapisane ceny kilku z nawigacji i czekam na piątek. Rozmawiałem już z jednym ze sprzedawców w zeszłym tygodniu i obiecał jakiś rabat w piątek ma to radio w magazynie w Niemczech więc nie będzie naliczane cło. To radyjko podrożało narazie tylko o 30 euro, ale inne od niego którego nie ma w Niemczech podrożało o ponad 100 E.
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
Piszę pierwszego posta więc witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu szukałem navi do mojej Skody (Octavia II Combi 2015 rok) - miałem jakiegoś niefabrycznego grajka na mp3-ki. Po przeczytaniu całego wątku zdecydowałem się chińczyka podczas wyprzedaży 11.11 za 189$ - mój wybór padł na (dziś po 203$):
z obawami jak to będzie grało czekałem na dostawę - ale nie rozczarowałem się i polecam - wszystko chodzi nie zacina - na standardowych głośnikach muzyka śmiga dużo lepiej niż ładnie - android 6 fajnie działa: navi, yanosik (jeśli chodzi "na wierzchu"), maps google, filmy itd., nawet ramka mi pasowała.
za free CANBUS i dodatkowy zewn. mikrofon ale nie instalowałem - podobno dobrze mnie słychać
Co ważne - chinka odpisuje szybko na każde pytanie i tu też muszę ich pochwalić - po zakupie dwóch sztuk (również do KIA Sportage III) i zapłacie za oba okazało się że niestety do KIA nie pasuje (ojciec miał zmienianą navi i jej nie supportują) - za obopólna zgodą wysłali tylko do Skody - oddali kasę momentalnie - z fakturą też żaden kłopot.
Odpowiem na ewentualne pytania - w załączeniu zdjęcie IMG_20161206_133409_small.jpg
Klawisze z lewej są podświetlane na zielono
Mam tylko dwa kłopoty - radio się nie wyłącza a zatem żre akumulator - ekran można wyłączyć i po wyjęciu kluczyka włączyć i od razu się zapala - a powinno być jak przy restarcie - uruchamianie androida itd. - ktoś pisał o wymianie gatewaya na nowszy - pytanie co to znaczy nowszy - może ktoś podeśle konkretny numer części?
Drugi to znikanie yanosika przy włączonych mapach googla - ikonka yanosika znika po kilku minutach - jeśli yanosik chodzi "na wierzchu" to nie ma problemu, tak samo jak słucham mp3 - tu ikonka nie znika - jedynie przy mapach googla (może się gryzie współdzielenie GPSa?)
oczekuję na przesyłkę , ale chciałem zapytać czy macie jakieś sprawdzone źródło co do zakupu ramki pod takie radio tj, pod Columbusa , obecnie mam bolero i jestem zmusozny zmienić również ramkę ktoś ? coś ?
P.S oczywiście jak radio przyjdzie i zamontuje to postaram się wrzucić opinie i fotki
----> ! biała MurzyNka ! <----
---->było 101km 260NM jest 136km 312NM<----
MurzyN91 - ramkę poszukaj na olx. Sprzedawca jest z Gliwic 508 699280. - osoba niepełnosprawna i dane o przesyłce i konto bankowe na sms-a dostałem. Ja potrzebowałem pod manualną klimee, szerokość radia jak pokazał cosso. Koszt ramki ok. 85 zł. Są to ramki oryginalne z fabryki z Czech.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Pozdro pawelci
Skoda Octavia 2 FL
BSE 1.6 (Pb+LPG) Warszawa
jeśli chodzi o ramki to sam przygotowywałem się do tematu - jednak okazało się że do mojej Octavi '05 wszystko pasowało
jeśli masz czas na czekanie to na ali mamy taki wybór: https://www.aliexpress.com/wholesale...=octavia+frame
przy wyborze popatrz na opinie - często są zamieszczane zdjęcia i opisy tych którzy już zamontowali
Komentarz